amigdas.com

Pot fuma dupa extractia dintelui?

Cum se comportă după extragerea dințilorPot fuma dupa extractia dintelui? Aceasta intrebare este de obicei ceruta de fumatori grei, cand o vizita la dentist se incheie cu indepartarea unui dinte bolnav. Având o situație stresantă în biroul dentistului, ei încearcă să se calmeze mai repede, folosind modul obișnuit pentru ei înșiși. Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie mai întâi să aflați cum poate fumatul de tutun să afecteze rana deschisă din gumă.

Informații generale

Extragerea dinților este o operație chirurgicală. O astfel de intervenție nu este dificilă, dar totuși corpul este rănit, după care are nevoie de odihnă pentru recuperare. În această perioadă o persoană nu ar trebui să se expună la efort fizic. Când dintele este îndepărtat, o rană deschisă apare în gură în locul său, care începe să sângereze. În cazuri foarte severe, medicul poate impune cusături pe gingie și poate pune drenarea.

Medicul dentist imediat după manipulare a aplicat tamponul deschis pentru tifon, impregnat cu antiseptic. Ajută sângele să se coaguleze mai repede. Păstrați-l în gură timp de aproximativ 15 minute, apoi scuipați ușor, încercând să nu dați semnele de sânge formate, deoarece contribuie la cel mai rapid vindecare a rănii. Dacă tamponul este lăsat pentru o lungă perioadă de timp, acesta va deveni saturat cu sânge și saliva și va deveni un teren de reproducere pentru microbi.

În aceste 15 minute, rana este plină de sânge, îngheață, formând o bucată densă care nu poate fi îndepărtată. El va proteja gaura de o infecție diferită și, ulterior, va afecta formarea de țesut osos nou. Cheagul sanguin nu poate fi simțit cu limba, și de asemenea, culegerea unui deget sau a unei scobitori. Dacă trebuie să clătiți gura, trebuie să o faceți foarte atent, astfel încât să nu poată fi clătită.

Uneori, rana este împușcată de fonduri care o ajută să se vindece mai repede. De asemenea, ele nu sunt recomandate pentru a fi eliminate, dar în cele din urmă se vor dizolva. Pentru a evita umflarea feței, aplicați o pungă de gheață.

În acest caz, când dintele de înțelepciune a fost îndepărtat, la procesul de recuperare ar trebui tratate mai atent. Faptul este că astfel de dinți cresc adesea foarte des, în urma căruia trebuie să fie îndepărtați în părți. În plus, dinții de înțelepciune pot fi rădăcini răsucite, care pot complica, de asemenea, cursul operației. Rangul în locul unde era dintele de înțelepciune poate fi foarte extins. Prin urmare, pentru a preveni infecția, medicul prescrie adesea antibiotice.

Pentru o recuperare rapidă după intervenție chirurgicală și prevenirea complicațiilor, o persoană nu ar trebui să ia mâncare pentru o vreme. Această interdicție se extinde la fumat, care poate afecta în mod negativ vindecarea rănilor.

Efectele fumului și nicotinei

Pot fuma dupa extractia dintelui? Atunci când o rană deschisă apare în gingie după intervenție, este de obicei însoțită de dezvoltarea unui proces inflamator. Aceasta este o reacție normală a corpului la rănirea cauzată. Cât de mult se dezvoltă inflamația depinde de următorii factori:

  • starea de sănătate;
  • imunitatea pacientului;
  • suma intervenției.

Cum să fii după extracția dințilorMedicul dentist nu poate anticipa în prealabil cum va continua procesul de recuperare după îndepărtarea dintelui obișnuit sau a dintelui de înțelepciune. Dar el poate oferi pacientului anumite recomandări, implementarea cărora poate reduce semnificativ riscul de complicații. De exemplu, un medic vă poate sfătui să vă abțineți pentru o perioadă de timp.

