amigdas.com

Extracție dentară pe maxilarul superior

Înțelepciunea dințilorMulți pacienți se confruntă cu necesitatea de a elimina dinții de înțelepciune. Adesea, acest lucru este cauzat de erupția necorespunzătoare, lipsa spațiului pe gingie, traumatizarea mucoasei orale sau complicațiile din maxilar. Datorită faptului că cifra opt erupe ultima, adesea nu are suficient spațiu la sfârșitul gingiei. Cu un aranjament strâns de dinți și o mică dimensiune a maxilarului superior, acest molar nu poate pătrunde mult timp, sprijinindu-se pe partea coroanei în a șaptea adiacentă.

De aceea apar probleme grave, cum ar fi dureri, gingii și umflături ale obrazului, care pot duce la complicații în procesul de înlăturare a unui astfel de dinte.

Faptul de eliminare viitoare a molarului opt înțelepciunea cauzează adesea panică în oameni și doresc să înțeleagă dacă doare. Cu toate acestea, o procedură de îndepărtare efectuată profesional de la un medic dentist bun are rareori un efect negativ.

În corectitudine, trebuie precizat că adevărul în frica de pacienți acolo, ca de sus dintii intelepciunea fiecare persoană au propria lor locație unică în fălcile, și structura, uneori foarte complicând îndepărtarea lor.

Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune pe maxilarul superior?

Când să eliminați dintele de înțelepciunestomatologi care au o experiență vastă, faptul că înlăturarea osului din partea de sus nu aduce pacientului nici o durere deosebită, cu condiția să nu existe un proces purulente. Această operație este întotdeauna complicată, prin urmare, necesită utilizarea anesteziei.

Dacă acțiunea unui medicament anestezic este mică , după îndepărtare, pacientului i se administrează o tabletă pentru a elimina durerea severă. În timpul operației, durerea poate fi observată, totul depinde de caracteristicile individuale ale clientului.

Cum elimini topul opt?

Îndepărtarea celui de-al optulea dinte de sus este mult mai ușoară decât eliminarea aceluiași pe fund. Deoarece rădăcinile acestor molari au o structură mai puțin puternică și sinuoasă.

Înainte de a elimina orice dinte, este obligatoriu să luați o rază X pentru a obține o imagine corectă a locației sale. După ce a studiat medicul de imagine examinează cavitatea bucală a pacientului, stabilește prezența reacțiilor alergice la medicamente, se familiarizează cu contraindicațiile și bolile concomitente.

Acest lucru se face pentru a selecta metoda și pregătirea pentru anestezie. Acțiunea anesteziei începe la 4 până la 5 minute după administrarea medicamentului.

Un dinte de înțelepciune este extras din soclu cu unelte speciale. Timpul procedurii este de obicei de 10 minute și dacă există un proces inflamator în gingie, rana este tratată cu un antiseptic.

Dacă este o operație simplă eliminarea a 8 dinți de sus, atunci indicațiile pentru acestea sunt:

 • Prezența uneia sau mai multor rădăcini dentare legate între ele.
 • Rădăcina are o formă dreaptă și scurtă.
 • Partea coroanei dintelui este aproape în întregime deasupra nivelului gumei.

Apoi, îndepărtarea dintelui superior al înțelepciunii are loc prin intermediul forcepsurilor, care au unele caracteristici. Bayonet forceps Acestea sunt folosite de chirurgi destul de des, deoarece au o configurație specială, convenabilă pentru îndepărtarea celor mai complexe rădăcini.

Obrajii acestor forceps au o formă ascuțită pentru fixarea mai bună a rădăcinii îndepărtate și sunt complet închise, spre deosebire de alte instrumente.

Etapele de îndepărtare simplă a primului opt:

 1. Cum să eliminați dintele de înțelepciuneClemele sunt atașate de coroană sau de rădăcină liberă.
 2. Obrajii forcepsului se mișcă mai adânc.
 3. Fixation.
 4. Realizarea oscilației (înclinării) dintelui în direcția celei mai mici rezistențe.
 5. Tracțiune (extragerea din gaură).
 6. Oprirea sângerării (hemostaza) se efectuează cu ajutorul unui tampon de tifon steril, care este suprapus pe rană și puternic presat împotriva dinților opuși.

După terminarea procedurii de îndepărtare, medicul oferă recomandări pacientului pentru îngrijirea plăgilor postoperatorii.

Caracterizează îndepărtarea semipretăturilor și a celor optoase superioare retinate

Orice dentist practică observă fenomenul aranjamentului neobișnuit al dintelui superior al înțelepciunii - așa-numita distopie. Aceasta este de obicei exprimată printr-o abatere puternică a dintelui spre obraz.

