amigdas.com

Pulpită cronică: exacerbare

Dinții fără pulpităDispariții ale cavității bucale, tratamente terapeutice analfabete, inexactități ale dentistului - toate acestea pot provoca dezvoltarea unui proces inflamator cronic. Stadiul cronic al pulpitei este insidios în faptul că, de regulă, este complet asimptomatic. Și acest lucru complică foarte mult detectarea și tratamentul bolii.

terminologie

Ce este pulpita cronică? Asta este boală, dezvoltând pe baza exacerbării inflamației țesuturilor moi, dar poate fi o patologie independentă. Indiferent de cauza declanșării bolii, forma cronică este cea mai nefavorabilă. Oamenii se consultă de obicei cu un medic dacă se simt acută durere. În ceea ce privește această boală, se poate spune că simptomele sunt absente sau exprimate, dar slab. În această minciună se află viclenia. Deoarece evoluția cronică a bolii se manifestă în cele din urmă ca o exacerbare sau trece în parodontită. Adesea, însoțitorii bolii sunt supurație, osteomielită, abcese, fluxuri și alte complicații în care nu este atât de ușor să salvați dintele, ci viața pacientului.

Tipuri de pulpită cronică

Tipul de patologie determină clinica bolii, prin urmare pulpita cronică se manifestă în moduri diferite. Imaginea generală arată astfel: pacientul are hemoragii, există inflamație, țesuturile greu sunt afectate, apare durerea de dinți plictisitoare. Cursa cronică este caracterizată de durere dureroasă, care apare în procesul de a mânca, o reacție puternică a dinților la frig. În unele cazuri, pacientul nu simte deloc durerea. Există următoarele tipuri pulpită cronică:

  • fibros. Caracterizat prin trecerea de la un curs acut la unul cronic. Această specie se dezvoltă pentru o lungă perioadă de timp, cursul este însoțit de apariția țesuturilor fibroase, sensibilitate la stimuli. Senzațiile dureroase apar în mod neașteptat, dar nu durează mult.
  • Tipuri de pulpită-hipertroficăcronic hipertrofie pulpita - este rară, afectează adesea tinerii. Simptomele nu ar putea fi, durerile sunt slab exprimate, nu există nici o reacție la rece-fierbinte. În timpul examinării, medicul observă hipertrofia sau apariția unui polip în cavitatea dintelui. Uneori marginea construită intervine complet cu maxilarul și mestecă complet alimentele. Destul de des, cu pulpită hipertrofică cronică, la locul neoplasmului apar hemoragii.
  • cangrenat Specia apare ca răspuns la procesele purulente acute, când începe procesul de moarte a țesutului. Această patologie este caracterizată de cavități suficient de mari, deci chiar și cu o examinare superficială, acestea nu merg neobservate. Dintele doare și este iritat, reacționează brusc la sărituri de temperatură și schimbări de vreme.

simptome

După cum sa menționat, patologia nu se poate manifesta. Numai stadiile acute ale bolii sunt însoțite de dureri severe de natură paroxistică, apar periodic. Toate tipurile de pulpită cronică manifestă durere plictisitoare.

De obicei, diagnosticați mai des un tip fibros de boală, pulpită hipertrofică greve copii, deci este considerată o boală a copilului.

Simptomele pulpitei cronice sunt o durere puternică în locul inflamației, care se produce pe stimuli rece, cald, dulce și alți. De asemenea, apare o durere severă asupra schimbărilor climatice.

Apare frecvent aspectul fibros privat. De obicei, acest lucru se datorează faptului că zona patologică se află într-un loc unde stimulii nu pot intra.

Tipuri de pulpită-gangrenăPulpita gangrena se simte mirosul fetid din gură. O durere ascuțită apare, de regulă, mai fierbinte și durează mult. În unele cazuri, pacientul poate simți raspiranie în dinte.

Destul de frecvent un dinte patologic schimbă culoarea sa este gri. Pulpita se manifestă ca durere acută, care apare brusc și trece, de asemenea, în mod spontan.

Pulpita hipertrofică cronică se manifestă nesemnificativ. Simptomul principal, de regulă, este durerea plictisitoare. Uneori, în momentul consumului de alimente, apare sângerare, apare datorită creșterii pulpei și a deteriorării mecanice. Acest simptom, ca regulă, servește drept punct de pornire pentru luarea unei decizii de a vedea un medic.

Diagnosticul bolii

Pentru a diagnostica corect, medicul trebuie să efectueze o serie de studii. ei sunt încheiate:

  • în inspecție,
  • radiografie
  • termometriei.

