amigdas.com

Coroane din plastic pe dinții din față

Coroane din plasticDe regulă, coroanele din plastic sunt folosite ca produse temporare. În cazul în care clientul are o capacitate financiară limitată, atunci produsele din plastic pot fi aplicate în mod continuu. Produsele din plastic imită tonul natural al dinților, ele sunt foarte ușor de fabricat. Dar nu foarte puternic, dacă le comparați cu produse fabricate din alte materiale.

Caracteristici ale structurii și materialului

De regulă, produsele din plastic ascund chips-uri pe dinți. Astfel, zâmbetul arată mai estetic. Dinții din material plastic sunt fabricați rapid, astfel încât să puteți rezolva problema dinților într-un timp foarte scurt. Pentru restabilirea dinților din față, produsele pot fi utilizate în mod continuu.

Molarii poartă o sarcină grea, astfel încât acestea sunt recomandate pentru a instala produse din cermets. Avantajele coroanelor din plastic includ:

 1. După instalare, au un aspect estetic.
 2. Au un preț accesibil pentru toate segmentele populației, fiind fabricate rapid.
 3. Când dinții sunt răsuciți, sunt sensibili la schimbările de temperatură, la vânt. Cu uzura temporara, produsele din plastic devin de neinlocuit, astfel, dintii ascutiti sunt protejati de bacterii.
 4. După implantare, ele pot fi folosite pentru a înlocui structurile permanente.

Dezavantajele coroanelor din plastic includ următoarele:

 1. Coroane de plastic pe dințiÎn timp, culoarea lor se schimbă. Plasticul "suge" culorile alimentare, naturale și artificiale.
 2. În timp, pe produs pot apărea petele.
 3. Dacă designul este prea mare, atunci există riscul de fisurare.
 4. Purtarea structurilor plastice în cavitatea bucală poate provoca alergii la anumiți clienți.
 5. Implanturile plastice pot acumula bacterii în ele, structura poroasă a produsului fiind de vină pentru aceasta.

Dacă folosiți coroane din plastic, atunci trebuie să vă îngrijiți dinții mai atent decât cu coroanele convenționale. Produsul este șters rapid și, prin urmare, are o scurtă durată de viață. Coroana va avea muchii ascuțite, astfel încât traumează cu ușurință gingiile.

Contraindicații la purtarea coroanelor din plastic

Se recomandă ca coroanele să fie purtate la următoarele indicații:

 1. Soiuri de coroaneDacă dinții din față au un ușor defect. Pentru a salva aspectul lor estetic, se recomandă utilizarea coroanelor din plastic.
 1. Dacă smalțul are o nuanță neobișnuită, iar forma și dimensiunea dinților sunt incorecte, atunci structurile de plastic sunt indicate pentru utilizare.
 1. Uneori clientul trebuie să păstreze capacitatea temporară de a mesteca, apoi pot fi aplicate produse din plastic pentru molarii și premolarii de mestecat.
 1. Dacă dintele este rotit, acesta devine sensibil la aerul rece și bacteriile. Înainte de instalarea unei structuri permanente, unii medici au pus produse din plastic.
 2. Proiectele de plastic sunt puse în aplicare pentru a proteja împotriva infecțiilor cu gingii. Dacă este necesar să se închidă implantul până când acesta este fabricat, atunci poate fi utilizată o structură din plastic ortopedică.
 3. În cazul în care clientul este în pericol de a schimba dentiția, atunci pentru o vreme poți purta coroane de plastic.
 4. Când există boală parodontală și aveți nevoie să vă dați dinții, atunci nevoia unui astfel de design este evidentă.
 5. Produsele din plastic sunt folosite pentru a restabili dicția normală.

Coroanele din plastic nu pot fi purtate în următoarele circumstanțe: dacă clientul este alergic la elementele polimerice. Dacă pacientul are un diagnostic psihiatric. Dacă există o musculare adâncă sau bruxism.

Cum se instalează și se îndepărtează coroanele din plastic

Cum pot instala coroane pe dinții din fațăCoroanele din plastic pot fi făcute imediat în biroul dentistului sau în laborator. Dacă coroana este făcută în cabinetul medicului, este de obicei temporară. Coroanele temporare sunt setate pentru nu mai mult de 30 de zile. În primul rând, un medic dintr-o bucată de material plastic face o turnare a unui dinte și apoi se întoarce. Produsele sunt procesate la dimensiunea dorită.

