amigdas.com

Proprietatea și scopul plăcii de verificare și de marcare a granitului

Placa de tăierePentru a verifica acuratețea tratamentului de suprafață al pieselor, se utilizează o placă de testare specială cu rigiditate de contact și o rezistență crescută la uzură. Dispozitivul de comandă este realizat din material plastic, metal sau piatră naturală șlefuită, producția de adaptare metrice se realizează pe condițiile GOST 10905-86, sau „Recomandări privind mijloacele de control pentru măsurarea 2007-89 calibrarea MI și plăcile de marcare.“

Alocarea unui dispozitiv metric

Placa de calibrare este utilizată pentru măsurarea preciziei parametrilor dimensionali și planari ai pieselor și mecanismelor. Dispozitivul este adesea folosit pentru alinierea mecanismelor în scopul combinării a doi indicatori: exactitatea execuției și ajustarea parametrilor de funcționare ai mecanismelor. Datorită suprafeței plane de bază, dispozitivul metric este un instrument de măsurare a instalației pentru părți sau mecanisme.

Printre lista mare de oferte de la companii de instrumente de luare a cele mai populare și cele mai scumpe, oțel plăci standard și plăci de testare de precizie, din piatră lustruită de înaltă calitate, din aliaj de înaltă calitate și semi-prețioasă, cu o rezistență sporită.

Condiția principală pentru efectuarea măsurătorilor corecte este instalarea echipamentului pe o bază solidă (masă, dulap, banc de lucru) într-o cutie izolată termostatată.

Clasele și dimensiunile platformei

Echipamentul de control este fabricat cu diferite clase de precizie. Pentru un dispozitiv nou, clasa de precizie a verificării este determinată de următorii indicatori:

 1. Aragaz opțiuni000;
 2. 00;
 3. 0;
 4. 1;
 5. 2;
 6. 3.

Panourile de control utilizate nu sunt cerințe atât de stricte. Datorită uzurii reduse a suprafeței de montare a echipamentului de verificare, sunt permise abaterile în clasa de precizie cu un indice de 4 sau 5.

Dimensiunile platformei de montare pot varia de la 250 x 250 mm la 2500 x 1600 mm. Trăsăturile distinctive ale dispozitivului metric includ marcajul cu numărul de execuție 1, 2, 3, 4 și 5, care determină metoda de tratare a suprafeței și proiectarea dispozitivului. Clasele plăcii de calibrare sunt determinate de normele abaterilor admisibile în precizia tratamentului de suprafață, gradul de rugozitate și perpendicularitatea elementelor laterale.

Parametrii dispozitivelor metrice

Granularea granituluiO placă de granit verificată dintr-un material solid de origine naturală este realizată din specii de rocă: diabază și gabbro cu o limită de comprimare de cel puțin 264,0 MPa. În comparație cu produsele din metal gri, suprafața mată de granit are o rezistență sporită, nu reflectă lumina, nu rust, nu este magnetizată. Greutatea și costul dispozitivului depind de dimensiunea plăcii și de clasa de precizie a scalei de măsurare.

Verificarea Soba de granit fabricat de următoarele: nu la bord zahvatov- toleranțe devieri perpendiculare suprafață laterală în raport de montaj pe suprafețele laterale plane perpendiculare, cu fălci laterale. Setul complet al dispozitivului include:

 • stilouri;
 • suporturi reglabile;
 • acoperi;
 • manualul utilizatorului.

Fiecare dispozitiv este echipat cu un certificat de conformitate cu standardul european de calitate și cu cerințele GOST interstatale.

Marcarea și ambalarea dispozitivului de transport

Fiecare placă a versiunii fabricate trebuie să aibă o marcă comercială pe partea laterală cu informații despre producător. Eticheta trebuie să includă, de asemenea:

 • placă de marcareclasă de precizie;
 • anul emiterii;
 • număr ordinal;
 • standard național.

În pașaportul pentru produs trebuie să fie incluse rezultatele certificării și este afișat Marcajul de calitate al statului. Toate plăcile de testare trebuie păstrate timp de doi ani.

În procesul de pregătire a echipamentului pentru procesul de conservare, suprafața dispozitivului trebuie să fie închisă cu un scut, dispozitivul însăși este plasat într-un recipient din lemn acoperit cu o bandă de oțel, căptușită cu material de impermeabilizare. Produsele ambalate pot fi transportate în vagoane acoperite, vagoane, containere sau remorci cu fixare rigidă a centurilor de siguranță.

În timpul transportului, platforma poate rezista vibrațiilor cu o frecvență de oscilație de până la 120 mișcări pe minut. Pentru depozitarea echipamentelor se recomandă alocarea unei încăperi incalzite, cu o temperatură care să nu depășească + 40 ° C și umiditatea aerului până la 80%. Principala condiție pentru menținerea plăcii în stare de funcționare este absența impurităților de gaze agresive în aer.

Testele tehnice ale dispozitivului se efectuează o dată la 3 ani, odată cu introducerea rezultatului în pașaportul produsului.

Dispozitivul pentru marcarea pieselor

La fabricarea pieselor de mare precizie, placa de marcare din fontă fină este utilizată pentru a marca piesa de prelucrat. Partea inferioară a dispozitivului este echipată cu nervuri de rigidizare, care asigură o prindere sigură pe bancul de lucru și protejează dispozitivul împotriva deformării în timpul încărcărilor mecanice. Unele modele ale dispozitivului de marcare pot avea caneluri longitudinale și transversale de 3 mm lățime de 2 mm pe suprafața frontală.

Pentru a obține dimensiunile exacte ale părții viitoare Suprafața plăcii este tratată cu pulbere de grafit sau vopsea. Impresia pe piesa de prelucrat se obține prin contactul apropiat al vopselei cu suprafața părții viitoare. Imaginea rezultată este tăiată de-a lungul liniei de marcare cu deviație minimă în mărime, precizia executării piesei este făcută cu unelte de lăcătuș.

Pachetul pentru placa de marcare spațială și dispunerea plană include un jack, tampoane de sprijin, pene reglabile, fier gon pene duble, prisme, cuburi. Pentru a alinia modelul pe suprafața dispozitivului, este utilizată o scală de control care permite ajustarea poziției penei superioare de prindere. După terminarea marcării, suprafața plăcii este curățată cu o cârpă moale, umezită cu kerosen sau ulei de mașină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Verificarea tranzistorului cu un multimetru, cum să sune și să verificațiVerificarea tranzistorului cu un multimetru, cum să sune și să verificați
Care este necesitatea unui indicator ecologic?Care este necesitatea unui indicator ecologic?
Cum să faci un jig de mobilăCum să faci un jig de mobilă
Cum să verificați sau să sune un condensator cu un multimetruCum să verificați sau să sune un condensator cu un multimetru
Cum se măsoară tensiunea cu un voltmetruCum se măsoară tensiunea cu un voltmetru
Releu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemuluiReleu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemului
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Folosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacteFolosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacte
Cum se utilizează și se măsoară cu ajutorul unui etrierCum se utilizează și se măsoară cu ajutorul unui etrier
Cum se utilizează corect micrometrulCum se utilizează corect micrometrul
» » Proprietatea și scopul plăcii de verificare și de marcare a granitului
© 2021 amigdas.com