amigdas.com

Carne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelor

Particularitățile rasei de albineAlbinele Karnika sau alt nume Krainka sunt insecte de miere. Această rasă are multe avantaje și este apreciată de apicultori. Se găsește în apicultura din diferite țări ale lumii. Ei au primit numele în cinstea regiunii slovene Krajina, în care au fost retrași pentru prima dată.

Bee Karnika poate fi numit insecte iubitoare de pace și răbdare, ele au un temperament neagresiv și destul de calm. Datorită acestui fapt, apicultorii pot lucra cu ei chiar și fără plasă de protecție și fum. Și, de asemenea, această rasă are o serie de avantaje și practic nu are neajunsuri. Reprezentanții Carnica sunt loiali oamenilor și au rate ridicate de productivitate.

Caracteristicile Carnica

Pentru a deduce această rasă, albina italiană, precum și dronele cipriote, au fost luate ca bază.

Caracteristicile aspectului albinelor Carnica:

 1. Aceste insecte sunt destul de mici în comparație cu alte rase. Greutatea albinei este de aproximativ 200 mg, iar greutatea dronului este puțin mai mare, undeva în jur de 230 mg.
 2. Lungimea proboscisului lângă Karnika este de aproximativ șapte milimetri. Datorită lungii proboscis aceste albine pot extrage nectar din locurile greu accesibile.
 3. În culoarea Karnika, gri predomină, numai pe abdomen există colțuri maronie. Rareori există reprezentanți ai rasei, care în culoarea lor are o nuanță galbenă.

Să luăm în considerare caracteristicile albinelor Cannibalian:

 1. Pchelomatki rasă Carnica sunt fertilitate bună. Ei pot salva aproximativ 2 mii de larve. Acest lucru vă permite să creșteți rapid numărul de familii de albine.
 2. Schimbarea reginelor este destul de liniștită și de neclar.
 3. Pchelomatki sunt de mare valoare și sunt destul de scumpe, deoarece o regină poate amâna doar câteva celule din regină.
 4. Există o condiție în care apicultorul din Karnika poate pune un număr mare de larve. Această condiție este sosirea polenului, adus de muncitori.

Aceste insecte care iubesc pacea au multe avantaje. Acestea includ:

 • Cum arata o carnica?indicatori de înaltă productivitate (chiar și în perioadele uscate, indivizii pot produce o cantitate mare de produs);
 • bună fecunditate (uterul Karniki este capabil să depună aproximativ 2 mii de larve, datorită căruia familia devine numeroasă într-un timp scurt);
 • rolul slăbit;
 • diligență (lucrează chiar și în perioadele rece și ploioase, datorită proboscis lor lung pot colecta nectar, chiar și în locuri greu accesibile);
 • simțul mirosului bun;
 • liniștea (rasa este notabilă pentru liniștea ei, prin urmare, este posibil să lucrați în stupi fără precauții);
 • dezvoltarea rapidă (înflorirea primelor plante de miere are o familie destul de mare a acestor albine);
 • economie mare (pentru iarnarea karnikului se lasă un număr mic de familii);
 • rezistent la transport;
 • Nu zburați în albine și nu furați produsul;
 • orientarea fină pe teren (albinele carnica sunt bine orientate nu numai în stup, ci și pe teritoriul adiacent).

Trebuie remarcat faptul că hatunci meritele sunt doar rase pure. Când traversează reprezentanții Karnika cu alte rase, descendenții vor avea o calitate destul de slabă.

În ciuda tuturor avantajelor acestor albine, Ca și alte rase de insecte au deficiențele lor. Iată câteva dintre ele:

 1. Pui târziu. Cu vreme bună și caldă, uterul Karniki poate ajunge la sfârșitul toamnei. Datorită acestei caracteristici, albinele se uzează și se observă supra-consumul de hrană.
 2. Cumpătare. Această calitate pozitivă influențează restricția Bee-eater la Carnica în vierme. Ca urmare, familia albinelor pierde în număr.

