amigdas.com

Cat de mult se repara gingia dupa extractia dintilor?

Durata vindecării gingieiExtragerea dinților este o operație foarte neplăcută, dar în unele cazuri necesară. În cazul în care dintele nu poate fi salvat și în timp ce doare, este necesar să se rezolve această problemă, cât mai curând posibil. Atunci când pacientul din cabinetul dentistului scapă în cele din urmă de sursa de necazuri, începe să-și facă griji în legătură cu întrebarea - cât durează vindecarea gingiei după extracția dinților?

Ce este extracția dinților?

Extragerea dinților, altfel numită extracție, este o intervenție chirurgicală deplină, are toate semnele acestei manipulări, consecințele normale și riscurile probabile. Conform comportamentului țesuturilor după intervenție, precum și extinderii și complexității acestora, extracția dintelui este comparabilă cu operația de eliminare a eroziunii pe mucoasă sau o tumoare mică benignă (de exemplu, fibromă).

Când acest tip de intervenție chirurgicală vătămat integritatea membranelor mucoase, rănite țesuturile moi, care au fost fixate în rădăcinile maxilarului dinte sunt nervii rupte și vasele de sânge. Ca rezultat, inflamația începe în țesuturile deteriorate, fără de care este imposibilă vindecarea completă a rănii. Simptomele normale ale unui astfel de proces sunt următoarele:

 • Procedura de extracție a dințilorSângerarea, care poate dura de la o jumătate de oră până la trei ore din momentul eliminării. Dacă după acest timp sângele din gaură continuă să curgă, trebuie să vă întoarceți la dentist - este posibil să faceți cusături pe rană.
 • senzație de căldură, inflamație și roșeață membranelor mucoase din locația de la distanță a dintelui și țesuturile înconjurătoare - aceste simptome sunt cauzate de faptul că rămășițele nervilor și vaselor de sânge situate în interiorul puțuri, ligamente rupte și mușchii care susțin dinții mai devreme. Edemul și înroșirea vor însoți pacientul pentru a vindeca complet țesuturile.
 • Durerea în locul operației, dând țesuturilor și organelor din apropiere (obrajii, urechile, dinții vecini etc.).
 • Creșterea ușoară a temperaturii corpului.
 • Întreruperea temporară a funcționării maxilarului este o senzație dureroasă, cu o deschidere largă a gurii, incapacitatea de a mesteca mâncare pe partea laterală a dintelui îndepărtat. Aceste fenomene sunt deosebit de pronunțate în extracția dinților de înțelepciune.

Câte dintre simptomele de mai sus vor fi observate depinde de mulți factori, dar de obicei durează între 4 și 7 zile, în scădere pe măsură ce se vindecă. Cu toate acestea, în unele cazuri, disconfortul durează mult mai mult, în timp ce nu slăbește, ci, dimpotrivă, se intensifică. Acest fenomen este un semn că o complicație infecțioasă sa alăturat inflamației locale, care necesită o terapie adecvată.

Cat de mult se repara gingia dupa extractia dintilor?

Cât durează guma?De regulă, țesuturile moi sunt restaurate 7-10 zile după extracția dinților. Atunci când scoateți dintele de înțelepciune, vindecarea primară poate fi amânată până la două săptămâni. De obicei, după acest timp, marginile rănii se apropie și în cele din urmă nu mai îngrijorează pacientul. În acest caz, vindecarea completă (adică umplerea gurii cu o țesătură osului care va înlocui rădăcina dintelui extras și asigurarea integrității maxilarului) se va termina mult mai târziu - după aproximativ 4-8 luni. Totuși, acest proces este asimptomatic și nu dă unei persoane senzații neplăcute.

