amigdas.com

Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)

Caracteristicile furajelor mixteHrană pentru pui de carne

- este, mai presus de toate, un complex echilibrat pentru hrănirea acestor păsări. Acest lucru ridică o întrebare complet naturală, cum să ridicați cu acuratețe compoziția furajelor mixte și nu va fi mai ușor să o faceți singur? Să luăm în considerare acest punct în detaliu.

Avantajele și dezavantajele utilizării furajelor mixte

Utilizarea furajelor mixte, ca aliment principal, permite păsărilor să atingă cea mai mare greutate în cel mai scurt timp posibil. Lucrul este că carnea de pui se rasă la carne destul de devreme în aproximativ 1,5 sau 2 luni. Din acest motiv, fermierul are o sarcină superioară de a oferi găinilor un meniu complet și echilibrat. A face acest lucru fără o nutriție complexă este puțin probabil și imposibil.

Dar, cu toate acestea, într-o schemă utilă și confortabilă de hrănire există un întreg o serie de deficiențe. În primul rând, nu toți producătorii de furaje mixte pentru puii de carne își îndeplinesc conștiincios îndatoririle directe. Sursele naturale de proteine ​​și aminoacizi în producție sunt înlocuite cu analogi, dar numai de origine artificială. Rețineți, de asemenea, faptul că în sălbăticie și în păsări în pășunat liber baza de bază a proteinei sunt insectele și viermii.

A synthetics, după cum știți, nu se amestecă bine cu restul hranei. În consecință, mulți agricultori, cel mai probabil, au avut în vedere o astfel de imagine care, după ce se hrăneau în tăvi, conține o pulbere de culoare albă de zăpadă, adică aminoacizi și proteine.

Prin urmare, atunci când utilizați astfel de furaje mixte: tinerii nu sunt în măsură să câștige suficientă greutate. În al doilea rând, nutriția de înaltă calitate și adecvată pentru puii de carne este extrem de costisitoare. Pentru comparație, cerealele vor costa de două ori mai ieftin.

Și chiar și pandantivele în alimentele obișnuite de vitamine și suplimente de rotație, vor costa mult mai puțin. Ca urmare, majoritatea fermierilor preferă să nu cheltuiască bani gata de alimentare, dar ei opresc alegerea lor pe consistenta facuta de mainile lor.

Compoziția acceptabilă a furajelor mixte pentru puii de carne

hrăniți de propriile mâiniOrientarea la carne a găinilor domestice necesită alimente cu conținut caloric ridicat. În consecință, atunci când cumpără furaje combinate, este recomandabil să se acorde o atenție deosebită compoziției lor. Furajele mixte trebuie să includă în mod necesar:

 1. proteine;
 2. vitamine și complexe minerale;
 3. proteine ​​(sursa sa este făină ierburi);
 4. furaje de grâu;
 5. porumb.

Compoziția furajelor mixte poate fi variată, dar elementele enumerate mai sus sunt componente obligatorii.

Schema de aplicare combinată a hranei pentru animale

Între timp, există o masă specială cu privire la modul de hrănire a puilor de carne. Ea este de două feluri: ambele metode sunt utilizate în compania de păsări de curte complet și complet în siguranță.

Opțiunea unu

Se compune din două faze, cu alte cuvinte, viața unei păsări este împărțită în două legături și fiecare utilizează o porțiune condiționată. De la naștere la o lună de viață este atașat kit de pornire, după aceea, hrana finală este deja utilizată.

Opțiunea a doua

În fermele mari și în fermele de păsări, îngrășarea puiilor de carne este împărțită în trei perioade. Puii primesc un set de furaje mixte înaintea începerii timp de până la trei săptămâni. Aceasta contribuie la întărirea imunității la animalele tinere, iar hrănirea ulterioară are loc conform schemei anterioare.

Cum să faci o alimentare cu mâinile tale

Cum să faci furaje mixtePentru a produce furaje mixte este necesară numărarea cantității acestora. Faceți acest lucru conform programului aderent: numărați numărul de pui și multiplicați numărul dobândit cu 25.

Puii sub vârsta de două săptămâni sunt obligați pe zi - douăzeci și cinci de grame de furaje mixte. În plus, nu uitați că, odată cu vârsta, cantitatea de hrană consumată de păsări crește, înainte de sacrificarea puiilor de carne 150 de grame pe zi.

După calculele bine cunoscute, este posibil să începeți furajele mixte. Pentru a furniza suficiente vitamine broilerilor, se utilizează porumb și tort. Prezența proteinelor va asigura recuperarea peștelui sau a făinii osoase. În special, baza proteinei poate fi făină din plante. În plus, lucerna este minunată.

