amigdas.com

Este dureros să scoateți molarul?

Tehnică pentru extracția dințilorUnii oameni se tem să meargă la medicul dentist atunci când vine vorba de înlăturarea dintelui și înfundă durerea cu medicamente. Fiecare dintre aceste persoane are o singură întrebare: este dureros să scoateți dintele molar? În limba dentiștilor, extragerea dinților se numește extracție și se face sub anestezie locală, astfel încât pacientul să nu simtă deloc durerea. Datorită varietății diferite de medicamente

dentistul selectează o abordare individuală pentru fiecare pacient și alege metoda anesteziei. Pentru a scoate un dinte nu este bolnav, numai de la un nixis este posibil să se simtă disconfort.

Deci, cum se întâmplă acest proces?

Indicații pentru eliminare

Principalele motive pentru extracție sunt următoarele:

 • Cum să eliminați dințiiparodontită în formă neglijată;
 • Dacă coroana nu mai este supusă unui tratament din cauza distrugerii sau blocării canalelor;
 • inflamația dintelui și a țesuturilor înconjurătoare, care poate fi cauzată de sifilis sau de tuberculoză;
 • fractura maxilarului;
 • parodontita, care a condus la mobilitatea dinților;
 • curba dintele de intelepciune;
 • inflamația în rădăcinile dintelui, care a condus la sinuzită sau sinuzită;
 • un dinte de înțelepciune care interferează cu restul;
 • chist;
 • în timpul tratamentului ortodontic.

Contraindicații

Există astfel de cazuri, atunci când pentru a scoate din dinți rădăcină este strict interzisă:

 • Este dureroasă îndepărtarea unui dintesarcina de până la 3 luni și după 7;
 • boli asociate cu sistemul nervos;
 • boli virale;
 • boli de inima;
 • boli de sânge, coagulare slabă;
 • boli cronice în stadiul acut.

Unele dintre contraindicațiile de mai sus sunt temporare, iar după recuperare puteți merge la eliminare.

Tipuri de anestezie

Înainte de dentarea dintelui, dentistul trebuie în mod necesar să facă anestezie, astfel încât pacientul să se simtă confortabil. Dar aici sunt niște nuanțe, deoarece se folosesc mai multe tipuri de anestezie:

 1. Indicații pentru îndepărtarea molarilorAplicarea anesteziei. Este dureroasă îndepărtarea dintelui din anestezie, nu există răspuns. Disconfortul se simte numai în timpul injectării. Când medicul face acest anestezic, aplică un gel sau un spray pe gingie. Și, de asemenea, stomatologii folosesc geluri atunci când îndepărtează fluxul sau tartrul.
 2. Anestezia prin infiltrare. Injectarea trebuie introdusă direct în gingie în apropierea rădăcinii din partea laterală a buzelor. Actiunile analgezice se fac dupa cateva minute si dureaza aproximativ o ora. Acest tip nu cauzeaza amorteala fetei si dupa plecarea de la injectie pacientul nu are dureri.
 3. Conducta anestezie. Anestezicul se face cu îndepărtarea dinților sau molarilor de înțelepciune. Injecția trebuie introdusă în ramura nervului trigeminal și astfel blochează sensibilitatea celei mai mari părți a feței. Este dureros să rupi molarul cu acest anestezic? Nu, durerea nu se simte deloc și după aceea amorțeala va rămâne timp de două ore.
 4. Intr-o anesthesie intraligamentară. Injectarea este introdusă în spațiul parodontal cu presiune înaltă. Apare un efect imediat analgezic, dar nu durează prea mult, aproximativ 30 de minute.
 5. Anestezia cu antecedente este utilizată în timpul operațiilor grele ale maxilarului. După injectare, toate ramurile nervului maxilar sunt anesteziate. Injecția trebuie efectuată la marginea inferioară a pielii și rezultatul trebuie să aștepte 10 minute.
 6. Sedarea. Cu acest anestezic, o persoană doarme sau este într-o stare depresivă. De asemenea, este necesară introducerea anesteziei locale. Există două moduri de sedare: superficiale și mai profunde. Cu sedare profundă, o persoană doarme și nu aude nimic. Și în timpul sedării superficiale, pacientul aude medicul, dar nu simte durerea. Anestezia se face prin masca respiratorie, în cazuri rare intravenos.
 7. Anestezie generală. Această metodă este destinată pentru alergii pacientului la medicamente dureroase sau există o teamă de panică a procedurilor dentare, precum și în timpul intervențiilor chirurgicale ample. Tratamentul sub anestezie generală trebuie efectuat într-un spital unde un anestezist va urmări, de asemenea, pacientul. O persoană este pur și simplu imersată într-un vis și nu este capabil să simtă durerea. Singurul dezavantaj al acestui tip de anestezie este efectele secundare sub formă de greață, tulburări de ritm cardiac, amețeli și insuficiență respiratorie. Din aceste motive, anestezia generală este utilizată numai în cazuri extreme.

Dar poate cel puțin unul dintre tipurile de anestezie de mai sus Nu răspundeți în timpul extragerii? Desigur, în cazul în care pacientul pentru o lungă perioadă de timp nu se aplica la dentist, și a îndurat durerea, și alcoolul consumat sau alte medicamente, durere de atenuare a zgomotului.

