amigdas.com

Diareea necesită tratament pentru dentiție?

Cum să tratați diareea la un copilDe multe ori se întâmplă ca bebelușii în timpul erupției primilor dinți ai laptelui să înceapă să arate un set de simptome neplăcute, care părinții foarte îngrijorați încep să se îngrijoreze. Cele mai frecvente semne ale acestui fenomen sunt apariția unui scaun liber și o creștere a temperaturii corpului. Și este foarte natural pentru părinți să vă faceți griji în legătură cu acest lucru, deoarece diareea poate fi un semn al unei boli infecțioase mai complexe.

Prin urmare, este foarte important să înțelegeți în timp dacă diareea copilului este asociată cu dentiția sau este o condiție prealabilă pentru dezvoltarea infecției intestinale. Și pentru aceasta este necesar să înțelegem clar ce simptome și cauze însoțesc acest proces.

Diaree cu dentiție la copii: principalele cauze ale anomaliilor

După cum arată practica, diaree cu dentiție la copii mici - acesta este un fenomen destul de comun cu care se confruntă tinerii mame. Cu toate acestea, deteriorarea stării de sănătate grudnichka în această perioadă, este opțională fenomen - unii copii primul erupției dentare transferate destul de ușor, în timp ce alți copii sunt capricios și experiență durere severă, și diaree însoțită de o creștere a temperaturii.

Principalele motive

 1. Simptomele inciziei dințilorAdesea tulburarea scaunului se datorează faptului că imunitatea copilului în această perioadă este mult slăbită, deoarece procesul de dentiție necesită acumularea tuturor funcțiilor protectoare ale organismului copilului, care la etapa inițială a vieții și atât de puțin. Ca rezultat al slăbirii imunității, miezul devine, practic, neprotejat, în fața a numeroase infecții și a bacteriilor care intră în intestin.
 2. Când dentiție, copilul începe să apară salivație puternică, făcându-l să înghită o mare cantitate de saliva pătrunde în intestin. Aceasta provoacă o perturbare a intestinului și provoacă apariția unui astfel de simptom neplăcut ca diareea. După o creștere a volumului de saliva provoacă întotdeauna diluția scaunului din cauza unui sistem digestiv foarte slab dezvoltat.
 3. În plus, diareea pe dinți poate fi o consecință suprasolicitarea nervoasă a copilului în perioada în care abia încep să fie tăiate. Faptul este că, în acest moment un copil mic din cauza durerii constante asociate cu aparitia dintilor, sub stres, care, la rândul său, duce la distrugerea tractului digestiv.
 4. În plus față de stres și excitabilitatea nervoasă, în această perioadă, bebelușii devin prea activi, iar acest lucru este și un factor provocator pentru întărirea mișcării intestinale peristaltice.
 5. Diareea poate fi o consecință a penetrarea în intestinul bacteriilor dăunătoare, care pătrunde acolo, din cauza faptului că copilul în timpul dentiție Zubikov trage in mod constant in gura tot felul de obiecte, jucării sau stilou murdar. Acest lucru se datorează faptului că copilul se confruntă cu dureri severe si mancarime constanta la nivelul gingiilor in timpul dentitie, și că, într-un fel îneacă, Prichindelul trage toate că nici în gură lovirea. Penetrarea în microbii intestinelor provoacă disfuncții ale tractului digestiv și diaree.
 6. Introducerea alimentelor complementare sau a unei noi alimentații în perioada de dentiție poate provoca disbacterioză.
 7. Accelerarea metabolismului - una dintre cauzele tulburărilor intestinale în momentul înțărcării dinților.

Cat dureaza diareea?

Cum să tratați diareea atunci când tăiați dințiiDesigur, durata diareei - procesul este pur individual și depinde de mulți factori și de caracteristicile sistemului imunitar al copilului. Cu toate acestea, norma este durata de două până la trei zile. Și scaunul lichid dispare imediat după ce copilul are în final un dinte.

