amigdas.com

Regulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companie

Reguli de îngrijire pentru un hamsterUna dintre animalele favorite este hamsterii. Dragostea omului hamsteri de casă

cucerit, pentru că este un animal pretențios, prietenos și inteligent. La decizia de a începe hamster de casă este necesar să se abordeze cu responsabilitate, la urma urmei este necesar să se îngrijească de animalul de companie.

Chiar înainte de a cumpăra un hamster, este important să aflați dacă cineva din gospodărie are o alergie la blănurile sau umpluturile animalului pentru așternutul său.

Ar trebui să fiți atenți la locul în care va rezista cușca de hamster. Hamsterii nu-i plac scuturile, umiditatea, aerul excesiv de cald sau rece. De asemenea, nu puteți pune cusca într-o cameră în care este adesea fumată, pe pervaz și podea.

Hamsteri de casă ieftin, ei au grijă, nu sunt necesare abilități speciale. În plus sărmani de hamsteri, acasă animalele de companie mănâncă puțin, ceea ce înseamnă că achiziționarea de alimente nu va afecta bugetul familiei. celulă hamster ocupă puțin spațiu, astfel încât nu vor exista inconveniente datorate.

Animal de ce vârstă să cumperi?

Reguli de îngrijire pentru un hamstersperanţa de viață hamsteri scurt - 1,5-3,5 ani. dobândi hamster, când nu mai mult de două luni.

Tânării hamsteri se adaptează mai repede, mai ușor de obișnuit cu tava și sunt crescuți.

Selectați femeia sau bărbatul decide viitorul proprietar. Deși, dacă doriți, în apartament a existat întotdeauna unul hamster, este mai bine să luați un bărbat. Tot ce trebuie să faceți pentru a determina sexul acasă un animal de companie - îl puneți pe palmă, luați-l din masă și estimați distanța dintre anus și organul genital. La femele, nu este mai mare de 3 mm, iar la un mascul poate ajunge până la 1,5 cm.

Alegerea și aranjarea celulei

Alegerea unei cuști pentru un hamstercarcasă hamster de casă putea să fie cu tije orizontale sau verticale. Dimensiunile celulei sunt dictate de mărimea animalului însuși. Dwarf - Dzungar și Roborov hamsteri este adecvată o celulă de înălțime și lățime de aproximativ 30 cm și o lungime de 50 cm. Hamsterii de aur sau de Siria necesită o cușcă de dimensiuni mari, de 40 cm înălțime și 40 cm lungime, lungă de aproximativ 60 cm.

 • Nu puteți rezolva aceste probleme acasă animalele de companie în acvariile înguste, în care bacteriile se înmulțesc rapid, un nivel ridicat de umiditate, iar aerul proaspăt este extrem de sărac.
 • Rolul așternutului este de obicei realizat cu rumeguș de dimensiuni medii amestecate cu chipsuri sau presate. Pentru pietrele pitice se utilizează și nisip fin cernut. Nu utilizați așternuturi textile sau de hârtie (ziare, cârpe, bumbac etc.).
 • Toate animalele de companie se bucură de divertisment, iar hamsterul nu face excepție. de aur hamsteri Aveți nevoie de echipament de alpinism - diferite crengi decorative, țevi, labirinturi, obstacole, creând o cușcă pe mai multe niveluri. Aveți nevoie de o roată cu bare transversale, care este atașată de perete sau instalată pe podeaua suportului.
 • spre deosebire de sărman de hamster, trăind în gaură, animalul dvs. va avea nevoie de o casă în care să se odihnească și să stocheze obiecte valoroase. Casa ar trebui să fie spațioasă și confortabilă. Este mai bine dacă este atașat de perete. Proiectarea ar trebui să ofere acces facil pentru curățare și ventilație.
 • Alimentatorul este cumpărat sau fabricat independent, ținând cont de dimensiunea animalului de companie. Dimensiunile sale, de regulă, variază între 3 și 10 centimetri, înălțimea este de aproximativ 1,5 cm.
 • Un recipient de aproximativ 50 ml poate servi ca un pahar. Apa se schimbă zilnic. Este important ca în jurul băuturii să nu existe rumeguș umed.
 • Imediat după cumpărarea cuștii, instalați o toaletă în ea cu o umplutură care absoarbe umiditatea și mirosul. obișnui hamster Trebuie să mergeți imediat la tavă, atunci este imposibil să se recalifice. Umplutura este înlocuită o dată pe săptămână.