Setul de pornire

În stadiul inițial de hrănire, veți avea nevoie de următoarele elemente:

 • porumb (sau făină de porumb) - 48%;
 • făină de floarea soarelui (masă) -19%;
 • grâu (poate fi măcinat) -13%;
 • făină osoasă - 8%;
 • drojdie presată - 5%;
 • făină din plante -3%;
 • grăsimi (furaje) -1%.

specific înainte de sacrificare, păsările sunt obligate să consume mai multe calorii, astfel încât ingredientele rămân aproape neschimbate, dar variază, respectiv, doza lor:

 • porumb - 45%;
 • făină de floarea-soarelui (puteți mânca mâncare) -17%;
 • grâu zdrobit - 13%;
 • făină din plante și cretă (fiecare 1% fiecare);
 • făină osoasă - 17%;
 • drojdie 5%;
 • furaje grase-3%.

Nu este dificil să se pregătească o hrană pentru puii de carne de către propriile mâini, dar nu toți fermierii intenționează să se angajeze în această activitate. Este mai ușor pentru ei să cumpere gata de alimentare. Fără îndoială, aceasta este o variantă mai potrivită, totuși, atunci când faci hrana pentru păsări cu mâinile tale, vei fi 100% sigură că folosești numai ingrediente naturale reale, ca să spunem așa.

Ce hrană pentru broiler

Am menționat deja că îngrășarea broilerului la domiciliu este în mod obișnuit împărțită în două perioade. Prin urmare, pentru dvs. nu va fi o surpriză faptul că, în orice moment, se folosesc tot felul de furaje.

Hrana combinată pentru cumpărareÎncă de la primele două săptămâni de viață, puii de broiler sunt hrăniți, la fel ca și restul tinerilor pui de găină - proteină ușor digerabilă. Sunt ouă fierte, mei măcinate și caș.

Furajele mixte la acest eveniment pot fi practicate de oricine, dar dacă aveți de gând să crească imaculat broilerii și fără probleme, atunci ar trebui să aplicați kitul de prelaunch. De exemplu, BR-1 sa caracterizat admirabil. Costul unui sac pentru 40 kg va costa aproximativ 1020 - 1050 ruble în funcție de regiunea de reședință.

Aproape fără excepție, fermierii folosesc PC-5, observăm, doar ca un set de pornire pentru puii de carne, cu date de alimentare perfect absorbit de păsări, în plus, pentru producerea lor se utilizează numai componente naturale. Prețul unei pungi variază de la 600 de ruble și mai mult.

Pentru îngrășare finală, puteți utiliza PC-6 sau BR-3. Prin aceste furaje, puii de carne vor putea obține greutatea maximă înainte de sacrificare. Prețul de achiziție al setului de finisare variază de la 710 la 800 de ruble per sac.

Cu toate acestea, în condițiile unor relații dificile de piață, problema de rentabilitate și eficiență a oricărei afaceri agrare este de ardere.

echilibrat macro și micronutrienți, vitamine și amestecuri de furaje ponderate nu numai că vor accelera colectarea de masă, ci și vă vor proteja puii de diferite boli și vor asigura calitatea maximă a produselor comercializate. Prin urmare, este extrem de important să se monitorizeze calitatea dietă în toate etapele îngrășării.

Este de la sine înțeles că furajele de calitate superioară înseamnă 85-90% succes atunci când cresc orice animal, și cu atât mai mult atunci când vine vorba de pui de carne.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pui de carne de pui: ce trebuie hraniti si cum sa cresti acasaPui de carne de pui: ce trebuie hraniti si cum sa cresti acasa
Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile propriiFuraje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii
Metode de fabricare a furajelor mixte pentru puii de mânăMetode de fabricare a furajelor mixte pentru puii de mână
Furaje pentru iepuri: cum să gătești cu propriile tale mâiniFuraje pentru iepuri: cum să gătești cu propriile tale mâini
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Furaje pentru prepelițe: cele mai bune rețete cu mâinile lorFuraje pentru prepelițe: cele mai bune rețete cu mâinile lor
Furaje pentru iepuri cu mâinile lor: cum să gătescFuraje pentru iepuri cu mâinile lor: cum să gătesc
Câine pentru câini: compoziție, avantaje și dezavantajeCâine pentru câini: compoziție, avantaje și dezavantaje
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
Quail content la domiciliu: ce să se hrănească?Quail content la domiciliu: ce să se hrănească?
» » Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)
© 2021 amigdas.com