amigdas.com

Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați

Descrierea păianjenului păianjenCrucea este reprezentantul genului de păianjeni amoroși din familia cercurilor. Sunt cunoscute mai mult de 2 mii de specii de cruci.

O caracteristică caracteristică a aspectului acestui păianjen sunt petele de maro deschis sau alb, situate pe partea superioară a buricului, care formează o cruce.

apariție

Abdomenul este rotund, cu o lipsă de segmente. Dacă vă uitați la partea inferioară, puteți vedea 3 perechi de negi care păstrează pietre, în interiorul cărora există aproximativ o mie de glande. Este vorba de glandele care răspund pentru fabricarea de pânze de păianjen pentru o varietate de scopuri: pentru construirea unei capcane, țeserea unui cocon sau pentru construirea unui adăpost.

Dimensiunea femeii depășește dimensiunea bărbatului. De exemplu, lungimea corpului unei femei este de 17-40 mm, iar masculul.

10-11 mm. În acest tip de traversă, cavitatea corpului este de tip mixt sau în alt mod amestec. Această cavitate a fost formată ca rezultat al fuziunii cavităților primare și secundare. Corpul cruciaților este acoperit cu o cochilină chitină de culoare galben-maronie. În timpul molirii crucii reseta shell-ul, actualizând astfel stratul de chitină.

Crucea are 10 membre:

 • Puterea transversalăO pereche de cheilari, care servesc pentru a prinde și ucide victima. Aceste membre se îndreaptă în jos, cârlige spre interior.
 • Patru perechi de picioare de mers pe jos cu gheare la capete.
 • 1 pereche de pedipalpi, care recunoaște și ajută la menținerea victimei. O caracteristică caracteristică a acestor membre este amplasarea pe ultimul segment al aparatului de copulație. Acest aparat primește lichid seminal, care este introdus ulterior în spermatheca mamă.

Spider-paianjen are o vedere foarte slabă, în ciuda faptului că are 4 perechi de ochi. Acest păianjen distinge numai lumina, umbra și siluetele într-o formă neclară. Dar acest lucru nu-l împiedică să navigheze bine în spațiu, pentru că are un sentiment de atingere bine dezvoltat. Se realizează, datorită firelor de păr tactile care acoperă corpul. Fiecare tip de păr are funcția: unii percep sunetul, alții captează schimbarea mișcării aerului, iar al treilea reacționează la diferite tipuri de stimuli.

Durata de viață a păianjenului este de la 1 la 2 ani și depinde de tipul cruciaților.

Sistemul respirator și inima

Crusaderul respiră cu ajutorul abdomenului, deoarece organele responsabile pentru această funcție importantă sunt situate exact acolo. Sunt reprezentate organele respiratorii sub forma unei perechi de pungi pulmonare cu numeroase pliuri de frunze. Ele conțin aer și circulă hemolim, în timp ce îmbogățesc cu oxigen. Acest nume denotă fluidul care curge în vasele de sânge în loc de sânge. Și, de asemenea, la organele respiratorii ale crucii sunt tuburi de trahee, colectate în două fascicule. Se deschid cu o gaură situată în partea de jos a abdomenului.

Inima sub forma unui tub lung este în partea dorsală a burții. Din inima voastră vor vase mari.

Sistemul de excreție și digestia

Sistemul excretor este reprezentat de:

 • Glandele coxale. Din ele pleacă sistemul canalului, care se termină sub formă de canale excretoare în fundul picioarelor de mers.
 • Conducte malpighiene. Cu ajutorul lor, produsele de schimb vin din corpul cruciaților.

Digestia în păianjen este externă. Cu alte cuvinte, corpul cruciaților nu este capabil să digere alimente, așa că construiește capcanele din păianjen.

Caracteristicile web

Actualizați panzele de păianjen aproape în fiecare zi, din cauza inadaptabilității vechiului. Motivele pentru care spiderul trebuie să schimbe webul sunt:

 • Lacune, din cauza căderii în capcana prăzii.
 • Gauri care au apărut din insecte mari care nu sunt potrivite pentru hrănirea unui păianjen.

Cum o păianjen țesuteSe realizează țesutul web noaptea. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul nopții, crucea se simte complet sigură, pentru că păsările care mănâncă insecte au adormit mult timp. Dimineața, o nouă capcană de captură va fi gata de utilizare.

