amigdas.com

GOST 30136-95: cerințe pentru tija de sârmă și caracteristicile sale

Clasificarea produselorGOST a fost elaborat de Comitetul Ucrainean pentru Probleme Tehnice. Poziția sa este în conformitate cu standardele internaționale privind sortimentul, caracteristicile și dimensiunile sale principale. În ceea ce privește domeniul de aplicare, acest standard GOST 30136 95 este relevant pentru sârmă de oțel carbon din oțel de calitate obișnuită, destinată tăierii pe sârmă și în alte scopuri.

Clasificarea produselor

O bobină de răcire poate fi tratată la rece în aer sau supusă la o răcire accelerată în una sau mai multe etape. Acestea au denumirile corespunzătoare:

  • UO1;
  • UO2;
  • IN.

Vizitator 30136 95

În ceea ce privește rezistența la rulare, se utilizează GOST 2590. Următoarele simboluri de litere sunt furnizate aici:

  • B - precizie sporită;
  • B - precizia obișnuită.

Diametrele barei de sârmă (GOST 30136 95) variază și variază între 5,0 și 9,0 mm. Abaterile standard ale diametrului și greutatea secțiunii transversale pătrat de 1 metru lungime trebuie să respecte GOST 2590. În cazul în care diametrul produselor vine la 9,0 unități de echipamente inclusive fara finisaje standuri, este posibilă deviere de ± 0,5 mm diametru. Se permite nu mai mult de 50% din excesul de ovalitate față de suma abaterilor maxime în diametru.

Cerințe industriale

Sârma de sârmă este fabricată în conformitate cu cerințele standardului și reglementărilor tehnologice ale oțelului carbon de orice grad de dezoxidare. GOST 380 operează aici. Compoziția și abaterile limită ale tijei trebuie, de asemenea, să respecte norma GOST 380. Cota de carbon din produs realizată din oțel de calitate St0 nu trebuie să depășească 0,2% în analiza topirii. În cazul în care un oțel necalmat a fost dezoxidat cu aluminiu, titan și alte substanțe similare, în care nici siliciu, proporția relativă a acestuia din urmă este permis nu mai mult de 0,05% la proprietăți complexe tija evaluat.

La cererea clientului, tija de oțel St0 este furnizată cu o fracție de masă de carbon de cel mult 0,12%. Dacă o astfel de sârmă are un simbol, adăugați litera M. Prezența sulfului și a fosforului poate fi variată la cererea clientului, dar nu depășește 0,04 și 0,035%.

Nu este permisă prezența contaminanților, a fisurilor și a mușchilor în structură. Este imposibil să se prezinte amprentele, filmele mici și bulele suflate, care ar putea scoate dimensiunile tijei de sârmă pentru abaterile maxime în diametru. Dacă obiectul este în stare rece, atunci trebuie să reziste la o îndoire de 180 de grade în jurul gardului cu un diametru egal cu diametrul tijei de testare testate. În microstructura ei nu i se permite să podkalka. Acestea o fac în bobine, care sunt formate dintr-un singur segment continuu.

Turnurile trebuie să fie așezate clar. Confuzia nu este permisă. Este posibil să se producă în bobine constând din două segmente, dar nu mai mult de 10% din total. Greutatea unui jgheab ar trebui să fie de 160 kg și mai mult. Prezența în întregul lot nu reprezintă mai mult de 10% bobine care cântăresc mai puțin de 160 kg, dar nu mai puțin de 100 kg. Dacă vorbim despre producția pe mașini lineare, masa sculpturii ar trebui să fie de cel puțin 50 kg.

Marcarea și ambalarea

Această zonă este standardizată GOST 7566. Două etichete trebuie să fie prezente în jurubițe formate din două segmente. Pentru fiecare lot, trebuie să se furnizeze un document de calitate cu o indicație suplimentară a metodei de răcire.

Metodele de ambalare sunt reglementate de GOST 7566. Cu acordul producătorului și cumpărătorului, este posibil să se formeze jurubițe într-un pachet de maximum 5 tone.

Acceptarea și regulile acesteia

Vizitator 30136Acceptarea se efectuează în loturi în care există bobine de același diametru, topire unică și metoda de răcire. Este posibil să se completeze un lot într-o singură mărime, un grad de oțel și aceeași metodă de răcire. Partea de asamblare trebuie să aibă o masă care să nu depășească norma de încărcare. Calitatea suprafeței este verificată pe fiecare produs. Pentru a controla diametrul și ovalitatea, se iau 5% din material, dar nu mai puțin de 3%.

