amigdas.com

Conectori din plastic pentru țevi: tipuri, aplicare, instalare

Conectori pe țevi de plasticConectorii din plastic pentru țevi sunt utilizați în procesul de instalare a conductelor pentru o varietate de scopuri. Ele pot fi de diferite mărimi și forme (rotunde, pătrate). Cel mai adesea, un dop din plastic este un montaj care este folosit pentru a limita parțial trecerea apei. Pentru a vă instala singur, nu aveți nevoie de aptitudini și experiențe speciale.

aplicații

Aceste accesorii sunt utilizate în mod activ de specialiști pentru a izola detaliile structurilor metalice, ale componentelor conductelor din mediul extern. Datorită acestora, este posibilă tăierea sigură a deschiderilor în conducte pentru o perioadă scurtă de timp (de exemplu, în timpul transportului) sau permanent. Conectorii din PVC sunt adesea utilizați pentru producerea de vase, cazane care funcționează sub presiune. Un alt domeniu de aplicare este producția de mobilier. În acest caz, armăturile protejează țevile care fac parte din construcția de produse de mobilă din diferite tipuri de deteriorări. În plus, dopurile sunt utilizate:

 1. Ca audit (se instalează pe amplasamentele destinate monitorizării stării conductelor);
 2. În cazul unei descoperiri, să nu oprească complet alimentarea cu apă;
 3. În fabricarea de garduri, precum și diverse alte produse, la fabricarea căruia se folosesc stalpi și profile. În acest caz, ele servesc ca protecție a structurii împotriva înfundării.

Utilizați un capac pentru scopuri decorative. Produsul este una dintre cele mai funcționale și, în același timp, estetice metode de etanșare a posturilor. Avantajul indiscutabil al armăturilor este prețul accesibil și o gamă largă de opțiuni de marcă.

Reguli de selecție

Ce trebuie să țineți cont atunci când alegeți:

 1. Ce tipuri de stubs existăSecțiunea transversală a țevii. Orice dop din plastic trebuie să se potrivească cel mai bine cu diametrul conductei, dacă doriți să achiziționați un montaj rotund sau lungimea și lățimea țevii, dacă alegerea a căzut pe una pătrată;
 2. Material de fabricație. Rețineți că ștecherul pentru țevi din plastic trebuie să fie din polietilenă de joasă densitate;
 3. Nivelul de fiabilitate al montajului. Dacă este necesară fixarea temporară, se utilizează prize cu conectare manuală. Pentru o fixare mai bună, sunt necesare dopuri care trebuie instalate prin sudură sau cu o conexiune filetată.

instalare

Dacă este necesar să se instaleze dopuri în comunicații fără presiune, presiunea în care este o atmosferă - prizele sunt fixate cu fixarea în soclul capătului, pentru a asigura etanșeitatea articulației. Trebuie să respectați următoarea secvență de lucru:

 1. Cum se folosesc stuburileAșezați inelul O direct în priză;
 2. Tratați soluția de săpun preparată anterior cu un dop din PVC și apăsați-o în țeavă. Acest tratament va asigura cea mai ușoară inserție a fitingului în cavitatea tubului și, de asemenea, face posibilă determinarea etanșeității conexiunii. Dacă pe suprafața ștecherului apar bule, înseamnă că instalația nu a fost suficient sigilată;
 3. Măsurați adâncimea de apariție a inelului de etanșare cu o placă de oțel subțire.

Tipuri de stuburiSituația este oarecum mai complicată cu rețelele de presiune. De obicei, ele sunt asamblate din țevi armate sau din polietilenă. Va trebui să depuneți eforturi maxime pentru a atinge etanșeitatea articulației și stabilitatea conexiunii.

De aceea, instalarea ștecilor de plastic pe conducte sub presiune se realizează cu ajutorul unei mașini de sudură și a unui adeziv de înaltă calitate.

Dacă utilizați o conexiune filetată - veți putea atașa ramuri suplimentare la capătul tubului. Cu alte moduri de montare nu există o astfel de posibilitate.

În mod obișnuit, conexiunile cu filet sunt utilizate pentru fitingurile de revizuire. Instalarea acestora se poate realiza după cum urmează: tăiați firul la capătul țevii. Rețineți că această metodă de montare a fitingurilor poate fi utilizată numai pentru rețele a căror presiune nu depășește 2 atmosfere. Specialiștii remarcă faptul că este posibilă și montarea unor prize de plastic pe fitinguri de compresie. În acest caz, ar trebui să folosiți cuplaje din PVC pentru compresie ca fișă. Aceste cuplaje sunt întotdeauna echipate cu o piesă care se potrivește direct cu cererea. Apoi, va trebui să strângeți unirea folosind o piuliță de montaj specială.

