amigdas.com

Ringworm la pisici: cum arată, ce să tratăm

Cum se arată lichenul?Ringwormul este o boală care apare adesea la pisici. Aspectul său este provocat de dermatofitele ciuperci. La infecția la animalele de companie este în primul rând uimit de piele. Adesea, atunci când boala se dezvoltă, ghearele și lâna suferă. Insidiositatea acestei boli constă în faptul că ea poate fi transmisă de la animalul de companie la persoană. Prin urmare, este extrem de important să o identificați într-un stadiu incipient și să contactați imediat medicul veterinar pentru un tratament adecvat.

Cauze ale cicatricilor

Cel mai adesea, apariția de viermi are loc în pisicile fără stăpân. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca animalele de companie ținute acasă să se îmbolnăvească de această boală. Dacă animalul dvs. este adesea pe stradă, atunci este probabil să ridicați lichenul de la alte pisici care sunt deja purtători ai acestei boli. Sporii de ciuperci care provoacă debutul acestei boli sunt de dimensiuni mici, astfel încât acestea pot ajunge pe pantofi sau haine. În acest caz, chiar și un animal de companie poate deveni infectat cu o boală, care nu iese deloc.

Deseori apariția de cicatrizare la pisici apare dacă acestea nu primesc o nutriție adecvată, suferă de stres sau au o sănătate precară. La animalele de companie care nu prezintă probleme de sănătate, riscul acestei boli este minimizat.

Simptomele privării

Când sporul ciupercilor se află pe corpul animalului, întregul corp al pisicii este afectat. Dacă vorbim despre principalele domenii ale bolii, atunci acestea sunt:

 • urechi;
 • picior;
 • bot;
 • corpul însuși.

Când pisica are primele simptome ale bolii, sarcina proprietarului animalului este de a începe un tratament adecvat al animalului de companie cât mai curând posibil. determina că animalul a avut artrită, este posibil din următoarele motive:

 • Ringworm la pisicierupții cutanate. Sub capacul lunii apare un număr mare de pete roșii pe corpul animalului;
 • abaterea lânii. Odată cu dezvoltarea acestei boli pe corpul animalului de companie, pot apărea zone separate, în care există o pierdere parțială sau completă a capacului de lână;
 • peelingul pielii. Sub capacul lânii se găsesc urme care se freacă și crăpau în mod constant;
 • mâncărime. Când apare o epidermă la o pisică, animalul începe să manieze. În locurile în care animalele de companie se rotesc, există roșeață, iar pe lângă aceasta, părul cad.

Ce este vierme periculoase la pisici?

Un paralizant teribil al bolii la pisici nu este, dar oferă animalelor o mulțime de momente neplăcute. E viclenia lui, că prin această boală la animal pot apărea recurențe ale bolii. În cazul în care proprietarul pisicii a ratat simptomele primare ale bolii și nu a început tratamentul la timp, animalul va suferi foarte mult, deoarece rănile care au apărut ca urmare a lichenului afectat pot fi inflamate și înfioșate. După vindecarea pustulelor, în pisică pot apărea cicatrici neplăcute.

Ringwormul este o boală care se răspândește destul de repede. Numai câteva zile întregul corp al pisicii este acoperit cu pete roșii. În cazul în care ciuperca care a apărut pe corpul pisicii începe să se răspândească în mod activ, apoi foliculii de păr sunt distruse, ceea ce duce la neplăcut pată cheală în pisică. Dacă această boală începe, atunci consecința acestui fapt poate fi o leziune a pielii limfatice și pielii. În plus, sporii ciupercii au un efect negativ asupra creierului pisicii.

Cum arata pisicile?

Când se produce viermii în animal, această boală se manifestă prin următoarele semne externe:

 • Leziunile rotunjite au loc sub formă de inele de până la câțiva centimetri în diametru. Apariția lor pe corpul animalului este însoțită de mâncărime și apariția peelingului pielii în jurul locului în care s-au produs schimbările. În acest loc, există o pierdere a părului. Formațiile care au apărut pe corpul unei pisici pot dobândi o formă neregulată. Când boala se dezvoltă, apar înroșirea și acoperirea cu cruste;
 • destul de des leziunile au o anumită localizare. În majoritatea cazurilor locurile de amplasare a acestora sunt capul și picioarele unei pisici. În stadiul inițial al bolii, pisica apare doar un plasture chel. În acest moment, proprietarii de animale de companie nu acordă multă atenție. Ei cred că această problemă va dispărea singură. Cu toate acestea, treptat izbucnirea focarului și a pielii începe să devină roșu. Ulterior, încep să apară procesele de peeling.

