amigdas.com

Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc

Caracteristica raseiKangalul turc este un câine ciobănesc natural care nu va fi confortabil în condițiile urbane, dar este perfect pentru spațiile mari și pentru viața țării. Mai ales dacă proprietarul are propria fermă și cineva trebuie să aibă grijă de bovine.

Istoricul originii Kangalului

Una dintre cele mai vechi rase de câini, care a supraviețuit până în prezent - Karabashul Anatolian. Acești câini mari de pază trăiau în Asia Mică timp de multe secole, fiind cunoscuți încă din timpul vechii Babiloni. Această rasă a avut excelente abilități de supraveghere care au fost folosite de om. A servit acestor câini și ca câini de luptă în război, și, de asemenea, a ajutat la vânarea animalelor mari.

Păstorii nu le pot numi, în ciuda faptului că au păzit perfect efectivele. Dar aici îndepliniți și alte sarcini ale câinilor ciobănești - pentru adunarea de turme, ciudat oi și căutarea animalelor pierdute, acestea nu sunt gata. Anatolian Karabagh păzea efectivul și păstorii de la prădători.

Acum această rasă este rară, deoarece nu este potrivit pentru întreținerea unui apartament. Rădăcinile rasei merg departe în istorie și, probabil, au provenit din Turcia. Dar, în ciuda acestor informații și a denumirii rasei, Turcia nu recunoaște că este locul de naștere al acestor câini. Cu toate acestea, kangalul turc este foarte asemănător cu ciobanul anatolian. Și este probabil ca aceste roci să fie legate între ele prin origine.

Descrierea rasei

Reguli pentru conținutul Kangalului turcDog Kangal - acesta este un vechi Ciobanesc turc, renumită pentru abilitățile sale de păstor. Pentru păstori, ea este un asistent indispensabil, care nu urmărește doar efectivul, ci îl protejează de prădători. Acesta este un câine foarte calm, care niciodată, cu excepția cazurilor de necesitate, nu prezintă agresiune. Ciobanii turci sunt foarte energici și pot lucra liniștit toată ziua.

Trebuie să înțelegem că Kangalul turc nu este un animal domestic, ci un câine de lucru. Desigur, ea îi iubește pe proprietar și este bucuroasă să-și petreacă timpul cu el, dar funcția sa principală este de a avea grijă de efectiv. Aceste instincte au fost dezvoltate de-a lungul secolelor, iar acum câinele nu este gata să se încurce. În absența muncii pentru ciobanul turc, cel mai probabil, personajul se va deteriora și va începe să huliganizeze în mod activ.

În acest sens, conținutul kangal în apartament este complet lipsit de sens. Acest câine are nevoie de mult mai multă libertate și spațiu, iar o cameră mică îi va părea o cușcă. Pentru străini, ciobanul turc este neîncrezător și consideră străini tuturor cu care nu a fost introdus de proprietar. Prin urmare, ca un câine de pază, Kangal este foarte bun. Cel mai important lucru când vă aduceți educația este că câinele îl va respecta pe proprietar și îl va considera drept principal. Atunci acest păstor va fi frumos asistent și apărător.

Această rasă se caracterizează prin caracteristicile pe care le posedă majoritatea câinilor. Sunt foarte rezervate, dar sunt și ele active. Acest câine este întotdeauna gata să își apere teritoriul de dușmani. Sentimente de frică pe care aproape nu le experimentează.

Cu alte animale, Kangal se întâlnește, dacă este cultivat cu ei. Apoi le consideră ca făcând parte din familie. Și nu va permite străinilor, dacă stăpânul nu le-a prezentat pe alții. Acesta este un câine foarte rezistent, care trăiește liniștit chiar și sub cerul deschis. Dar, bineînțeles, este mai bine să echipăm casa cu o incintă sau o incintă interioară, pentru a-i oferi condiții confortabile.

Aspect și caracter

Acestea sunt câini înalți, ajungând la 81 centimetri la greabăn. Ei cântăresc aproximativ 40-65 de kilograme.

 1. Constituția este puternică.
 2. Cap mare și larg.
 3. Gâtul este puternic.
 4. Membrele sunt puternice și stabile.
 5. Blana este scurtă și densă, cu un substrat moale.
 6. Culoarea este gri-galben, gri-maro, maro-galben.

Culoarea albă nu există între Kangalii. Acești câini trăiesc în jur de 10-11 ani.

Descrierea aspectului KangalaAcești câini au mișcări energice, Capul și gâtul sunt în linie cu spatele când călătoriți.

Natura păstorilor turci este independentă, ascultă numai de cei cărora le este tratată cu respect - și de obicei nu este decât proprietarul lor. Pentru a obține ascultare și respect față de câine, trebuie să aveți răbdare, dar în nici un caz nu ar trebui să aplicați rudeness. Este necesar să se dea mai des kangala pentru a comunica cu alți câini și oameni, atunci el va deveni mai calm și obișnuit cu mediul. Kangal îi tratează pe copii destul de calm și fără agresiune.