Această tehnică vă va permite să faceți Conectori tip conector, care, dacă este necesar, sunt foarte ușor și rapid demontați. Instalarea ne-detașabilă a fitingurilor din plastic poate fi efectuată în două moduri principale:

 1. Caracteristici ale alegerii de stubsMontarea cu adeziv. Mai întâi de toate, este necesar să se trateze cu atenție exteriorul țevii cu compusul adeziv, precum și cu interiorul fitingului. Apoi - puneți capacul pe tub și rotiți-l în jurul axei sale astfel încât cercul să fie complet murdar cu compoziția. După aceasta, așteptați câteva minute înainte ca uscarea să se usuce: o legătură puternică este gata;
 2. Instalarea prin sudură difuză. Această metodă este mai complicată, deoarece necesită un încălzitor special, care este proiectat să topească partea exterioară a țevii. De asemenea, va trebui să procesați suprafața interioară a fișei. La sfârșitul procesului, elementul de țeavă trebuie apăsat în fiting.

Accesorii pentru interior și exterior

Cum de a alege un stubFitingurile din PVC se ocupă perfect de rolul apărătorilor capetelor tubului într-o varietate de structuri metalice. Acestea protejează în mod fiabil produsele de la obtinerea de resturi, murdărie, umiditate și acest lucru ajută la prelungirea duratei de viață a unor astfel de structuri. În acest caz, montajul de polietilenă nu numai că îl izolează perfect, ci și că protejează fețele sale de capăt de sarcini de impact. Putem spune că dopul acționează ca un tampon, iar acest lucru, la rândul său, necesită de la el cele mai înalte rezistențe și caracteristici rezistente la uzură.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că fitingurile pentru țevi metalice sunt împărțite în exterior și intern. În cazul în care țeavă are o secțiune transversală pătrată - puteți pune numai o priză exterioară, care trebuie apăsată în capătul structurii. Din păcate, nu există alte modalități de instalare a dopurilor din plastic pentru țevi de profil cu secțiune transversală pătratică.

Fitingurile PVC interioare diferă una de alta nu numai prin metoda de instalare, ci și prin formă. La vânzare se pot găsi dopuri în formă de pătrat, dreptunghiular, oval și chiar în formă de diamant. Fără îndoială, avantajele sunt încuietori convenabile, care permit să se stabilească astfel de fișe absolut pe orice conducte. Montați-le numai în partea inferioară a capotei, din interior. Datorită acestei metode, integritatea structuri metalice și își păstrează aspectul atractiv pentru o lungă perioadă de timp. Pentru țevile din oțel, puteți achiziționa și prize nestandardizate care pot fi utilizate în diferite condiții non-standard. Acestea includ următoarele tipuri:

 • fitinguri pentru țevi de înaltă presiune (asamblarea se face folosind cuplaje sudate electric);
 • fitinguri pneumatice (caracteristica principală a acestora fiind creșterea volumului, în cazul în care aerul intră în partea goală, cele mai des folosite pentru conductele de foraj);
 • dispozitive mecanice (au rezistență sporită la substanțe chimice și includ, de asemenea, blocări tip lacăt).

Cum să demontați

Sortare de prizeProcesul de eliminare a stubului este suficient de laborios dacă nu aveți abilități profesionale și poate dura ceva timp. Mai întâi de toate, este necesar să se efectueze "de-energizarea" a conductei de apă și numai după aceea - pentru a începe dezmembrarea. Dacă instalația a fost instalată din exterior, nu vor apărea probleme speciale. Dacă a fost instalat la o adâncime, ar fi necesar să se folosească echipament suplimentar. Fișa de șurub este deșurubată pur și simplu cu ajutorul sculelor de metal, este necesar să tăiați elipticul cu un bulgară. La sfârșitul procesului, nu uitați să sigilați corect conductele sau să instalați un element nou.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Montarea: ceea ce sunt și ce esteMontarea: ceea ce sunt și ce este
Cum să alegeți prizele pentru o conductă de profilCum să alegeți prizele pentru o conductă de profil
Curenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziuniiCurenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziunii
Produse din polietilenă de joasă presiune sau pdd, ce este?Produse din polietilenă de joasă presiune sau pdd, ce este?
Video cu privire la instalarea țevilor din metal-plastic cu propriile mâiniVideo cu privire la instalarea țevilor din metal-plastic cu propriile mâini
Conducte de canalizare din PVC și dimensiunile acestora conform cataloguluiConducte de canalizare din PVC și dimensiunile acestora conform catalogului
Utilizarea țevilor de canalizare din PVC în canalizare exterioarăUtilizarea țevilor de canalizare din PVC în canalizare exterioară
Țevi din PVC și accesorii necesare pentru conductele de apă pentru eleȚevi din PVC și accesorii necesare pentru conductele de apă pentru ele
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Cleme metalice (oțel)Cleme metalice (oțel)
» » Conectori din plastic pentru țevi: tipuri, aplicare, instalare
© 2021 amigdas.com