amigdas.com

Dental building: cât de mult este și ce metodă să alegeți

Extinderea dințilorCu ajutorul tehnologiilor moderne inovatoare în stomatologie, restaurarea chirurgicală a dinților va ajuta la restabilirea zâmbetului la sănătate, integritate și frumusețe. Dinți Capacitate - nu este doar o procedură estetică, eliminarea defectelor, dar, de asemenea, procesul de restaurare, care reface în mod complet dintele, dacă o parte a coroanei este rupt de o treime. Înainte de a alege o tehnică potrivită, trebuie să vă dați seama cum să crească un dinte și ce capcane pot aștepta pe drumul spre un zâmbet frumos și sănătos.

Când acumularea este necesară

Emaila deteriorată nu este doar un defect estetic semnificativ, ci și o excelentă "poartă de intrare" pentru diferite tipuri de infecții și microorganisme patogene. Astăzi clinici stomatologice își pot oferi pacienților o serie de modalități de creștere a dinților, iar prețul plăcerii va depinde direct de tehnologia pe care pacientul a ales-o.

Care sunt indicațiile pentru construirea:

 • spațiile interdentare;
 • petele de pe suprafață;
 • fisuri si chipsuri;
 • deteriorări mecanice ale țesuturilor dure, inclusiv rădăcină;
 • carii;
 • diverse boli care ar putea duce la o violare a dentiției în prezența unei rădăcini sănătoase.

În ce situații este acumularea contraindicată:

 • Este imposibil să se izoleze zona afectată de saliva;
 • bruxism;
 • alergie sau intoleranță la materiale compozite.

Tipuri și metode de construcție

Există mai multe moduri în care pot fi cultivate dinții deteriorați. Puteți face acest lucru cu compozite, care au fost deja menționate, pini și furnir, precum și tab-uri. Pinsul și furnirul sunt folosite atât pentru construcții, cât și pentru proteze. Pentru a înțelege care metodă este ideală pentru un pacient, dentistul ar trebui să examineze cavitatea orală. Medicul evaluează stadiul leziunilor rădăcinii, dimensiunea părții coroanei care a supraviețuit și starea țesutului dentar.

Procesul protetic include:

 • crearea de formule;
 • corecția formei;
 • corecția structurii;
 • alegerea culorii "naturală";
 • corectarea danturii.

Daune minore: restaurare

Cum să crești dințiiLeziunile minore includ formarea de fisuri, fisuri interdentare, decupaje mici, ștergerea smalțului. În aceste cazuri, materiale compozite. Întregul proces este suficient de rapid, iar acumularea danturii are loc într-o singură excursie la dentist.

Această metodă este folosită de către medici cu distrugerea cronică a întregului dinte sau a elementelor sale datorită lipsei de vitamine și oligoelemente sau ca rezultat al agravării procesului metabolic. Datorită existenței programelor moderne de computere, specialistul creează un model potrivit, care, dacă este necesar, poate fi dat oricăror forme și dimensiuni.

Extinderea cu ajutorul unui sigiliu

Metode de construire a dințilorCele mai noi materiale de restaurare folosite pentru restaurare oferă o oportunitate reală de a construi dinții în mod fiabil și calitativ. Ele au o structură, care este perfect combinată cu țesuturile moi în cavitatea orală și cu rândul dentar în sine. Mai mult decât atât, nu se poate observa calitățile estetice excelente ale materialului.

Toate formulările nu afectează mucoasa orală și nu dăunează smalțul dinților. Compoziția nu schimbă umbra în timp și practic nu diferă de smalțul natural fie în culoare, fie în structură. În compoziția sa, acestea sunt fluor, ceea ce face posibilă actualizarea dinților după deformarea nu numai mecanic, ci și după o distrugere a țesutului solid semnificativ. Recuperarea serioasă poate fi necesară pentru pacienții cu tulburări metabolice ale corpului. În prezent, mijloacele de umplere fac posibilă simularea unui astfel de efect natural ca și transparența smalțului.

Principalele avantaje ale acestei opțiuni sunt:

 1. pentru a restabili toate daunele posibile într-o singură excursie la medicul dentist. Această metodă face posibilă restaurarea dintelui distrus, precum și funcția de mestecat;
 2. Materialele de umplere pot ascunde unele defecte minore, de exemplu, pete pe smalț, sigilii întunecate;
 3. această metodă păstrează nervul, lăsând osul dentar "viu";
 4. cu formă sau dimensiune neregulată, poate fi corectată cu ajutorul materialelor de umplutură;
 5. Materialele moderne de restaurare permit restabilirea piesei deteriorate astfel încât să nu se deosebească practic de original.