Medicamente pentru durere

În prezent, stomatologia modernă pentru anestezie folosește droguri de crap. Acestea sunt eliberate în capsule de unică folosință sau într-un mod diferit față de capsule, care sunt plasate într-o seringă specială. Apoi se pune un ac subțire pe seringă. Principalele avantaje ale acestor medicamente:

 • sterilitate;
 • doză exactă;
 • disconfort minim atunci când este administrat din cauza unui ac subțire.

Este dureroasă îndepărtarea unui dinte, care a degradat deja și ce ar trebui să folosesc medicamente pentru anestezie în acest caz? Chiar și dinții putred cu anestezie bună sunt îndepărtați fără durere și pentru aceasta folosesc aceste medicamente:

 • Procesul de extracție a dințilorArtikainul este considerat unul dintre cele mai eficiente anestezice de aplicare locală. Se utilizează în timpul anesteziei prin conducție și prin infiltrare. Cu aceasta puteți îndepărta nu numai un dinte, dar conduceți și tratamentul stomatologic. Medicamentul este contraindicat la pacienții cu boală cardiacă, intoleranță individuală și un copil de până la 4 ani;
 • Scandiul este destinat anesteziei conductive și a infiltrației. Substanța activă este mepivacainei și principalele contraindicații sunt: ​​boli de inima, rinichi și ficat, sensibilă la substanța activă, diabet, sarcina, inflamație la locul de injectare, copii sub 15 ani și peste 65 de ani;
 • Septanset, acest medicament este inclus, de asemenea, adrenalina si folosit ca un analgezic în timpul îndepărtării sau curățarea și tratarea pulpitei și rădăcină canale. Contraindicațiile includ: boli de inimă, astm, anemie, sensibilitate la componente, glaucom și copii sub 4 ani.

Procesul de ștergere

Anestezie în timpul extracției dințilorÎnainte de procedura de eliminare medicul dentist va face în mod necesar un roentgen, care va ajuta să vedem locația rădăcinilor. Apoi, se administrează un anestezic și medicul încearcă ușor să separe guma. După aceea, el apucă forcepsul cu clește și, cu ajutorul rotirii și derulării, îl trage ușor. Îndepărtarea coroanei superioare sau inferioare nu este deloc diferită, singurele molari superioare sunt mai greu de înțeles.

Este dureroasă îndepărtarea dintelui molar, răspunsul este evident. Durerea poate să apară numai după îndepărtare, când anestezia va dispărea și cât de mult va ști gingivii după îndepărtarea dintelui. Fiecare pacient are acest proces în mod individual. Dentist pentru prima dată este necesar va scrie un medicament anestezic.

Îndepărtarea molarilor la femeile gravide și la copii

În timpul nașterii, este bine să evitați intervențiile chirurgicale care nu au cel mai bun efect asupra stării unei femei. Dar dacă durerea de dinți a început să se deranjeze în timpul sarcinii, atunci ar trebui să acordați atenție următoarelor:

 • De ce este necesar să eliminați dintelenu este de dorit eliminarea în prima și ultima lună de sarcină;
 • Nu este necesar să vă expuneți încă o dată stresul și cel mai bine este să încercați să întindeți acest moment înainte de nașterea copilului;
 • orice intervenție ar trebui să se desfășoare numai din motive vitale;
 • Medicul dentist este cel mai bine informat despre situație, astfel încât să aleagă un anestezic inofensiv care să nu poată pătrunde în placentă.

Copilul poate avea un dinte molar, atât lactate, cât și permanent, iar atunci când aleg un tratament, ar trebui să pornim de la acesta. Dacă dintele de lapte a început să se scalde, dar nu a căzut încă și, în același timp, crește constant, atunci dintele interferant trebuie îndepărtat. Dar dacă copilul are o durere de dinți permanentă, medicul va alege un tratament conservator.

Nu vă puteți rupe dinții devreme, deoarece acest lucru afectează formarea mușcăturii. Dar există indicii când dintele trebuie în mod necesar să fie înlăturat de către copil:

 • chist sau granulom;
 • procesul inflamator în rădăcina dentară;
 • distrugere.

La domiciliu, puteți, de asemenea, să eliminați dintele copilului, dar, în același timp, asigurați sterilitatea. Cavitatea orală trebuie dezinfectată, și un tampon de tifon pe degete. Dar dacă nu vă puteți rupe singur dintele, atunci este mai bine să contactați medicul dentist.

Dacă procedura de îndepărtare este efectuată la domiciliu, atunci se va aplica un tampon de bumbac la rană pentru a opri sângele și nu mâncați timp de două ore.

producție

Dacă urmați măsuri de prevenire simple, dinții vor fi întotdeauna sănătoși, iar zâmbetul dvs. este alb de zăpadă. Dar dacă sa întâmplat așa ceva, că trebuie să scoateți rădăcina dintelui sau coroana, apoi rețineți: cu o îndepărtare a anestezicului de înaltă calitate este fără durere, iar mergerea la stomatologie ar trebui să-și amintească mereu acest lucru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a calma o durere de dinți la domiciliu?Cum de a calma o durere de dinți la domiciliu?
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umpluturăCe să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
» » Este dureros să scoateți molarul?
© 2021 amigdas.com