amigdas.com

Cuprinsul de bomboane la domiciliu

Magazine de acasăCa animale de companie cresc adesea rozătoare. Astăzi, chipmunks devin animale de companie populare. Animalele se aseamănă cu veverițele, totuși, ele îmblânzesc o persoană mai rapidă decât cea din urmă. Ele nu necesită îngrijire complexă, nu sunt mai greu de îngrijit decât pentru hamsteri sau șobolani. Aceste creaturi trăiesc mult timp. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra un carucior, trebuie să știți despre particularitățile conținutului său în casă, pentru a crea condițiile cele mai favorabile pentru viață.

Descrierea animalului

Animalul este roșiatic. Toată lumea știe că chipmunk are cinci benzi negru-maro de-a lungul spatelui. Abdomen de obicei de culoare deschisă. Animalele au ochi negri mici și obrajii voluminoși în care ascund alimentele. În lungime, aceste rozătoare ating 15-16 cm. Acest tip de animal este curat, astfel că piei lor sunt întotdeauna curate, frumoase și ordonate.

Chipmunks sunt animale active și energice. În natură, se mișcă repede și caută să exploreze noi teritorii. Dar dimensiunile mici nu contribuie la o speranță de viață ridicată, deoarece aceste animale sunt adesea vânate de animale mari. Mink pentru propriile lor animale săpați printre rădăcini de putreni putrezite sau copaci. În hibernarea de iarnă a chipeșelor se încadrează de la începutul toamnei până în primăvară.

Toate aceste caracteristici ale animalului trebuie luate în considerare înainte de a vă decide să îl aveți acasă.

Chipmunk în casă

Pentru un cioban care se află în captivitate, este necesar să se creeze condiții de trai confortabile care să se asemene cât mai mult cu habitatul natural. Dacă îi oferiți animalului tot ce este necesar, atunci se va simți confortabil și se va obișnui cu repede cu proprietarul. În condiții naturale, animalul trăiește în medie 3-4 ani. Cu o întreținere adecvată la domiciliu, el poate trăi până la 9-10 ani.

Regulile de bază pentru păstrarea chips-urilor la domiciliu:

 • Cum să păstrăm chipetelePrezența unei celule. Pentru un rozătoare este necesară o cușcă mare, unde se poate mișca liber și nu se simte constrânsă.
 • Curățarea casei este de 1-2 ori pe săptămână. Celula este mai puțin poluată, fundul acesteia trebuie să fie acoperit cu așchii de lemn sau frunze uscate căzute.
 • Dotarea adăpostului cu adăposturi, cuiburi și roți.
 • Asigurarea animalelor de companie cu hrană și apă. Dieta trebuie să fie echilibrată și regulată. Alimentele și apa trebuie să fie proaspete.
 • Controlați cantitatea de stocuri de cartofi. Animalele pot ascunde până la 8 kg de alimente în adaposturile lor. Mâncarea veche trebuie să fie curățată în timp util.
 • Organizarea hibernării. Înainte de debutul hibernării de iarnă, chipeșele trebuie să fie așezate în locuri diferite, astfel încât să nu manifeste agresiune unii pe alții, care apar în această perioadă. Dar în primăvară pot fi reținuți într-o singură locuință.
 • Organizarea odihnei. Animalul este treaz numai în timpul zilei. Seara, când adoarme, nu ar trebui să fie deranjat.

Cunoscând aceste reguli, întreținerea și îngrijirea animalului de companie nu vă va îndepărta prea mult timp și efort.

Chipoturile devin repede îmbelșugați dacă sunt imediat hrăniți din mâini. După un timp, vor cere mâncare, atingând mâinile. Puteți lăsa chiloșul să meargă în jurul camerei în câteva săptămâni, când este deja obișnuit cu noile condiții de viață. Nu trebuie să uităm de suflarea acestor creaturi, ei trebuie să fie urmăriți astfel încât să nu urce sub paturi sau dulapuri, unde vor fi greu de obținut.

Cage pentru bomboane

Colivii pentru chibiPentru un ciocan de casă, trebuie să cumpărați o cușcă. Prins în libertate, el va urca oriunde n-ar exista obstacole și, prin urmare, ieși din fereastră sau pe balcon nu va fi dificil.

O cușcă sigură pentru animal este o cușcă de metal. Ar trebui să fie mare și spațioasă. Opțiunea ideală ar fi o înălțime de celule de 1 m lățime și 0,5 m lungime. Dar chiar și în această întindere de animale de companie trebuie să se plimbe în jurul apartamentului, asigurându-se că el nu a ascuns și mi-a venit în afara casei.

Umplutura poate servi ca frunze uscate, turbă sau rumeguș. Materialele sintetice sunt excluse. Scoateți gunoiul va fi convenabil dacă colivia are o tavă retractabilă.