Faptul este că când dintele este îndepărtat, atunci în gaură se formează o gaură care nu poate fi îndepărtată. Când o persoană fumează și scutește periodic, în gură se dezvoltă un vid care promovează deplasarea acestui cheag. Compușii chimici dăunători din fumul de țigară pot irita mucoasa orală și pot provoca sângerări repetate de pe rană, încetinind semnificativ procesul de vindecare.

În plus, fumatul duce adesea la apariția unei "găuri uscate". Acest lucru se datorează faptului că cheagul de sânge se poate retrage involuntar din rană. Aceasta este plină de infecție a rănii, deoarece în acest caz nu va exista un obstacol natural pentru microbi. Ca rezultat:

  • poate dezvolta un proces inflamator;
  • apare o durere de cap;
  • temperatura de ridicare;
  • umflarea gingiilor.

Dacă nu puteți renunța la fumat, atunci ar trebui cel puțin să faceți acest lucru temporar și să nu fumați după extragerea dinților timp de 3 - 4 ore. Cei care fumează, care nu pot rezista acest moment, li se permite să fumeze după 2 ore. Dar acesta este timpul minim, altfel pot exista consecințe neplăcute.

Pot fuma dupa indepartarea dintelui de intelepciune?

Este posibil să fumați după extracția dinților?Când dintele de înțelepciune este îndepărtat, atunci este foarte important să nu fumezi timp de 10 zile, deoarece, de obicei, într-o astfel de situație se suprapun. Acest lucru se datorează faptului că un astfel de dinte are rădăcini destul de extinse, iar baza lui ocupă o suprafață mare. Adesea, dintele de înțelepciune este îndepărtat în mai multe etape, deoarece este foarte dificil să se îndepărteze toate părțile.

Perioada minimă necesară pentru abstinența de la țigarete după îndepărtarea dintelui înțelepciunii este de două zile. Dacă neglijezi recomandările unui medic și fumul înainte de acest moment, atunci în aproape 100% din cazuri garantează inflamarea țesutului moale de gingie, supurarea zonei vătămate și, de asemenea, divergența suturilor.

Dacă pofta de fumat este foarte puternică, atunci puteți folosi un plasture special pentru antinucotină. Datorită lui, corpul face pentru lipsa de nicotină și reduce nevoia de țigări. De asemenea, puteți lua preparate de vitamine, în care conținutul de acid nicotinic crește. Acest lucru ajută la transferarea perioadei de reabilitare mult mai ușor. În perioada postoperatorie, de asemenea, nu puteți fuma narghilea, deoarece în acest caz zona rănită este încălzită și acest lucru este strict interzis.

efecte

Dacă o persoană nu ascultă un medic și începe să fumeze imediat după ce iese din biroul stomatologic, atunci acest lucru poate provoca astfel de complicații grave, după cum urmează:

  • Prin cât de mult poți fuma după extracția dințilorsângerare;
  • vindecarea lentă a rănilor;
  • durere acuta sau plictisitoare.

Conținut în fumul de tutun, toxinele pot provoca sângerări, în timp ce coagulabilitatea sângelui se va înrăutăți simultan. Aceasta va încetini semnificativ vindecarea ranii și va necesita o altă vizită la dentist. În plus, dezvoltarea de complicații, cum ar fi alveolita. Toate aceste procese sunt adesea însoțite de durere, iar din gură poate începe să miroasă neplăcut. Astfel de complicații pot apărea chiar de la o țigară afumată, nu este necesar să se folosească întregul pachet.

Astfel, dacă urmați toate recomandările medicului și excludeți fumatul, atunci rănile după extragerea dinților pot fi amânate în 2 până la 5 zile. Aceasta depinde de suprafața plăgii, de caracteristicile intervenției și de alți factori. Dacă o persoană încă aprinde, este posibil să existe diferite complicații.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Cum să oprești sângele după extracția dințilorCum să oprești sângele după extracția dinților
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
» » Pot fuma dupa extractia dintelui?
© 2021 amigdas.com