amigdas.com

Coroană integrală: coroane cu coroane de pulverizare și turnare

Diferite variante de coroane turnateStomatologie modernă

se dezvoltă destul de repede. Dar nu toata lumea isi poate salva dintii. Prin urmare, recurgem adesea la serviciile medicilor stomatologi. Până în prezent, o metodă simplă de reparare a unui dinte distrus este de a instala o coroană. Protezele ortodontice oferite în clinici sunt multe. Luați în considerare unul dintre ei - aceasta este o coroană solidă.

Coroană întregă: o descriere a unei coroane cu o pulverizare

Coroană dintr-o bucatăCoroană dintr-o bucată - este o proteză ortodontică, care este fabricat dintr-un anumit aliaj, în funcție de mărimile individuale.

Este folosit pentru protezele molarilor. Dar, în anumite condiții, o coroană solidă poate fi instalată pe dinții din față. Astfel, structurile turnate cu sau fără acoperire pot fi căptușite.

Coroane foarte des folosite sunt folosite ca suport pentru pod sau când se restaurează un dinte deteriorat. Pentru produsul turnat poate fi utilizat următoarele materiale:

 • nichel-crom;
 • material cobalt - crom;
 • aliaje de titan;
 • aliaje de platină de aur.

Aurul este considerat un material ideal. Deoarece poate suporta orice presiune asupra dinților de mestecat. Dar, împreună cu aceasta, materialul este șters rapid, precum și smalțul obișnuit. În cazul în care proiectul este instalat pe rândul din față, va trebui să instalați un plasture suplimentar sau ceramic.

Variante de coroane turnate

Coroane cu coroane de sputtering și castingPână în prezent, specialiștii din domeniul stomatologiei disting mai multe versiuni ale produselor turnate solid. În funcție de dorințele pacientului și recomandările medicului, se pot distinge următoarele opțiuni.

 1. Coroană dintr-o bucată fără pulverizare. Este un tip bugetar și simplu de coroană. Poate să strălucească ca un metal lustruit.
 2. Coroane cu pulverizare este stabilită prin metoda cu vacuum-plasmă. Ele sunt acoperite cu aur și aplicate pe coroană. În același timp, suprafața dinților devine perfect mată. În ciuda acestui indicator, dentiția rămâne neatrăgătoare. Și, de asemenea, există o indicație specială a utilizării unei coroane cu o pulverizare. Acesta conține nitrida tatitna, care afectează în mod negativ microflora și mucoasa. Acțiunea sa agresivă poate provoca o reacție alergică.
 3. Învelișul produsului are loc cu o aplicare specială a căptușelii. Capacul poate fi realizat din plastic sau ceramic. Durata sa de viață este de cinci ani. În același timp, construcția nu se întunecă și poate elibera substanțe nocive. Ceramica poate fi predispusă la fisuri și chipsuri.

Indicații și contraindicații pentru instalarea unei proteze solide

Testați citirile pentru o coroană turnatăÎn funcție de imaginea clinică a pacientului, structura întregului castron poate fi utilizată și contraindicată categoric. Luați în considerare în ce condiții puteți instala o coroană turnată.

 1. Construcția întregului turn este instalată în cazul deteriorării grave a coroanei dintelui.
 2. Poate, produsul este instalat în cazul în care există daune native ale dintelui.
 3. În cazul în care se manifestă o formă anormală anormală a structurii.
 4. Atunci când este necesar un suport pentru instalarea de poduri dentare.
 5. Produsele pot fi instalate dacă smaltul dintelui este șters din punct de vedere patologic.
 6. Instalați structuri turnate solid cu bolile dentare existente. Acestea includ ocluzia, bruxismul, parafuncția mușchilor masticatori în orice stare și grad.
 7. Cu coroane patologice incorectă.
 8. În cazul în care coroana dintelui este prea mică, se poate instala o construcție artificială.

Contraindicațiile includ vârsta copiilor, precum și parodontitele cu grad sever.

Avantajele și dezavantajele coroanelor turnate

Ca orice altă construcție artificială, designul întregii piese are avantaje și dezavantaje. Să luăm în considerare principalele.

În primul rând, meritele sunt durată lungă de funcționare produse turnate.

În al doilea rând, excluderea de a cădea sub coroana de obiecte, lichide. Construcții turnate au un nivel ridicat de etanșeitate.

În al treilea rând, au rezistență ridicată.

Dezavantajele acestui produs includ faptul că atunci când instalați o construcție turnată solidă va trebui să îndepărtați cea mai mare parte a țesutului dentar. În cazul în care s-au făcut greșeli în fabricarea construcției prin turnare, ar putea duce la rănirea cavității bucale. Principalul dezavantaj al acestui design îl reprezintă aspectul său inestetic. Cu astfel de produse, va fi incomod să zâmbiți, deoarece proteza din metal va fi vizibilă.

Caracteristică comparativă a unei coroane turnate

Contraindicații pentru instalarea unei coroane turnateCoroane de casting sunt utilizate atâta timp cât produsele ștampilate. Multe clinici oferă încă un astfel de serviciu. Ștampilarea este o bucată de metal sub forma unui manșon. Astfel, acest capac trebuie purtat pe dintele tratat. În primul rând, mușchiul dintelui este îndepărtat din maxilarul pacientului. După aceea, folosind un model de tencuială, coroana va fi fixată. Astfel, produsul elimină defectele.