În locuința pentru animale de companie ar trebui să fie stabilite câteva rafturi, etaje, care ar trebui să conducă cabluri, bușteni sau scări. O condiție necesară pentru un chipmunk va fi prezența unei case. Se va simți în siguranță într-un adăpost suplimentar. Deoarece animalele consumă adesea alimente, ar trebui făcute 2-3 case pentru ei: unul dintre ele va fi un loc de dormit, iar celălalt va fi un depozit de alimente, care va trebui curățat de produse stricate. De asemenea, este necesar să se efectueze dezinfecția regulată și alte locuri izolate.

Pentru a mentine tonusul muscular si starea buna de spirit, chipmunk va trebui sa faca o roata alergata, similar cu ceea ce primeste pentru hamsteri.

Uneori rozătoarele doresc să se echipeze cu un mic cuib, unde se vor simți confortabil și confortabil dormind noaptea. Pentru a face acest lucru, ciocanul trebuie să fie prevăzut cu o cantitate mică de fân și frunze. Din această materie primă, el se transformă într-o așternută într-una din casele acoperite. După-amiaza, cuibul format trebuie curățat pentru a ventila adăpostul.

Chipmunks a lua împreună la temperaturi moderate, nu depășește bara +24 de grade. Căldura nu numai că poate provoca o deteriorare a stării de sănătate, ci duce și la moartea animalului. Cusca ar trebui să fie într-un loc umbrit. Dacă, în timpul unei plimbări în jurul camerei, razele soarelui fierbinți vor inunda aproape întregul spațiu al camerei, animalul se va putea ascunde de ele în locuință.

Dulciuri dieta

Chipmunks la domiciliuÎn natură, acești rozătoare se hrănesc cu nuci și cereale. Adesea mănâncă insecte și larve. Nu renunta la animalele din legume si fructe, daca le gasesc. Se întâmplă ca animale mici sau păsări să devină pradă lor, dar principala hrană pentru chipmunks este vegetația.

Hrănitoare pentru animale de companie ar trebui să fie umplută în fiecare zi. Chipulii sunt creaturi foarte inteligente. Nu pot fi suprasolicitați. Mâncă atât de mult cât au nevoie și ia restul și le ia în adăposturile lor, unde obțin depozite mici de produse.

Dieta corect compusă contribuie la faptul că animalul va trăi mult timp fără boli diferite. Pentru chifle, se produc furaje specializate, care conțin alimente solide, utile pentru măcinarea dinților în creștere și a altor substanțe utile. Pentru a tăia incisivii, puteți pune în cușcă câteva perechi de cretă sau crengi.

Dar vă puteți face propria dvs. dietă pentru animalul tău de companie. Baza alimentelor ar trebui să cuprindă următoarele produse:

 • Nuci (arahide, cashews, cedru),
 • ghinde,
 • Semințe de in, floarea-soarelui și dovleac,
 • Fulgi de grâu și grâu,
 • porumb,
 • fructe,
 • fructe de pădure,
 • Păpădia.

Cojile de fructe achiziționate sunt adesea tratate cu diverse substanțe chimice, deci trebuie eliminate, altfel animalul poate fi otrăvit. Pentru a evita problemele legate de digestie, animalele nu trebuie hrănite cu pepeni verzi, pepeni și struguri. Experții nu recomandă includerea în dieta principală migdale: această nuci conține acid silicic, care este dăunător pentru sănătatea chips-urilor.

Un animal de companie intern poate fi hrănit cu zahăr, brânză de vaci, biscuiți și porridge de lapte, care sunt preferate animale de companie trata.

În vară, bomboana ar trebui hrănite alimente care conțin proteine ​​animale:

 • Cum să hrănești chiuveteleouă,
 • insecte
 • Larvele unui vierme de faina,
 • melci
 • bug-uri,
 • melcii,
 • Grasshoppers.

În sezoanele reci, animalele de companie ar trebui să cumpere insecte uscate.

Pentru a vă asigura că rezervele alimentare din case nu sunt putrezite, trebuie să verificați adăposturile în fiecare zi și să curățați alimentele rănite. Nu puteți uita de apa din vasul de apă, care trebuie schimbată zilnic.

Chipmunk este curat. Nu miroase, care este observat la hamsteri, deci nu are nevoie de proceduri de baie. Dar proprietarul va trebui să monitorizeze zilnic starea celulelor.

Aceste creaturi drăguțe și amuzante se întâlnesc ușor cu persoana. Acestea pot fi date în mâinile unor copii îngrijitori, fără să se teamă că animalele îi pot mușca. Atitudinea corectă față de chipmunk îi va ajuta să învețe repede acasă și să trăiască pentru distracție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Cât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliuCât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliu
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companieBald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
Afecțiuni comune ale hamsterilor DzhungarAfecțiuni comune ale hamsterilor Dzhungar
Ce să hrăniți hamsteri acasă, ce le place să mănânceCe să hrăniți hamsteri acasă, ce le place să mănânce
Poți să hrănești un hamster acasăPoți să hrănești un hamster acasă
» » Cuprinsul de bomboane la domiciliu
© 2021 amigdas.com