amigdas.com

Ce să hrăniți prepelițele la domiciliu: dieta

Cum și cum să hrăniți prepeliteleHrănirea prepelițelor cu întreținerea păsărilor este o sarcină foarte importantă, pentru că va depinde de aceasta calitatea ouălor și a cărnii

. Dieta variază în funcție de vârsta păsării și de o serie de caracteristici. Ce să hrăniți prepelițele la domiciliu, acest articol va spune.

Quailurile sunt o excelenta sursa de carne dietetica si gustoasa, precum si oua fara colesterol. Un alt plus al acestei păsări este ea creste rapid. Mai aproape de 2 luni, un adult cântărește aproximativ 160 de grame și un strat de aproximativ 100 de grame. Cum să hrănești prepelițele la domiciliu?

Ce să hrăniți prepelița acasă

Puii de hrănire

Etapele de dezvoltare a puilor:

 1. Prima săptămână după ecloziune.
 2. Următoarele 2 sau 4 săptămâni de viață.
 3. Adolescenți de la 35 la 42 de zile.

Alimentația pentru prepelițe depinde de vârsta lor:

 • Ce să hrăniți prepelițele la domiciliu: dietaO dată după incubație puii continuă să primească substanțele nutritive ale gălbenușului lor. Prin urmare, în această perioadă, puii trebuie hrăniți numai cu ouă de pui sau prepelițe, fierte, împreună cu coaja de grâu. Începând cu cea de-a doua zi, în prepelița pentru hrană, în afară de ouă, este inclusă și o brânză de caș de soiuri cu conținut scăzut de grăsimi. Brânza brută se calculează cu câte 2 grame pentru fiecare puicuță. Pornind de la 4 zile în dietă, adăugați verdele păpădia, urzica și iarba tinerească. şi aici cantitatea de ouă fierte în dietă începe să scadă treptat. Feed puii ar trebui să fie de 5 ori pe zi. În bolul de apă puii trebuie să aibă întotdeauna apă proaspătă.
 • Vârsta 7 săptămâni. Din acest moment începe a doua etapă de dezvoltare a puilor. Quails de vârstă în vârstă de săptămâni începe să dea furaje mixte care conține proteine ​​în formă brută în cantitate de 25% din compoziția totală și 280 de calorii, și, de asemenea, introduce lapte coapte. Frecvența alimentării de 4 ori pe zi. Mai mult, puii continuă să dea furaje mixte. Odată ce vârsta lor ajunge la 3 săptămâni în dieta introdusă treptat mei, în care puteți adăuga trifoi, varză, salată. În timpul iernii, verdele, bogate în vitamine, sunt înlocuite cu ovăzul încolțit, ceapa, porumbul.
 • Începând cu a 5-a săptămână de viață, puii adolescenți sunt transferați la hrana pentru adulți, care conține 15% din proteina brută. Dacă un astfel de aliment nu este disponibil, acesta poate fi preparat manual, adăugând hrana ovăzul mic și carpa de grâu. În acest caz, trebuie respectat următorul raport: 150 gr de cereale per 250 gr de furaj mixt.

De asemenea, este posibilă pregătirea unei furaje pentru prepelițe, fără a folosi furaje mixte din următoarele ingrediente:

 • Cretă și coajă în cantitate de 8 g.
 • Un amestec de boabe diferite, de exemplu, mei, fulgi de ovăz, orz în cantitate de 120 de grame.
 • Brânză brută -72 gr.

Nestlings de vârstă lunară și mai în vârstă pot fi turnate pietriș uscat. În dietă, cartofii fierți și legumele sunt, de obicei, adăugați în formă proaspătă, de exemplu, sfecla, morcovi. Și, de asemenea, puteți gratui mere proaspete pe un răzătoare și să dea puilor.

O pasăre în vârstă de 7 săptămâni este considerată deja adult și îngrășarea acesteia se face pentru a îmbunătăți calitatea animalelor parentale. De obicei, o parte din puiet, precum și prepelițele pe parcursul anului, iar femelele după îngrășare sunt îngrășate în scopul obținerii de carne gustoasă.

Ce să alimenta prepelițele pentru a merge bine?

Hrănirea prepelițelor și prepelițelorPentru samochki nutrețul mixt bine măturat numit PC-6 și PC-5 PC-2 de alimentare și diferitele suplimente biologice care conțin vitamine „A“ și „E“. Japonez pentru a crește zidăria, care nu afectează randamentul puiilor, folosesc alimente formate din jumătate din deșeuri de pește și orez. Dezavantajul acestui amestec este prețul său, este prea scump.

Prin urmare, există o rețetă mai ieftină pentru hrănirea ouălor, care poate fi gătită acasă. Se compune din proporții egale de făină de soia, porumb și carne și oase.