Dacă acestea sunt disponibile, acestea sunt așezate cu ciment. Prețul pentru un astfel de design este mult mai ieftin. Dar ele nu au același nivel de rezistență ca structura dintr-o singură piesă.

Dezavantajele produsului ștampilat includ o fixare liberă a gumei. Spre deosebire de versiunea dintr-o singură piesă, corpurile străine, precum și bacteriile, pot intra în canalul deschis, ceea ce va conduce la dezvoltarea proceselor inflamatorii și, ca urmare, la dezvoltarea repetată a cariilor. Deoarece un aliaj de metal de acest tip de design are un potențial negativ, acesta poate forma microcurne.

Astfel, combinația de electroliți cu microliți conduce la dezvoltarea galvanizării. Dezavantajele acestui design sunt grosimea lor. Este de numai 0, 3 milimetri. Astfel, se scurge repede. Cimentarea coroanei în sine este, de asemenea, de scurtă durată. Datorită impermeabilității insuficiente a canalului, cimentul se va dezintegra în curând.

Designul turnat, spre deosebire de ștanțate, are un aliaj îmbunătățit cu aditivi speciali. Astfel, suprafața dintelui devine netedă. Durata lungă de viață, spre deosebire de perforare, este, de asemenea, un plus fără îndoială. În plus, potrivirea fiabilă a produsului cu dintele este, de asemenea, o virtute. Spre deosebire de alte modele, turnarea necesită pregătire minimă.

O altă opțiune populară pentru instalarea unei proteze artificiale este cermetul. Acest design este ales de mulți. În contrast cu coroana turnată, este mai bine să punem ceramică metalică pe dinții din față. Dar, în cazul încărcării de mestecat, cermetul este mult inferior turnului. În plus, spre deosebire de cermete, construcția turnată necesită pregătire minimă. Și, de asemenea, construcția întregii piese are o grosime mai mică, astfel că dintele este murdarit mai puțin intens. Astfel, dentistul reține țesutul dentar, iar dintele nativ poate dura mult mai mult. În plus, cermetul are un nivel mai scăzut de rezistență. Este susceptibilă la diverse daune și are nevoie de o restaurare constantă.

Instalarea unei coroane solide

Caracteristicile instalării unei coroane dintr-o singură bucatăIndiferent dacă veți pune coroane cu sau fără pulverizare, procesul de instalare a unei structuri artificiale este standard.

În primul rând, medicul efectuează procedura de disecție a zonei afectate.

În al doilea rând, dentistul elimină impresia viitorului design, folosind o masă de silicon.

În al treilea rând, există o fixare a raportului central al fălcilor.

În al patrulea rând, se realizează potrivirea produsului și se verifică raportul ocluzal.

În al cincilea rând, designul se pretează la fixare.

În al șaselea rând, într-un laborator ortodontic special, se produce un model de ghips cu pulverizare.

Al șaptelea, bazat pe gips, se face o compoziție de ceară a viitorului design.

Al optulea, după aceasta, ceara va fi înlocuită cu metal în laboratorul de turnătorie.

În al nouălea rând, structura este prelucrată prin șlefuire și lustruire.

Este de remarcat faptul că în prima etapă a examinării cavității bucale de către un dentist, atunci când se constată o boală sau o placă, se depozitează. În primul rând, aceste probleme sunt eliminate. Numai după ce acest lucru este posibil, măcinarea dintelui. Apoi, proiectul trebuie aplicat și trimis spre revizuire. După aceea, este pus pe ciment temporar. Pacientul trebuie să încerce un design, iar medicul verifică dacă mușcătura nu este ruptă după instalarea protezei artificiale. În ultima etapă este cimentată, după care se scindează cu 0,2 milimetri, ceea ce este considerat normă pentru acest proces.

Grijă pentru coroanele turnate

Îngrijirea adecvată pentru coroanele turnateMoment deosebit de important după instalarea construcțiilor artificiale este grija potrivită. Dacă modelele au fost instalate de un maestru bun, acestea vor putea servi mai mult de un an. În acest fel nu vă veți simți inconfortabil. Dar pentru ca era necesar să se respecte anumite reguli.

După ce a trecut etapa de instalare a unei proteze artificiale, va fi necesară îngrijirea cavității bucale. Este demn de remarcat faptul că eforturile proprietarului turnării nu trebuie exercitate.

Principalul lucru este să ai grijă de pulverizare. În acest caz, trebuie să vă curățați dinții după fiecare masă. Este necesar să utilizați clătiți în timpul vizitelor la stomatologi. Se recomandă ca toată lumea să acorde o atenție deosebită proceselor inflamatorii și să le evite ori de câte ori este posibil.

Experții observă că, odată cu instalarea corectă a coroanelor turnate cu pulverizare, acestea vor dura cel puțin douăzeci de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Fila în caracteristicile și caracteristicile dinteluiFila în caracteristicile și caracteristicile dintelui
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialuluiCoroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului
Cum de a pune o coroană pe dinte. Este dureros de făcut?Cum de a pune o coroană pe dinte. Este dureros de făcut?
» » Coroană integrală: coroane cu coroane de pulverizare și turnare
© 2021 amigdas.com