Este recomandat ca un hamster să cumpere o cușcă, aceste animale nu onorează vecinii.

Sănătos sau nu?

Hamster SănătateDesigur, toate doresc să devină sănătos hamster, catelus, pisoi, etc. Destul de o inspecție vizuală obișnuită pentru a vă asigura că cu animalul toate în ordine.

Un animal este sănătos dacă:

 • Pielea este strălucitoare, densă și fără semne de pierdere. Cicatricile nu vorbesc de sănătate precară.
 • Ochii sunt strălucitori, clare și curate.
 • Nu există nicio secreție din nas, însă nasul în sine este curat.
 • Curățați blana în jurul anusului, fără semne de inflamație sau diaree.

În ceea ce privește comportamentul, hamster, care a fost doar trezit, nu ar trebui să fie excesiv de agitat sau, dimpotrivă, apatic. Aceste extreme înseamnă că animalul suferă de stres, iar acest lucru poate duce în viitor la o vulnerabilitate crescută și la o boală. Doar hamsterii Roborovsky se caracterizează prin agitație crescută în orice situație.

adaptare

Pentru ca animalele de companie să se obișnuiască cu noul mediu, el ar trebui să dea mai multe zile de libertate completă, să-și studieze noile locuințe pe îndelete. Primul stres va trece și curiozitatea va împinge animalul să exploreze cuștile. În timp, se va întâmpla toate mai încrezători.

Cum să se ocupe de un animal de companie?

Ce să hrăniți cu hamsterulDeci hamsterul nu a fost sălbatic în raport cu voi, va trebui să aveți răbdare, așteptați până când se va opri înspăimântător.

Nu puteți face următoarele:

 • Miscari clare in apropierea cutiei cu un hamster.
 • A lua animalul in bratele tale este adormit sau doar trezit.
 • Acoperiți palmele sau colțați-le.
 • Scream în apropierea cuștii.
 • Lăsați pe suprafețe mari, așa cum nu înțelege - ridicat sau scăzut.
 • Aproape ia-te pentru scruff.

permis:

 • Vorbiți încet și calm cu hamsterul.
 • Luați animalul în mâini cu grijă și încet, ținându-l sub labele din față.
 • Atingeți mâinile curate, oferindu-vă posibilitatea de a vă mișca mâna în prealabil.
 • Dați ocazia să vă liniștiți dacă hamsterul este speriat.

Dacă este necesară examinarea animalului de casă de către un medic veterinar, acesta poate fi transportat într-o transportare specială, care este utilă și în timpul curățării generale a cuștii. Rolul transportului poate fi jucat de o cutie de carton bine ventilată.

Ce să faci în cazul unei mușcături?

Hamsterii nu sunt agresivi, ci sensibili și temători. Din acest motiv, există riscul de a fi mușcat, deoarece animalul va considera că este protejat. Și dacă mâna ta miroase ca mâncarea, animalul poate crede că e un tratament.

Dacă sunteți mușcați, stați liniștiți, nu pedepsește animalul. Puneți hamsterul într-o cușcă și plasați locașul mușcăturii cu verdeață, peroxid de hidrogen sau alcool, lipiți un plasture deasupra. Dacă hamsterul este sănătos, nu se va întâmpla nimic teribil, trebuie doar să așteptați toate se va vindeca.

Când și ce să mâncați?

