amigdas.com

Caracteristici ale unui set de chei cu chei cu clichet

Chei cu clichetPentru a lucra cu diverse materiale de fixare a autoturismelor, sunt necesare seturi speciale de scule. Foarte adesea apare o situație când se lucrează într-un loc greu de ajuns, iar deșurubarea unui singur element de fixare cauzează dificultăți. O soluție la problemă poate fi un set de chei cu clichet. Ele au fost folosite de meșteșugari de mulți ani, există o mulțime de seturi diferite în vânzare. Luați în considerare caracteristicile cheilor cu clichet și cum să le alegeți corect.

Principiul funcționării cheilor cu clichet

Când nu există posibilitatea de a utiliza o cheie convențională, luați întotdeauna cu o clichet. Caracteristicile sale includ următoarele:

 • Cum fac cheile cu un șobolanCapul de lucru din interior are un mecanism cu dinți mici, care fixează mecanismul de fixare și îl împiedică să alunece într-o direcție.
 • Datorită faptului că într-o direcție construcția alunecă, iar în al doilea nu există posibilitatea deșurubării sau răsucirii dispozitivului de fixare fără reintroducerea cheii.
 • Ratchet simplifică foarte mult și accelerează munca. Dacă dispozitivul de fixare are o tijă filetată mare, atunci aruncarea permanentă a unei chei convenționale complică în mod semnificativ procesul.

Există mai multe soiuri de mecanism cu clichet, dar când cumperi un set este dificil să se determine care este folosit.

Soiuri de unelte

Clasificarea seturilor instrumentului în cauză poate fi efectuată în funcție de un număr destul de mare de caracteristici. Cele mai des alocate:

 • Set de chei cu clichet.
 • Mecanisme combinate.

Mecanisme combinateÎn plus, în vânzare puteți găsi opțiuni care vă permit să ajungeți la cele mai dificile locuri instalând elemente de înlocuire. Clasificarea se face, de asemenea, în funcție de tipul de material utilizat în fabricare: cel mai adesea se utilizează oțel, dar poate fi rezistent la coroziune sau normal. O cheie cu clichet poate avea un mâner de lungimi diferite.

Un număr mare de variante diferite de executare a unor astfel de instrumente determină unele dificultăți care apar atunci când aleg.

Criterii pentru alegerea setului potrivit

Cheia cu clichet este acum vândută separat sau este inclusă în seturi diferite. Piața modernă oferă un sortiment vast de truse de scule, un motorist neexperimentat se poate confunda pur și simplu atunci când aleagă.

Următoarele sunt criteriile principale de selecție:

 • Cum să alegeți setul potrivitProducători de branduri renumiți. Destul de ciudat, experții recomandă să cumpere produse numai de producători bine-cunoscuți. Acest lucru se datorează faptului că producătorii cu reputație bună utilizează numai materiale de înaltă calitate pentru eliberarea produselor lor și acordă atenție controlului calității. Prin urmare, cheile unor astfel de mărci servesc mult mai mult.
 • Calitatea producției este dificil de determinat independent. De obicei, acest indicator este luat în considerare în cazul achiziționării de produse ale unor producători puțin cunoscuți. La inspectarea produsului, defectele mecanice, neregularitățile materialului nu trebuie să fie evidente și toate elementele mobile trebuie fixate rigid, fără joc.
 • Tipul de material utilizat în fabricare este, de asemenea, un criteriu important de selecție. Pentru a menține scula în stare bună, suprafața exterioară trebuie reprezentată de un material ușor de curățat. Nu se recomandă să cumpărați unelte care utilizează oțel care nu este rezistent la coroziune. Expunerea lungă la umiditate pe oțelul obișnuit provoacă coroziune.
 • Mecanismul cu clichet trebuie să aibă o bună protecție împotriva șocurilor mecanice. Pentru aceasta, unii producători fac un caz fabricat din metal. Cazul din plastic nu poate dura mai multe zile. Se recomandă să se acorde atenție efortului pe care mecanismul cu clichet poate transmite. Versiunile ieftine la o sarcină prea mare pot eșua.
 • Tip mâner. Pentru a vă asigura că mâna nu alunecă în timpul funcționării, mânerul trebuie să fie cauciucat și, de asemenea, să aibă o formă convenabilă. Uneltele fără mâner pronunțat vor fi incomode în timpul lucrului.
 • Numărul de elemente din set este, de asemenea, luat în considerare la alegere. Merită să ne amintim că o cheie cu adaptoare interschimbabile și capete nu este potrivită pentru toate lucrările. O sculă cu un mecanism mic de clichet nu poate fi utilizată pentru a transfera o forță mare, iar una mare nu va fi întotdeauna convenabilă atunci când lucrați în locuri greu accesibile.

Când alegeți, acordați atenție ambalajuluiÎn plus, trebuie acordată atenție ambalajului kitului. Trebuie să fixeze în mod fiabil toate elementele și să asigure o bună protecție. În majoritatea cazurilor, pachetul este realizat sub forma unui valiză mică cu secțiuni separate pentru fiecare element al setului. Este necesar să se acorde atenție elementului de fixare, care nu permite cazului să se deschidă spontan.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să deschideți ușa din față dacă blocajul a fost rupt sau blocatCum să deschideți ușa din față dacă blocajul a fost rupt sau blocat
Cum să vă curățați tastatura computerului acasăCum să vă curățați tastatura computerului acasă
Sugestii pentru alegerea unei șuruburi cu șuruburi hexagonaleSugestii pentru alegerea unei șuruburi cu șuruburi hexagonale
Șurubelniță șocantă și rotativă: principiul de funcționare și aplicareaȘurubelniță șocantă și rotativă: principiul de funcționare și aplicarea
Troliu de mână: dispozitiv, tipuri și principiu de funcționareTroliu de mână: dispozitiv, tipuri și principiu de funcționare
Inelul de pescuit inerțial pentru pescuit cu ajutorul unei tije de pescuitInelul de pescuit inerțial pentru pescuit cu ajutorul unei tije de pescuit
Ce trebuie să faceți dacă cheia este ruptă în încuietură și cum să o scoatețiCe trebuie să faceți dacă cheia este ruptă în încuietură și cum să o scoateți
Foto și tipuri de încuietori de ușăFoto și tipuri de încuietori de ușă
Cum de a deschide un blocaj fără cheie? Blocați pasternă cu propriile mâiniCum de a deschide un blocaj fără cheie? Blocați pasternă cu propriile mâini
Krupp pentru filetare pe țevi: tipuri și seturiKrupp pentru filetare pe țevi: tipuri și seturi
» » Caracteristici ale unui set de chei cu chei cu clichet
© 2021 amigdas.com