amigdas.com

Îmbinarea cablurilor dinților cu boală parodontală

Dinții sănătoșiBoala parodontală poate provoca afecțiuni ale gingiilor, poate slăbi rădăcinile, ceea ce poate duce în cele din urmă la slăbirea danturii și a pierderii dinților. Boala parodontală poate distruge atât osul maxilarului, cât și osul alveolar. Parodontoza este cel mai frecvent afectată de molari și premolari.

Îmbinarea cablului dentiției cu boală parodontală

Parc de stabilizare parodontală

Dintrunderea dinților poate fi temporară și permanentă. Există câteva modalități de a "sigiliu„Dinti:

  • Cu ajutorul coroanelor, protezelor.
  • Folosind fibră de sticlă.
  • Cu ajutorul firelor de aramid.

Se folosește pentru stabilizarea dinților, care se slăbesc ca rezultat al slăbirii osului din jurul rădăcinii. Boala parodontală, cunoscută sub denumirea de traumă secundară ocluzivă. Adesea, problema este complicată de incapacitatea de a mușca, de durere, de iritabilitate și de stres.

Boala parodontalăDacă premolarul a pierdut mai mult de 40% din osul alveolar de sprijin în jurul rădăcinii, dentistul va diagnostica - boala parodontală. Cel mai adesea, dacă boala afectează mai mulți dinți va cere atela. Cu toate acestea, dacă rădăcinile sunt anormal de scurte și subțiri sau dacă osul din jurul lor a pierdut mai mult de 40% din volum, dintele va fi dificil de salvat.

Dinții rămași nu pot rezista sarcinii de mestecat, ceea ce duce la diverse probleme dentare. Acest lucru poate duce la un fenomen numit "migrație patologică". Aceasta este slăbirea și deplasarea dinților adiacenți, ceea ce duce la perturbarea ocluzie, modificări ale conturului facial și pot avea probleme cu articulațiile maxilarului.

parodontale stabilizare Anvelopa poate reduce semnificativ încărcătura atunci când mestecați. Plasarea barei de stabilizare poate extinde în mod semnificativ durata de viață a dinților naturali. Vrei să intri în dinți ceea ce este?

Procesul

Stropirea dinților apare după ce dinții și gingiile au fost curățați cu atenție. Și, de asemenea, bacterii distruse. Există două tipuri principale de îmbătrânire a dinților cu boală parodontală, cu unele variații.

  • Extracoronal
  • Intracoronal

De regulă, cu extracoronal anvelopă de stabilizare care nu necesită pregătire dentară. Această metodă implică lipirea părții interioare a danturii unui fir de stabilizare, a unei benzi întărite sau a unui dispozitiv de stabilizare similar. Adică, dentiția este lipită între ea însăși, ceea ce nu permite dispersarea și slăbirea dintelui.

splintageAnvelopa pentru dentiția afectată necesită o fabricare complexă în laborator. Ar trebui să înțelegeți că o astfel de întindere a dinților este mult mai scumpă și mai dificil de realizat decât îmbinarea cu sârmă sau rășină compozită.

Procesul de plasare intracoronal seamănă cu manșonul dinților și începe cu frezarea splinelor din unitățile afectate ale dentiției. În plus, dispozitivul de stabilizare este introdus în prize, ceea ce îl face practic invizibil. Compozit de umplere de rășină este folosit pentru a fixa firul.

Cu ajutorul encrustării metalice, se pot adăuga și efecte cosmetice, însă acest lucru va necesita cheltuieli considerabile de la dvs. deoarece anvelopele sunt fabricate în laborator.

Avantaje și dezavantaje

Medicul dentist vă poate spune dacă este suficientă dentiția capricios, și necesită stabilizarea autobuzului parodontal. Un alt factor este starea bolii parodontale. Dacă boala dvs. progresează și există pericolul ca osul din jurul dinților să fie înmuiat de inflamație.

Împreună cu dentiția, presiunea scade atunci când mestecați, ceea ce reduce riscul de deteriorare a ligamentului parodontal și osului alveolar deja slăbit. Stabilizarea anvelopei poate întârzia pierderea dinților pe o perioadă nedeterminată și, de asemenea, ajută la ameliorarea țesutului osos de la inflamație.

Îmbătrânirea dinților ajută la prevenirea pierderii dimensiunilor verticale ocluzie. Periculoasă într-o situație în care dinții sunt slăbiți este că presiunea de mestecat direcționează unitatea dentară spre obraz. În caz contrar, trecerea spre maxilar (migrația patologică).

