amigdas.com

Furaje pentru albine

Soiuri de alimentatoare pentru albineDe milenii, oamenii au interacționat strâns cu albinele și au depins puternic de roadele activităților lor. Proprietățile incredibil de utile ale produselor apicole sunt familiare tuturor. În prezent, creșterea albinelor este considerată o adevărată artă, și doar câțiva fac această ocupație o activitate pe tot parcursul vieții, dându-i mult timp și efort.

Astăzi, există multe tehnologii și secrete pentru îngrijirea albinelor. Una dintre acestea implică utilizarea de hrănitori pentru albine, care sunt destinate insectelor de momeală și care își refacă stocurile de hrană. Cel mai adesea, procedura de hrănire este efectuată înainte de sezonul de iarnă sau primăvara devreme, când o albină slabă are nevoie de nutrienți, dar nu este încă capabilă să le extragă independent.

Furaje pentru albine

Pentru a vă asigura o alimentație normală, trebuie să selectați un alimentator adecvat care să răspundă nevoilor viermelui. Și dacă urmați diagramele și desenele, atunci puteți face un astfel de produs.

Soiuri de alimentatoare pentru albine

Apicultorii moderni folosesc diferite tipuri de structuri pentru hrănire, în funcție de condițiile din stupină și de propriile abilități fizice. Printre cele mai comune soiuri sunt următoarele vnutriulevye:

 • Intracamel obișnuit. Ele reprezintă un fel de cutii care sunt convenabile pentru hrănirea prelungită a albinelor. Apicultorul nu are nevoie să deschidă cuibul pentru ao umple cu alimente. Stulul este configurat astfel încât alimentatoarele să fie în poziție orizontală. Temperatura siropului rămâne suficient de mare datorită căldurii pe care insectele le secretă.
 • Tipuri de alimentatoare pentru albineInterspersoane cu cadre. Acest tip este amplasat pe partea laterală a soclului. Construcția seamănă cu un cadru obișnuit, care este închis pe ambele părți cu un placaj subțire. Cel mai adesea este folosit pentru hrănirea toamnei. Dar, din păcate, când siropul este alimentat cu sirop, albinele se pot îngrijora.
 • Plafonul din plastic. Livrat cu ceașcă interioară. Sunt foarte convenabil de folosit, dar uneori deschid trecerea albinelor într-un compartiment mare cu alimente.
 • plastic. Foarte adesea apicultorii fac alimentatoare din sticle de plastic. Sticla este plasată pe fundul stupului, unde servește ca mijloc eficient pentru hrănirea de unică folosință. Dar dacă temperatura aerului în mediu este scăzută, atunci siropul va fi rece. Puteți face un alimentator dintr-o sticlă cu propriile mâini fără prea mult efort.
 • Din pungi de polietilenă. Această tehnică a fost dezvoltată de către apicultorii din Australia. Din cauza costurilor scăzute și a igienei, tehnologia a câștigat o mare cerere în spațiul intern. Dar, în cazul apicolelor mari din zeci de familii, utilizarea acestor pachete este impracticabilă, deoarece va fi dificil să le umpleți cu alimente.

exterior:

 • Alimentatoare externe pentru albineAlimentatoare obișnuite. Un container special este instalat la o anumită distanță de stupi și umplut cu sirop, adăugând la el ramuri, plute sau iarbă. Ca urmare, procedura de hrănire devine foarte simplă și, în special, dacă nu există alte stupine apropiate. Dar, din păcate, folosind această metodă, nu este ușor să controlați cantitatea de hrană pe care o anumită familie a primit-o.
 • Suporturi externe de exterior. Ele diferă într-un avantaj incontestabil - nu trebuie să deschidă urticule atunci când sunt folosite. Dar, odată cu hrănirea toamnei, mirosul dulce al siropului poate atrage albinele sau viespi la stup. Utilizarea alimentatoarelor interne suspendate este mult mai utilă.

Cerințe de bază pentru alimentatoarele pentru albine

Făcând un castron pentru albine cu mâinile lor, trebuie să respecte cerințele de bază stabilite de apicultorii din diferite țări ale lumii. După cum sa menționat deja, caracteristicile de proiectare depind de mai mulți factori, printre care:

 1. timp pentru pansament;
 2. volumul furajului dat la un moment dat;
 3. intensitatea vizitelor apicole;
 4. caracteristicile stupului.

Cu toate acestea, există o serie de cerințe de bază care sunt universale pentru toate tipurile de alimentatoare:

 • Albinele trebuie să aibă acces stabil la hrana pentru animale, indiferent de condițiile meteorologice;
 • Albinele nu trebuie să se scufunde în sirop lipicios;
 • Designul este spălat rapid și curățat;
 • Albinele din familii învecinate nu pot fura sirop;
 • La distribuirea alimentelor, orice contact cu albinele este exclus;
 • Un apicultor poate estima cantitatea de hrană pe care o consumă insectele și care rămâne neatinsă.