Și, de asemenea, există o altă rețetă pentru mâncarea de prepeliță, care include:

 • 500 gr de grâu;
 • 50 g orz;
 • 200 g de porumb;
 • 2,5 g de făină osoasă;
 • 1,5 g de ulei vegetal.

Dacă alimentele de casă conțin cantități mari de umiditate și proteine, atunci trebuie folosit numai în formă proaspătă, pentru a preveni otrăvirea.

Pentru a diversifica dieta și pentru a îmbogăți prepelița cu vitamine, alimentele trebuie adăugate la viermi, viermi și deșeuri din bucătărie într-o formă superficială. În timpul verii, buruienile pot fi adăugate la dietă cu semințe.

Consumul de hrană trebuie să fie echilibrat pentru proteine, grăsimi și carbohidrați. Și, de asemenea, trebuie să conțină coajă de ouă în compoziția sa, pentru ca cochilia să fie recrutată. Cantitatea de proteine ​​necesară a crescut cu 25%. Dacă furajul pentru găină ouătoare va conține prea multă proteină, atunci este posibil să obțineți ouăle imediat cu două gălbenușuri. Și, de asemenea, nu suprapuneți o găină, altfel se poate opri purtarea ouălor.

Alimente de hrănire

Dieta bărbatului trebuie să conțină: pește fiert și ou, semințe de canar. O alimentație corectă a reprezentanților unui bărbat include câteva caracteristici:

 • Cum să cresc prepelițaSchimbarea apei în pointer ar trebui să fie de cel puțin 2 ori în 7 zile.
 • Mâncare specială pentru bărbați pot fi înlocuite cu hrana pentru papagali.
 • În dieta bărbatului ar trebui să se includă o plantă numită "vetch", care interferează cu ovăzul.
 • În dieta include legume în formă brută și fiartă.
 • Secară din dietă este exclusă complet.
 • Bărbații sunt de asemenea hraniți cu semințe de mac la o rată de 7 g pe individ.

Este strict interzisă hrănirea prepelițelor cu furaje mixte destinate porcilor, precum și siloz și varză.

Cum să hrăniți animalele păsări

Dieta capului părinte trebuie să fie saturată cu toate substanțele utile. Și el, de asemenea ar trebui să fie alcătuită dintr-o diversitate produse alimentare. Pentru efectivele de crescătorie păsări, prepelita începe să fie aleasă printre tineri începând cu a 5-a săptămână. Dieta trebuie să fie compusă din furaje combinate de calitate în combinație cu aditivi cum ar fi:

 1. Cum să hrănești și să faci prepelita cu apăGrâu. Această cretă este necesară pentru găinile ouătoare.
 2. Leguminoase. Este necesar pentru prepeliță datorită conținutului ridicat de proteine, grăsimi și aminoacizi.
 3. Pește, precum și făină de oase este un supliment de proteine.
 4. Aditivi minerali, care conțin o coajă mică de ouă, cochilii zdrobite. Toate aceste componente sunt date sub formă de pulbere măcinată.
 5. Ovăz, bogat în vitamine și oligoelemente.
 6. Porumb, care este o sursă de energie. Se administrează în asociere cu făină de oase sau cu pește fiert.
 7. Sfeclă este dat pasăre atât în ​​formă brută, cât și în formă fiartă. Conține un număr mare de vitamine.
 8. Morcovii sunt foarte importanți pentru hrănirea prepelițelor, deoarece aceasta este sursa de keratină, necesară pentru creșterea și dezvoltarea activă a păsărilor.
 9. Cartofi. Folosit în formă fiartă și zdrobită. Este o sursă bună de energie.
 10. Produse lactate, cum ar fi brânza de vaci, ouă și iaurt.

Ce să hrăniți prepelitele, care sunt pregătite pentru sacrificare?

Dacă pasărea este planificată să fie cultivată pentru carne, atunci ar trebui plantată pe o dietă specială, care ar trebui să conțină hrană pentru broileri. Aditivii sub formă de porumb sunt crescuți în volum, iar mazărea este dată și în formă fiartă.

Aditivul sub formă de morcovi va face carnea este mai saturata de culoarea. Excludeți din dietă sunt produse care au un miros puternic, pentru a nu strica mirosul păsărilor de la gaura de fund.

Pentru a transfera păsările într-o dietă înainte de a fi sacrificate, ele sunt împărțite în bărbați și femele și pun fiecare sex în cușcă. Celula trebuie să fie închisă și închisă. Apoi, în 4 zile, alimentele se schimbă treptat. Hrănirea continuă de la 4 săptămâni, sporind consumul cu 30 g. În momentul sacrificării, o prepeliță îngrășată trebuie să aibă o greutate de 160 de grame.