Principalele riscuri

Stomatita și cauzele acesteiaPneurile de stabilizare parodontale pot fi cauza dezvoltării cariilor, deoarece produsele alimentare sunt colectate sub marginea pneului. Este foarte dificil să o eliminați chiar și cu o periuță de dinți, care duce mai întâi la stomatită, și apoi la bolile concomitente. Anvelopele fac curățarea de înaltă calitate a dinților, proces aproape imposibil. Atelina parodontală poate fi uneori neatractivă din punct de vedere cosmetic, mai ales dacă se efectuează spirale coronare suplimentare.

Parodontita este cauza slăbirii danturii. Tratamentul parodontitei poate fi chirurgical sau non-chirurgical. Tratamentul non-chirurgical, de regulă, începe cu tăierea gingiei și a stripării rădăcinii pentru a elimina bacteriile. De asemenea, depuneri de tartru de pe suprafața rădăcinii și buzunarele gingivale.

Medicul dentist poate recomanda utilizarea apă de gură, Pentru a minimiza riscul contaminării bacteriene a suprafeței rădăcinii. Pacienții care au fost deja tratați pentru boala parodontală tind să viziteze dentistul mai des decât de obicei. Uneori, pacientul va avea nevoie de proceduri mai scumpe și mai complicate, de exemplu, pot fi necesare implanturi. Nu se recomandă utilizarea protezelor fixe împreună cu anvelopele de stabilizare.

Trauma poate fi cauza parodontitei, există două specie:

  • Leziune ocluzală primară.
  • Traumatism ocluziv secundar.

traumatism dentarTrauma ocluzivă primară poate fi cauza parodontitei. Trauma ocluzală este utilizarea excesivă a forței aplicată structurii parodontale. Compresia puternică a buzunarului gingival provoacă inflamarea țesutului rădăcinii din jur.

Răni ocluzale secundare este folosirea forței, de exemplu, atunci când mestecați atașat la un buzunar deja gonflat.

slăbiciune dentiția se datorează, în principal, traumelor secundare și rezultatului bolii parodontale induse de placa bacteriană. Abordarea tratamentului mobilității dentare este atât combinație biologică și mecanică a ambelor, cu condiția ca o cerere excesivă a forței duce la o slăbire a structurilor parodontale (dentină și osului maxilarului, care au suferit de periodontita).

Abordarea biologică include tratamentul bolii gingivale, care trebuie abordată mai întâi pentru a asigura mediul înconjurător, iar atașamentul parodontal se poate vindeca. Abordarea mecanică implică schimbarea forțelor care acționează asupra dinților, tratamentul efectelor stresului ligamentului parodontal, precum și prin modificările de presiune la masticatie produsă de mușchii maxilarului.

Există, de asemenea coronal anvelope. În acest caz, atașarea are loc prin atașarea unei coroane comune la dentiție. Anvelopa coroanei este atașată prin tăierea unui canal mic în suprafața dentinei.

O altă abordare, care este uneori utilizat pentru a trata dentiția mobilitatii numit tratament ortodontic - este de a repoziționa rândul dintelui care presiunea este distribuită mai uniform și corect. Cu toate acestea, acesta poate fi un proces complex, mai ales dacă există simptome bolii parodontale, care trebuie verificate înainte de începerea tratamentului ortodontic. Aplicarea metodelor utilizate în ortodonție pentru alinierea dinților poate fi utilizată pentru a regenera osul rupt și sacul de papagali.

Înainte de a lua o decizie privind tratamentul, ar trebui luate în considerare perspectivele și previziunile pe termen lung. În timp ce opțiunile temporare de întindere pot da puțin timp, dentiția este încă în pericol. Pentru a trata aceasta este necesară chiar problema slăbirii danturii - boală parodontală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Ce este implantarea dinților și instalarea implantuluiCe este implantarea dinților și instalarea implantului
Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?
De ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentulDe ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentul
Chittajul buzunarului parodontal: ce este?Chittajul buzunarului parodontal: ce este?
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Structura dintelui uman: anatomia dinților umaneStructura dintelui uman: anatomia dinților umane
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Structura parodonțiului și funcțiile saleStructura parodonțiului și funcțiile sale
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
» » Îmbinarea cablurilor dinților cu boală parodontală
© 2021 amigdas.com