amigdas.com

După cât timp după extracția dinților puteți mânca

Ce și când puteți mânca după extracția dințilorFără îndoială, procesul de extracție a dinților este neplăcut, dar în unele cazuri numai acest lucru face posibilă scăderea disconfortului și durerii. Mulți cred în mod eronat că extracția dinților este o operație dentară simplă.

Cu ajutorul mijloacelor moderne de anestezie, procesul în sine nu este atât de groaznic ca posibilele consecințe ale acestei proceduri.

Nu trebuie să uităm că această operație este foarte traumatizantă. Nu numai lipsa de experiență cu un medic poate fi periculoasă, dar și cea mai comună neglijență. Prin urmare, după ce dintele a fost distrusă, este foarte important să aveți grijă de rană în mod corespunzător. Acest lucru va face posibilă excluderea oricăror complicații. De asemenea, trebuie amintit, după câte, după extracția dinților este permisă să ia alimente și ce ar trebui să fie. Prin respectarea acestor reguli, puteți evita apariția edemelor și puteți minimiza riscul de inflamație.

Extragerea dinților

Operația de extracție a dinților poate fi efectuată în unul din două moduri:

 1. Incizia se face pe gingie, iar dintele în sine este de asemenea tăiat în bucăți, care sunt luate cu precauție individual.
 2. Îndepărtarea clasică - pacientul suferă o anestezie locală, iar chirurgul scoate pur și simplu dintele pacientului.

Pe locul unde a fost îndepărtat dintele, rămâne o rană, dureroasă și inflamată. O astfel de reacție a organismului la deteriorare este complet normală. După extracția dinților, primele zile sunt cele mai periculoase, prin urmare recomandările date de medic în ceea ce privește îngrijirea nu pot fi neglijate. Acest lucru va exclude posibilitatea unei infecții la nivelul plăgii, ceea ce poate duce la consecințe grave, mai degrabă negative.

Există multe surse și cauze care duc la infecție, acestea sunt:

 • rămășițele de hrană;
 • țigară;
 • răni în cavitatea bucală și altele.

Posibile complicații

alveolita

Complicații după extracția dinților cu îngrijire necorespunzătoareDupă îndepărtarea dintelui din răn, ar trebui să apară un cheag de sânge, care nu poate fi eliminat în mod categoric. Dacă se întâmplă acest lucru, gaura rămâne deschisă pentru mediul înconjurător și există o mare probabilitate ca un proces inflamator să înceapă.

Principalul simptom al acestui proces este durerea, care poate apărea la 2-4 zile după operație. În plus, pe gaura inflamată a format o acoperire albă, gingiile au umflat și un miros foarte neplăcut a venit din gură. Toate acestea sunt însoțite de o creștere a temperaturii.

motive:

 • inflamație prelungită;
 • traume în procesul de extracție a dinților;
 • stres sau boală care au dus la schimbări în organism.

sângerare

După 30 de minute după o intervenție chirurgicală sau chiar o zi, sângerarea poate fi reluată de la priză. În mod normal, ar trebui oprită în 5-10 minute. Se întâmplă că operația folosește adrenalina. În acest caz, atunci când acțiunea sa se termină, apare o vasodilatație pe termen scurt și este permisă sângerarea repetată.

parestezie

Paresthesia este procesul de leziuni nervoase în timpul intervenției chirurgicale. În acest caz, există o încălcare a sensibilității (limba, obrajii și buzele cresc amorțite), însoțite de arsură, furnicături. Fenomenul este scurt și dispare după 1-7 zile.

O complicație mai gravă după intervenția chirurgicală poate fi o deplasare a dinților situată lângă telecomandă.

Cum de a reduce durerea după extracția dinților

Durerea după extragerea dinților poate fi de două tipuri:

 1. Dureri obișnuite.
 2. Patologica.

Durerea obișnuită este eliminată, după administrarea unui anestezic, care este prescris de dentist. În câteva zile, această durere se oprește, de obicei. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă și se consolidează, este necesară consultarea urgentă a unui medic. Nu vă puteți angaja în nici o auto-medicație. Pentru a elimina durerea după intervenția chirurgicală, veți ajuta:

 • Compresa rece va ajuta la ameliorarea durerii după extracția dințilorcompresie rece - aceasta va fi eficientă numai în prima zi după extracția dinților;
 • comprese din decoctul scoarței de stejar, sunătoare, mușețel;
 • clătire cu soluție de sare sau soda;
 • primirea medicamentelor de durere luate în conformitate cu recomandările medicului.

