amigdas.com

Cât de mulți dinți fac copiii?

Dinți dințiDupă cum știți, bebelușii apar complet fără dinți, dar se formează în pântecele mamei. Pornind de la patru luni, acestea sunt tăiate, provocând disconfort la copil și anxietate în părinți, care cer imediat: „? Cât de mult lapte de dinți la copii“ Căutarea literaturii corespunzătoare va determina răspunsul și dacă este egal cu 20, atunci aceasta este cifra reală.

Numele său a fost dat dinților lui Hippocrates. El a spus că acestea sunt formate din cauza alimentelor pe care bebelușii le primesc în primele luni. Și din moment ce mâncarea lor este lapte, atunci numele este potrivit. Nutritiv și conținutul - acesta este cel mai bun produs natural, care ar putea crea doar o natură, și cel mai important, laptele matern conține o mulțime de calciu, minerul responsabil de sănătatea lor, inclusiv rădăcina.

Semne de apariție și erupție a primilor dinți

Pe suprafața gingiei apare umflătură culoarea roșie deschisă. Puțin mai târziu, locul devine mai subțire, iar dintele translucid devine vizibil. Erupția finală apare atunci când coroana de lapte ajunge la suprafață. Vârsta exactă când încep să izbucnească este foarte condiționată, însă aspectul lor din a patra lună este considerat normal.

Dacă acestea nu sunt disponibile timp de până la 6 luni, atunci nici nu trebuie să vă faceți griji. Cel mai probabil, perle alb-zăpadă sunt deja pe drum, în plus față de dezvoltarea mentală și fizică nu este afectată. Poate că întârzierea sa datorat unei boli infecțioase transferate, deficienței vitaminei sau eredității.

Dentiția și structura lor

tăiere

dentițieCând copiii cu vârsta mai mică de patru luni începe să acționeze pentru nici un motiv aparent, mamele si bunicile primul lucru în meniurile în gură, în căutarea primului dinte să erupă. Și ca rezultat, găsiți-o. Primele care apar inferior incisivii, ele cresc aproape simultan, apoi cele superioare se sparg. Astfel, la 8 luni el are deja 4 dinți, iar la 12 luni deja toate cele 8 incisivi ar trebui să fie în loc.

Aproximativ în 16-20 luni caninii încep să izbucnească. Ele sunt mai torturate de copil din cauza caracteristicilor lor anatomice. Apoi apar molari - primii molari, iar bebelușul are toate cele 20 de dinți de lapte care cresc până la vârsta de trei ani.

structură

Starea dinților copilului depinde de cursul sarcinii. Atunci când sunt tăiate, trebuie să fie umplute cu sărurile potrivite, iar rădăcinile lor să crească. Da, primii dinți au și rădăcini și propriul proces formare:

  • Cuttere au rădăcini la vârsta de doi ani.
  • Până la vârsta de patru ani se formează rădăcinile molare.
  • Până la vârsta de cinci ani vor fi rădăcini și colți.

Când se oprește creșterea, se instaură o perioadă calmă, rădăcinile se dizolvă și dinții cad. Începe la vârsta de 6 ani, fără durere și aproape fără sânge.

În structura sa, primii dinți aproape nu diferă de cei indigeni, nici măcar în numărul de rădăcini, dar există unele discrepanțe.

  1. Emaila dintelui de lapte este mai subțire.
  2. Coroana puțin mai mică.
  3. Mare în ceea ce privește volumul de pulpă.
  4. Din cauza embrionilor dinți permanenți, rădăcinile diferă ușor.

Graficul de creștere

Așa cum a fost scrisă înainte, primele incisivi apar mai întâi. Acestea sunt urmate de partea superioară, apoi de alte două incisivi, patru canini și opt molari. La vârsta de trei ani, micul este proprietarul întregii dentiții în cantitate de 20 de piese, dar se întâmplă să crească inegal.

Zubki este mult mai rar și există întotdeauna între ele distanța, dar când scapă și încep să crească constant, distanța dispare de multe ori.