Făcând un alimentator de păsări cu mâinile tale

Pentru a face hrana pentru albine prin propriile mâini, nu este necesar să fii un dulgher profesionist sau un maestru pentru crearea unui echipament apicol. Majoritatea apicultorilor sunt maeștri ai tuturor meseriilor și făcând un alimentator nu necesită mult timp și efort. Principalul lucru este să determinați dimensiunea stupului și caracteristicile stupului dvs., apoi să ridicați desenele finalizate sau să creați propriile dvs., ceea ce este, de asemenea, foarte simplu.

Cutii universale de cutii de alimentare sunt foarte populare, deoarece ele sunt ușor de făcut de unul singur. Pentru a crea un design eficient, este necesar sa aveti cateva cunostinte de tâmplarie. Alimentatorul de gata este plasat în falduri pentru plafon sau pe capace. O gaură este pregătită în avans pe capac pentru a asigura accesul facil la pupa.

Designul este o cutie specială, împărțită în trei părți:

 1. Locul pentru hrana animalelor;
 2. Compartimentul din spate cu baraj, din care albinele vor bea sirop. Plăcuța poate fi făcută din spumă sau furnir, perforată în ea câteva găuri mici. De asemenea, este important să pregătiți un sept care să împartă alimentatorul în alte două compartimente;
 3. Ramă pentru accesul la partea din spate.

Pe pereții laterali ai canalului superior sunt instalate canale, în care sunt montate capacele. Coborârea este strâns închisă cu un capac de sticlă, iar compartimentul pentru turnarea unei mici plăci dintr-o placă de fibră. Prezența unui strat de sticlă vă va permite să urmăriți comportamentul insectelor în timpul alimentației.

Partea laterală și partea finală pot fi confecționate din lemn, iar fundul este realizat din placaj de înaltă calitate. Partea netedă ar trebui să fie întoarsă spre interior pentru a colecta structura, puteți utiliza unghii, clei sau șuruburi. Adesea, apicultorii folosesc agenți de etanșare și adeziv PVA, care este preamestecat cu rumeguș de dimensiuni mici. Pentru a spori etanșeitatea, puteți aplica ceară sau mastic din colofoniu, parafină și ceară, amestecate într-o singură cantitate. Amestecul încălzit este aplicat pe pereți și caneluri, și apoi adus la o anumită temperatură cu un suflantă.

Alimentator de cadre

Un alt tip de alimentator pe care îl puteți face cu propriile mâini este un cadru special. Un astfel de produs este creat din cadrul deja disponibil pe patinoar, care este acoperit cu placaj de ambele părți și de jos. Pentru a asigura o fixare sigură și îmbinările de etanșare ridicate sunt tratate cu o soluție specială. De asemenea, o furtună este pusă pe furaj, iar capacul este acoperit cu capacul pentru a limita contactul cu insectele. În capac este găurită o gaură, prin care un sirop va fi alimentat printr-un tub îngust sau pe un recipient de udare. Principalul avantaj al acestui tip de alimentatoare este simplitatea fabricării.

Alimentator dintr-o sticlă de plastic

Un alimentator dintr-o sticlă de plastic este ușor de făcut. Este suficient să luați o sticlă și să o instalați în colțul stupului, cu capacul în jos, deviind de verticală cu nu mai mult de 15 grade. Capacul trebuie să fie perforat cu o mătase caldă sau ac de țigară de aproximativ douăsprezece ori. Garnitura interioară a căptușelii este îndepărtată, iar capacul se închide suficient de strâns.

Pentru hrănirea mai eficientă, mai multe sticle pot fi folosite simultan, plasându-le într-o casetă specială din placaj sau lemn.

Alimentator dintr-un borcan de sticlă

Cum sa faci un alimentator de pasariAlimentatorii din borcane de sticlă nu sunt deloc rău. Este suficient să luați un recipient și să-l închideți pe partea de sus cu tifon, făcând 8 înfășurări. Tigaie pre-udată cu apă și stoarse. După aceea, puneți un furnir pe borcan și răsuciți-l. Acest tip de alimentator este eficient pentru stupii de două niveluri.

Este important pentru fiecare începător al apicultorului să înțeleagă că hrănirea albinelor este un proces foarte important. Pentru a crește o familie sănătoasă, este necesar să îi oferiți o îngrijire normală, inclusiv hrănirea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Compoziția veninului de albine: beneficiile și efectele negative ale apitoxineiCompoziția veninului de albine: beneficiile și efectele negative ale apitoxinei
Apicultura si apiculturaApicultura si apicultura
Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?
Carne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelorCarne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelor
» » Furaje pentru albine
© 2021 amigdas.com