amigdas.com

Micoplasmoza la pisici: simptome și tratament

Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentPisicile din punct de vedere al sănătății nu sunt mult diferite de oameni: fie că este, fie că nu este. Animalele sunt susceptibile la diferite boli, nu mai puțin decât la om. Mai mult decât atât, avem boli comune. Una dintre aceste boli este micoplasmoza.

Micoplasmoza la pisici este o infecție foarte periculoasă. Aceasta face ca animalul să se îmbolnăvească cu o grămadă de boli secundare. Pisica dezvoltă probleme cu sistemul respirator, cu ochii, sistemul genito-urinar și chiar cu aparatul locomotor. Prin urmare, fiecare proprietar de pisici ar trebui să știe ce fel de infecție este, ce consecințe poate duce și cum să lupte.

Care este agentul cauzal al bolii?

Mycoplasmele sunt microorganisme uimitoare care au o diferență importantă față de alți reprezentanți ai microflorei - absența unei membrane celulare. Din mediul extern, mediul interior al micoplasmei este separat doar de membrana citoplasmatică. Și asta o apropie de viruși. Cu toate acestea, spre deosebire de cele din urmă, micoplasma are atât ARN cât și ADN. Majoritatea covârșitoare a virușilor au doar o macromolecule.

Micoplasmele ocupă o poziție intermediară între virusuri și bacterii comune. Spre deosebire de virușii clasici de micoplasmă, ei nu au nevoie de mediul intern al celulelor gazdă pentru reproducere. Și din bacterii se disting printr-o mică memorie genetică, o mare varietate de forme chiar și în cadrul aceleiași specii, prin diferite moduri de reproducere.

Care este pericolul micoplasmei?

Micoplasmoza la pisici provoacă Mycoplasma felisMicoplasmele sunt microorganisme specifice. Aceștia pot fi prezenți tot timpul în corpul unui transportator și nu se pot arăta în același timp. Prin urmare, lor se referă la o microfloră patogenă condiționată.

Mai mult decât atât, mai recent, oamenii de știință au reușit să detecteze două noi tipuri de micoplasme, care descompun stereotipurile despre aceste microorganisme.

 • Mycoplasma-saprofite. Acest tip de microorganism este alimentat exclusiv prin descompunerea țesuturilor.
 • Mycoplasma-simbiot. În acest caz, microorganismul nu trăiește cu ușurință în corpul gazdei, dar, de asemenea, îl afectează pozitiv.

De fapt, speciile de micoplasme sunt foarte numeroase și nu toate au fost studiate corespunzător. Cu toate acestea, speciile patogene sunt bine studiate.

Nu vom atinge micoplasma, care poate provoca boli la om, dar ne vom opri la provocarea micoplasmozei la pisici. Vorbim despre două tipuri:

 1. Mycoplasma felis.
 2. Mycoplasma gatae.

Oamenii de știință consideră că aceste specii de microorganisme sunt specifice. Asta înseamnă că persoana nu are șansa să se infecteze cu ei. Cu toate acestea, pentru a vorbi despre ea cu microbiologi certitudine absolută nu sunt luate, deoarece ambele specii sunt încă prost înțelese, și că cazurile de infecție umană pisici micoplasmoze nu este fixă, încă despre ce nu vorbește.

Principalul pericol al micoplasmei pentru pisici este acela că acestea sunt cuprinse în corpurile a 75% din toate animalele. Și fiecare animal este un purtător al acestor microorganisme. Micoplasmoza poate să nu se manifeste într-o anumită pisică, dar poate deveni o răspândire a infecției. Faptul este că există multe modalități de a transfera acest microorganism: alimentar, sexual, de contact, de aer-picătură.

Cauzele mioplasmozei la pisici

Principalul motiv pentru debutul bolii este activarea bacteriilor atunci când apare un mediu de reproducere adecvat. Aceasta se întâmplă, de regulă, cu o scădere a imunității animalului.

Ce este micoplasmoza periculoasă la pisiciMycoplasma începe să se înmulțească rapid, ceea ce provoacă o puternică intoxicare a corpului transportatorului cu produsele activității sale vitale. Mai mult, lipsiți de propria lor membrană celulară, micoplasma se atașează la celulele animalului și începe în cantități uriașe de micronutrienți.

În locul lor, substanțele nocive pătrund în celulă, exacerbat poziția deja dificilă a pisicii. Animalul se slăbește. Are simptomatologia corespunzătoare.

