amigdas.com

Caracteristicile rasei maremma ciobanesc abruzzi

Ciobănesc italian cu recompensăCâinele de ovine de la Marremo-Abruzzi are loc și în Italia, iar genealogia sa se întinde din timpuri străvechi. Inițial, această varietate de câini domestici au fost crescuți pentru a proteja bovinele de prădători mari și a ajuta păstorii. Astăzi, această rasă se descurcă perfect cu sarcinile stabilite, pe lângă aceasta, poate proteja proprietatea împotriva hoților și câinilor sălbatici. Maremma-abroutskaya câine ciobănesc

este înzestrat cu toate calitățile necesare pentru un vânător - este inteligentă, puternică și agilă. Acești câini sunt tovarăși credincioși și străjeri magnifici.

Descrierea rasei

Ciobănesc cu lână albăStandardul mondial pentru șeptelul maremma-abrutt a fost dezvoltat și aprobat la mijlocul secolului trecut. Reprezentanții acestei rase sunt de dimensiuni mari, lână groasă și cap mare.

 1. Înălțimea ciobăneștilor italieni la greabă pentru bărbați atinge 65-75 cm, iar la femele - 60-68 cm. Greutatea animalului variază între 30-45 kg.
 2. Animalele au un cap mare, a cărui lungime este de 2/5 din creșterea la greabăn. În formă, capul este un pic ca un urs polar. Lungimea botului este puțin mai mică decât lungimea craniului, botul are o formă de pană. Pieptanii sunt dezvoltați moderat, dinții sunt puternici.
 3. Urechile sunt situate la nivelul pomeților, au vârfuri mobile și o formă triunghiulară. Lungimea urechii este de 12 cm în medie. Poți doar să eutanasiezi urechile câinilor ciobănești.
 4. Ochii sunt în formă de migdale, distanțați pe larg și trebuie să fie neconvexe și să nu fie plantate prea adânc.
 5. Nas negru, cu nări mariși. Buzele acestui animal sunt întunecate, dimensiuni mici. În colțurile buzelor formează buzunare mici.
 6. Gâtul câinelui este muscular și scurt, iar părul formează un guler gros.
 7. Picioarele frontale ale câinelui sunt drepte și puternice, cu încheieturi puternice și bine dezvoltate. Lungimea humerusului este puțin mai mică decât lungimea antebrațului.
 8. Corpul ovinii Maremma-Abruțian este de 5 ori mai lung decât lățimea. Spatele este drept, dar ușor convex în regiunea lombară. Câinele are o crupă largă și înclinată care se înclină cu 30 de grade în jos de linia orizontală.
 9. Toracele este foarte voluminos, abdomenul este tras treptat în sus.
 10. Picioarele din spate drepte și foarte puternice, diferă în șolduri lungi și tibii puternice. Articulațiile articulațiilor sunt bine formate. Sferturile posterioare ale membrelor posterioare sunt foarte puternice, lungi și late. Lamela are o formă rotunjită, cu degetele strânse într-o minge.
 11. Coada animalului din această rasă este lungă și ciudată. Într-o stare calmă, este coborâtă în jos și, atunci când este excitată, este ridicată deasupra liniei spatelui.

Maremma are o haină densă, cu un strat subțire bine dezvoltat. Pe corp, lana poate fi ușor ondulate, ceea ce este permis de standardele rasei. Gâtul și umerii sunt decorați cu un guler gros, pufos din lână. Lungimea părului pe corp atinge 8 cm, iar pe cap și la extremități haina este mult mai scurtă. Culoarea stratului de câine de Maremma-Abrutka este în majoritate albă. Posibile nuanțe de culoare crem sau ușor de lamaie.

Experții consideră că neajunsurile rasei sunt următoarele:

 1. Curba este o mușcătură incorectă.
 2. Coadă sau coadă răsturnată.
 3. Dezechilibru de mișcare.
 4. Dezechilibru în mișcările câineluiProducția de dimensiuni depășește standardele permise.
 5. Depigmentarea nasului.
 6. Forma modificată a botului este concavă sau convexă.
 7. Decolorarea irisului ochiului sau a strabismului.
 8. Lana curată, prezența impregnărilor sau a culorii maro.

Caracteristicile rasei

Reprezentanții rasei Maremma-abruz se disting prin stabilitatea înaltă a sferei psihice, independența și independența în luarea deciziilor.