Fiecare dintre proceduri trebuie să fie efectuată cu cea mai mare atenție, excluzând posibilitatea de a deteriora fântâna cu un cheag.

Când să mergeți la medicul dentist

Imediat merită să contactați medicul dacă după extragerea dinților:

 1. Fața a început să se umfle și edemul persistă mult timp. Acest lucru poate fi cauzat de intrarea în infecția ranii. În acest caz, medicul prescrie antibiotice.
 2. Durerea gingiei după extracția dinților nu se oprește și chiar se intensifică.
 3. Sângerarea sa re-deschis, ceea ce poate duce la anemie.
 4. Cusăturile aplicate după îndepărtarea unui dinte s-au despărțit.
 5. Există un miros neplăcut din gură și puroiul este eliberat din gaură.
 6. Temperatura a crescut (la 38 de grade).

Când pacientul îndeplinește toate recomandările medicului, de obicei după câteva zile toate senzațiile de durere dispar. După extragerea dinților, în niciun caz, nu trebuie să se auto-medichezeze, și apoi recuperarea nu vă va face să așteptați.

Când puteți mânca după extracția dinților

Pentru o vindecare mai rapida a orificiului format la locul dintelui extras, pentru a preveni apariția de disconfort, edem, durere, trebuie să respecte cu strictețe anumite reguli și amintiți-vă, atunci când se poate mânca după extracția dentară și că.

Alimentele trebuie să fie temperatura confortabila si optima. Hrănirea prea caldă sau rece poate provoca durere și poate cauza sângerare, chiar dacă soclul este deja strâns. Prima masă după extracția dinților nu poate fi mai devreme de două sau trei ore. Și cu condiția ca pacientul să nu aibă simptome supărătoare:

 • apariția cheagurilor de sânge;
 • durere severă;
 • sângerări neîncetate;
 • senzație de arsură.

După extracția dinților puteți mânca piure de supăDupă o zi după eliminare, este optimă să consumați o varietate de alimente terci, piure de cartofi și tocană de legume. Hrana solidă ar trebui exclusă din regimul alimentar pentru această perioadă, deoarece intrarea într-o gaură neîntărită poate provoca senzații dureroase, încetinind astfel vindecarea.

De asemenea, în valoare de câteva zile Pentru a exclude utilizarea alimentelor picante și dulce. Aceste produse pot deteriora rana, provocând umflarea acesteia, ceea ce va duce din nou la senzații dureroase.

Pe lângă evitarea alimentelor ascuțite, dure și dulci, trebuie să evitați să beți alcool și băuturi carbogazoase.

După ce timp după operație este posibil să beți

Utilizați lichid în aproximativ o oră. Ar trebui să ne amintim că nu ar trebui să fie foarte cald sau rece. În caz de durere severă, sângerare neîncetată sau orice contraindicație, este mai bine să se abțină de la utilizarea acesteia și să viziteze un medic stomatolog cât mai curând posibil.

Doctorii sfătuiesc după extracția dinților să bea, să folosească paie, care vă permite să reduceți impactul fluidului pe zona afectată și, astfel, să evitați reluarea sângerării și a infecției în gaură.

Clătirea gurii după extracția dințilorDe asemenea, prima dată este mai bună să nu vă spălați dinții. În acest caz, va fi suficient utilizarea unui filet special, și după ce mănâncă destul Clătiți gura cu apă curată sau cu o soluție concepută special pentru acest scop.

Câteva zile este mai bine să nu mănânci fructe și legume în formă brută. Acizii conținute în aceste produse pot afecta negativ rana. Acestea pot fi consumate în această perioadă numai prin tratament termic, de preferință într-o stare de piure.

Extragerea dinților este o operație destul de dureroasă și neplăcută, dar dacă toate regulile sunt respectate și recomandările medicului sunt strict respectate, procesul inflamator poate fi evitat și durerea poate fi minimizată cât mai mult posibil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Cum să oprești sângele după extracția dințilorCum să oprești sângele după extracția dinților
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
» » După cât timp după extracția dinților puteți mânca
© 2021 amigdas.com