Posibile complicații după extracție

În unele cazuri, vindecarea primară a țesuturilor are loc cu anomalii, foarte lungi și dureroase, poate fi însoțită de dureri severe, sângerări și infecții. Acest lucru se poate întâmpla în mai multe cazuri:

 • Guma vindecătoare după extracția dințilorActivități neprofesionale ale unui chirurg dentar. În cazul în care greșelile greșite au fost făcute din partea medicului, guma este mult mai rănită decât ar trebui să fie cu o procedură de îndepărtare normală. În consecință, vindecarea va fi, de asemenea, lungă și dificilă.
 • Procesul de eliminare complexă. Acest lucru apare adesea când se extrag dinții de înțelepciune. Rămășițele unui dinte bolnav pot cădea adânc în rană, provocând astfel inflamație și supurație.
 • Nerespectarea de către pacient a recomandărilor medicului curant. Așa cum am menționat deja, extracția dentară este o operație chirurgicală deplină, iar după efectuarea ei, gumele trebuie să fie îngrijite corespunzător. Cavitatea orală este cel mai murdar loc al corpului uman, abundent într-un număr mare de microorganisme patogene și patogene condiționate. În condiții normale, bacteriile nu dăunează unei persoane, dar dacă au o rană deschisă în gură, sunt destul de capabile să provoace un proces inflamator grav. Dacă alimentele intră constant în gaură și se acumulează cu bacterii pentru o lungă perioadă de timp, apar complicații de natură infecțioasă care încetinesc semnificativ procesul de vindecare.
 • Prezența anumitor boli la pacient (de exemplu, diabetul zaharat), luând medicamente care diluează sângele. Coagularea sanguină slabă provoacă o sângerare prelungită (uneori mai mult de o zi), care nu formează cheaguri. Și din moment ce acesta din urmă joacă un rol important de protecție și stimulează procesul de recuperare, vindecarea poate fi amânată. Pentru a evita astfel de situații, asigurați-vă că vă avertizați medicul dentist cu privire la ce boli suferiți și la medicamentele pe care le luați.

Dacă a apărut inflamația infecțioasă la locul extracției dinților, este necesar să se consulte un specialist - el va prescrie antibioticele adecvate și va ajuta la asigurarea exodului de puroi din rană. În nici un caz, nu vă puteți angaja în auto-tratament - o infecție în gură este plină de consecințele cele mai grave, până la un rezultat letal.

Pericolul vindecarii prelungite a gingiilor

Rezultatul infecției la locul bolii alveolita - proces inflamator, care se dezvoltă de obicei la 1-3 zile după extracție. Primele simptome de patologie apar în ziua 2-3:

 • Cât durează vindecarea rănirii după extracția dinților?În timpul mâncării, există o ușoară durere dureroasă. Treptat, crește, dobândește un caracter de fotografiere, începe să dea în templu și ureche.
 • La deschiderea gurii, pacientul se simte inconfortabil.
 • Deseori, există un miros neplăcut de putrefactiv din gură.
 • Se pot manifesta intoxicații ale corpului - dureri și dureri în mușchi și articulații, dureri de cap, oboseală. În faza acută a bolii, temperatura crește.
 • Fântâna nu se vindecă, parțial sau complet lipsește un cheag de sânge.
 • Gingiile se îngroașă și se înroșesc, în fazele de alergare zona afectată dobândește o umbră cianotică. Dacă o persoană întârzie o vizită la un specialist, moartea țesutului nu poate fi exclusă.

Procesul de vindecare pe termen lung pot provoca, de asemenea, complicații numite osteomielită limitată a prizei de dinți. Această boală se caracterizează prin durere pulmonară acută la locul de îndepărtare, dureri de cap severe, febră mare și slăbiciune. Fântâna nu se vindecă, schimbările distrugătoare încep în țesuturi. Această condiție necesită un tratament imediat în clinică, unde medicul dentist va elimina puroiul din rănire, țesuturile patologice și corpurile străine (dacă există).

Mai ales periculoasă este vindecarea prelungită a rănilor după îndepărtarea dinților de înțelepciune. Țesuturile înconjurătoare au o cantitate abundentă de sânge și un proces inflamator purulent în acest loc poate declanșa răspândirea infectării adânc în țesuturi, precum și dezvoltarea de abcese care pun viața în pericol pacientului. În absența terapiei în timp util, chiar este posibil sepsis, care este plină de rezultatul cel mai tragic.