Hamsterii mănâncă toate cereale, cum ar fi grâul, meiul și ovăzul. Ei iubesc semințele și fructele cu coajă lemnoasă, dar ele nu pot servi ca mâncare de bază, le dau pentru desert. Lichidele și vitaminele sunt obținute din fructe și legume suculente - morcovi, mere, pere, castraveți, țelină, porumb, sfecla. Ceapa, usturoiul, citricele si varza nu sunt incluse in dieta! Uneori puteți da niște fructe de pădure dulci - căpșuni, zmeură, struguri.

Sunt hrăniți de două ori - dimineața și seara. Pentru a afla dimensiunea porțiunii optime și preferințele gustului animalului de companie, respectați-l.

Gheare de tăiere și îmbăiere

Băuturii de hamsteri nu-i plac, prin urmare, procedurile de apă sunt efectuate doar atunci când este necesar. Folosește un șampon special pentru rozătoare și, după baie, blana trebuie îmbibată cu un prosop moale. În cazul în care camera este rece, puteți usca hamsterul puțin cu un uscător de păr, instalând un curent slab de aer cald.

Ghearele se potrivesc foarte bine cu pensete de manichiură sau coagulum special.

reproducere

Reproducerea hamsterilorÎmperecherea este permisă atunci când partenerii au ajuns la vârsta de 3 luni. Sarcina la hamsteri dureaza in medie 2-3 saptamani. Copilul se hrănește cu laptele matern timp de aproximativ trei săptămâni. În acest moment, în dieta sa, este de dorit să adăugați o mică cantitate de proteine ​​- ou fiert, o bucată de brânză sau pui fiert. Înainte de naștere, se recomandă ca cușca cu femela să fie mutată într-un loc liniștit, cu iluminare slabă.

Dacă femeia a devenit pentru prima oară o mamă, poate abandona puii sau chiar le mesteca! Dacă se întâmplă acest lucru înainte de a ajunge la vârsta de 10 zile, nu va fi posibil să salvați hamsterii. După 3,5-4 săptămâni, tinerii sunt reinstalați în celule separate. Nu-i lăsa să stea cu mama ta mai mult de cinci săptămâni!

Hamsterii ușori apar chei, surzi și orbi. În primele zile ale vieții, principala hrană pentru ei este laptele matern, dar treptat încep să mănânce boabe mici. Lana începe să crească până la sfârșitul primei săptămâni, până la sfârșitul celui de-al doilea - ochii se deschid. Ei se obisnuiesc cu lumea din intreaga lume intr-o luna.

După apariția puilor, bărbatul trebuie să părăsească cuștii cu femela. Nu dăunează copiilor și chiar ajută să aibă grijă de ei, dar este foarte probabil ca femeia să rămână gravidă din nou, ceea ce poate fi nesigur pentru sănătatea ei.

Semne ale bolii

Pentru a înțelege că animalul de companie este bolnav, puteți prin astfel de semne:

 • apatie sau agresivitate crescută;
 • respirație grea;
 • blana blana;
 • răni pe piele;
 • pierderea parului;
 • frecvente scaune (uscate sau lichide);
 • frisoane;
 • prezență de păduchi sau purici care sugerează sânge.

Amintiți-vă că hamsterii sunt animale teritoriale și dacă există mai multe dintre ele într-o cușcă, luptele nu pot fi evitate. Deși această regulă nu se aplică hamsterilor Roborovski, deoarece acești hamsteri sunt sociali, ei sunt stabiliți în perechi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a apela un hamster un băiat și o fatăCum de a apela un hamster un băiat și o fată
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companieBald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl foloseștiBall pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
Cum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile taleCum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile tale
Cum se face roata pentru un hamsterCum se face roata pentru un hamster
Magazin de ferestre pentru chinchillaMagazin de ferestre pentru chinchilla
» » Regulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companie
© 2021 amigdas.com