amigdas.com

Temperatură la dentiție

Creșterea temperaturii la tăierea dințilorCând dinții copilului erup, foarte des în această perioadă există simptome neplăcute, de exemplu, febră. Părinții ar trebui să fie conștienți de faptul că trebuie să luați în cazul în care temperatura este menținută pentru o lungă perioadă de timp, și există alte simptome (muci, vărsături, diaree), și, în unele cazuri, necesită ajutor de specialitate.

Să analizăm în detaliu cât de mult se menține temperatura la dentiție și cum se poate face față acestei probleme.

De ce crește temperatura?

Când copilul începe să explodeze în mod activ dinții, atunci În zona creșterii lor, apare inflamația, însoțite de edem și hiperemie desny.Voznikaet stare generala de rau, toane, somnolență, letargie și creșterea temperaturii corpului. În acest din urmă caz, rolul important jucat de imaturitate a tuturor organelor și sistemelor copilului - .. nervos, cardiovascular, imunitar, și așa crește poate și cu orice modificări ale organismului (fiziologice sau patologice), pentru că au copii mici se întoarce de proces destul de instabile și acumularea de căldură.

Când există dentare activă, se observă salivare salivară adesea. Aceasta se datorează faptului că este inclus factorul protecției naturale a organismului de la o posibilă infecție ca rezultat al dezvoltării procesului inflamator în cavitatea bucală. Saliva are proprietăți antiinflamatorii și bactericide, iar secreția excesivă de glandă salivară reduce semnificativ riscul de infectare cu viruși și microorganisme patogene.

Se explică aspectul unui scaun lichid apos, precum și secreția mucoasă din nas modificări fiziologice în intestin și nazofaringe, precum și înfrângerea faringelui, a cavității nazale și a intestinelor cu viruși și bacterii, ceea ce duce la o scădere semnificativă a imunității la copil. Toți acești factori conduc la o creștere a temperaturii copilului.

La ce maximă poate crește temperatura?

Cum poate crește temperatura la tăierea dinților?Părinții se întreabă adesea: la ce valoare poate crește temperatura și pentru cât timp persistă când copilul începe să izbucnească dinții? Temperatura crește adesea la cifre ridicate (38 până la 39 de grade) în perioada de erupție activă a unui grup de incisivi (la vârsta de 6-10 luni) și molari centrale (1,5 ani). În această perioadă, durerea apare adesea, copilul suferă de slăbiciune și stare de rău, începe să refuze să mănânce, somnul său este deranjat, ceea ce agravează doar reacția la temperatură.

În primul rând, copilul are nevoie de odihnă și un somn sănătos. Temperatura, deși este o reacție protectoare a corpului, dar epuizează foarte mult persoana. În mod nefavorabil, poate provoca supraexpirația tuturor sistemelor și organelor prin dezvoltarea unor astfel de reacții patologice, cum ar fi tahicardia, vărsăturile, convulsii febrile.

Atunci când temperatura în timpul dentiției crește până la 38,5 grade și există o tendință de a crește în continuare, aceasta trebuie să fie distrusă medicamente antipiretice sub formă de supozitoare rectale sau sirop.

Este imposibil în acest moment pentru a excita sistemul nervos al jocurilor copilului, o lumină strălucitoare, râsete, muzica tare, ca organismul are nevoie de odihnă și relaxare pentru a face față cu sarcina. În cazul în care fondul temperaturii ridicate dezvoltat de reacție convulsiv - ticuri, spasme musculare sau contracția, temperatura ar trebui să bat imediat în jos și să cheme o ambulanță.

Câte zile temperatura persistă în timpul dentiției?

În medie, temperatura în timpul dentiției la copii poate dura între 1 și 3 zile, dar asta proces pentru fiecare copil este un individnr. Temperatura ridicată persistă mult timp în următoarele cazuri:

 • Semne de tăiere prin temperaturăcu o reacție inflamatorie locală pronunțată - gingii gingivale, hemoragii în mucoasă, edem persistent;
 • dacă organismul are alte boli inflamatorii sau infecțioase inflamatorii ale inimii, ficatului, sângelui, plămânilor, rinichilor, sistemului nervos;
 • cu erupție activă a mai multor dinți deodată.

Ce ar trebui făcut?

Ce ar trebui să fac dacă am o febră pe dinți? În situații diferite, trebuie să acționați diferit.

Păstrați calm

Deoarece creșterea temperaturii atunci când dentiția este o reacție naturală a corpului, nu o puteți bate imediat. Organismul trebuie să încerce mai întâi să facă față problemei. Dacă nu există nici un motiv pentru a interveni în acest proces, atunci imunitatea copilului poate să nu devină mai puternică. Nu este recomandat să distrugeți temperatura în următoarele cazuri:

 • Dacă ea nu a crescut mai mare de 38,5 grade;
 • nu durează mai mult de trei zile;
 • copilul se simte bine, nu se supără, se joacă cu jucăriile.