Un păianjen pentru țesutul de păianjen are o schemă genetică. Web-ul are întotdeauna un anumit număr de cercuri și spirale, iar distanța dintre țesătură este aceeași. Tinerii masculi construiesc rețele nu mai rău decât adulții până când ajung la maturitate sexuală.

reproducere

Păianjenii încep să se împerecheze în sezonul de toamnă. Un bărbat care a ajuns la pubertate, merge în căutarea femeii, care îl așteaptă în îmbrăcămintea lui. Odată ce păianjenul și-a găsit cel ales, el îi atașează un fir pe internet, ca și cum ar fi să-l invite la el însuși. Pentru femeie, aceasta înseamnă că este timpul să se înmulțească și să părăsească rețeaua. Reprezentantul de sex masculin moare după împerechere.

La rândul său, femelele fertilizate construiesc un cocon, unde ulterior își vor pune ouăle. Timp de câteva zile coconul este protejat de mamă. Apoi femela găsește un loc retras în crăpăturile pereților, în care coconul supraviețuiește iarna. Femela moare, iar păianjenii apar din cocon în primăvară. În timpul verii, noii descendenți sunt deja pregătiți pentru reproducere.

Descrierea speciilor populare

 • Caracteristicile păianjenilorUnghiură încrucișată. Este una dintre cele mai rare specii. Această specie de artropode este pe punctul de a dispărea și este chiar inclusă în Cartea Roșie a orașului Sankt Petersburg. Zona de cruce unghiulară este Europa, Asia, Rusia și Africa de Nord. O diferență caracteristică a acestei specii este absența unei cruci de pete albe. În loc de pete în păianjen, pe burta angulară 2 abdomen. Corpul acestei specii este acoperit cu numeroase fire de păr de culoare deschisă. Femelele ajung la 15-18 mm, iar masculii cresc până la 10-12 mm.
 • Crucea obișnuită. Este cea mai frecventă specie printre păianjeni, cu o cruce pe spate. Un astfel de păianjen se găsește în Europa, în America de Nord. Această specie preferă să se stabilească pe mlaștini, arbuști și, de asemenea, în păduri de conifere. Femelele au o dimensiune de 20-25 mm, iar lungimea masculului ajunge la 11 mm și diferă printr-un corp mai restrâns. La ambele sexe, corpul are o acoperire ceramică care conține apă. Cefalotoraxul este protejat în mod fiabil de o carcasă durabilă.
 • Spider Ovinny. Această specie poate fi găsită în partea de nord-est a Statelor Unite, Americii de Nord și, de asemenea, în Canada. Prefera să se stabilească în locuri de stânci stâncoase, lângă intrarea în mine. În mărime, femelele de la bărbați diferă nesemnificativ. Reprezentantul feminin are o dimensiune de 13-22 mm, iar bărbatul crește până la 10-20 mm. Corpul femeii este mai deschis sau galben, iar centrul buricului este reprezentat de margini maronii, neregulate, sub formă de crestături. În partea de jos a păianjenului este o bandă de culoare închisă, iar pe fundalul unui negru puteți vedea două pete albe orbitor.
 • Spider Prings. Este rezident al Indiei, Austriei, Nepalului. L-au sunat pe un desen interesant din partea superioară a abdomenului, amintind de un unchiu mustaș, cu ambalajul tuturor jetoanelor cunoscute. În timpul vânătorii, păianjenii stau în adăpost cu un fir de alarmă care funcționează atunci când victima lovește capcana. Acești păianjeni sunt de dimensiuni mici. Femelele cresc până la 6-9 mm, iar masculul la 3-5 mm.
 • Crucea de luncă. Acest păianjen poate fi găsit într-o zonă umedă, cu iarbă dens plantată. Forma și mărimea acesteia pot fi comparate cu o cruce obișnuită. Petele caracteristice sub forma unei cruci pe burtă au o nuanță întunecată sau luminoasă, în funcție de culoarea suprafeței abdomenului. În partea inferioară puteți vedea o imagine neclară sub forma unei coli. Corpul are o culoare verde deschis sau maro inchis. Pe picioare puteți vedea benzi de culoare deschisă. Femelele cresc până la 17 mm, iar masculul are o lungime de numai 8 mm. Persoanele adulte feminine au proprietățile unui chameleon, cu alte cuvinte, se pot îmbina cu mediul.
 • Crucea este rece. Această specie este un fan al climatului temperat. Locuiește în păduri cu copaci foioase. Înfățișarea seamănă cu o cruce de luncă. Diferența este culoarea păianjenului. La această specie, culoarea este dominată de bej și portocaliu. Pe abdomen există numeroase straturi de culoare deschisă, datorită cărora seamănă cu o boabe de căpșuni. Femeia în lungime ajunge la 13 mm, iar masculul la numai 6 mm.
 • Stejarul de stejar. Habitatul preferat al acestui păianjen este păduri de arbuști, precum și iarbă înaltă. Spiderul preferă un climat temperat. O trăsătură distinctivă a acestei specii este abdomenul femelelor arse de la ambele capete. Și are, de asemenea, numeroși fire de păr care acoperă cefalotoraxul. Pe fondul abdomenului maro, puteți vedea un model sub forma unui copac alb de Crăciun. În partea inferioară a burta este un spot alungit de culoare galbenă. Femeia în dimensiune ajunge la 14 mm, iar masculul crește până la 7-8 mm.
 • Un păianjen strâmb. Locuiește în partea de vest a Statelor Unite, precum și în Canada. Corpul acoperit cu vilii poate avea o culoare închisă și deschisă. Pe locul unde ar trebui să existe o cruce, există o imagine care seamănă cu fața unei pisici. Dimensiunea femelei acestui artropod este de 13-25 mm, iar masculul atinge o lungime de până la 8 mm.