Pentru a controla microstructura și proprietățile mecanice, sunt selectate 3 bobine din întregul lot. Același lucru este valabil și pentru testul de încovoiere. Dacă tija de sârmă a fost răcită într-o singură etapă sau în aer, se ia o probă pentru fiecare tip de încercare. În același timp, este posibil să se efectueze cercetări de la fiecare capăt al jugului. Dacă este vorba de un material care a fost răcit prin metoda în două etape, atunci sunt selectate fragmente din capătul din spate.

Dacă tehnologia de producție furnizează parametrii relevanți, este posibil să nu se măsoare scala de scală, gradul de îngustare relativă după fractură, controlul microstructurii și caracteristicile de rezistență temporală. Același lucru este valabil și pentru testul de încovoiere. Dacă cel puțin unul dintre indicatori nu a fost satisfăcător, dublați eșantionul și repetați toate testele. Rezultatele în acest caz se aplică întregului lot.

Metode de control

Pentru a măsura diametrul produsului și de a preleva probe pentru toate tipurile de teste, toate acțiunile efectuate la cel puțin un metru și jumătate de la capătul unei bobine dacă are o masă de 250 kg, și cel puțin 3 metri în cazul în care cântărește mai mult de 215 kg. Pentru a determina masa scării de pe suprafața tijei, luați o probă cu o lungime de 500 mm. Calitatea suprafeței de control poate fi vizuală. Pentru aceasta, nu este nevoie să utilizați dispozitive de mărire.

Adâncimea apariției unui defect este determinată de depunerea cu un fileier până când defectul este îndepărtat. În viitor, sunt comparate siturile vecine care au fost curățate și lăsate neschimbate. Puteți monitoriza, dacă este necesar, calitatea suprafeței și puteți trage concluzii adecvate folosind dispozitivele de mărire.

Cu o precizie de o sută de milimetru, puteți măsura diametrul barei de sârmă folosind o șaibă. Acest moment este specificat în GOST 166. Dar GOST 1497 este responsabil pentru determinarea relativ îngustării diametrului după rupere și rezistență temporară. În acest caz, pot fi utilizate și metode statice și nedistructive pentru controlul caracteristicilor mecanice și a altor caracteristici normalizate.

Metoda rapidă de determinare a valorii scării

Această tehnică constă în dizolvarea scalelor în soluția de topire. În acest caz, protecția metalului de bază este controlată de inhibitori. Echipamentul va necesita un echilibru analitic, un inhibitor, acid clorhidric, cu o concentrație de 0,15 g pe centimetru cub.

Se pot utiliza orice inhibitori care inhibă coroziunea accelerată a metalului sub influența acizilor. Cum să efectuați analiza? Mai întâi, acidul clorhidric este turnat într-un container de sticlă cu capacitate mare, al cărui volum este de cel puțin 500 de metri cubi. vezi, încălziți nu mai mult de 50 de grade și adăugați un inhibitor. Se toarnă din calculul de 0,5 grame pe decimetru cub.

Determinarea cantității de scară

Soluția este încălzită și, în același timp, sunt plasate de la 3 la 5 probe de lungime a tijei de sârmă de la 90 la 100 mm. Ele sunt cântărite preliminar împreună. Atunci când se cântărește înainte de gravare, este necesar să se acorde atenție scalei care a fost formată în timpul tăierii și separată de ea. Observați modificările din fiecare probă.

Vizualizați vizual calitatea suprafeței după decalcifiere. Proba care a fost gravată, scos din soluție, spălată, umiditatea în exces este îndepărtată din hârtia de filtru, apoi este uscată cu aer cald, răcită și cântărită. Rezultatele sunt scrise la cel mai mic detaliu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Katanka: ceea ce este, caracteristicile de utilizareKatanka: ceea ce este, caracteristicile de utilizare
GOST 7417 rotund din oțel inoxidabilGOST 7417 rotund din oțel inoxidabil
Gost pe oțel hexaedric, dimensiuniGost pe oțel hexaedric, dimensiuni
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Fire de sârmă din oțel cu gaz carbonat 9389-75Fire de sârmă din oțel cu gaz carbonat 9389-75
Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80
Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80
Sârmă de tricotat pentru lucrul cu fitinguriSârmă de tricotat pentru lucrul cu fitinguri
Burghiu spiralat 10903 77Burghiu spiralat 10903 77
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
» » GOST 30136-95: cerințe pentru tija de sârmă și caracteristicile sale
© 2021 amigdas.com