Acești câini un aspect destul de formidabil, Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că sunt agresivi. Atacurile bruște de furie nu se întâmplă și toată furia este justificată în mod excepțional. Când câinele este excitat, el poate fi văzut de coada. Într-o stare calmă, coada este răsucite și, în momentul stropirii emoționale, se îndreaptă spre o linie. Acesti caini sunt mari si usor stricaci din cauza dimensiunilor lor, insa numai in exterior le ofera un farmec. Pentru ca puii trebuie sa tina seama, deoarece cu energia si dimensiunea lor pot deveni destul de distructivi in ​​primele luni ale copilariei.

Îngrijire și nutriție

Principalul lucru este că, la instituția kangalului, nu uitați că acesta este un câine mare și iubitor de libertate care nu poate trăi acasă. Rasa este destul de scumpă - puii pot fi vânduți la un cost de 80 de mii de ruble. Și, prin urmare, înainte de instituirea unui astfel de catelus Merită să te gândești cu atenție la condițiile în care el va trăi pentru el. Opțiunea ideală pentru înființarea unui astfel de câine este o casă sau o fermă particulară în care câinele își poate aplica cel mai bine toate competențele.

Acesti caini sunt bine tolerati de orice vreme si nu sufera de caldura sau frigul puternic. Cel mai bine este să nu le păstrați pe o lecție, ci să asigurați libertatea de mișcare în zona locală. În timpul verii, câinii trebuie să meargă la iazuri, deoarece sunt foarte îndrăgostiți de înot.

Când catelul a apărut doar în casă, trebuie să-i deterciți imediat un loc de a dormi, de a oferi boluri pentru băut și pentru a mânca. Este necesar să limitați imediat catelul în posibilitatea de a dormi în pat cu proprietarul - când câinele crește, el nu va scăpa de acest obicei și, având în vedere dimensiunea sa, proprietarul va fi extrem de incomod.

Ciobanii turci au un molt puternic, așa că trebuie să ai grijă de blană. În perioadele normale, lâna nu necesită îngrijire specială, este suficient să o pieptești o dată pe săptămână. Și câinele nu se spală mai mult de o dată pe lună. Mersul la câine este necesar, dacă nu trăiește în curte, atunci trebuie să fie eliberat pe stradă de trei ori pe zi.

O parte importantă a îngrijirii este alimentația câinelui. Cel mai bun este alimentele din carne și din pește, la care este bine să adăugați legume. Mâncarea uscată nu trebuie să fie abuzată, puteți oferi porții mici.

Puiul trebuie să fie hrănit de mai multe ori pe zi, oferind în mod necesar o dietă echilibrată cu minerale și vitamine. Câinii adulți mănâncă mai rar, în ciuda dimensiunilor lor considerabile. Mâncarea ar trebui să fie în același timp. Carnea este necesară pentru oi în fiecare zi și în cantitate suficientă. Din moment ce această rasă este predispusă la supraalimentare, nu o oferiți porțiuni prea mari. Și, de asemenea, câinii beau mult și ar trebui să ofere întotdeauna apă proaspătă.

Instruirea câinilor

Kangal nu este un câine pentru toată lumea. Stăpânul ei trebuie să fie un om puternic și dominant, în caz contrar câinele nu îl va recunoaște. În acest caz, proprietarul ar trebui să aibă suficientă răbdare, pentru a aduce un animal de companie.

 1. Care este particularitatea Kangalei?Acesta este un câine uriaș și dominant, așa că din copilărie trebuie să-l înveți să se supună stăpânului.
 2. În același timp, nu ar trebui să existe violență și cruzime în educație, altfel va afecta psihicul și va face ca câinele să fie incontrolabil.
 3. În ciuda faptului că nu este un câine domestic, are nevoie de socializare.
 4. Kangala trebuie să aibă suficientă activitate fizică.
 5. Lecțiile cu un catelus trebuie să înceapă de la prima lună după naștere.
 6. Dacă exercițiile par a fi lipsite de sens la kangală, el nu le va împlini, deci trebuie să te antrenezi destul de persistent, depășind încăpățânarea naturală a câinelui.
 7. Cel mai bine este să antrenezi un cățel cu ajutorul specialiștilor.

Cu o bună creștere a unui cățeluș un asistent devotat și un apărător vor crește, care îl vor iubi pe stăpânul și familia lui și îi vor proteja.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănescAustralian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Armeană lupul gambru este o rasă de câini mari și puterniciArmeană lupul gambru este o rasă de câini mari și puternici
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
Câinii de luptă: caracteristicile raselor de luptăCâinii de luptă: caracteristicile raselor de luptă
» » Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
© 2021 amigdas.com