Cu toate acestea, dacă diareea nu trece mai mult de cinci zile și este însoțită de următoarele semne, trebuie să contactați întotdeauna un specialist:

 • Miezul are un scaun frecvent - de cinci până la zece ori pe zi;
 • dacă există o tentă verzui sau se observa în fecale sau este însoțită de miros putrefactiv;
 • înghițire dificilă la copil;
 • copilul plânge constant, strigă, arată anxietate și nu permite să atingă burta;
 • culoarea pielii sa schimbat - a devenit mai palidă decât de obicei, iar uscarea a apărut;
 • există un scaun lichid și foarte apos, care provoacă un impuls dureros în copilărie;
 • Semnalul de alarmă este o descărcare spumoasă sau prezența mucusului în fecale;
 • o temperatură constantă a corpului de peste 38 de grade;
 • Un alt clopot deranjant este apariția vărsăturilor în miezuri;
 • Deshidratarea, care este însoțită de roșeață și buze puternice uscate;
 • de asemenea, consultați un medic dacă diareea bebelușului nu dispare cu aspectul dintelui;
 • refuzul prelungit al copilului de a mânca, letargia constantă și reticența de a juca.

Dacă există cel puțin unul dintre aceste semne, nu experimentați și mai bine imediat adresați-vă medicului pediatru pentru a stabili cauza exacta a diareei. După aceea, medicul va putea să facă un diagnostic precis și să dea recomandări pentru eliminarea bolii.

Simptomele dentiției

Pentru a înțelege cu acuratețe faptul că diareea este un semn că bebelușul se scoate dintr-un dinte nou, trebuie să înțeleagă simptomele, care însoțesc acest proces.

 1. Dinții sunt tăiați la copilCând mirosurile încep să iasă din dinți, întotdeauna crește secreția de saliva. Acest lucru se datorează faptului că saliva este un fel de barieră care împiedică dezvoltarea bacteriilor și a microbilor, care în această perioadă penetrează în mod activ cavitatea bucală.
 2. Eroganță și umflarea sensibilă a gingiilor, dar dacă vă uitați bine, puteți vedea cum dintele emergent este ușor tras prin gingie.
 3. Copilul simte senzații dureroase, ceea ce se observă prin modul în care el își trage mereu mâinile și alte obiecte în gură.
 4. O indicație a apariției primilor dinți este obiceiul copilului de a mesteca în mod constant orice obiecte grele care intră în mâinile sale. Acest lucru se explică prin faptul că apăsarea pe gingiile cu un obiect dur atenuează temporar durerea severă.
 5. În această perioadă dificilă pentru părinți și pentru copil, copilul devine foarte nervos, iritabil și neliniștit.
 6. De multe ori, bebelușul apare o răceală, care se desfășoară independent în câteva zile sau trei.
 7. Încălcarea regimului zilei, trezirea frecventă și moodiness frecvente.
 8. Aspectul dinților este însoțit de semne evidente de frig. Adică, copilul în acest moment poate sări peste temperatură, are slăbiciune și somnolență.
 9. Apetitul copilului se înrăutățește și scuipă mai des decât de obicei.
 10. Deoarece există o perturbare a intestinului datorită pătrunderii bacteriilor în tractul digestiv, copilul are un scaun liber.

Diaree cu dentiție: cum să ajuți copilul și dacă este necesar un tratament

Dacă părinții sunt siguri că diareea este o consecință a dăunării, atunci nu este nevoie de medicamente. Cu toate acestea, ar trebui luate unele măsuri pentru a atenua situația copilului dumneavoastră și pentru a evita complicațiile.