Simptomele de micoplasmoză la pisici

Simptomele și tratamentul acestei boli sunt strâns legate între ele. Pur și simplu, unele dintre medicamente sunt prescrise luând în considerare simptomele manifestate. Cu micoplasmoza la pisici, se manifestă mai întâi următoarele simptome:

 • Înroșirea sclerei și a membranelor ochiului. În viitor, înainte de spălare, un film pare să se spele.
 • Leziunea pustulară a conjunctivei.
 • Probleme respiratorii.
 • Febra.
 • Diaree.
 • Animalul umflă labele.
 • Pisica nu intră în mâinile proprietarului și poate manifesta agresiune.

Dacă după apariția primelor simptome nu începeți tratamentul, atunci micoplasmoza la o pisica provoaca uretrita, cistita si chiar poate duce la infertilitate. după boala va începe să distrugă articulațiile și oasele. Micoplasmoza la pisici în formă neglijată întotdeauna duce la moartea animalului.

diagnosticare

Micoplasmoza la pisici cum se trateazaDatorită faptului că la început boala se manifestă ca simptome nespecifice, tratamentul poate fi prescris numai după un sondaj. Diagnosticul se face pe baza testelor de sânge, a frotiurilor din conjunctivă, a tampoanelor din gură și a organelor genitale. Din păcate, nici reacția în lanț a polimerazei, nici hibridizarea ARN, nici culturile aerobe și anaerobe nu sunt capabile să urmărească dinamica bolii. Aceste metode de diagnosticare permit doar descoperirea micoplasmei și determinarea aspectului acesteia.

Veterinari experimentați fac fotografii ale unui animal bolnav. Aceasta se face pentru a determina în continuare dinamica tratamentului bolii.

Tratamentul mioplasmozelor la pisici

Terapia cu micoplasmoza la pisici are cateva caracteristici:

 • Dacă o pisică are simptome de formă acută a bolii, Dixociclina și Levomiticina. De regulă, acest lucru este suficient pentru ca animalul să se recupereze în câteva zile.
 • Dacă sunt detectate simptome ale unei forme cronice, atunci nu pot fi evitate câteva medicamente. Este necesară o terapie completă și tratamentul poate dura câteva luni.

În forma cronică a bolii, este prescris următorul tratament:

 • Micoplasmoza la pisici: tratament și prevenireCursurile prescrise de antibiotice, cum ar fi: Baytril, Sumamed, Vilprofen, Tilozin, Tetraciclină, Penbex, Levomycetin.
 • Medicament numit pentru stimularea organelor interne: Karsil, Katazal, Gamavit.
 • Pisicii i se administrează imunostimulante: Ribotan, cicloferon, imunofan.
 • Membranele mucoase sunt tratate regulat tetraciclină.

Rata de recuperare a unui animal de companie depinde de următorii factori:

 • Precizia diagnosticului.
 • Corectitudinea terapiei prescrise.
 • Nivelul imunității pacientului.
 • Calitatea îngrijirii și alimentației unei pisici bolnave.

Profilaxia micoplasmozei la pisici

Oamenii de știință nu au reușit până acum să creeze un vaccin împotriva mioplasmozelor la pisici, dar acest lucru nu înseamnă că un animal de companie nu poate fi salvat de această boală. Ca măsură preventivă, se pot lua următoarele măsuri:

 • Oferiți animalelor de companie o dietă calitativă și echilibrată.
 • Eliminați posibilitatea contactării pisicilor domestice cu pisici domestice.
 • Adăugați vitamine și medicamente speciale pentru a îmbunătăți imunitatea.
 • Se observă regulat la medicul veterinar.
 • Urmăriți modificarea în starea animalelor de companie.

Trebuie reținut faptul că, indiferent de măsurile preventive, există întotdeauna un risc de infectare a animalului de companie. Dar, aderând la măsurile de mai sus, este posibil să se reducă la minimum efectele nocive ale bolii, dacă animalul încă o ia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Conjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratareConjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratare
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Principalele antibiotice cu spectru larg pentru pisiciPrincipalele antibiotice cu spectru larg pentru pisici
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Urolitiaza la pisici: cauze, simptome și tratamentUrolitiaza la pisici: cauze, simptome și tratament
Pisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratamentPisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratament
» » Micoplasmoza la pisici: simptome și tratament
© 2021 amigdas.com