amigdas.com

Caracteristicile cailor din rasa cal Arabian

Cal ArabianCalul arab este de drept considerat una dintre cele mai vechi rase. În zilele noastre sunt lideri în popularitate printre caii de origine orientală.

Calul arab a fost crescut de beduini de nisip la granița secolului al IV-lea, în regiunea Peninsulei Arabe. În aceste locuri, soarele este foarte cald. O asemenea trăsătură de cai, precum rezistența, a fost apreciată în primul rând.

Tipuri de cai arabi

Calul rasei calului arabDeși se crede că acest cal aparține popoarelor lumii estice, istoricii încă nu își pot determina cu adevărat originea adevărată. În timpul săpăturilor din Peninsula Arabică, s-au găsit numeroase imagini de cai din această rasă. Desenele au avut o vechime de peste 3000 de ani.

Se crede că acești cai au fost domesticiți de popoare nomade. de reproducerea și viață între deșerturi, animalele au dobândit o mare rezistență.

Calul arab a fost format în cele din urmă numai în secolul al șaptelea.

Cal Arabian caldCrescătorii de atunci au încercat să obțină apariția unui cal care ar fi fost diferit a crescut rezistență, manevrabilitate și dimensiuni relativ mici.

Până în prezent, în unele țări arabe, sub amenințarea pedepsei cu moarteaaprescheno să exporte cai din această rasă și, de asemenea, să traverseze cai de rasă pură cu alte rase.

În Europa, am aflat despre cai arabi în timpul cruciadelor. În Rusia, un cal din această rasă a venit în secolul al XVIII-lea.

Un cal minunatPână la mijlocul secolului trecut, caii erau principalele din Rusia și erau obișnuite să se îmbunătățească gene pool hrănirea și reproducerea cărnii domestice.

Clasificarea rasei include mai multe familii: kadishi, ateshi, kohlani. De mai bine de 2 000 de ani, oamenii cresc rasa kohlani, din acest motiv depășesc alte familii în ceea ce privește caracteristicile.

Prin recomandări exterior Modernii cai arabi pot fi împărțiți în 4 tipuri:

  • Cohaylan are un piept larg, constituția este puternică și masivă. Adesea are o culoare roșie, acestea sunt foarte dur.
  • Siglavi au o constituție ușoară și o creștere mică. Culoare gri, deoarece racerii sunt slabi.
  • Koheylan-siglavi, acesta va combina punctele forte a două dintre aceste specii: cai devin puternic și grațios siglavi frumusete koheylan. Uneori sunt destul de mari și au performanțe bune. Aveți o culoare roșie sau gri.
  • Hadban este pe bună dreptate considerat cel mai mare dintre frații săi. Sport și rezistente, au o culoare gri.

Calul arabDin păcate, astăzi există o tendință la faptul că acei cai se întâlnesc foarte mult rareori. Datorită selecției și amestecării în lume a rămas un număr mare de reprezentanți de rasă pură de un fel.

Prețul raselor pure mai mult mai mult de jumătate de rasă, dar sunt inferioare raselor pure nu numai în preț, ci și în caracteristici.

Descrierea unui cal arab

Cal alb arabÎn comparație cu alții, calul arab are o creștere mică, care este la greabăn de 150 cm. Calul arab are un gât lung, un fizic grațios și picioare puternice.

Coada este ridicată, când calul se mișcă, întotdeauna o ridică.

Această rasă are propriile sale unic Profil, când puteți observa o punte ușor concavă a nasului. Suporții au ochi mari, frumoși, care uneori se îmbină cu culoarea neagră a capului.

Caii acestor rase au propriile lor caracteristici: de exemplu, au 17 coaste, în loc de 18, ca la caii altor rase. În plus, au o vertebră mai mică decât rudele lor, iar în coadă au două vertebre mai mici decât caii altor rase. În perioada de început a vieții lor au culori deschise, dar odată cu vârsta, nuanțele se întunecă.

Anglo-arabă rasă de cai

Cel mai frumos steed arabCele mai vechi cai sunt rasele engleze și arabe. Anglo-arabă a fost crescută de crescătorii din Marea Britanie. Ei vroiau să creeze o rasă cu date bune. Calul sa dovedit a fi puternic, dur, frumos și grațios.

Această rasă a absorbit totul pozitiv Caracteristicile rasei engleze și arabe, datorită traversării cailor englezi și arabi. În ceea ce privește rasa arabă, ea a luat fermitate și nemulțumire, iar din rasa britanică - o viteză mare, rapidă și inteligență ridicată.

Cal cal Arab în GizaMulțumesc fuziune calitatea, acest cal este capabil să participe la orice fel de concursuri ecvestre. În prezent, rasa anglo-arabă de cai a primit recunoașterea nu numai în Marea Britanie, ci și în alte țări ale lumii.

