amigdas.com

Stomatologie protetică: tipuri, descriere și prețuri pentru protezele dentare

Proteze din nylonPână în prezent, clinicile dentare oferă diferite opțiuni pentru rezolvarea problemei protezelor dentare. Materiale de dinți protetice, tehnologie, costul îngrijirii, durata procedurilor sunt necesare pentru a face împreună un astfel de complex care este potrivit pentru dumneavoastră și poate oferi sănătate pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, în această problemă este uneori dificil de înțeles.

Proteză dentară: o descriere generală

Protetica dentară în diferite orașe se caracterizează printr-o mare concurență în toate politicile de prețuri ale serviciilor dentare și, prin urmare, costul protezelor dentare poate varia semnificativ în diferite clinici. În anumite cazuri, acest lucru se datorează prezenței clinicilor, în unele - cu calitatea serviciilor, în unele - cu costul echipamentului și a chiriei și, în final, cu costul lucrărilor și materialelor directe efectuate. Toate acestea pot crea dificultăți pentru alegerea corectă a unei clinici stomatologice.

Prin urmare, este întotdeauna necesar să se precizeze că prețul specificat include: examinarea echipamentului special, a materialelor, a lucrului medicului însuși și așa mai departe. Costul unei proteze dentare complet instalate poate varia de la 7000-60000 rub. Această gamă semnificativă de prețuri poate fi explicată atât prin diferența dintre tehnologii și materiale, cât și prin poziționarea pe piață a unei anumite policlinici.

Cabinetele stomatologice, care lucrează în segmentul de elită, închiriază spații în zona de afaceri și utilizați echipamentul cel mai scump - deja din acest motiv nu pot avea un cost redus de tratament. Cu toate acestea, condițiile de serviciu exclusiv nu sunt necesare de către toți și, foarte des, o clinică bună de clasă mijlocie, în care lucrează dentiștii cinstiți și profesioniști, poate rezolva problema. De aceea nu trebuie să respingi imediat cele mai ieftine clinici.

De asemenea, în multe cabinete stomatologice, reduceri și promoții sunt practicate pe proteze, ceea ce face posibilă obținerea unei îngrijiri medicale bune pentru puțini bani.

Proteze dentare și tehnologii moderne

Protetică parțială și completăMai întâi de toate, astăzi Proteza dinților este o examinare completă a unei persoane cu ajutorul celor mai noi echipamente. Cu cât imaginea originală a cavității orale este mai completă, cu atât mai bine poate fi obținut rezultatul.

Este necesar un minim - acesta este un studiu cu raze X, pe care aproape orice clinică îl poate oferi. Cea mai bună idee despre starea cavității orale poate fi dată prin tehnici în timpul cărora informațiile sunt citite cu ajutorul unui senzor special și afișate în formă informatică într-o formă tridimensională. După examinare, se selectează tipul de proteză și se recomandă și procedurile corespunzătoare pentru prepararea de salubrizare orală. O proteză nedemontabilă sau detașabilă trebuie instalată numai pe o zonă tratată corespunzător, pentru a preveni apariția infecțiilor și a altor complicații.

Protejați-vă protezele

Protejați-vă protezele (tradus din cuvântul german "bugel", care înseamnă arc) - unul dintre cele mai populare astăzi, datorită costului ieftin, precum și a diferitelor modalități de a le repara, ele pot fi:

 • Coroanele teleskopice sunt opțiunea cea mai scumpă a acestei proteze, dar în același timp cea mai estetică, însă va necesita un profesionalism ridicat al dentistului. Această metodă este de a instala coroane speciale pe dinții de rezemare și le pune pe proteza adâncituri potrivite pentru date cu precizie coroane - după structura de aliniere 2 părți fixate în siguranță, prin ecluze de fixare;
 • Atașamentele sunt atașamente duble în partea interioară a protezei utilizând un singur element al încuietorii și dintele de sprijin din cealaltă parte a încuietorii. Această fixare este mult mai sigură și mai confortabilă decât clemele de prindere;
 • Clammerii sunt cârlige de oțel care continuă baza arcului protezei, ancorate lângă baza danturii suport. Acesta este modul cel mai bugetar, care, totuși, cauzează unele inconveniente în timpul purtării și are o estetică scăzută.