habitat

Această specie de păianjen preferă zone climatice temperate și tropicale. Diferite tipuri de cruce pot fi găsite în țări precum:

 • Dacă crucea este otrăvitoareRusia.
 • Țările din Asia.
 • Țările din Europa.
 • Africa.
 • America de Nord.

Un păianjen păianjen se simte confortabil într-o zonă umedă, lângă apă, precum și în parcuri, grădini și păduri. Cu alte cuvinte, cruciada se găsește peste tot unde există copaci. La urma urmei, este între ramuri copaci cruciati si tese web. O pânză de păianjen rotund se găsește sub acoperișuri și în ușile caselor abandonate.

Sursă de alimentare

Dieta păianjenului include:

 • acoperi;
 • lăcuste de dimensiuni mici;
 • gnus;
 • țânțari;
 • afide.

Reprezentanții bărbaților nu mănâncă bine, așa că cresc într-un ritm lent. Femelele au un apetit excelent. În 24 de ore ea poate mânca o astfel de cantitate de alimente, care este egală cu greutatea ei.

Dacă mâncarea intră într-o capcană care este inutilizabilă pentru un păianjen, sub forma unei insecte otrăvitoare sau mari, atunci cruciații distrug obiectul prin ruperea firelor. Viespi care dau ouă pe creaturi vii se tem de păianjeni și de bypass. La urma urmei, corpul unui păianjen este un mediu favorabil pentru dezvoltarea larvelor.

Atunci când un păianjen vânează, acesta nu se află departe de capcana plaselor din frunziș sau chiar din centrul păturii și așteaptă ca victima să se încurce în fire lipicioase. Când extracția intră în plasă, părul păianjenului prinde vibrația păturii. Apoi păianjenul se injectează în prada sa sucul gastric și o rotește într-un cocon creat de pe internet și așteaptă până când cina este gata. Sucul gastric devine pradă unei soluții pe care paianjenul o bea în curând.

Pentru cine e păianjenul periculos?

Cum este țesută pânza cruciiOtrava cruciaților conține substanțe cum ar fi hemotoxină și neurotoxină, care este fatală numai pentru nevertebrate, precum și organisme vertebrate mici. Pentru o persoană, bovine, oi și alte organisme vii, o mușcătură nu reprezintă un pericol deosebit, și unii oameni nici măcar nu o observă. Locul mușcăturii poate fi recunoscut prin dureri minore, care trece foarte repede. Păianjenii nu atacă niciodată mai întâi per persoană, și muscatura numai în caz de protecție, în cazul în care web a fost atins de accidental.

E interesant

 • Cum păstrează cruciații păianjeni pe propriul lor web, deoarece firele sale sunt acoperite cu substanțe lipicioase? Faptul este că acest artropod este mișcat de-a lungul filamentelor radiale, pe care nu există substanțe lipicioase, astfel încât să nu se lipsească.
 • Pânza piesei transversale poate arăta compoziția aerului, deci este atât de activ în microbiologie.
 • Web-ul este necesar nu numai pentru păianjeni. Datorită firelor puternice ale păianjenului, unii locuitori ai tropicilor îl folosesc pentru a-și croi ornamente, unelte de pescuit sau fabrică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată, unde trăiește păianjenul de karakurt și cum îl mușcă?Cum arată, unde trăiește păianjenul de karakurt și cum îl mușcă?
River cancer - descrierea organelor interne și externeRiver cancer - descrierea organelor interne și externe
Ce este visul unui păianjen mare?Ce este visul unui păianjen mare?
Structura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuireStructura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuire
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Brazilian războinic răpitor soldatBrazilian războinic răpitor soldat
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Brown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducereBrown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducere
Spider acarian: o descriere, mijloace și metode de luptăSpider acarian: o descriere, mijloace și metode de luptă
Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigantCrabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
» » Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
© 2021 amigdas.com