amigdas.com

Analizăm anatomia unui cal: un schelet, o statuie, o structură

Schelet de descriere a caluluiDupă cum arată un cal, toată lumea știe absolut totul, dar foarte puțini oameni știu ce se numesc părțile sale specifice și ce funcție efectuează în organism. În fiziologie și anatomie, caii trebuie să fie înțeleși de cei care își vor asocia viața cu ea. Chiar dacă există dorința de a învăța cum să călătorească, este necesar să se orienteze bine structură

corpul unui cal. Să analizăm în detaliu anatomia și structura acestui animal.

Scheletul - baza structurii corpului

Studiul anatomiei ar trebui să înceapă cu o examinare a scheletului. Scheletul de cai are o structură individuală. Acesta poate fi împărțit în două părți: periferice și axiale, fiecare constituind componente specifice. Caracteristica principală a scheletului calului este mobilitatea incredibilă a acestuia, facilitată de un număr mare de ligamente și articulații. Din acest motiv animalul face o mulțime de mișcări și are o bună flexibilitate. Toate oasele sunt unite sau îmbinate, sau cusături.

Scheletul unui cal este alcătuit din 252 de oase, conectate într-o anumită secvență și formând 5 grupe. aici este inclus:

 • craniu;
 • torace;
 • coloanei vertebrale;
 • membrele pelviene;
 • toracice.

Să luăm în considerare fiecare grup în detaliu.

Coloana vertebrală - constă din 54 de vertebre, conectate în serie unul cu celălalt. Ele formează o coloană vertebrală. Dar există câteva rase în care numărul vertebrelor poate fi diferit. Spațiul intervertebral conține măduva spinării.

caltorace - este alcătuită din 37 de oase, inclusiv 18 perechi de coaste. Pieptul calului este ușor comprimat din lateral, iar coastele sunt atașate folosind țesuturi cartilaginoase. Acest lucru face ca pieptul să se poată mișca în timpul unei respirații adânci pentru a asigura plămânii animalului cu un volum mare de aer.

Craniul unui cal - constă din 34 de plăci osoase puternice. Practic toate sunt legate prin cusături și sunt imobile. Oasele craniului sunt capabile să reziste loviturilor foarte puternice. În craniu este organul de auz și creier.

extremitate - ele sunt reprezentate de oasele centurii (pelvine sau umăr) și, de fapt, extremitățile înseși. Baza centurii umărului este reprezentată de scapula, care, cu ajutorul mușchilor și ligamentelor, conectează secțiunea toracică cu membrele anterioare. Bazele centurii pelvine - oasele pelvine care leagă șoldurile posterioare cu spatele.

Scheletul calului și musculatura determină capacitatea de lucru animal. De exemplu, oasele de cai ale raselor de cai sunt mai lungi si mai subtiri decat cele ale greilor.

De ce

De ce Caii sunt părți diferite ale corpului care îndeplinesc anumite funcții. Există mai mult de 60 dintre ele și sunt împărțite în grupuri.

cap

Capul calului trebuie să fie proporțional cu trunchiul și poate avea un profil diferit. Poate fi cocoșată, dreaptă, concavă sau știucă. Dacă capul este foarte mic sau prea mare, atunci acest lucru este considerat un dezavantaj. structură capul este reprezentat de următoarele părți:

 • gura;
 • nas (nări);
 • podul nas;
 • obrajii
 • pometi;
 • ochi;
 • whisky;
 • frunte;
 • urechi;
 • podschechiny.

Urechile, în funcție de rasă, pot fi de lungime și formă diferite, dar nu este permisă pierderea urechii. Ochii vin, de asemenea, în forme și dimensiuni diferite, dar cele mai bune sunt ochii mari ai formei de migdale. Nările trebuie să fie mari și deschise, iar o distanță mare între gropi asigură o respirație completă.

dantură

Crețuirea dințilorNecesită în mod regulat uite Cavitatea orală a animalului și monitorizarea stării dinților acestuia. În dinți, puteți stabili dacă calul are probleme de sănătate. De-a lungul anilor, ele schimba forma și culoarea și, cu îngrijire sau hrană necorespunzătoare, pot deveni grav corupte și rupte.

În mod normal, un armăsar adult ar trebui să aibă 40 de dinți, iar cel mare - 36. Acest lucru se explică prin faptul că bărbații au încă 4 colți.

ochi

Viziunea la animal se caracterizează printr-o măsură destul de mare Privire de ansamblu asupra. Datorită faptului că ochii lui sunt situați pe părțile laterale ale botului, animalul de companie intern vede tot ce se întâmplă din lateral, fără a-și întoarce capul în lateral. Ochii calului sunt larg deschise, mai degrabă bombate, cu pleoape subțiri și genelor lungi. Ochii prea convexe indică o afectare vizuală. Elevii și irisul sunt negri sau maro.

portbagaj

Sub anatomia unui cal, este implicată o anumită structură a corpului. Principalul său componente Acestea sunt:

 • cereale;
 • spatele inferior;
 • înapoi;
 • sân;
 • gât;
 • membrelor.

Forma fiecărei părți a corpului determină scopul utilizării animalului. Heavyweights sunt caracterizate de constituție în vrac și masivitate, iar caii de cai sunt mai ușori și osos.

Gâtul muncitorilor și cailor de echitatie variază în formă, lățime și lungime. Datorită gâtului ridicat și lung, cu un cal gât mobil face o mișcare mai ușoară și mai largă, care este necesar să se elaboreze sau cai șa. Dar, un gât masiv și larg cu o creastă bine marcată este caracteristic raselor de lucru. Datorită acesteia, se realizează o bună tracțiune.

greabăn se întâmplă:

 • mare și lung;
 • scăzut și slab exprimat.

