amigdas.com

Rase principale și descrierea câinilor de gardă

Câinele de pază din MoscovaCâinii de urmărire diferă de alte tipuri de câini prin prezența instinctelor speciale, care determină capacitatea de a proteja o persoană, locuința și proprietatea acesteia și diverse industriale

, militare și alte facilități. Cea mai valoroasă este câinele, care se simte calm în lipsa unui pericol, dar la momentul potrivit activează brusc, avertizează proprietarul și este gata să stea cu sânul său pentru al proteja.

Proprietățile câinilor de pază

Următoarele calități și proprietăți sunt de dorit pentru fiecare rasă de pază de câini:

 • capacitatea de a învăța, capacitatea de a instrui;
 • un sentiment de apartenență la un anumit teritoriu, o dorință de respingere a atacurilor asupra acestuia;
 • rezistenta fizica;
 • o intuiție acută;
 • abilitatea de a se reface după un act de agresiune împotriva unui outsider;
 • calm, stabilitate;
 • capacitatea de a simți stăpânul, ascultarea față de el;
 • auzul, vederea, mirosul acut;
 • înclinația spre acțiuni independente, inclusiv cele nestandardizate.

Lista și descrierea succintă a paznicilor principali

Cele mai bune rase de pază sunt câinii germani, sud-ruși, ciobănești din Asia Centrală și, de asemenea, câinele de la Moscova. În afară de acestea, există un număr de reprezentanți demni de această unitate canină, gata să devină stăpâni fiabili ai vieții și proprietății proprietarului.

Lista câinilor de gardă:

