amigdas.com

Din cauza a ceea ce se formează o scurtă galbenă în limba copilului?

De ce a fost un raid pe limba unui pruncFiecare părinte, mai devreme sau mai târziu, acordă atenție raidului galben asupra limbii copilului. În astfel de cazuri, părinții agitați încep să se grăbească de la o parte la alta și, după ei înșiși, încep să tragă copilul la doctori, deși motivul poate fi o utilizare banală a morcovilor. Pentru a evita agitația inutilă sau pentru a se mobiliza în timpul unei amenințări reale, merită să aflați toate cauzele principale ale apariției, metodele de diagnosticare și modalitățile de tratare a plăcii formate.

Cum se formează placa?

Copilul, precum și într-o limbă complet pentru adulți, acoperit cu papile limbaj special, care sunt responsabile pentru simțul tactil funcției, senzații de gust și a produselor alimentare păstrarea pe limbă. Între papilelor linguale trece în mod constant produsele alimentare este orice particule alimentare rămână în mod regulat pe suprafața limbii, care oferă excelent habitat și posibilitatea unei reproduceri confortabilă a diferitelor microorganisme. Plaque astfel, ea însăși compusă nu numai din particule de alimente, saliva si bacterii, dar, de asemenea, o risipă de microorganisme, leucocite, precum și particule ale mucoasei bucale.

Acoperirea galbenă a copilului în limbăPlaca rezultată în limba copilului ar trebui să fie aproape incoloră, ușor albicios posibil, prin care se poate vedea bine structura de relief a limbii. Această culoare a plăcii este norma. Limba galbenă într-un copil este de multe ori un indicator al unor încălcări ale activității vitale și este considerată o abatere de la normă, cu excepția cazului când culoarea limbii și a gurii depinde de produsele alimentare absorbite cu coloranți alimentari, precum și orice alte produse alimentare care pot pata limba în culori strălucitoare.

Lista principalelor produse care pot declanșa o scurgere galbenă în limba copilului:

 1. băuturi: ceai, sucuri de fructe diferite, cafea, limonadă și alte sifonuri.
 2. Legume și fructe: morcovi, dovleci, caise, persimmons și toate celelalte, cu o culoare galbenă sau portocalie pronunțată.
 3. cofetărie: dulciuri, bomboane, jeleuri, prăjituri și produse de patiserie care conțin alimente sau culori artificiale.
 4. Produse lactate: iaurturi, brânză cu brânză și brânză de vaci care conține alimente sau culori artificiale.
 5. Condimente și mirodenii: șofran, coriandru, curry și alte condimente, având o culoare galbenă sau portocalie.

Este demn de remarcat faptul că părinții care îngrijesc pot detecta independent o scurgere galbenă în limba copilului, ale cărei cauze sunt alimente și culori artificiale, în funcție de două caracteristici:

 • culoarea plăcii a fost formată brusc sau imediat după masă;
 • grătarul galben format este șters după curățarea limbii și nu este refăcut.

De ce copilul are o limbă galbenă - motivele educației

Dacă copilul persistă chiar după curățarea gurii și a limbii, formează o masă groasă și luminată și este însoțită de un miros rău, atunci acesta este un semn evident al unei boli sau al unei funcționări defectuoase a corpului.

Trebuie remarcat faptul că limba, ca unul dintre organele întregului sistem digestiv, are o placă galbenă în majoritatea covârșitoare datorită următoarelor boli:

 • gastrită (inflamația mucoasei gastrice);
 • pancreatită (inflamația pancreasului);
 • hepatită (boală hepatică);
 • ulcer (boala mucoasei gastrice);
 • colecistită (inflamația vezicii biliare);
 • colită (inflamația intestinului gros).

Dacă ai probleme cu sistemul digestiv in oameni, indiferent de vârstă, deteriorarea sănătății în general, există plângeri legate de scaun rău, scăderea poftei de mâncare, și încă a simțit dureri în zona stomacului sub coaste și.