Structura unui calDe asemenea, determină capacitatea de a efectua o înlăturare ridicată a picioarelor din față. De aceea, caii de echitatie trebuie sa aiba o greabana lunga si inalta, in timp ce pentru hamuri - mici si largi.

Pieptul de animale conține organe atât de importante ca plămânii și inima, deci este de dorit să fie larg și profund. Dar chiar și aici muncitori și cai au diferențele - în cel din urmă, sânul este mai dezvoltat în profunzime decât în ​​primul.

În mod ideal, spatele trebuie să fie drept, drept și muscular. Dezavantajele includ spatele cu spate sau spate, precum și o spate prea scurtă sau lungă. Pânza nu trebuie să se îndoaie, ci să fie strânsă și elastică.

Un alt indicator al performanței calului este crupă, care afectează forța împingerii cu picioarele posterioare. Se întâmplă:

 • larg sau îngust;
 • lung sau scurt;
 • deflatat sau drept.

În camioanele grele, crupa este bifurcată, iar la vârf este lungă și îngustă.

extremitate

cal picioare sunt una dintre părțile principale ale exterioară. Călăreții experimentați pe picioarele unui animal determină imediat abilitățile de alergare ale animalelor. De exemplu, o lamă de umăr lungă și oblică este considerată un indicator al stâncii. Cu cat este mai lunga, cu atat mai bine va fi indepartarea si ridicarea picioarelor din fata, precum si mai largi si mai mult. Dar caii de lucru sunt mult mai importanți pentru a avea o mișcare uniformă, așa că lama trebuie să fie scurtă și dreaptă.

Dacă scapula este prea oblică și oblică, atunci acest lucru este considerat un defect. Dar prea drept - este de asemenea rău, deoarece pune o povară grea pe picioarele tale. Amplitudinea membrelor posterioare în timpul mișcării depinde de forma coapsei. Ar trebui să fie musculară și destul de lungă.

Caii ar trebui să-și inspecteze periodic picioarele și, de asemenea, să simtă articulațiile și ligamentele, astfel încât să nu existe umflături și umflături. Incheieturile trebuie sa fie simetrice si bine definite. Stabilirea picioarelor posterioare și a picioarelor forei este, de asemenea, foarte importantă. orice abateri din normă poate duce la următoarele vicii:

 • O sau articulații în formă de X;
 • degetele de la picioare-out;
 • picior stramb.

copită

copităCopita este un fel de pantof de cal, astfel încât forma și sănătatea lor afectează capacitatea de lucru a animalului. O copitate sănătos trebuie să fie puternică, fără crăpături și crăpături, cu o săgeată pronunțată. Dimensiunea și forma copitei depind de rasa calului. De exemplu, în cazul vehiculelor grele și al cailor de lucru, acestea sunt mari, largi, au un toc scăzut și mai mult plat unic. Copitele cailor montați sunt mult mai lungi și se deosebesc printr-un călcâi mare.

Datorită faptului că stratul corn al copitei este în continuă creștere, trebuie să fie curățat periodic și depus. Cai care lucrează pe o suprafață tare și care se confruntă cu încărcături grele pe picioarele lor ar trebui să fie coadă.

Coada și coama

Coarda de cal capac întreaga zonă a gâtului. Începe de la frunte și se termină cu o greabăn. Coada începe în punctul în care crupul se termină și continuă până la îmbinare. Lungimea depinde de rasă și modul în care este ținut animalul. Coama și coada trebuie să aibă aceeași culoare, dar de obicei diferă de culoarea de bază a portbagajului.

lână

Întregul corp al animalului este acoperit cu un păr special acoperit. În timpul verii, este netedă și scurtă, iar iarna, când temperatura scade, devine lungă și moale cu un strat subțire dens. pe statul de părul și lâna pot fi judecate în condițiile în care este ținut calul. În plus, caii au păr tactil sau vibrissae speciale. Ele sunt situate în urechi, nas, pe buze, în apropierea ochilor. Aceste fire de păr groase dau rolul terminațiilor nervoase.

Deci, am stabilit care sunt părțile calului. Cel care conține un astfel de animal trebuie să cunoască în mod necesar anatomia și structura calului. Numai în acest caz, este posibilă aplicarea corectă a animalului în diverse scopuri, de exemplu, transportul cu acesta a încărcăturilor sau utilizarea pentru curse de cai.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Schema de structură a oaselor piciorului unei persoaneSchema de structură a oaselor piciorului unei persoane
Structura și structura auriculei umaneStructura și structura auriculei umane
Anatomia și funcția canalelor și nazofaringieneAnatomia și funcția canalelor și nazofaringiene
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Structura piciorului uman sub genunchiStructura piciorului uman sub genunchi
Anatomia câinelui: structura internă și externă a corpuluiAnatomia câinelui: structura internă și externă a corpului
Unde este osul iliac și fotografia structurii corpuluiUnde este osul iliac și fotografia structurii corpului
Structura nasofaringelului, orofaringelului și laringelui unei persoane cu fotografiiStructura nasofaringelului, orofaringelului și laringelui unei persoane cu fotografii
Anatomia laringelui - cartilaj și mușchiAnatomia laringelui - cartilaj și mușchi
» » Analizăm anatomia unui cal: un schelet, o statuie, o structură
© 2021 amigdas.com