Pentru a îmbunătăți sănătatea lui, aveți nevoie pentru a crea o atmosferă confortabilă în casă, pentru a stabili un regim alimentar echilibrat, aerisiți regulat camera, da o mulțime de a bea, și poate fi îndepărtat din toate hainele copilului în cazul în care afectează schimbul de căldură. În astfel de condiții, bebelușul va fi mai ușor să suporte boala temporară.

Temperatură confuză

Atunci când dinții erup, situația se poate schimba dramatic și sănătatea copilului se poate deteriora semnificativ. Pentru a reduce temperatura este necesară în astfel de cazuri:

 • Dacă a crescut peste 38,5 grade;
 • starea de sănătate a copilului sa înrăutățit în mod semnificativ;
 • copilul respiră adesea și are o tulburare palpitantă;
 • au existat crampe.

Pentru a reduce temperatura cu dentiția, se recomandă copilului să furnizeze agenți antipiretici moi:

 • Panadol;
 • Efferalgan;
 • Nurofen;
 • Ibufen.

Pentru copii, ele produc droguri sub forma:

 • Cum pot să scadă temperaturaLumânări. Acestea durează destul de mult timp - 5 - 6 ore, dar rezultatul vine numai după o jumătate de oră.
 • Geluri și paste. Pentru mulți dintre ei, există un efect de răcire, astfel încât nu numai să scadă căldura, ci și să elimine senzațiile neplăcute în gingii.
 • Sirop. Un astfel de dispozitiv este convenabil prin faptul că are un dozator cu pipetă. În plus, siropul are un gust plăcut.

Înainte de a utiliza orice medicamente, trebuie să consultați un medic și să dați medicamentul trebuie să fie strict conform instrucțiunilor. Nu administrați medicamente care conțin analgin sau aspirină, precum și antipiretice, destinate adulților.

Temperatura poate fi lovită în jos și moduri populare:

 • Căi populare de a reduce temperaturaCopilului trebuie să i se administreze o cantitate mare de apă. Este cel mai bine pentru el să dea apă simplă, ceai din plante, lapte, un compot cald.
 • Este necesar să ventilați camera astfel încât încăperea să nu fie caldă și înfundată.
 • Nu poți pune un copil în jur. Haina trebuie să fie ușoară și confortabilă.
 • Copilul trebuie să fie șters cu apă caldă și să se scalde și într-o baie, apa în care este mai mică decât temperatura corpului unei persoane cu mai multe grade.
 • Poți face zâmbete. Pentru a face acest lucru, frunzele proaspete de varză trebuie să fie coborâte câteva secunde în apă clocotită, bate, răcită și apoi sunt aplicate corpului și capului copilului. Pentru a preveni căderea frunzelor, ele pot fi fixate cu îmbrăcăminte.

Dar, în astfel de moduri, nu puteți nimici complet temperatura. Acestea sunt utilizate în intervalul dintre medicamente.

Adresați-vă medicului

Uneori există astfel de situații, când nu puteți face fără ajutorul unui medic. Trebuie să-l contactați imediat dacă:

 • Temperatura a crescut la 39,5 - 40 de grade și durează mai mult de două zile;
 • ea nu se oprește nimic și se ridică rapid la ratele anterioare;
 • starea de sănătate a copilului sa înrăutățit foarte mult, copilul pălește, gemește și se comportă pasiv;
 • au existat alte simptome: tuse, vărsături, diaree etc.

Ce nu se poate face?

Mulți părinți în eforturile lor de a ajuta copilul fac adesea greșeli și iau măsuri inutile. Ce nu se poate face cu dentiția?

 • Semne de tăiere prin temperaturănu dați copilului un cookie, cruste și alte produse care pot să se prăbușească și să-i rănească gingiile;
 • Nu vă puteți freca gingiile cu degetele, ajutând la tăierea dinților;
 • Nu este recomandat să suprasolicitați prea mult copilul, epuizându-l cu jocuri;
 • Nu-i dați obiecte care pot zgâria membrana mucoasă;
 • Nu poți prea mult să îngrijești;
 • Este interzis copiilor puternici medicamente antipiretice la un copil mic.

Astfel, temperatura la dentiție la copii apare destul de des. Părinții în acest caz sunt întotdeauna înspăimântați și încearcă să-l bată. Dar trebuie doar să faceți acest lucru dacă se ridică la o notă de 38.5 grade. În cazul în care copilul se simte foarte rău, atunci medicul nu poate face fără ajutor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Dinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuriDinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuri
Komarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frigKomarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frig
Descrierea gelului de dentinox. Instrucțiuni de utilizareDescrierea gelului de dentinox. Instrucțiuni de utilizare
Gel cu dentiție: cum să alegi și să folosești?Gel cu dentiție: cum să alegi și să folosești?
Jurnal al dinților sugarilor: descriereJurnal al dinților sugarilor: descriere
Diaree cu dentiție la copii: cauzeDiaree cu dentiție la copii: cauze
Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?
Ce trebuie să faceți dacă bebelușul are vărsături, dar fără febrăCe trebuie să faceți dacă bebelușul are vărsături, dar fără febră
Ce trebuie să faceți dacă sugarii lunari au o temperatură de 37Ce trebuie să faceți dacă sugarii lunari au o temperatură de 37
» » Temperatură la dentiție
© 2021 amigdas.com