Dacă dintele este o singură rădăcină, atunci este depulat, apoi canalele sunt sigilate și tratate. Dinții de mestecat sunt lăsați în viață, deci sunt anesteziați. Procedura se efectuează folosind anestezic puternic. Lichidul polarizant și pulberea sunt plasate în matriță. Designul rezultat este purtat pe un dinte ascuțit, când materialul se îngheață, este îndepărtat.

Coroanele au următoarele destinații:

 1. Dacă dinții din față au un ușor defect.
 2. Pentru a salva aspectul estetic, se recomandă utilizarea coroanelor din plastic.
 3. Dacă smalțul are o nuanță neobișnuită, iar forma și dimensiunea dinților sunt incorecte, aplicația este prezentată structurii de plastic.
 4. Uneori, clientul trebuie să păstreze capacitatea temporară de a mesteca, apoi produsul din plastic poate fi aplicat molarului și premolarului de mestecat.
 5. Dacă dintele devine sensibil la aerul rece și bacteriile.

Coroane pe dințiÎnainte de a instala o structură permanentă, impresia este luată mai întâi din maxilar. Pentru aceasta, se folosește un compus de silicon. Apoi se fabrică modele de ghips pe tapet. Apoi formarea construcția de plastic. Apoi, cu ajutorul cimentului, se face o fixare și o fixare a dintelui. Pentru a asigura o instalare mai solidă a coroanei din plastic, se folosește o bază metalică.

Pentru a face acest lucru, este acoperit cu material plastic de sus și, dacă stratul exterior se exfoliază, poate fi creat din nou și produsul nu trebuie scos din dinți. Coroana din material plastic este purtată timp de cel mult 3 ani. Dacă termenul este purtat mai departe, atunci poate dăuna dinților sănătoși. Și, de asemenea, din lunga purtare a produselor din plastic, dintii sanatosi pot suferi. Pe cadrul metalic produsul este purtat timp de până la 5 ani.

Procesul de îndepărtare a coroanei din plastic

La sfârșitul duratei de viață, trebuie să fie îndepărtat în biroul dentistului. Dacă produsele sunt fabricate din materiale mai durabile, atunci acestea sunt tăiate. Construcția din plastic este mai puțin durabilă, deci nu are nevoie de tăiere.

 1. Coroane din plastic pe dinții din fațăLa început, dentistul aplică ultrasunete construcției din plastic, ceea ce slăbește acțiunea de legare a cimentului de fixare.
 2. Apoi, aparatul Kopp este folosit în lucrare. Este o structură dentară care funcționează cu impulsuri de împingere lente.
 3. Astfel, produsele acrilice sunt îndepărtate treptat de pe dintele bolnav. În acest caz, țesutul gingival nu este afectat și nu apar senzații dureroase la pacient. După aceea, restul elementelor de ciment sunt îndepărtate din dinte.

După aceasta, dintele poate fi imediat protejată. Cu molarii coroanei, este mult mai ușor de îndepărtat. Acest lucru se face cu un exercițiu. În partea exterioară a desenului, medicul face mai multe incizii. Apoi fiecare piesă este îndepărtată individual cu ajutorul forcepsului. Apoi doctorul scapă de particule reziduale de ciment. Această procedură se efectuează fără anestezie.

Costul coroanelor din plastic

Prețul, de regulă, depinde de nivelul policlinicii și de profesionalismul dentiștilor. Coroanele temporare din plastic sunt cele mai ieftine. Ei au o valoare de 1.000 r. De regulă, pentru mulți pacienți, costul serviciilor dentare este un factor important. Pentru dinții din față, costul restaurării cu ajutorul coroanelor din plastic nu are nicio importanță.

Costul mediu al unei coroane de plastic este de 4.000 de ruble. Dacă țineți cont de costul mediu, atunci acest serviciu este disponibil pentru multe segmente ale populației. Acesta este un plus incontestabil al unei construcții din plastic ortopedic. În toate clinicile, costul pentru fabricarea produselor din plastic este diferită. Pentru a ști cum se calculează prețul, este necesar să studiem câțiva factori:

 1. Coroane frontale din plasticCostul furnizării serviciilor dentare este afectat de o varietate de coroane. Construcțiile temporare realizate prin metoda directă în cabinetul dentistului, de regulă, au un cost cu 30% mai mic decât cele permanente.
 2. Prețul articolelor temporare pornește de la 700 la 1000 de ruble. Protezele permanente vor costa între 3 și 5000 de ruble.
 3. Structurile din plastic, care sunt acoperite cu pulverizare armată, au un cost de la 5 la 6000 de ruble.
 4. Dacă structurile din plastic au fost făcute cu echipament specializat, costul produsului va fi cu 10% mai mare.