Specii populare de albine Karnika

Această rasă de albine are destul de puține subspecii. Cele mai frecvente sunt:

 1. Tipuri de albinePeshets. Este unul dintre cele mai vechi și mai numeroase subspecii.
 2. Troyzek. Aceasta este, de asemenea, o linie destul de veche de selecții. Reprezentanții acestei rase au multe avantaje. Sunt foarte curate și neagresive. Uterul termină viermele destul de târziu și în vreme caldă îl poate relua chiar și în timpul iernii.
 3. Troysek Wintersbach. Reprezentanții acestei linii se dezvoltă bine, au un caracter calm și o rezistență ridicată la diferite boli.
 4. Tulpina austriacă inferioară. Reprezentanții din această linie încep să fie destul de târziu, totuși, destul de intens. Și, de asemenea, au nevoie de stupi mari.
 5. Karnika Troysek Celle. Acestea sunt insecte foarte calme și nu prea roioase.
 6. Sklenar. Aceste insecte funcționează bine pe plantele târzii melifere. Cu toate acestea, reprezentanții acestei linii se disting prin agresivitatea lor. Trecerea lor cu alte specii nu este recomandată, pentru că, ca urmare, se obțin indivizi răi și prea încurcați.
 7. Hollesberg. Acest subtip al lui Karnika este foarte harnic.

Productivitatea rasei de albine Karnika

Această rasă merită încrederea apicultorilor. Albinele Carnica au rate mari de colectare a mierei. În decurs de o zi, o familie de albine poate colecta aproximativ cincisprezece kilograme de miere.

Reprezentanții liniei Karnika sunt foarte economici. Aceasta duce la o bună rentabilitate a stupoarelor, pe care sunt păstrate aceste albine.

Caracteristici ale colecției de miere

Albinele lui Kornika colectează miere mai ales în sezonul de primăvară. Reprezentanții acestei rase pot lucra activ la o temperatură de 10 grade Celsius. Cele mai bune rezultate ale recoltei de miere de la Karnika sunt prezentate pe un trifoi roșu. Sigiliul reprezentanților luminii rasei.

Modalități de prevenire a roșilor de albine:

 • a preveni rănirile prin reducerea luminii;
 • este necesar să se sporească ventilația în stup;
 • chiar și pentru a preveni acest proces, puteți extinde cuiburile și puteți opri gardul cu un grătar.

Carpați sau Karnika: care sunt mai bune albine?

O rasă destul de bine cunoscută de albine este carpatica. Reprezentanții acestei rase sunt oarecum asemănători cu Karnika. Adesea, la apicultorii novice se pune întrebarea: care dintre aceste roci este mai bine de ales? Pentru a răspunde la aceasta, trebuie să cunoașteți trăsăturile, avantajele și dezavantajele unuia și altui tip.

Avantajele Munților Carpați includ:

 • prietenoasă;
 • nivel ridicat de productivitate;
 • umflarea moderată;
 • toleranță bună la diferite condiții meteorologice.

Rasă de albineEste important să știm că pentru albinele carpatice sunt regiuni potrivite cu înflorire timpurie și crochet, iar pentru Karnika cu înflorire periodică a miei. Primii se vor simți mai bine într-un climat temperat, în timp ce regiunile nordice vor fi mai potrivite. Și, de asemenea, Carpații sunt mai rezistenți la boli și mai puțin săpate.

Pe baza celor de mai sus, se poate concluziona că alegerea rasei va depinde de terenul în care vor fi păstrate albinele.

Dacă vă bazați pe recenziile crescătorilor acestor două rase, reprezentanții Karnika sunt mai productivi decât albinele carpatice.

Recomandări pentru apicultori, care se ocupă cu creșterea albinelor Carnica:

 1. Cum de a face albineAr trebui să alegeți cu atenție un subspeci al acestei rase. Pentru aceasta, este necesar să studiați cu atenție toate caracteristicile și să alegeți o tulpină potrivită pentru regiunea dvs.
 2. În nici un caz, tulpina selectată nu poate fi traversată de alte tipuri de albine. Purebreditatea va ajuta la evitarea bolilor care pot fi afectate de albine.
 3. Pentru a păstra rasa Karnika este cel mai bun lângă trifoi sau viol.
 4. Pentru a organiza în mod corespunzător activitatea albinelor, este necesar să selectați dovezi cu un soclu expandabil vertical.
 5. O familie de albine mai productivă poate deveni, în cazul în care lângă apicultura din Carnica conține drone italiene.
 6. Dacă sunt încălcate condițiile pentru găsirea albinelor rasei Karnika, ele pot fi predispuse la boli frecvente.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuriApicultura pentru începători: sfaturi și trucuri
Apicultura si apiculturaApicultura si apicultura
Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
Apicultura la domiciliuApicultura la domiciliu
» » Carne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelor
© 2021 amigdas.com