Procedura de recuperare

Procedura dentară privind restabilirea daunelor este împărțită în mai multe etape:

 1. Cum se instalează implantulmedicul șterge cavitatea orală a pietrelor și plăcii. Acest lucru se face astfel încât materialul de umplere să fie bine înrădăcinat pe smalț. În acest stadiu, pacientul, împreună cu dentistul, selectează o nuanță a amestecului, care ulterior devine parte din dinte;
 2. dacă este necesar, pacientul este injectat cu un medicament anestezic;
 3. cu ajutorul unui specialist de foraj îndepărtează țesutul carios. Sigiliile vechi și întunecate sunt, de asemenea, îndepărtate;
 4. Prin metode standard, dintele pacientului este izolat de efectele salivei și de respirația umedă. Dacă acest lucru nu se face, restaurarea smalțului nu poate fi numită durabilă sau calitativă, deoarece umiditatea afectează în mod nefavorabil procesul de solidificare a materialului, schimbându-i structura în rău. Pentru izolarea de calitate, medicii folosesc de obicei material din latex;
 5. atunci când există o distrugere a țesuturilor dure cu mai mult de jumătate, fără instalarea unui bolț este indispensabilă. Pinul asigură rezistența materialului la încărcări în timpul mâncării sau alungării produselor alimentare;
 6. după toate gradele de pregătire, medicul aplică materialul de umplere gata și deja amestecat sau mai multe straturi de materiale translucide de diferite nuanțe. O astfel de lucrare va arăta cât se poate de naturală;
 7. se completează procedura de mărire a părții dintelui prin modelare și măcinare.

Restaurarea cu un bolț

Care sunt opțiunile pentru restaurarea dinților?Dacă rădăcina are pagube importante sau dintele este grav avariat, medicul folosește tehnica de a construi cu ajutorul pinilor. În acest caz, protezele nu pot fi folosite, ci pur și simplu construiesc partea superioară. Această metodă de construcție este suficient de simplă: medicul dentist primește o radiografie și apoi modelează forma dorită a dintelui viitor cu un program special. În interiorul canalului rădăcină este înșurubat un bolț de oțel. Specialistul fixează materialul de umplutură în jurul știftului, ceea ce îl ajută să restaureze repede și eficient partea superioară.

Tijele pot avea diferite forme și lungimi. Este foarte convenabil, deoarece medicul poate alege pinul drept în fiecare caz în parte.

Materialul pinilor poate fi după cum urmează:

 • pini de metal - cele mai comune și mai durabile;
 • fibre de carbon;
 • fibra de sticla - este recomandata de medicii stomatologi, deoarece acest material nu distruge si nu-l afecteaza negativ, ceea ce se poate intampla in timpul restaurarii la un pin de metal. Fibra de sticlă este perfect compatibilă cu țesuturile gurii și, de asemenea, consolidează canalele.

Restaurarea dentiției la copii

Restaurarea copiilor se face în același mod, precum și adunarea la adulți, cu singura diferență: copiii nu instalează firele și furnirurile. De obicei, sunt utilizate file special.

În vârstă fragilă copiilor este important să se păstreze viața dintelui la clădirea, astfel încât orice manipulare este efectuată fără a scoate nervul si pulpa, astfel încât să nu perturbe creșterea viitorul molar. Bineînțeles, o astfel de regulă nu se aplică în situații de urgență și dificilă, atunci când este imposibil să se mențină activitatea vitală în dinte.

Cum este restaurarea rândului din față

Cum de a restabili dințiiPentru a restabili dinții frontali folosind o extensie care utilizează furnir. Această tehnică este prezentată numai în cazul în care deteriorarea smalțului este nesemnificativă și coroana dintelui este intactă. Pentru fiecare dinte deteriorat, o placă subțire ceramică este creată separat. După crearea elementului principal, acesta este fixat cu o soluție specială de consistență a lipiciului, care are proprietăți de cimentare. Furnirul este foarte natural și sunt împărțite de către dentiști în caracteristicile lor pentru lumineers și ultranarii.