Astfel, prețul va începe de la 7 000 r. Nu uitați că lucrul medicului de pre-tratament este, de asemenea, plătit separat. Pentru a calcula costul muncii dentiști, trebuie să calculați câte dinți trebuie să tratați - cât de multe probleme apar în cavitatea bucală. Costul lucrărilor pregătitoare înainte de instalarea coroanei poate începe de la 600 r. Până la câteva mii.

Caracteristicile utilizării coroanelor din plastic

Plasticul are o capacitate mică de a rezista încărcăturilor, astfel încât acesta nu poate fi utilizat acolo unde dinții sunt încărcați foarte mult. Pentru protezele molarilor, construcția din plastic nu este potrivită. Pe produsele din dinți din dinți din față pot fi instalate fără riscuri prea mari. Acest tip de proteză temporară în zona zâmbetului este considerat optim în ceea ce privește calitatea și prețul.

Este posibilă înălbirea coroane din plastic pe dinții din față:

 1. Sigiliile și coroanele nu pot fi albe.
 2. Aspectul lor estetic este susținut de o îngrijire regulată. Dacă pacientul are produse acrilice în cavitatea bucală, atunci este necesar să abandoneze produsele colorante, cum ar fi ceaiul, țigările, cafeaua și fructele de pădure. În cazul în care acrilice purta mai mult, atunci schimbarea lor de culoare nu poate fi prevenit.

Cum sunt clasificate produsele din plastic?

Clasificarea structurilor din material plastic este făcută în mai multe specii, acestea sunt împărțite în grupuri în funcție de următoarele caracteristici:

 1. Pentru ce perioadă se intenționează utilizarea produsului din acrilic. Perioada poate fi permanentă sau temporară.
 2. Ce atașament este detașabil sau nu poate fi detașat.
 3. Prin ce metodă se va realiza proteza - litiu sau presat.

Instalarea coroanelor pe dințiÎnainte de a instala coroana, trebuie să țineți cont de faptul că produsele presate sunt produse de dentist mult mai repede. Dar calitatea acestui lucru suferă. Dacă coroana a fost produsă prin această metodă, atunci ea poate fi folosită doar ca un articol temporar. Apoi, produsul este instalat pentru purtarea permanentă.

Design ortopedic, care este fabricat prin turnare prin injecție, este purtat mult mai mult. Calitatea produsului este mai bună. Dacă modelul a fost produs prin turnare prin injecție, atunci se repetă complet designul dintelui. Țesuturile țesuturilor nu se rănesc. Astfel de produse sunt folosite de medicul dentist pentru purtarea permanentă. Coroanele presate sunt fabricate foarte rapid, dar ele sunt folosite ca uzură temporară.

 1. Pentru șosete permanente, se folosește metoda de turnare, este mult mai puternică și are forma anatomică dorită.
 2. De regulă, construcțiile din plastic sunt detașabile.
 3. Dacă dinții adiacenți sunt absenți, atunci gingiile sunt folosite ca suport.
 4. O fixare se face prin metoda vidului.
 5. Dacă în apropiere există dinți adiacenți, atunci structura ortopedică este atașată la acestea, în timp ce se folosesc încuietori metalice, cleme și cârlige.

Când este instalată proteza, produsul este atașat la cei mai apropiați dinți. Pentru străini, această fixare este invizibilă. Dacă lipsesc unul sau mai mulți dinți, accentul se pune pe designul sub forma unui fluture. Merită folosită dacă un dinte este deteriorat cu o coroană din plastic sau nu, clientul trebuie să decidă pentru sine în funcție de avantajele și dezavantajele coroanelor acrilice.

De asemenea, este necesar să se țină seama de contraindicațiile și indicațiile privind purtarea structurilor plastice. Dacă produsul este purtat pe dinții din față, este recomandată utilizarea coroanelor din plastic. Dacă planificați un produs din plastic setat pe molarii de mestecat, atunci acest lucru nu ar trebui făcut. Ei au o presiune mare de mestecat și un produs realizat din plastic pur și simplu nu poate rezista la o astfel de încărcătură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilorCum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilor
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
» » Coroane din plastic pe dinții din față
© 2021 amigdas.com