Cum să accelerați procesul de vindecare după extragerea dinților

Pentru a asigura vindecarea rapidă și confortabilă a țesuturilor deteriorate, trebuie efectuată o operație o serie de reguli simple:

 • Cum să accelerați procesul de vindecareDupă procedură, medicul va pune pe tamponul de tifon, care trebuie ținut strâns pe rană timp de 20-30 de minute.
 • În primele trei ore după îndepărtare, nu beți lichide și nu mâncați, pentru a nu întrerupe formarea cheagului de sânge și pentru a nu infecta infecția.
 • Nu fumați în prima zi după extragerea dinților. În primul rând, tragerea fumului provoacă un efect de vid în cavitatea bucală și poate declanșa ejecția de pe rana noului cheag format. Dacă se întâmplă acest lucru, nu puteți evita o nouă sângerare din gaură și un proces lung de vindecare. În al doilea rând, fumul usucă mucoasa și exercită un efect iritant asupra acestuia, crescând în mod repetat riscul complicațiilor. În mod ideal, este mai bine să nu fumezi toată prima săptămână după procedură, dar dacă nu este posibil pentru tine, ți se permite să fumezi în a doua zi, dar foarte atent și treptat.
 • În primele 24 de ore după extragerea dinților, nu clătiți și nu încercați să îndepărtați cheagul de sânge din rană în alt mod. În general, încercați să nu atingeți din nou gaura - nici o limbă, nici o lingură, nici o scobitoare sau alte obiecte.
 • Evitați condimentele ascuțite, mâncarea prea sărată, tare, rece și caldă - toți acești factori pot provoca oa doua sângerare și inflamație. Nu mestecați alimentele din dintele la distanță.
 • Cel puțin trei zile după această procedură, nu consumați alcool - alcoolul etilic usucă mucoasa, crește durerea și poate provoca complicații.
 • Îngrijirea orală după extracția dințilorNu vă angajați în activități fizice grele și în sport timp de 48 de ore după extragerea dinților. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la orice încărcătură - dimpotrivă, este posibil să faci treburi simple de uz casnic, dar să eviți tulpini serioase și oboseală.
 • În prima zi după procedură, nu vizitați sauna și sauna, nu faceți duș fierbinte și nu supraîncălziți la soare.
 • Periuța de dinți poate fi utilizată la cel puțin 8 ore după extracție. În viitor, efectuați igiena ca de obicei, dar aveți grijă când vă spălați dinții lângă priză.
 • În prima săptămână după această procedură, evitați contactul cu persoanele care suferă de gripă, cu ARVI sau ARI și nu suprasolicitați. Luați acest avertisment cu o atenție deosebită, dacă ați înlăturat dintele de înțelepciune - după cum sa menționat mai sus, procesul inflamator din această parte a gingiei este plin de consecințele cele mai grave.
 • Dacă rana blocat bucăți de produse alimentare, în orice caz, nu încercați să le eliminați cu degetele sau cu obiecte străine (cu perii, ata dentara) - mai bine să clătiți ușor gura.
 • Pentru a ușura disconfortul și viteza de vindecare, se recomandă să clătiți gura cu soluții de plante medicinale (salvie, musetel) sau farmacie droguri (clorhexidina, Furatsilinom). Cu toate acestea, începutul unor astfel de proceduri nu este permis mai devreme de o zi după extracția dinților și apoi foarte atent, pentru a nu provoca daune la cheag.
 • În cazul în care durerea este prea mult deranjează, să ia o durere de eliberare - .. Ibuprofen, Ketorol, nimesulid, etc. În unele cazuri, medicul stomatolog poate prescrie medicamente care accelerează vindecarea gingiilor - de exemplu, Solkoseril sau Metrogil Dent.
 • În cazul în care un puternic și lung (mai mult de 3 ore), sângerare, și apariția oricăror simptome patologice (.. febră, frisoane, edem puternic și înroșirea gingiilor, etc.) pentru a contacta imediat persoana de specialitate - el va deține toate cele necesare pentru a rezolva problema de manipulare.

Pacienții cu imunitate slăbită, atunci când extrag dintele datorită proceselor serioase purulente sau cu o îndepărtare dificilă a dintelui de înțelepciune, sunt prescrise terapie suplimentară - adesea cu antibiotice. Ele ajută la prevenirea infectării plăgii și a inflamației, ducând la vindecarea gingiilor mai rapidă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să oprești sângele după extracția dințilorCum să oprești sângele după extracția dinților
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Durerea după extragerea dinților, ce trebuie să facețiDurerea după extragerea dinților, ce trebuie să faceți
» » Cat de mult se repara gingia dupa extractia dintilor?
© 2021 amigdas.com