Majoritatea cazurilor de dezvoltare a periurilor la pisici se caracterizează printr-un proces inflamator care se desfășoară prost cu apariția de mâncărime minime. Apariția unor leziuni extinse de gheare, plăcuțe de labe, precum și supurație și apariția fistulelor apare mult mai puțin frecvent.

După ce a aflat pe corpul animalului semnele, caracteristică a ringworm, nu ar trebui să ezite. Este necesar să vizitați o clinică veterinară pentru ca medicul să facă un diagnostic corect și să prescrie tratamentul necesar. Ar trebui să se înțeleagă că cu cât mai devreme de începerea tratamentului, cu atât mai repede veți putea să eliminați animalul de o astfel de problemă, cum ar fi ringworm.

Mai degrabă decât să tratăm lichenul la pisică?

Pentru ca tratamentul să fie eficient, este necesar să vizitați un medic veterinar care va prescrie medicamentele necesare pentru tratamentul eficient al unei boli a pisicii. În prezent, există multe instrumente care pot elimina cu succes simptomele acestei boli. Unele dintre instrumentele deseori desemnate de experți sunt enumerate mai jos.

fungin

Decât să tratăm lichenul la o pisicăAcest medicament a fost dezvoltat în special pentru a combate bolile fungice la pisici. Companiile farmaceutice produc acest medicament sub formă de spray și îl oferă și în farmacii sub forma unei soluții. Substanța Klotrimazol din acest medicament acționează ca principal compus activ. Componente suplimentare în compoziția sa sunt propolisul și glicerolul.

Când se utilizează acest medicament, proprietarul animalului trebuie să o aplice în zonele afectate și să frece ușor în pielea pisicii. Cursul tratamentului cu acest medicament trebuie efectuat timp de 14 zile.

Companiile care produc acest medicament susțin că nu are efecte secundare la animale. Cu toate acestea, medicii veterinari și proprietarii de pisici, care au folosit acest medicament pentru a trata animalele de companie, au remarcat câteva simptome neplăcute:

 • salivare copioasă;
 • stomac suparat;
 • apariția unor reacții cutanate.

Unguent Yam

Există o opinie că în rețeaua de farmacie acest mijloc de analogi pur și simplu nu există. Cu toate acestea, este destul de dificil să precizați acest lucru cu încredere. Dar nu există nicio îndoială că, în tratamentul cancerelor, acest medicament demonstrează o eficiență ridicată.

Pentru a asigura un tratament eficient al animalului, este necesar să se respecte cu strictețe toate recomandările conținute în instrucțiunile privind acest medicament. Instrucțiunile indică faptul că unguentul trebuie aplicat pe zonele afectate ale corpului. Aplicați un strat subțire de unguent. Manipulați zonele problematice pe corpul pisicii ar trebui să fie de două ori pe zi. Durata cursului variază de la 1 la 2 săptămâni.

În compoziția acestui unguent sunt prezente următoarele componente:

 • Care sunt pregătirile pentru privareacid salicilic;
 • oxid de zinc;
 • sulf;
 • tar;
 • terebentină.

Principalul avantaj al unguentului este un puternic efect antiseptic. În plus, proprietățile astringente ridicate sunt caracteristice pentru acest preparat. Utilizarea acestui unguent pentru tratamentul parazitului poate face față rapid bolii și poate readuce pisica la o viață normală. În farmacii acest produs este oferit într-un pachet de 20 mg și este accesibil la un preț comparativ cu alte medicamente.

Sanoderm

Acest medicament este oferit de compania farmacologică ucraineană. Se caracterizează prin proprietăți anti-alergenice și antiinflamatorii, precum și printr-un efect antibacterian bun. Universalitatea acestui medicament este asigurată prin includerea betametazonei în compoziția sa. Veterinarii prescriu cursul de medicatie de la 2 la 4 saptamani.

miconazol

Acest medicament se referă la un grup de medicamente care pot fi utilizate pentru a trata deprivarea nu numai la animale, ci și la oameni. Acesta este un alt medicament produs de compania farmacologică ucraineană. Este eficient împotriva ciupercilor patogene și parazitare, precum și a bacteriilor și drojdiei. Compusul activ în compoziția acestui anti-lichen este miconazolul. Veterinarii recomandă să luați medicamentul timp de 6 săptămâni. In timpul tratamentului ar trebui să acorde o atenție la următorul punct: chiar dacă în timpul tratamentului simptomelor bolii au dispărut complet, cu toate acestea, pentru inca 4 zile, este necesar să se utilizeze acest unguent pentru tratamentul unui corp de animal.

fukortsin

Acest produs are proprietăți antiseptice și dezinfectante. Dacă vorbim despre compoziția sa, apoi selectați următoarele componente:

 • acid boric;
 • acetonă;
 • rezorcina.

