amigdas.com

Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?

Regina albină din stupDacă apicultorul dorește să obțină din vânzarea mierei și a altor produse apicole, trebuie să fie capabil să deducă reginele albinelor. În fiecare an după insecta de iernare către el va trebui să umple numărul de albine

prin cumpărarea de apicultori scumpi, în loc să scoată albinele de la sine, ceea ce este mult mai ieftin.

Cum să începem

Primul pas este să știm ce este necesar pentru retragerea reginelor și de ce este important să monitorizăm procesul.

 • Numai în colonie regine albine și albine de lucru - acesta este un specimen feminin.
 • Afișează toate ouălor fertilizate, dar simplu, albinele harnici bocaport din larve care sunt depozitate în celulă și pchelomatki hașură din celule speciale, sau „boluri“.
 • Hrăniți albinele cu jeleu regal.
 • Acestea sunt aceste insecte sunt responsabile pentru reproducerea speciei.
 • Uneori "regina" moare prematur. În acest caz, albinele convertesc mai multe celule cu ouă simple într-o nouă mamă pentru a elimina rapid noua pchelomatka.

Excretat într-un astfel de mod de urgență, uterul este numit fistul. Această abilitate a albinelor să elimine urgent stupul de albine și este folosită de apicultori. Fistulele se excretă în condiții normale și, de asemenea, în mod artificial.

În știința apiculturii, întreaga ramură a industriei - mat-breeding - este responsabilă de metodele de reproducere a reginei albine.

Alegerea unei familii

Familia stupilor din stupTotul incepe cu alegerea familiilor parintilor, pentru ca ceea ce sunt parintii - uterul si dronele - depinde de ce semne vor fi diferiti de descendenti. Pchelomatki tineri vor fi deja responsabili pentru productivitatea și eficiența familiilor, pe care le vor conduce. Astfel, ar trebui selectate numai persoanele cele mai sănătoase și mai puternice.

Criterii de selecție:

 • productivitatea producției de miere;
 • rezistenta la iarnă;
 • rezistența pe tot parcursul vieții a familiei;
 • starea de sănătate și rezistența la boli.

Datele despre fiecare colon alb din stupină sunt, de regulă, în jurnalul contabil, care este condusă de apicultori aprofundați.

Pregătirea familiilor de albine

Pregătirea familiei pentru fertilizareLucrările pregătitoare încep cu 12 luni înainte de data planificată termen pentru retragerea reginelor. Acest lucru se datorează faptului că, în acest fel, puterea familiilor care merg la iernare poate fi sporită.

Măsurile înainte de iarnă sunt luate înainte de iernare:

 • Se verifică calitatea propolisului.
 • Nosematoza este prevenită (stupul este curățat și dezinfectat, se realizează stimularea fertilizării).
 • Albinele sunt furnizate cu alimente care nu cristalizează.

În primăvară, reproducerea reginelor se face după înlocuirea completă a albinelor de iernare cu noi insecte care tocmai au apărut. Acest întreg proces se termină la începutul primei treimi a lunii mai. Dacă ieșirea reginei planificat mai devreme, stimulează insectele cu carbohidrați și pansament proteic, îmbunătățesc condițiile de viață din stup: calde, protejate de vânt, scoase din timp de coliba de iarnă.

Formarea coloniilor de albine, care va fi angajată în creșterea larvelor uterine tinere, este necesară după înlocuirea primăverii cu insecte vechi și nașterea primei păsări închise. Într-o astfel de familie ar trebui să existe cel puțin 2,5 kg de specii de albine, patru cadre cu pergole și aproximativ 11 kg de miere.

Educatori fără uter și cu o pui de născocire inegală

Inseminarea artificială a uteruluiAceastă metodă poate fi utilizată numai când apicultorul va avea destule în viitor, un număr mic de celule regina retrase - aproximativ patru loturi.

În acest caz, ei se comportă astfel:

 • Cu o zi înainte de montarea cadrului vaccinului, colonul de albine este examinat pentru celulele reginei rosii, acestea sunt distruse și uterul este îndepărtat.
 • Fânețele sunt instalate după cum urmează: furaje cu miere, piper, fagure de fructe.
 • Când albinele încep să zgomot, caută în uter stup format „bine“, într-o lățime de 3 cm intre celule cu puiet plafonată, acesta este plasat în cadru pentru grefare (merge in albinele asistenta funcional, în prezența cadrului imediat se îmbarcă puiet de hrănire).
 • În familie ar trebui să existe întotdeauna trei cadre de vaccinare. Cu un interval de trei zile, se livrează un lot proaspăt de celule regina albinelor.
 • La fiecare cinci zile, la stup sunt adăugate câteva sute de păsări deschise.
 • În a șasea zi după îndepărtarea familiei reginei a verifica dacă există celule regina fistuloase și a le elimina (dacă sari peste albine regina hașurate vor fi acceptate pentru distrugerea tuturor oponenților).
 • O zi mai târziu puteți obține celulele reginei.