O rasă de câini încrezătorAcest câine italian diferă în felul său și nu este ușor să te antrenezi. Pentru aceasta, duritatea este necesară în combinație cu bunătatea și perseverența, atunci păstorul va deveni cel mai credincios însoțitor. Acest păstor din familie alege un singur maestru, dar în același timp poate asculta toți membrii familiei, inclusiv copiii. Ea îl va trata pe ea ca pe o dădacă. Maremma abrutskaya ciobanesc este destul de tolerant de alte animale din casă și poate destul de a obține pe cu pisica de uz casnic. Acest câine - un paznic superb și poate proteja economia și proprietatea proprietarului său.

Păstorul Maremma-abrutskaya este inteligent și foarte rezistent, dar nu agresiv. Este bine tolerat de frig și umed, dar nu tolerează căldura. Învățați-le echipelor principale - este destul de posibil și nu atât de dificil. Cu toate acestea, nu este de așteptat o astfel de supunere necondiționată, ca de la un păstor german. Câinele acestei rase sunt independente prin natura lor și nu vor fi servile proprietarului, preferând să fie pe picior de egalitate cu el. În acest câine diferă gradul extrem de devotament. Păstorul Maremma-abrutt este foarte greu să se înfurie, dar dacă se întâmplă acest lucru, un astfel de câine va fi foarte periculos. În special, aceasta se poate referi la protecția puilor sau la protecția proprietății proprietarului.

Cum să ai grijă de un câine

Îngrijirea hainei câineluiCumpărând un catelus din această rasă, este necesar să rețineți că pentru întreținerea sa cea mai bună condiție este incinta. În acest caz, trebuie luată în considerare nevoia de plimbări active zilnice. Exercițiu fizic semnificativ pentru acest câine va fi necesar doar în perioada de creștere și formare activă. Când maremma crește, această cerință nu va mai fi atât de relevantă.

Lana câinilor din această rasă are o proprietate care trebuie curățată independent. Parul părului este foarte neted, iar nămolul se îndepărtează de ele după ce se usucă puțin. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să-și relaxeze proprietarul, deoarece îngrijirea părului va fi în continuare necesară. A combina lana este cel mai bine cu utilizarea unei perii rigide din metal. O perie dintr-un alt material nu poate pur și simplu să ia lana excesiv de lungă și rigidă a unui maremma. Faceți acest lucru în fiecare zi, astfel încât substratul gros să nu înceapă să se rostogolească și să formeze bobine. Dacă câinele a umblat sub zăpadă, ploaie, trebuie să fie șters cu un prosop uscat.

În timpul verii, în vreme caldă, câinele trebuie să aibă posibilitatea de a fi la umbra și să ofere acces permanent la apă potabilă proaspătă. Datorită stratului subțire și a părului gros lung, câinele nu se simte bine în vremea caldă. Dar înghețurile câinilor de oaie sunt mult mai ușoare. În timpul iernii, cu mare plăcere, poate cădea într-un zăpadă.

Câine un astfel de câine destul de rar - în caz de poluare grea sau înainte de a vizita expoziția.

Întreținerea maremmei într-un apartament de oraș

Există o opinie pe scară largă că, în condițiile unui apartament de oraș, ciobanul maremma-abrusta se va simți inconfortabil. Acest lucru nu este prea adevărat - în primul rând, disconfortul va fi resimțit nu atât de câine cât și de proprietari. De două ori pe an, câinele se va vărsa abundent, iar apoi întregul apartament va fi acoperit cu lână. În plus, un miros extrem de neplăcut se poate răspândi în cameră, deoarece câinele iubește să se rostogolească în noroi. Nu reduceți plimbările lungi care sunt vitale pentru acest câine.

Cum să hrăniți bine un animal de companie

Hrănește puii lui MaremmaHrănirea unui câine poate transforma un proprietar îngrijorat într-o sarcină dificilă. Este foarte dificil să găsiți o dietă echilibrată, care să asigure sănătatea și bunăstarea animalului.

Unii experți recomandă să dați preferință pentru alimente uscate. Acest lucru va economisi o cantitate considerabilă de timp pentru prepararea hranei pentru animal și va face dieta câinelui echilibrată. Este foarte important să alegeți tipul corect de hrană pentru câinele dvs. În pachetele de hrană de calitate sunt de obicei date recomandări detaliate.

Dacă vă decideți să vă hrăniți animalul cu alimente naturale, amintiți-vă că în dieta sa va trebui să adăugați vitamine și, în plus, cantitatea de elemente minerale. În plus, dieta câinelui ar trebui să includă o cantitate suficientă de calciu. Aditivii cu calciu pot fi administrați animalului și separat de alimente. O brânză de vaci pentru un astfel de câine nu va fi de ajuns. Baza dietei naturale de maremma ar trebui să includă carnea brută din calcularea a cel puțin 50% din întreaga porție.