 1. Cauzele diareei la un copilTrebuie să ne amintim că pentru a trata diareea cu antibiotice atunci când dinții nu sunt în niciun caz imposibili. Care poate fi medicament administrat unui copil - medicamente antipiretice, în cazul în care temperatura corpului este depășită $ 38 de grade, de exemplu, copii „Ibuprofen“, „Panadol“ sau „Tylenol“.
 2. Pentru a îmbunătăți microflora intestinului, puteți da copilului dumneavoastră medicamentul Linex.
 3. Pentru a proteja copilul de deshidratare în timpul apariției primilor dinți cu diaree severă, copilul trebuie să primească medicamentul "Regidron".
 4. Pentru a atenua starea copilului, este necesar să se limiteze utilizarea produselor care conțin lapte. Dar numai în cazul în care copilul este transferat în hrana artificială sau în momeli. De asemenea, nu trebuie să schimbați amestecul sau să adăugați ceva nou în dieta dvs. în această perioadă.
 5. Este necesar să se mențină curățenia în casă, în special în acele locuri cu care copilul este în permanență în contact.
 6. Din moment ce copiii în această perioadă și trageți în gură jucării și alte articole, acestea ar trebui să fie spălate de fiecare dată cu atenție, înainte de a da copilul în mâinile lor.
 7. Atunci când se recomandă diareea pentru a oferi copiilor o mulțime de băuturi pentru a preveni deshidratarea.
 8. Atunci când dinții sunt crăpați și se observă un scaun liber, apetitul copilului este redus. Nu vă faceți griji prea mult despre acest lucru și hrăniți cu forța copilul - acesta este un fenomen temporar, care va avea loc imediat ce dintele este în cele din urmă tăiat. Principalul lucru nu este să uiți să dai copilului cât mai mult fluid posibil.
 9. Este necesară igiena personală a copilului, astfel încât fumurile trebuie să fie întotdeauna curate.
 10. Întrucât, în momentul în care copilul este înfundat, funcțiile de protecție ale copilului sunt reduse, este necesar să se evite invitarea unor persoane din afară la apartament, astfel încât copilul să nu poată prindă nicio infecție.
 11. Pentru a investi în erupții, este posibil ca copilul să se alimenteze cu legume proaspete, de exemplu, morcovi sau adolescenți speciali, care sunt vânduți în aproape orice farmacie.
 12. În această perioadă, este mai bine să nu vă plimbați cu aer curat, mai ales dacă copilul are o creștere a temperaturii. Este suficient să ventilați spațiile de mai multe ori pe zi.
 13. De asemenea, este posibil să faceți pentru copil un masaj de gingii. Pentru a face acest lucru, părintele trebuie mai întâi să-și spele mîinile în mod corespunzător, după care să-ți maschezi degetul cu gingia în care ar trebui să apară dintele.
 14. Pentru a elimina sindromul de durere la copil, puteți utiliza geluri speciale și unguente pentru gingii, de exemplu, "Abnesol" sau "Kamistad". În aceleași scopuri, pot fi de asemenea utilizate picături, de exemplu picăturile pentru gingiile "Dantinorm Bebi" sunt considerate eficiente.
 15. Uneori se întâmplă ca frecvente diaree (mai mult de cinci ori pe zi) în timpul recepției de mijloacele de fixare ale acestei boli, copilul poate începe să se dezvolte efectul opus - constipație apar. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți da copilului "Smektu" să ușureze scaunul, sau un decoct din scoarta de stejar.

Semne de incizie a dințilorToate celelalte activități trebuie să fie coordonate cu terapeutul. Ar trebui să ne amintim acest lucru antibiotice pentru copil poate fi numit sau nominalizat numai în acest caz, dacă un copil are diaree datorită unei infecții intestinale. Dar dacă scaunul lichid este cauza apariției dinților, atunci nu poate fi vorba despre niciun antibiotic.

De asemenea, este necesar să ne amintim și că, la momentul apariției dinților, un copil fără apărare, ca niciodată înainte are nevoie de mângâiere și îngrijire, dragoste și înțelegere de la părinți. Este foarte important să vă puteți liniști copilul și să aveți răbdare.

concluzie

Dar, în ciuda faptului că apariția scaun liber și de a crește temperatura copilului - o practică comună atunci când un dinte nu va trebui să excludă posibilitatea altor abateri, mai grave în starea de sănătate a copilului. Prin urmare, pentru a proteja complet copilul de complicații neprevăzute, este cel mai bine consultați imediat un terapeut, care va putea alege opțiunea de tratament adecvată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să opriți diareea la un copilCum să opriți diareea la un copil
Cum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițateCum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițate
Diareea la pisic: recomandări pentru îngrijire și tratamentDiareea la pisic: recomandări pentru îngrijire și tratament
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Dinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuriDinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuri
Komarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frigKomarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frig
Kalgel de la o durere de dinți la un copil: instrucțiuni de utilizareKalgel de la o durere de dinți la un copil: instrucțiuni de utilizare
Gel cu dentiție: cum să alegi și să folosești?Gel cu dentiție: cum să alegi și să folosești?
Jurnal al dinților sugarilor: descriereJurnal al dinților sugarilor: descriere
Diaree cu dentiție la copii: cauzeDiaree cu dentiție la copii: cauze
» » Diareea necesită tratament pentru dentiție?
© 2021 amigdas.com