Un medic cu experiență va primi jumătate din toate informațiile atunci când examinează cavitatea bucală. Metoda de termometrie este utilizată pentru examinarea suplimentară. Dacă dintele patologic reacționează la nervul rece, nu este încă distrus. Pentru diagnosticarea corectă, se utilizează senzori de temperatură speciali. producere diagnostic se realizează prin diferențierea bolii de alte patologii dentare, cum ar fi caria, pulpita acută și altele.

tratament

Această boală conduce la un proces patologic în țesuturile moi, ele nu pot fi conservate. În acest sens, pulpa trebuie îndepărtată complet. Pulpita cronică în faza de exacerbare este tratată în același mod.

La recepția la dentistStomatologi se aplică metodologie extirpare live. Terapia pulpitei cronice se efectuează prin anestezie locală, nu se utilizează măsuri auxiliare de devitalizare. În unele cazuri, recurg la arsenic sau la medicamente mai moderne, pregătesc pulpa pentru îndepărtare la a doua vizită.

Dinții cu o singură rădăcină sunt lubrifiați cu paste, care trebuie păstrate timp de 24 de ore. Tratamentul dinților multi-rădăcini implică expunerea la medicament timp de două zile. Pastele se aplică o perioadă mai lungă de timp, dar în loc de arsenic se utilizează alte medicamente care acționează încet și ușor.

Este demn de remarcat faptul că stomatologia modernă a început deja să renunțe la arsenic. Acest medicament pentru tratamentul pulpitei cronice poate fi oferit doar în clinica publică.

Tratamentul pulpitei implică în mai multe etape tactici. Nu se poate face decât cu opresiunea nervului. Majoritatea pacienților gândesc astfel: m-am dus la doctor, am scos nervul și totul. Cu toate acestea, pentru totdeauna efect este necesar să se desfășoare:

  • curățarea canalelor de bacterii,
  • tratarea suprafețelor interne ale rădăcinilor,
  • umplere.

Dacă nu se efectuează cel puțin un element, după un timp pacientul va începe să aibă dureri și slăbiciuni severe. complicații, care apar din cauza lipsei tratamentului calitativ, vor trebui vindecate mult timp.

Exacerbarea pulpitei cronice

Dacă boala nu este observată și nu face apel la medicul dentist, ea va trece într-un curs cronic și va fi un tovarăș constant al omului. Exacerbarea pulpitei cronice se manifestă în dureri severe atunci când este expusă la factori iritabili, apar senzații neplăcute în timpul palpării.

Mulți pacienți suferă de atacuri severe de durere, se răspândesc de-a lungul nervului trigeminal. Din acest motiv, pacienții se plâng de durere severă în temple, bărbie, ochi și așa mai departe.

exacerbare boala durează câteva luni. Disconfortul nu este la fel de pronunțat ca în patologia cursului acut. În momentul exacerbării, producția conținutului este încălcată, microorganismele patogene devin activate și apar traumele dinților. Agravarea apare și datorită scăderii imunității, inflamației sistemului limfatic, intoxicației generale a organismului.

Caracteristicile cursului bolii la femeile gravide și la copii

Pulpita copiilorLa un copil, tratamentul pulpitei cronice este asociat cu anumite puncte care sunt asociate cu structura dinților copilului. Boala devine cronică, cu o ușoară dezvoltare a cariilor, atunci când nu există nicio legătură între cavitatea carioasă și celuloză. Apare dureri plictisitoare, care cresc cu palpare. uneori ridicătură gingiile și ganglionii limfatici extinse.

Femeile gravide trebuie tratate cu o cantitate mică de medicamente pentru acțiune anestezică. Este bine că în lumea modernă există multe medicamente sigure pentru tratamentul femeilor însărcinate. Pentru a vizita un dentist, o femeie însărcinată ar trebui să aleagă momentul potrivit când riscul de rău pentru copil este minimizat. Cel mai mult favorabil este al doilea trimestru.

Pentru a preveni dezvoltarea cariilor la începutul apariției, trebuie să vă întoarceți la timp pentru a vă ajuta medicul dentist. Capturate într-un timp scurt, se va evita îndepărtarea pulpei. În plus, este important să se efectueze un tratament igienic al cavității bucale, la fiecare șase luni pentru a efectua o curățare profesională a dinților în clinică. Numai astfel încât să vă puteți menține dinții sănătoși și un zâmbet frumos. Trebuie doar să vă petreceți puțin timp și bani pentru a nu ști niciodată despre boala neplăcută și consecințele ei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ca și în cazul inflamației rădăcinilor, dinții sunt tratați în clinică și acasăCa și în cazul inflamației rădăcinilor, dinții sunt tratați în clinică și acasă
Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?
Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?
Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?
Ce este amigdalita cronica: simptome si tratament?Ce este amigdalita cronica: simptome si tratament?
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Simptomele unui atac al pancreasului și dezvoltarea unei pancreatiteSimptomele unui atac al pancreasului și dezvoltarea unei pancreatite
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umpluturăCe să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
» » Pulpită cronică: exacerbare
© 2021 amigdas.com