Un catel de maremma este hrănit de 6 ori pe zi, dar până în anul, această sumă este redusă treptat de 2 ori. Uneori câinele va dori o gustare ușoară înainte de culcare. În acest caz, nu puteți organiza o cină completă pentru cină și puteți da un mic dejun uscat. Dieta din produse naturale trebuie să includă următoarele elemente:

 1. Carne de soiuri cu conținut scăzut de grăsimi - carne de vită sau miel. Serviti-le intr-o apa fiarta sau usor fiarta.
 2. Produsele secundare trebuie să fie ușor sudate.
 3. Puteți da hrișcă sau orez din crupă.
 4. Legumele se vor potrivi oricarei, cu excepția cartofilor și a leguminoaselor. Puteți să le tăiați fin și să le amestecați cu terci.
 5. Fructe altele decât fructele citrice. Pentru a încuraja instruirea, puteți folosi fructe uscate.
 6. Ouăle pot fi administrate într-o pungă.
 7. Produse din lapte acru.

Păstorul Maremma-Abruzzi este contraindicat în toate produsele aceleași ca și orice alt câine. Această listă include cârnați, cârnați și cârnați, produse afumate și muraturi. În dieta animalelor de companie nu ar trebui să fie condimente picante. Dulciurile și ciocolata sunt de asemenea excluse. Din punct de vedere categoric, nu se recomandă ca oasele tubulare să fie date - aceasta poate duce la vătămări grave ale intestinelor animalelor de companie.

Caracteristicile formării

Câinii de pregătire din această rasă necesită precizie, perseverență și duritate. Câinele poate arăta supărare și poate ignora cu desăvârșire echipa. În general, maremma se caracterizează printr-o natură calmă și echilibrată, dar dacă gazda din cauza conflictelor interne și din dorința de a se afirma în sine îl va transforma într-un monstru rău - acest lucru va avea consecințe deplorabile atât pentru animalul de companie, cât și pentru proprietarul acestuia.

Mai devreme pentru a începe de formare, cu atât mai fără durere perioada de formare și de creștere a câinelui va trece. Perioada cea mai periculoasă în dezvoltarea și dezvoltarea personajului canin este de la 6 luni la 2 ani. Cu toate acestea, când abordare competentă a educației se poate proceda destul de sigur.

Pentru a face acest lucru, proprietarul trebuie să-și demonstreze superioritatea. Câinele trebuie să asimileze cu exactitate un adevăr simplu: stăpânul este ființa supremă și toți membrii familiei sunt sub protecția lui. Orice încercare de a vă proteja mâncarea sau de a sta pe patul proprietarului ar trebui să fie strict suprimată. Pentru aceasta, nu este absolut necesar să învinge câinele - nu va aduce nimic, cu excepția răului. Cea mai bună demonstrație a superiorității este ridicarea catelului prin înghițirea gâtului, după care este presat pe pământ și ținută pentru o vreme. Desigur, cu un catelus mic este mai ușor de făcut decât cu un câine de vârstă mare.

Antrenament intelectual

Un câine din această rasă are înalte abilități intelectuale care necesită o pregătire constantă. Dacă animalul nu este angajat, el se va plictisi și va începe să se degradeze. Natura câinelui în acest caz va fi foarte răsfățată. Creierul unui câine este capabil să-și amintească cele mai neobișnuite comenzi, ceea ce vă permite să învățați cu el câteva trucuri neobișnuite pentru a distra membrii familiei și a face ca câinele să fie interesant.

Maremma-abruttskaya Shepherd nu are nevoie repetarea multiplă a comenzilor, își amintește totul destul de repede. Câinele acestei rase se disting printr-un grad înalt de curiozitate și spirit, care contribuie în mod semnificativ la învățarea sa reușită.

Principalul lucru este de a efectua formarea cu o mână fermă și sigură, sistematic și regulat. Și apoi veți obține prietenul cel mai credincios și inteligent, asistentul și protectorul credincios al familiei și al proprietății.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Ciobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruseCiobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruse
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănescAustralian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Aspectul și caracteristicile câinilor din Asia Centrală ale raseiAspectul și caracteristicile câinilor din Asia Centrală ale rasei
» » Caracteristicile rasei maremma ciobanesc abruzzi
© 2021 amigdas.com