Cum să faci prepelita cu apă

Furaje combinate pentru prepelițeÎn cazul în care apa este preluată de pe un râu, atunci este supus în mod necesar unui proces de fierbere, după care se răcește. Dacă apa este luată dintr-un puț, este necesar ca aceasta să fie încălzită, în caz contrar păsările se pot răci.

Nu este necesară fierberea apei din robinet. Înainte de a le da la prepelitã, este necesar ca acesta sã fie stabilit, iar clorul sã fie complet erodat. Dacă aveți îndoieli, atunci apa suplimentară poate fi filtrată. Odată în 7 zile într-o băutură cu apă se adaugă o soluție slabă de permanganat de potasiu, alternând cu o soluție de seleniu. În scopuri preventive, o dată la fiecare 10 zile, se adaugă la apă vitamina C. În același timp, se iau 1 sau 2 comprimate ascorbic pe 1 litru de apă.

Cum să hrăniți prepelițele în momente diferite ale anului?

Dieta depinde nu numai de vârsta păsării, ci și de sezon. În sezonul de iarnă, datorită lipsei de verdeață, ar trebui să dați o ovă încolțită sau ceapă. Și, de asemenea, în timpul verii, este posibil să se colecteze și să se usuce astfel de plante ca trifoi, urzica. Green verde amestecat cu furaje amestecate și da pasăre.

În timpul verii, se administrează deseori ierburi proaspete. Dar, înainte de hrănire, cel mai bine este să mănânci, altfel există riscul ca păsările să se sufere și să moară.

Cât de mult să hrăniți și să descrieți rapid furajele

Pentru ouăle de prepelă se administrează 22-30 g pe cap. Pentru rasele de ouă de carne, cantitatea de alimente este crescută la 33 g. În același timp, introduceți alimentarea în alimentator cu 1/3 din volumul total.

Tipuri de furaje:

 • Fețe de hrănirePK-5. Această hrană este potrivită pentru hrănirea turmei-mamă.
 • PC-1, precum și PC-2. Aceste furaje sunt similare în compoziție cu PC-5, dar sunt mai ieftine datorită adăugării de orz, mei și cretă. Astfel de hrană este dată păsărilor adulte.
 • PC-6, PC-2.2, PC-4. Această hrană este folosită pentru îngrășarea prepelițelor, deși acest rezultat este mai bine realizat combinație de hrană pentru carne de pui, destinat puiilor în cantitate de 80%, cu 20% din mazăre.

Sfaturi utile

 • Dacă nu există alimente speciale, acesta va fi înlocuit de o creștere a cantității de hrană pentru proteine ​​și verde.
 • Este strict interzisă hrănirea prepelițelor să adune iarbă în apropierea pistei.
 • Deșeurile de pește, precum și carnea tocată, care este planificată a fi folosită ca hrană pentru prepelițe, trebuie depozitate la o temperatură de la minus 1 până la -3 grade și nu mai mult de șase luni.
 • Pentru a amesteca umplutura cu alte tipuri de hrană utilizați o mașină de tocat carne pentru o mai bună amestecare a ingredientelor.
 • Când se apropie sezonul de reproducere cu o lună înainte, este necesar să se excludă din dietă furajele mixte fabricate la uzină. Varietate de prepelițe alimentare va ajuta amesteca pentru canari.

Dacă vă hrăniți în mod corespunzător prepelițe de mâncare de înaltă calitate, puteți obține carne delicioasă dietetică, iar în frigider vor fi mereu ouă utile fără colesterol.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Furaje pentru prepelițe: cele mai bune rețete cu mâinile lorFuraje pentru prepelițe: cele mai bune rețete cu mâinile lor
Brooder pentru prepelițe cu mâinile lor: desene, videoBrooder pentru prepelițe cu mâinile lor: desene, video
Cum să faci o cușcă pentru prepelițe cu mâinile taleCum să faci o cușcă pentru prepelițe cu mâinile tale
Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?
Quail content la domiciliu: ce să se hrănească?Quail content la domiciliu: ce să se hrănească?
Feed pentru găini: hrăniți soarele și începețiFeed pentru găini: hrăniți soarele și începeți
Hrănire interioară în interiorHrănire interioară în interior
Creșterea curcanilor: ce să se hrănească acasăCreșterea curcanilor: ce să se hrănească acasă
Cum să hrănim broilerii acasăCum să hrănim broilerii acasă
Ce să hrăniți curcanii și curcanii acasăCe să hrăniți curcanii și curcanii acasă
» » Ce să hrăniți prepelițele la domiciliu: dieta
© 2021 amigdas.com