Utilizarea tratamentului pentru cicatrici ajută la eliminarea rapidă a acestei afecțiuni. Atunci când se aplică Fukorcin acestea sunt tratate zonele afectate cu o frecvență de 3 ori pe zi. Tratamentul cu acest medicament se efectuează până când simptomele dispar complet și crustele din corpul animalului sunt eliminate. Medicamentul aparține unui grup de agenți necostisitori, în timp ce are o eficiență ridicată. De aceea, medicii veterinari desemnează adesea este acest remediu pentru tratamentul de ringworm.

Tratamentul cu remedii folclorice

Ringworm de la pisicaDeși medicamentele pentru tratarea înțepăturilor la pisici sunt destul de multe, dar unele dintre ele sunt destul de costisitoare și pur și simplu nu își pot permite proprietarilor de animale. Pentru a salva animalul de boala a aparut, cu cheltuielile pentru animalele de companie vindeca un minim de bani, puteți utiliza remedii populare, care nu sunt mai puțin eficiente în tratamentul acestei boli. Unele dintre căile de atac care ajută la combaterea acestei boli, vom da mai jos.

Alcoolul cu acid salicilic. Pentru pregătirea acestui remediu Este necesar să se ia alcool în cantitate de 30 ml și să se dilueze în el o tabletă de acid salicilic. Soluția este apoi utilizată pentru a trata animalul. În acesta, rănile formate pe pielea animalului sunt spălate cu ajutorul unui tampon de bumbac. Procedura trebuie efectuată cu o frecvență de 1 la fiecare 5-7 zile. Utilizarea unei astfel de remedii folclorice ajută la eliminarea crustelor din rănile animalului.

Pentru a pregăti produsul următor, sunt necesare 5% iod, ulei valerian și ulei de floarea-soarelui. Fiecare ingredient trebuie luat în cantitate de 1 lingurita. O soluție gata trebuie aplicată pe zonele afectate la nivelul pisicii la o frecvență de 3 ori pe zi. Acest remediu este potrivit pentru tratarea viermilor la animale și la oameni.

Următorul preparat se bazează pe cenușă de lemn și ulei vegetal. Amestecul gata preparat este utilizat pentru tratarea rănilor. În primul rând, tratamentul se efectuează cu iod și apoi se aplică o răchită pe rană. Această procedură trebuie efectuată o dată pe zi.

Pentru a trata lichenii la pisici, puteți folosi un unguent comun împotriva ciupercilor. Un remediu excelent este unguentul Candida, care poate fi utilizat pentru a trata această boală la animale și la oameni. Agentul trebuie să fie frecat în zona afectată în conformitate cu următoarea schemă: o dată pe zi timp de 2 zile. După aceasta, pisica ar trebui să fie scăldată, apoi lăsați-l să se usuce. Apoi procedura trebuie repetată.

concluzie

Cum de a vindeca o pisică de la lipsăLishay este o boală care apare adesea la pisici. De obicei se infectează cu animale, care de multe ori merg pe stradă. Dar chiar dacă animalul de companie nu merge pe jos, atunci în acest caz riscul de a se îmbolnăvi de această boală este, de asemenea, acolo. Sporii ciupercii sunt mici și proprietarul animalului le poate aduce acasă pe pantofi sau haine. Observând primele semne lipsind animalele de companie, trebuie să contactați imediat un medic veterinar. Specialistul va efectua un examen, va pune un diagnostic corect și vă va spune cum să tratați în mod corespunzător un animal bolnav.

Astăzi, există multe medicamente care ajută la eliminarea eficientă a simptomelor acestei boli. Tratarea eficientă a unui animal de companie este posibilă și prin utilizarea de remedii folclorice împotriva lichenului. Există rețete pe Internet. Aplicându-le în combinație cu fondurile din farmacie, puteți să vă scapați rapid animalul de boală și să-l returnați sănătății.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să taie ghearele unei pisici acasăCum să taie ghearele unei pisici acasă
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Îmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâiniÎmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâini
Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?
Cauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisiciCauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisici
Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentMicoplasmoza la pisici: simptome și tratament
» » Ringworm la pisici: cum arată, ce să tratăm
© 2021 amigdas.com