Care sunt protezele?Nu trebuie să uităm că, deși proteza agrafă este fixat în siguranță, în cavitatea orală, sunt low-cost, ușor de întreținut și au o dimensiune compactă, permite posibilitatea de fixare la dinți în mișcare, ei încă nu ar trebui să fie setat pentru a restabili dinții exterioare din rândul sau, în absența mai mulți dinți sănătoși consecutivi. În plus, destul de des aceste proteze poate fi necesar să fie folosit pentru ei, care durează până la câteva săptămâni. În acest caz, nu este nevoie să le scoateți pe timp de noapte - cu excepția perioadei inițiale după instalarea acestui sistem.

Bugel este utilizat în cazul în care este necesar să se umple deficiența numai a unei perechi de dinți. Firește, este posibil să se facă și să se restabilească întregul rând de dinți, dar în acest scop va fi necesar să se atașeze implantul în structură. Costul acestei proteze cu clapeta poate fluctua în jur de 10.000-6.000 de ruble, acest lucru va depinde de un număr mare de factori. Puteți utiliza proteze cu clame pentru mai mult de 5-7 ani.

Proteze din nylon

Proteze din nylon înlocuit cu proteze plastice detașabile rigide, care cu câteva decenii în urmă au fost, aproape singura modalitate de a restaura un număr de dinți cu pierderi parțiale sau complete.

Pentru prima dată, nylonul a fost sintetizat în 1934 la DuPont, de când a început să găsească utilizări mai noi și mai noi, schimbând proprietățile de rezistență și flexibilitate și creând noi tehnologii pentru producția sa. După un timp, materialul a început să fie folosit în practica dentară, luându-i locul potrivit în ea. Dental nailon este un material translucid, durabil, plastic și moale, care vă permite să simulați credibil guma. Atunci când se creează o proteză pe baza acestui material, sunt atașate coroane dinte și pot fi fabricate din ceramică sau zirconiu.

Varianta de fixare a protezelor din nailon va depinde dacă ele înlocuiesc parțial dinții sau complet:

 • Opțiuni pentru fixarea protezelorCând vine vorba de o proteză parțială care înlocuiește mai mulți dinți, cârligele de nailon sunt așezate pe dispozitivele de fixare pentru a fixa dinții de susținere lângă baza lor. Trebuie remarcat că avantajul acestei fixări este acela că nu necesită rotirea dinților de susținere;
 • În cea de-a doua variantă, proteza este fixată în siguranță la gingie datorită efectului de "aspirație" cu ajutorul gelurilor speciale.

De asemenea, trebuie să spun că pentru proteze de nailon rapid dependență - în mai puțin de 5-7 zile, acestea sunt hipoalergenice, ușor, în timp, nu sunt supuse la deformare și revopsire, ușor de întreținut și destul de estetic.

Trebuie doar să păstrați igiena orală dimineața și seara, clătiți-le după masă și, de asemenea, înmuiați periodic în formulări speciale pentru dezinfecție și păstrați estetica aspectului și proprietăților elasticității.

În timpul îngrijirii adecvate, proteza din nailon poate fi folosită timp de cel puțin zece ani. Până în prezent, protezele detașabile pe bază de nailon - aceasta este cea mai estetică și confortabilă opțiune, atât în ​​timpul pierderii parțiale a dinților, cât și la maxim.

Prețul protezelor din nailon este destul de ridicat și poate fluctua în jur de 7000-50000 freca. Acest lucru se datorează costului scump al materialului în sine, care este cumpărat în străinătate, dar trebuie remarcat faptul că un acrilic mai ieftin, deși ușor mai puțin de nylon circa 25%, nu este hipoalergenic, mai puțin igienic, și chiar ușor toxic datorită esterul metilic generat. În orice caz, protezele acrilice și din nailon, numite și cele lamelare, reprezintă un bun înlocuitor al protezei cu clame.