Acest fenomen este deosebit de periculos pentru persoanele în vârstă, deoarece dintele traumează partea interioară a obrazului. Și rănile care nu se vindecă nu se vindecă în ulcere și provoacă dezvoltarea tumorilor. Din acest motiv, este important să se diagnosticheze anormalitatea la timp și să se scape imediat de un astfel de dinte.

Uneori, lipsa de spațiu liber în maxilarului sau misplacement molar superior opta conduce la faptul că acesta este tăiat în parte (poluretinirovanny) sau nu este afișată pe suprafața gumei (afectate).

Întrebarea de a înlătura dintele de înțelepciune pe jumătate retinut și retinasat pe partea de sus este întotdeauna decis strict individual. În cazul în care opt nu aduce anxietate și nu reprezintă o amenințare de complicații, atunci nu este atins, dar a rămas sub supraveghere regulată.

Important! Dintele retinut trebuie îndepărtat urgent dacă în jurul acestuia începe un proces inflamator, senzații dureroase sau formarea unui chist folicular (care conține dinți).

Etapele îndepărtării dinților de înaltă înțelepciune din retină:

 1. Dintele de citire a înțelepciunii până la îndepărtareaRealizarea anesteziei locale.
 2. Gingiile sunt tăiate cu un bisturiu chirurgical și clapeta este în formă de fulgi.
 3. Apoi, rezecția osoasă trebuie efectuată folosind vârfuri și tăietoare specializate care funcționează la viteză mică cu funcție de răcire.
 4. Dintele este îndepărtat complet sau în părți folosind un lift sau forceps.
 5. Urmează apoi chiuretajul fântânii și spălarea cavității cu antiseptice.
 6. Operația chirurgicală plasată la nivelul oaselor cu biomateriale, cu revenirea clapei mucoase în locul inițial.
 7. Cusătură și oprirea sângerării din priză.

La terminarea tuturor procedurilor chirurgului oferă sfaturi privind îngrijirea unei răni postoperatorii.

Despre anestezie

Anestezia locală este injectată în gingie direct lângă locul problemei. Chirurgii folosesc medicamente moderne de mare viteză Ultrakain, Ubistezin și Septanest.

Se întâmplă ca, pentru a elimina osul, utilizați anestezia. Spre deosebire de anestezia locală, aceasta face posibilă transferarea celor mai complexe manipulări cu mintea inconștientă. Dar această metodă are o serie de dezavantaje:

 • Pregătirea specifică.
 • Cost ridicat.
 • Senzații neplăcute după procedură.

Probabilitatea de a avea un pacient în resuscitare, asociată cu anumite trăsături individuale ale corpului și o serie de boli.

Din acest motiv, cel mai adesea dintele de înaltă înțelepciune este îndepărtat prin anestezie locală. Anestezia este utilizată numai în cazuri intoleranță individuală la anestezice, pacienții cu tulburări mintale, prezența fricii de panică a intervenției chirurgicale, precum și traumatismul de lungă durată și creșterea traumatismului viitoare.

Ce se poate face dupa indepartarea intelepciunii dintelui?

 • Cum să vă pregătiți pentru extracția dințilorÎn conformitate cu recomandările chirurgului de a schimba bandajul după cum este necesar, dar nu îl țineți pe rană mai mult de un sfert de oră.
 • Este interzis să luați băi calde, să beți alcool și să fumați.
 • Nu puteți atinge rana și nu vă puteți deschide gura.
 • În ziua intervenției chirurgicale, clătiți-vă gura cu apă, supă de ierburi sau sifon.
 • Pentru a elimina suptul si durerea, gheata poate fi aplicata.
 • Nu puteți încălzi locul operației.
 • Dacă este necesar și conform prescripției medicului, luați analgezice și antibiotice.

Ce poți consuma după extracția dinților?

Nu puteți lua mâncare timp de 2 până la 3 ore după operație pentru a elimina dintele de înțelepciune de sus. În acest moment este permis să bea băuturi calde .

După îndepărtarea cusăturilor puteți lua orice mâncare, dar nu atingeți locul operației. Este mai bine să renunți la mâncare tare și picantă până când vindecarea este complet vindecată.

Când încep să-mi spăl dinții?

Nu puteți să vă spălați dinții în prima zi după o îndepărtare complicată a cifrei opt. Dacă ignorați recomandările medicului și operația zona afectată, atunci poate cădea cheag de sânge și rupe cusături, atunci rana va fi o lungă perioadă de timp pentru a sângereze și vindeca.

