amigdas.com

Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume

Broaștele otrăvitoare ale planeteiÎn natura înconjurătoare, există multe tipuri de creaturi periculoase și otrăvitoare. Ei folosesc otravă în două scopuri - pentru protecție și atac.

Cel mai mult Broaștele otrăvitoare sunt considerate periculoase, capabile să ucidă imediat o persoană cu otravă, deoarece otravă este mult mai toxică decât șarpele. Care este cea mai otravitoare broască din lume, așa cum se numește cel mai periculos dintre ei?

Cu cât sunt mai frumoase, cu atât mai periculoase

Top 10 broaște otrăvitoareÎn regnul animal, de multe ori, frumusețea exterioară a animalului este un fel de semnal de pericol. Aspectul lor strălucitor, culoarea avertizează asupra unei amenințări la adresa vieții. Exemple sunt amfibienii, inclusiv broaștele.

Cele mai otrăvitoare broaște de pe planetă sunt înzestrate cu un aspect foarte frumos și strălucitor. Cu toate acestea, doar o singură atingere poate să te omoare. Cei mai periculoși dintre ei trăiesc în pădurile din America de Sud și Centrală. Cel mai adesea se găsesc pe teritoriu:

  • Columbia;
  • Ecuador;
  • Venezuela;
  • Guyana.

Locuiesc în vegetația verde a junglei locale. Culorile colorate pot fi văzute ușor printre aceste vegetații. Spre deosebire de alte specii de reptile, ele sunt active în timpul zilei. Pe timp de noapte, broaștele otrăvitoare se odihnesc Ei trăiesc mai ales în zonele joase, în apropierea malurilor râurilor printre tropicile umede.

O viziune frumoasă în acest caz servește ca semn pericol teribil. Aceste broaște nu pot fi atinse, deoarece otravă lor este mortală. Este produsă în pielea unei ființe amfibiene și este conținută în mucus. Când sunt ingerate pe suprafața pielii unei persoane, terminațiile nervoase sunt blocate. De la o atingere, o persoană primește o doză letală de otravă, organele sale sunt otrăvite și moare. Detoxifierea generală uneori lasă o șansă de supraviețuire. Care dintre aceste broaște frumoase este cea mai periculoasă pe planetă?

Yellow broasca

Yellow broasca este cea mai otrăvitoare de pe planetăAcest amfibian este de asemenea numit broasca de aur și este cel mai otrăvitor pe planetă. Galbenul se referă la familia de transportatori de lemn. Aceste amfibieni frumoși sunt uniți printr-o caracteristică comună - otravă mortală otrăvitoare pe care o elimină.

O îngrășăminte îngrozitoare este înzestrată cu o otravă numită batrachotoxină. Dimensiunile sale ajung la 2-4 cm, iar membrele sunt lipsite de membrane.

În loc de ei la capete, degetele au discuri extinse care îndeplinesc funcția de aluat. Astfel de discuri ajută perfect reptila să se deplaseze de-a lungul ramurilor și frunzelor de vegetație.

Bărbații și femelele nu diferă în funcție de mărime, ci numai în culori contrastante. Broaștele sunt destul de active, dar numai în timpul zilei. Se hrănesc cu acarieni, furnici și alte insecte mici. Dacă așternutul îngrozitor de foi rămâne fără hrană timp de 3-4 zile, el poate muri. Cele mai multe dintre ele se găsesc în pădurile tropicale. Triburile locale folosiți otravă pentru a manipula săgețile. O broască este suficientă pentru a lubrifia câteva duzini de sfaturi.

Spotted Dartman

Spotted pitic - broasca otravitoareUn pumnal colorat arată uimitor de frumos. Capul și trunchiul acestei broaște strălucitoare sunt decorate cu cercuri galbene închise. Pe picioare se observă cercuri negre și albastre. O frumusețe uimitoare a unei reptile poate avea cea mai diferită culoare a pielii. Mărimea darts-ului nu depășește 3 cm, dar aceasta nu îl împiedică să paralizeze cel mai mare animal cu veninul său. Cel mai rău lucru este că antidotul nu a fost încă inventat.