Protezele fixe

Protetica dentarăProtezele fixe sunt cele mai scumpe, deoarece în acest caz vorbim de compatibilitatea biologică ridicată a materialelor selectate cu corpul uman și de o mai mare rezistență.

Tehnologia protezelor dentare depinde de cazul clinic. Metoda cea mai comună și cea bugetară presupune măcinarea dinților adiacenți pentru a instala elemente de fixare pe ele cu o proteză permanentă. Proteza dentară fără rotire înseamnă implantarea unei rădăcini artificiale dentare - un implant, la care va fi apoi construită coroana. Acest lucru este mai scump și mai durabil, cu toate acestea, este mai modern, deoarece recreează un tip normal de dinți. Radacinile artificiale sunt fabricate din zirconiu sau titan. Coroane - din ceramică, ceramică, metal, ca opțiune temporară - din plastic sau plastic.

În acest fel, la metodele de protetică dentară non-detașabilă includ:

 • Coroane de dinți care servesc ca un capac pe el, precum și imita formă normală a dintelui, sau coroane pentru implanturi - proteze care sunt atașate la rădăcinile artificiale și înlocuiesc direct dintele;
 • Lumineers (furniruri) și inlay-uri concepute pentru a restabili dintele distrus sau a face aspectul său estetic mai bine;
 • Implanturi dentare sau rădăcini artificiale de zirconiu sau titan, concepute pentru a instala pe ele coroane ceramice, metal-ceramice sau metalice. Primele sunt cele mai scumpe, dar în același timp cele mai estetice și durabile, cum ar fi ceramica, ca de fapt dinții, lasată la lumină;
 • Podurile montate pe rădăcini sau dinți pot juca rolul unui design estetic temporar.

Costul protezelor dentare

Cel mai adesea, prețurile pentru implanturi și coroane vor depinde de categoria spitalului stomatologic, precum și de materialele și poate fluctua în următoarele limite:

 • coroana (cermet): 9000-45000 frecare;
 • coroana (metal): 1500-15000 frecare;
 • implant (cu instalare): 19000-80000 rub;
 • coroana (ceramica): 20000-45000 freca.

Trebuie să vă amintiți că protezele pot avea loc în mai multe etape și veți avea nevoie și de coroane temporare, care costă aproximativ 1200-1700 ruble.

Ce fel de proteză dentară ar trebui să aleg?

Proteză modernăAlegerea unei opțiuni pentru proteză va depinde de din posibilitățile materiale și din cauza specifică a bolii. Pentru ca sa spui exact care dintre modalitatile speciale de protetica va fi mai bine pentru tine, doar un dentist calificat poate. protetica moderne, care ar putea rezolva problemele familiei și prietenii nu pot fi potrivite pentru tine, asa ca nu orbește să se bazeze chiar pe comentarii foarte pozitive, cel puțin, fără o comunicare prealabilă cu implantolog sau un ortoped.

Alegerea celei mai bune proteze depinde de o serie de factori. Pentru început, aceasta este îndeplinirea funcției de bază a protezei - mestecarea. În plus, trebuie să aibă un recurs estetic. Pentru majoritatea pacienților, problema prețului este, de asemenea, importantă.

Alegerea tipului de proteză va depinde de starea cavității orale a pacientului și de numărul de dinți lipsă. Prin urmare, este posibil să se decidă ce tip de proteză să se aleagă în timpul protezelor dentare, numai în cabinetul stomatologic.

Nu uita asta proteze dentare fixe are anumite contraindicații, așa că trebuie să-i avertizăm pe medic despre bolile cronice și alte boli. Ridicarea în același timp cu modul în care medicul stomatolog de protezare, este necesar să se concentreze pe componenta financiară, imaginea vieții și starea de sănătate. Cele mai bune proteze dentare sunt cele care vă pot oferi siguranță, sănătate și confort pentru o perioadă lungă de timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi protezele dentare din nylon?Cum sa alegi protezele dentare din nylon?
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât esteProteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
» » Stomatologie protetică: tipuri, descriere și prețuri pentru protezele dentare
© 2021 amigdas.com