Atingerea locului de îndepărtare nu poate fi mai devreme de 3 zile după intervenția chirurgicală și periați restul dinților cu o pastă moale ușor.

complicații

Indicații pentru extragerea dințilorOpturile superioare nu diferă în ceea ce privește complexitatea eliminării, dar nu sunt excluse problemele grave care duc la complicații în timpul operației sau în perioada postoperatorie. De regulă, aceste cazuri sunt direct legate de profesionalismul scăzut al medicului dentist.

Atunci când îndepărtați orice dinte a interzis categoric utilizarea forței fizice brute de către medic. Stomatologii competenți care au o experiență lungă de lucru știu că îndepărtarea se face în primul rând prin mâini, nu prin forțe.

Pensetele ar trebui să fie o continuare a mâinii chirurgului și mâinile trebuie atașate la capul competent. În procesul de eliminare, eforturile excesive nu ar trebui exercitate și ar trebui folosit un principiu bine cunoscut al efectului de pârghie, precum și acuratețea și experiența.

În cazul în care dintele nu poate fi îndepărtat, nu este absolut nici un punct de sprijin pe pensete. În zilele noastre, există alte metode optime (cu excepția cleștilor și ascensoarelor) pentru a elimina în siguranță dintele fără riscul complicațiilor.

Posibile complicații, care apar în timpul operației și după îndepărtarea celor opt pe maxilarul superior:

 • Cum funcționează operația de îndepărtare a dinteluiLeziuni ale țesuturilor gumei sau cavității bucale, care este adesea suficientă în procesul de îndepărtare complexă. Astfel de deteriorări sunt asociate cu inaccesibilitatea locului dintelui de înțelepciune, în cazul în care atenția medicului este complet nitată pe dintele care trebuie îndepărtat.
 • Fractura coroanei sau rădăcinii dintelui care trebuie îndepărtată poate fi atunci când este distrusă grav de procesul carious. În acest caz, auziți "rătăcire" și "crackling", care înfricoșă foarte mult pacientul.
 • Fractura sau dislocarea dintelui adiacent este observată destul de rar și această complicație este asociată cu utilizarea forței și lipsa de experiență a chirurgului. Atunci când este operat de elevatoare, chirurgul poate folosi un dinte slăbit singur adiacent ca suport și poate întrerupe tehnica de lucru pentru a produce o dislocare.
 • Lucrul dur cu un ascensor poate duce la împingerea rădăcinii dintelui în cele moi din jur.
 • Fractura părții procesului alveolar poate avea loc cu o prindere deosebit de adâncă a dinților pliurilor care trebuie îndepărtate atunci când instrumentul este aplicat și acestui proces.
 • Perforarea fundului sinusului maxilar. Astăzi, această complicație este extrem de rară, datorită radiografiei obligatorii înainte de îndepărtarea dintelui. Dar este cea mai neplăcută și mai dureroasă complicație.
 • Alveolita - cauzele care sunt inflamația cronică a țesuturilor, fragmentele dintelui rămas în răn, parodontită sau gaura uscată datorită igienei necorespunzătoare a cavității bucale. Această boală se manifestă într-un miros ascuțit din gură, apariția plăcii cenușii și durere foarte severă. În cazul detectării acestor simptome, trebuie să contactați imediat medicul dentist.

Când gumă se va vindeca și cât de mult va face rău?

Complicațiile unui extractor de dinți amputatAnestezia încetează să mai funcționeze după aproximativ trei ore și există durere în gingie, care poate dura continuu sau poate apărea din când în când timp de 4 zile. Anestezicele ajută la atenuarea acesteia.

Dacă cifra opt a fost dificil de îndepărtat, atunci țesuturile din jur s-au recuperat puțin mai mult, în medie, durerea poate dura până la zece zile.

Timpul pentru vindecarea ranii este întotdeauna individual, dar dacă molarul este mare cu rădăcini stângace, atunci durează mai mult de o lună. În procesul de strângere a plăgii, apar adesea inflamații, roșeață și sângerare, care ar trebui să aibă loc în ziua a 5-6. Dacă disconfortul continuă să vă deranjeze mai mult, atunci trebuie imediat să solicitați imediat asistență medicală.

Creste perioada de vindecare a anestezicului incorect selectat pentru interventii chirurgicale, precum si deteriorarea gingiilor sau munca neprofesionala a chirurgului.

Timpul mediu de vindecare este de la 7 la 30 de zile, în timp ce cusăturile sunt îndepărtate exact într-o săptămână. Creșterea țesutului osos la locul de îndepărtare nu are loc mai devreme de 4 luni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Totul despre distot și retinăTotul despre distot și retină
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Tipuri și denumiri ale dinților la omTipuri și denumiri ale dinților la om
» » Extracție dentară pe maxilarul superior
© 2021 amigdas.com