Raznovorostny brood plus pchelomatka

Pregătirea pentru retragerea uteruluiDe la alții, această metodă este diferită, deoarece nu prevede o "orfanizare" temporară a coloniei albinelor. Pentru a încheia regina insectelor este forțată în felul următor: Printre stup depun un zăbrele, fără a trece uterul. Aceasta forțează albinele acelei părți a corpului, unde regina nu poate ajunge la încheierea reginelor celor noi. Metoda se recomandă să se combine cu primirea "starterului", adică a unei familii temporare care ia celulele mamei rudimentare, dar nu poate să hrănească ouă de albine pline.

 • Luați o stupă de 2 cavități.
 • Pe puii de mai jos, regina este lăsată.
 • Între cochiliile stupilor este plasat un zăbrele.
 • Celulele puietului deschis sunt plasate în centrul compartimentului superior și alimentarea este plasată de-a lungul marginilor.

Locuința pentru retragerea reginelor ar trebui să fie întotdeauna verificată pentru stocul de mâncare: miere, perga și, uneori, sirop de zahăr.

Educatorul de familie ar trebui să fie puternic. De obicei, există o mulțime de păsări deschise, care atrage asistenții de albine, umedi, care produc alimente pentru viitorii regine. Un "starter" poate furniza ouă până la cinci tutori. Aproximativ 30 de larve uterine sunt date unei singure familii.

Starter fără uter și pui deschis

Dacă apicultorul are nevoie de o retragere neîntreruptă și permanentă a reginelor, el poate folosi această metodă.

Fără un singur ouă de puiet deschis o astfel de familie va avea larve și să înceapă să echilibreze asistenta lor. Dar este potrivit doar pentru rolul de starter, care este potrivit pentru a primi rudimente uterin, deoarece fără puiet deschis nu permite să apară un număr mare de albine asistenta medicala care produc principalele regine de putere - lăptișor de matcă. În familie, larvele uterine se comportă să le insecteze. O zi mai târziu, cadrul de vaccin poate fi transferat unei familii care va alimenta reginele până când acestea vor fi eliberate. La câteva ore după îndepărtarea cadrului, se pot livra noi larve la starter.

Fără uter și toate puii

O latură pentru fertilizarea uteruluiMetoda este potrivită pentru îndepărtarea reginelor în volume mari. În rolul starterului, există o "cutie roaring", care este proiectată pentru aproximativ patru cadre de tip fagure cu grilă de aerisire și fără robinet. În starter au o aprovizionare cu apă și alimente și apă, apoi se toarnă în asistentă pentru udă. Numărul lor variază în în funcție de sezon: când este rece, mai mult când căldura este mai mică. În medie, vor fi necesare insecte de la șapte la nouă faguri de blană.

Uterul din celulă sau fagurele cu pui deschis este introdus în cutie. Că albinele sunt obișnuite cu regina, va dura cel puțin două zile. Mai mult, uterul introdus este îndepărtat, iar în locul de reședință este instalat un cadru de vaccinare. Dacă este necesar, se umple cantitatea de îngrășământ suplimentar - sirop de zahăr.

Cadrele sunt șterse o zi mai târziu. Procedura poate fi repetată de trei ori, iar apoi toate albinele din cutia de roiuri au voie să consolideze alte familii educatoare sau să le facă o nouă albină, oferindu-le un stup și un nou uter.

Coeficientul de recepție al ouălor este ridicat - până la 90%. În familiile cu puiet deschis, coeficientul nu atinge întotdeauna 50%. Prin urmare, această metodă este adesea folosită în marele apicultură, unde ieșirea reginei este pusă pe "flux".

Calendarul și etichetarea reginelor

Pentru o ocupație serioasă de albine de reproducere, reginele au nevoie de un jurnal sau calendar. Este ușor să urmăriți cu el ce și când trebuie să efectuați la un astfel de stadiu de dezvoltare a uterului. Acțiunile se desfășoară în strictă conformitate cu calendarul, deoarece întârzierile pot întrerupe retragerea și rezultatul nu va fi așteptat.

În apicultură profesională, uterul extras este etichetat. De regulă, pentru aceasta se folosesc markeri multi-colorați. Eticheta este aplicată pe capul insectei. Pentru a pune un contor, regina este prinsă și pusă sub capotă cu tăieturi speciale. Înainte de ao elibera, trebuie să vă asigurați că vopseaua sa uscat.

transport

Păsările de albine, însoțite de alte albine, pot fi transportate câteva zile. În cușcă este așezată o tavă sau o cameră, unde se pune bilele de zahăr (nu utilizați propolis, altfel regina poate deveni foarte murdară). Pchelomatka este prins cu un fagure cu ajutorul unui clip și lansat într-o cușcă. Pentru ea, până la 10 albine tinere (aceeași familie) se vor ocupa de ea.

Diferite celule sunt vândute la transportul reginelor albine. În cazul trimiterii prin poștă, Cagulele plate stabile din polimeri s-au dovedit a fi foarte utile. Dar atunci când transportăm prin poștă, tara ar trebui să aibă găuri pentru ventilație. De asemenea, trebuie să aveți grijă ca insectele să nu fie expuse temperaturilor scăzute și ridicate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Varroatoza albinelor: cum se trateazaVarroatoza albinelor: cum se trateaza
Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuriApicultura pentru începători: sfaturi și trucuri
Apicultura si apiculturaApicultura si apicultura
Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Apicultura la domiciliuApicultura la domiciliu
Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?
Carne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelorCarne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelor
» » Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
© 2021 amigdas.com