În timpul reproducerii, crescătorii au observat că cei mai puternici și cei mai mari reprezentanți ai acestei rase sunt obținuți tocmai de către trecere cai de marei britanici cu armasari arabi.

Cursa arabă în competițieCalul are o creștere ridicată, la greabăn este de 160-170 centimetri. Uneori există reprezentanți care depășesc în mod semnificativ aceste cifre.

Calul are un cap lung alungit, ochi mari, urechi adânci. Împreună cu gâtul lung există o greutate pronunțată.

Corpul nu este foarte mare, dar muscular, un piept larg se ridică. Crupa este alungită, picioare puternice cu copite mari.

Cai rasa arabăCalul arab are o piele subțire, datorită acestui anatomic caracteristici îmbunătățește transferul de căldură, ceea ce permite animalului să transporte cu ușurință soarele aprins.

Reprezentanții acestei rase au o sănătate excelentă. Alături de persoana în cauză pot să trăiască până la 30 de ani. În acest caz, mare poate produce puii până la moarte.

Anglo-arabă rasă bine sa arătat în timpul luptelor din Franța. Ea a impresionat poporul francez, deoarece de data aceasta în Franța sunt încă angajate în creșterea rasei de cai anglo-arabe.

Caracterul și sănătatea cailor arabi

Cal Arabian caldAceste animale nobile posedă mare inteligenta. Ei au abilități bune de învățare. Este demn de remarcat faptul că caii au o memorie bună: dacă este ofensată o dată, ea își va aminti acest lucru pentru viață.

Calul calului cal este diferit fidelitate călărețul său. Dar dacă ați vrea să învățați un copil călărit, trebuie să vă gândiți de două ori, deoarece această rasă nu este potrivită pentru copiii fără experiență.

Un cal arab excelentCalul Arabian pur și simplu va asculta numai maestrul său, dacă are un caracter puternic. Dar, în ciuda acestui fapt, majoritatea cailor sunt, de obicei, înzestrați cu oamenii prietenos.

Reprezentanții acestei rase au un intelect înalt și sunt capabili de acțiuni deliberate independente. Dar animalul nu tolerează prea mult când este forțat să facă ceva.

Mai ales dacă folosiți forța: calul arab poate rezista și refuza să respecte cerințele.

Prețurile pentru caii din rasa arabă

Cum să ai grijă de un cal arabPrețul reprezentanților acestei rase depinde în primul rând de prețul acesteia strămoși. Costul unui armăsar este mai mare de 1 milion de dolari. Desigur, depinde atât de cal și de părinți. Prețul de pornire, de regulă, este de la 4 mii de dolari.

Cel mai mare preț plătit pentru un cal arab este de 11 milioane de dolari.

În America, la o licitație din 1955, a fost vândut un armăsar pentru imin Pesnyar. A devenit campion al cursei "Song". Pentru el a plătit un milion de dolari.

Un alt reprezentant al acestei rase, un armăsar numit Menes, a devenit campion al cursei în 1977. După acest eveniment a fost închiriat timp de cincisprezece ani. Oamenii au plătit 1,5 milioane de dolari pentru închirierea acestui cal. Noii proprietari au apreciat oportunități cal și a decis să-l cumpere de la proprietari pentru 2,4 milioane.

Cal și câineAtunci când alegeți un cal arab, cumpărătorul trebuie să deseneze atenție la pe:

  • Pedigree de cal, precum și reputația calului sau a proprietarilor acestuia.
  • Vânzătorul trebuie să dispună de un certificat sanitar-veterinar. În exterior, calul trebuie să fie bine îngrijit și sănătos.

Dar chiar și cu cumpărarea corcitură Nu trebuie să fii dezamăgit, pentru că rezultatele pe care le au în competiții sunt destul de bune. Un alt avantaj al celor două jumătăți de sânge este că acestea sunt adaptate la răcelile europene și la climatul rusesc. Prețul de jumătate de rasă este de două mii de euro.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa de cai Akhal-Teke, descrierea raseiRasa de cai Akhal-Teke, descrierea rasei
Camion greu sovietic - descrierea și caracteristicile raseiCamion greu sovietic - descrierea și caracteristicile rasei
Budennovskaya rasa de cai: conținut și reproducereBudennovskaya rasa de cai: conținut și reproducere
Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximăViteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă
Totul despre rasa de cai KarachaiTotul despre rasa de cai Karachai
Cainii cei mai frumosi si celebri din lumeCainii cei mai frumosi si celebri din lume
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Cai rasa purpuriu arab, poze cu caiCai rasa purpuriu arab, poze cu cai
Tipuri de cai cei mai scumpi din lumeTipuri de cai cei mai scumpi din lume
Cât cântărește calul, parametrii mediiCât cântărește calul, parametrii medii
» » Caracteristicile cailor din rasa cal Arabian
© 2021 amigdas.com