Schimbarea dințilorDe la vârsta de șase ani încep să cadă, copilul pierde treptat toți cei 20 de dinți ai laptelui și, în schimb, primește 8-12 noi. Există mai multe variante, care includ caracteristici, cum ar fi incisivi inegale erupa, dintii de lapte prea devreme, sau, dimpotrivă, a început să crească cu întârziere și secvența neregulate de creștere.

Există și unii regularitate, legate de perioada din an. Copiii născuți în vara sau în toamnă devin cei mai timpurii proprietari ai unui rând de perle decât cei născuți în primăvară sau iarna. Dar în acest sistem există eșecuri. Vreau să adaug că cauza întârzierilor poate fi rahitismul sau tulburările endocrine.

Îngrijire pentru dinți și rolul lor

Rolul lui

Dinții din lapte au un rol important în dezvoltarea sănătoasă a corpului. Principalul lor rol, desigur, este de a mesteca alimente pentru a digera alimentele și a nu tulpina tractul gastro-intestinal. Importanța dinților din lapte este dezvoltarea corectă a mușchilor de mestecat, formarea mușcăturii și dezvoltarea discursului.

Unii părinți cred în mod eronat că dinții de lapte nu au nervi. Această opinie este complet inadmisibilă. Ele trebuie monitorizate cu atenție și la timp trata. Din primul an este foarte ușor să-i înveți pe copil să-și curățeze dinții. Desigur, la început el însuși nu poate să o facă, dar atunci el va dori să facă el însuși. În plus, câte perii excelente pentru copii și paste cu un gust plăcut, pe care copiii îl plac atât de mult.

îngrijire

Dacă pe dinte apare un mic punct negru, este mai bine să contactați imediat medicul dentist. La copii, cariile dentare nu sunt la fel de vizibile ca la adulți. Emaila este mai subțire, mai ales între dinți și aproape de gingii.

La stomatologPrincipala sa țesătură - dentină, mult mai moale decât smalțul și bacteriile penetrează cu ușurință în interior. Din acest motiv, dintele bolnav de lapte pare sănătos, fără a fi așa. Pe suprafata poate fi o gaura mica, abia perceptibila, si in interiorul - distrugere. Dacă nu observați-o la timp, atunci cariile complicate - pulpita poate începe. Pulpita se realizează imperceptibil datorită caracteristicilor anatomice ale dintelui din lapte și începe să se putrezească rapid.

Cu cât vă ajută mai repede, cu atât mai sănătoși vor fi dinții copilului tău. Dacă îi conduceți din primii ani, atunci în viitor vor avea probleme. Părinții nu ar trebui să uite asta.

Cum să ajuți copilul când are primii dinți

Cel mai vechi și cel mai dovedit mod este să masaj gume. Un deget curat trebuie să mascheze ușor guma umflată pentru a ușura durerea. Puteți cumpăra periuțe de dinți sau adolescenți speciali din silicon, astfel încât copilul să poată să muște jucăria însuși.

Farmacia a vândut anestezice sub formă de unguente și geluri pentru copii, care sunt aplicate gingiilor, dar aici este important să nu exagerați, la urma urmei, este de medicație. Dacă bebelușul are febră, puteți utiliza picături homeopatice și lumânări, dar numai după ce ați consultat un medic. Părinții nu ar trebui să aibă un mare interes față de medicamente, dacă acest lucru nu este necesar.

Toate trec prin procesul de dentiție și amintesc cât de mulți dinți copii la copii în experiența lor. Și dacă memoria nu a reușit, puteți citi întotdeauna un articol despre acest subiect.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
De ce noul nascut scuipa adeseaDe ce noul nascut scuipa adesea
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Kalgel de la o durere de dinți la un copil: instrucțiuni de utilizareKalgel de la o durere de dinți la un copil: instrucțiuni de utilizare
Pasta de dinți pentru copii: tipuri și descrierePasta de dinți pentru copii: tipuri și descriere
Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapteTermeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
Câți dinți la un adultCâți dinți la un adult
» » Cât de mulți dinți fac copiii?
© 2021 amigdas.com