Cu leziuni minore ale dinților cu carii sau cu așchii și chips-uri, restaurarea se face prin aplicarea stratului de substanțe compuse. Defectul este decojit, după care se aplică un strat de strat cu un material de umplere, care repetă maxim structura și forma dintelui.

După aplicarea materialului principal, medicul aduce dintele la starea ideală prin măcinare. Astfel, opera pare a fi cât mai atractivă și mai naturală.

Este posibilă restaurarea dinților la domiciliu

Partea lipsă a dintelui pentru restaurarea casei este imposibilă. Restaurarea este supusă numai smalțului dinților, dar numai cu condiția, că daunele sunt superficiale. Dacă leziunea este vizibilă cu ochiul liber, nu va fi posibil să evitați să mergeți la medicul dentist.

Procesul de restaurare acasă a smalțului se numește "remineralizare". Tehnica este de a aplica compuși special fortificatori care saturează smalțul dinților cu fluor și calciu, făcându-l mai rezistent.

Modalități de aplicare a compozițiilor pentru întărire:

 • Paste paste care conțin fluorură dentară;
 • utilizarea produselor cu conținut de fluor;
 • complexe de remineralizare profesională;
 • aplicații cu geluri, capace și matrice de ceară.

Tratamentul cu produse care conțin fluor și complexe de remineralizare se utilizează numai în cabinetul stomatologic, acasă fără supravegherea medicului pentru a efectua procedura este extrem de dificil.

avantaje

Fiecare medicament sau tehnică are părți pozitive și negative. Avantajele includ:

 • capacitatea de a menține partea maximă a țesutului dintelui;
 • o sesiune poate restaura până la cinci dinți;
 • materialele folosite nu sunt inferioare rezistenței la dintele natural;
 • capacitatea de a restabili un dinte aproape complet distrus;
 • Cu ajutorul procedurii, protezele pot fi evitate;
 • Materialele de umplere sunt absolut hipoalergenice;
 • nu este nevoie să vă îngrijorați cât costă construirea unui dinte, deoarece procedura este, în orice caz, mai ieftină decât proteza;
 • posibilitatea de a construi un dinte pe rădăcină;
 • Materialele de umplere nu diferă în ceea ce privește structura și culoarea de dintele natural.

Dezavantaje ale procedurii de restaurare

În ciuda tuturor avantajelor, metodologia există un dezavantaj semnificativ - creșterea dintelui are un cost relativ ridicat, care încă nu poate fi comparat cu prețul protezelor, uneori ajungând la câteva sute de mii de ruble per dinte.

Un alt dezavantaj relativ poate fi considerat incapacitatea de a spune exact cât timp suprafața restaurată va avea aspectul original. Unele "uzură" materiale artificiale timp de 15 ani, altele - 30 de ani. Depinde de modul în care o persoană se uită după cavitatea bucală și ce produse pe care le utilizează.

Cât costă să construiești un dinte

Prețul pentru extensiiPrețul mediu de restaurare a unui dinte - de la 8 mii de ruble. până la 50 mii de ruble, în funcție de regiune, clinică, materialele folosite și complexitatea procedurii. Estimarea include anestezie, izolarea dintelui din saliva, seturi de unelte de unică folosință necesare, armare cu un bolț din metal sau din fibră de sticlă și restaurarea însăși cu utilizarea materialelor de etanșare necesare. După procedură, se fac o impresie și un raze X ale dintelui. Dacă este necesar să crească doar un cip, acesta va costa aproximativ 2 mii de ruble.

Prețul prelungirii unui dinte depinde în mod direct de calitatea materialelor utilizate și calificările medicului dentist. Astfel, o restaurare calitativă va costa mai mult un ordin de mărime și o creștere a policlinicii de stat va costa pacientului doar un penny. Rezultatul și lipsa de griji sănătoasă Un zâmbet te poate face fericit de zeci de ani, dacă ai încredere în mâinile profesioniștilor adevărați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilorCum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilor
Fila în caracteristicile și caracteristicile dinteluiFila în caracteristicile și caracteristicile dintelui
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Restaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costaRestaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costa
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
Implantarea imediată a dinților: prețurile și descrierea metodeiImplantarea imediată a dinților: prețurile și descrierea metodei
Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialuluiCoroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului
Implantare toate pe 4: toate pe 4 tehnologie, avantajeImplantare toate pe 4: toate pe 4 tehnologie, avantaje
» » Dental building: cât de mult este și ce metodă să alegeți
© 2021 amigdas.com