 • Rasă de ciobanesc germanPăstorul german este considerat drept cel mai inteligent câine de pază din lume. Aceștia participă la protecția proprietății personale și a facilităților importante de stat și sunt, de asemenea, capabili să îndeplinească multe alte funcții. Câinele a apărut în anii 1940 în Uniunea Sovietică ca un trofeu militar din Germania nazistăși. Aceste animale se disting prin curaj, inventivitate și devotament față de stăpân. Acestea sunt absolut previzibile, iar proprietarii de obicei nu se așteaptă la agresiuni sau trucuri murdare din partea lor. Păstorii germani sunt considerați a fi rasa clasică de câine de pază.
 • Rasa Rottweiler a fost crescută în Roma Antică, de unde a ajuns în Germania și sa răspândit peste tot în lume. Inițial, sa specializat în protejarea proprietății macelarilor, iar funcția sa a inclus controlul deasupra teritoriului poliției. Un proprietar stângaci poate deveni agresiv, deci are nevoie de un proprietar competent care să poată ridica un gardian de încredere și un bun prieten de la câine. Acești câini pot fi păstrați în casă fără probleme. Singurul lucru pe care ar trebui să-l pregătiți este să mănânci de două ori pe an. În condiții de iarnă îngheață foarte mult pe stradă, deci nu este folosit pentru a proteja zona exterioară.
 • Rasa DobermannDobermanii sunt dedus, în primul rând, special pentru protecția proprietarului. În plus, ele pot fi utilizate și pentru protejarea teritoriilor. Câinele are un aspect minunat și o mare putere fizică. Cu un nivel corespunzător de pregătire, dobermanii sunt indiferenți față de alte animale, cu toate acestea, cu privire la cei care încalcă viața sau proprietatea stăpânului, ei nu știu milă. Este de dorit să păstrați câinii în apartamente, dar cu plimbări regulate în aer liber, unde pot pentru a arunca energia acumulată. Dobermanii, de regulă, nu manifestă independență, ascultă numai comenzile proprietarului și nu acționează decât în ​​prezența sa.
 • Rasă câine ciobănesc caucazianUnul dintre cei mai obișnuiți câini de pază din țara noastră este Ciobănescul caucazian. Este considerat unul dintre cele mai bine protejate roci. Potrivit unor rapoarte, aceste animale au luat parte la războaiele ruso-turce ca gardă. Un câine de natură are capacitatea de a păstra proprietatea, nu este necesară o pregătire suplimentară. Cel mai bun proprietar al ciobanului va fi un proprietar experimentat, care va putea să ofere păstorului nivelul necesar de pregătire de bază și un grad ridicat de socializare. Poate proteja ambele locuințe, deci și bovine. Câinele are nevoie de o examinare constantă a teritoriului încredințat lui, astfel încât cabina ar trebui să fie situată în partea centrală a curții. Permanent de ședere într-un apartament nu este pentru această rasă. Ciobanii ciobănești nu se recomandă să fie furioși și să-l batjocorească - acest lucru poate duce la consecințe ireparabile.
 • Ciobanesc din Asia Centrală (Alabai). Este, de asemenea, cunoscut sub numele de "lupul turkmen". Este una dintre "modificările" ale ciobanului caucazian. Câinii sunt potriviți pentru control peste turme de bovine. Din punct de vedere fizic foarte greu. Câinii sunt foarte calmi și echilibrați, nu atacă niciodată mai întâi, sunt ușor de antrenat. Ciobanii din Asia Centrală sunt mai sociabili și mai prietenoși decât omologii lor caucazieni, au nevoie de plimbări regulate și de comunicare cu rudele. Animalele sunt rezistente la factorii de mediu nefavorabili și nu se tem de frig și căldură. Alabai preferă libertatea, pentru că nu este de dorit să le păstrăm în patru pereți. O canisa pentru ea este cel mai bine plasata in curte.
 • The Watchdog din MoscovaCeasul de la Moscova. O rasă de câini de pază, care încă nu a fost recunoscută în lume. Cu toate acestea, câinii sunt foarte populari în spațiul post-sovietic. A fost creată prin traversarea St Bernards, păstori caucazieni și câini. În exterior, seamănă cu Sf. Bernard și, prin natura lor, sunt mai aproape de câinii de oaie caucazieni. Animalele sunt destul de calme și parțial chiar flegmatice, dar nu vor lăsa niciodată stăpânul lor în primejdie. Cu rudele lor, paznicii din Moscova trăiesc relativ prost, mai ales cu puii. Dar câinii sunt buni pentru copiii omului și nu le acordă atenție fărților lor.
 • Terrierul negru rus este o rasă destul de rară de câini de pază, special crescuți în anii 1950 în URSS pentru a fi deserviți în locuri protejate în mod special. Aceasta este o rasă mare și masivă, cu un caracter greu, care necesită o abordare individuală. În cazul unui atac, acesta este întotdeauna gata să protejeze persoana, totuși, atunci când factorul de pericol dispare, devine imediat calm. Câinele se descurcă bine cu datoriile lui de pază, dar nu trebuie să o ții pe stradă. Pentru această rasă, comunicarea constantă cu proprietarul este extrem de importantă.
 • Răsfoiți câinii de vânătoare din sudul RusieiCiobanescul rusesc de Sud a fost special creat pentru a lucra cu animale și cu proprietăți agricole, în principal în zonele rurale. Un strat gros de lână protejează animalul de temperaturi scăzute, iar culoarea albă a petei protejează împotriva supraîncălzirii în căldură, astfel încât animalul să poată fi folosit în toate condițiile meteorologice. Câinele este destul de activ, intenționat și independent, capabil să ia decizii independente. De obicei, ea alege unul dintre membrii familiei ca stăpânul ei, iar apoi se aude doar el. Cu toate acestea, proprietarul casei Ciobănescului de Sud din Rusia ia în considerare proprietatea și, de la o vârstă fragedă, începe să încerce să o protejeze. La întrebarea cu privire la pregătirea căței trebuie abordate în serios, pentru a nu crește un animal agresiv vicios.
 • Rasă de câini BullmastivBullmastiffs a venit dintr-o cruce între un mastiff englez și un bulldog englez vechi. Rasa este crescută pentru protecție și control asupra teritoriului. Câinii sunt relativ compacți și pot fi păstrați acasă. Prin natura ei sunt calm și răbdător, disciplinați, ușor de antrenat. Ei preferă un stil de viață activ, cum ar fi mersul în aer liber. În afară de securitate, ei folosesc unități de putere pentru a detecta explozivi, arme, droguri, oameni sub dărâmăturile clădirilor.
 • Cane Corso este una dintre cele mai vechi și câinii de pază rare. Inițial, acestea au constat din armate romane și au participat la vânătoarea de animale, totuși ulterior s-au răspândit în întreaga Europă și s-au recalificat omniprezent ca gardieni. Rasa este destul de scumpă în serviciu, iar după cel de-al doilea război mondial, în mijlocul turbulențelor economice, a dispărut aproape. Acum crescătorii de câini lucrează la recuperarea lor. Câinele este echilibrat și independent, nu atacă străinul fără comanda proprietarului. Este renumit pentru inteligența sa.

concluzie

Aceasta nu este o listă completă a tuturor raselor cainilor existente. Sortimentul de rase de caini pentru protectie este cu adevarat imens si orice crescator de caini poate lua un animal de companie potrivit pentru sine. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că animalul nu ar trebui să fie ales prin descrierea aspectului său, a evaluării psihologice sau a genealogiei, ci prin capacitatea maestrului de a face față animalului. Fără îngrijire, instruire, educație, chiar și câinele de gardă cel mai inteligent va crește într-un animal plictisitor, urât și agresiv. Înainte de a cumpăra un câine, trebuie să învățați absolut toate subtilitățile conținutului rasei preferate și numai atunci câinele va deveni pentru proprietarul unui prieten de încredere și un gardian devotat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Geantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecțieGeantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecție
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Câine Briard: caracteristicile și caracteristicile îngrijiriiCâine Briard: caracteristicile și caracteristicile îngrijirii
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
» » Rase principale și descrierea câinilor de gardă
© 2021 amigdas.com