Nativii din Amazon, cu otravă vopsirea DART broasca unse săgeți pentru vânătoare și de apărare și de a schimba culoarea de pene în papagali.

Pistol albastru

Această creatură bewitches cu frumusețea ei neobișnuită. Această formă nu poate fi numită superficială, deoarece mărimea corpului este de aproximativ 5 cm. Corpul broasca este acoperit cu modele frumoase. În inima culorii este o culoare albastră saturată, peste care sunt împrăștiate puncte și divorțe negre. Pe teren, există foarte puțini dintre ei, iar acum lemnul albastru se găsește numai în Surinam. Ei trăiesc în grupuri mici. Fiindcă creaturile sunt înfricoșătoare, nu au dușmani naturali. Reptilele se simt încrezători, pentru că sunt de neatins.

Broască koko

O mică broască cocoană atinge o dimensiune de 2-3 cm, iar greutatea sa este puțin mai mare de 1 gram. O astfel de broască se poate potrivi cu ușurință într-o linguriță. Locuieste pe teritoriul Columbiei. Când cacao otrăvitor cade pe un alt animal, moare în agonie teribilă. Otrava paralizează sistemul respirator. Cea mai mică atingere a unei reptile mici provoacă moartea instantanee.

Filomă cu două culori

În pădurile din Amazon există și o altă specie de amfibieni mortali. Fylomul cu două culori este întotdeauna distins prin culoarea sa pe fundalul vegetației. Partea superioară a corpului este colorată în verde și ușor gălbuie. A doua parte este maro cu pete luminoase. Ea este numită și maimuță broască, deoarece ea poate urca oriunde în căutarea aventurii. Otrava ei duce la halucinații și tulburare severă a stomacului.

Părinți atenți și vânători minunați

Specii otrăvitoare de broaște:Familia lamelei este formată, de obicei, din mai multe femei și numai un bărbat. Acest lucru produce un sentiment de proprietate asupra bărbatului, el își protejează teritoriul în orice mod posibil. Spre deosebire de alte reptile, femelele nu apar în apă, ci pe uscat. De obicei, ea plasează 15-30 de ouă în păduri ude și întunecate. Misiunea ei se termină aici.

Femela este îndepărtată și după aceea vine rândul viitorului tată. El se ocupă activ de descendenți:

  • udă-i cu apă;
  • gărzi;
  • se întoarce cu picioarele posterioare.

Tăblițele apar după câteva zile. Un tată grijuliu le mută pe spate în iaz. În mediul acvatic, acestea se dezvoltă în 2-3 săptămâni. După aceea, apar mici broaște care ies pe pământ și încep o viață independentă.

Cu toate acestea, după aceasta, animalele tinere locuiesc cu părinții lor mult timp sau în apropierea lor. Această perioadă este întârziată până când copiii au propriile familii.

Conținut la domiciliu

Mulți dintre noi cred că păstrarea unor astfel de reptile la domiciliu este foarte periculoasă. totuși în captivitate aceste creaturi "teribile" își pierd proprietățile toxice. Acest lucru se datorează dietă zilnică a amfibienilor. Alimentele la domiciliu nu vor contribui la acumularea de substanțe toxice în corpul broaștei.

Într-un habitat natural, broaștele otrăvitoare se hrănesc cu insecte care conțin toxine periculoase. Dieta de broaste interne constă dintr-o altă hrană, astfel încât își pierd treptat virulența.

În captivitate, astfel de creaturi pot trăi până la 7 ani și în condiții ideale de detenție speranța de viață ajunge la 10 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Ceea ce distinge o broască de o broascăCeea ce distinge o broască de o broască
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Broasca Goliat este cea mai mare broasca din lumeBroasca Goliat este cea mai mare broasca din lume
Pericolele iederii otravitoare și tratamentul arsurilorPericolele iederii otravitoare și tratamentul arsurilor
» » Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume
© 2021 amigdas.com