În plus față de cauzele asociate cu GIT anormale, există și alte cauze posibile de formare a plăcii galbene:

 1. Placă galbenă în limba - un semn de boală?Excesul de calorii sau supraalimentarea. Atunci când o cantitate mare de grăsimi este absorbită, sistemul digestiv și tractul gastro-intestinal sunt mai stresați decât cu o dietă echilibrată. După o astfel de sarcină sporită asupra tractului gastro-intestinal si organele digestive ale corpului este restabilită în termen de câteva zile, în dimineața și foarte des pot simți greață, slăbiciune și uscăciune în gură și pe limbă este adesea posibil să se observe placa galben.
 2. infecție. De asemenea, cauza plăcii galbene poate servi ca o boală infecțioasă, adesea însoțită de temperaturi ridicate, vărsături frecvente și diaree acută. În cazul bolilor infecțioase, pot fi detectate chiar și sângerări ale rănilor, care provoacă placa galben-brună.
 3. O cauză obișnuită este otrăvirea, care provoacă daune dăunătoare ficatului, ceea ce duce la o intoxicare și o deshidratare rapidă a întregului corp și conduce la formarea unui strat galben.
 4. Un alt motiv de ce copilul poate deveni galben - acesta este un icter. Este important de remarcat faptul că placa icter în sine nu se schimba culoarea, el sau off-alb sau incolor, dar limba, gingiile și întreaga mucoasa orală are o culoare gălbuie.
 5. Boli ale gurii: parodontită, amigdalită, stomatită aftoasă, rujeolă, carii profunde și superficiale. Astfel de afecțiuni în cazuri frecvente pot duce la formarea unei plăci galbene, iar în astfel de cazuri neglijate, stomatita patologică poate forma chiar și ulcere aftoase.
 6. Boli asociate moștenirii genetice și patologii somatice dobândite. Aceste boli sunt înțelese ca complicații ale proceselor autoimune, de exemplu, probleme cu sistemul urinar, probleme de rinichi și diabet zaharat.

Examinarea și diagnosticarea copilului

În plus față de utilizarea de alimente cu un conținut de materii colorante sau adăugarea de coloranți artificiali, determina cauza placii galben este foarte dificil, și inspecție destul de banală este insuficientă, astfel încât atunci când o placa este necesară pentru a contacta un medic. Un diagnostic tipic constă în următoarele:

 • consultarea medicilor: endocrinolog, gastroenterolog și dentist;
 • să predea analiza generală a unui sânge și, de asemenea, să predea analiza urinei și a fecalelor;
 • Ecografia tractului gastro-intestinal și a sistemului urinar;
 • gastroscopie (EGDS);
 • o analiză a biochimiei sângelui.

tratament

Din moment ce motivele pentru care o placă cu o culoare atât de neobișnuită se poate forma este imensă, atunci tratamentele sunt radical diferite. Dar dacă un copil găsește o astfel de problemă, puteți aplica următoarele acțiuni:

 1. Galbenă scurtă în limba copilului - cauzeFoarte atent periați dinții, cavitatea bucală și acordați o atenție deosebită limbii.
 2. Clătiți regulat gura cu apă sau cu gura specială.
 3. Nu mâncați pentru o perioadă de timp alimente cu proprietăți de colorare.

Dacă după curățarea limbii are forma obișnuită, cea mai probabilă cauză este un fel de vopsea, dar atunci când ceva timp mai târziu, limba a devenit din nou un galben, atunci este un motiv evident să vă faceți griji și du-te la medic. Medicul va efectua un examen de diagnostic și, după ce va stabili motivele, va prescrie tratamentul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Limba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticatăLimba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticată
Cum să înveți un copil să vorbească cu literaCum să înveți un copil să vorbească cu litera
De ce durează vârful limbii, ce tratament este necesarDe ce durează vârful limbii, ce tratament este necesar
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
Pete în limba unui copil, tratamentPete în limba unui copil, tratament
Puncte în limba copilului: cauze, tipuri și descrierePuncte în limba copilului: cauze, tipuri și descriere
Frecventa scurta a limbii la nou-nascutiFrecventa scurta a limbii la nou-nascuti
Ce spune ciuma de pe limbă - cauzele raidului alb și griCe spune ciuma de pe limbă - cauzele raidului alb și gri
Coșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșiiCoșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșii
Placă brună în limba copiilor și a adulțilorPlacă brună în limba copiilor și a adulților
» » Din cauza a ceea ce se formează o scurtă galbenă în limba copilului?
© 2021 amigdas.com