amigdas.com

Apă șobolan sau vole - metode de combatere a dăunătorilor

Șobolanul de apă aratăVara nu este doar un sezon de sărbători și odihnă, pentru mulți este un timp de muncă grea în grădinile de bucătărie. Arătarea, plantarea, udarea, plivitul, controlul buruienilor - toate acestea necesită mult efort și timp de la grădinari, fermieri de camioane. Și cum poate fi insultătoare, când după astfel de lucrări, partea și chiar majoritatea culturii sunt stricate iremediabil. Cine a făcut acest lucru și cum, mulți pot ghici numai. Astăzi vom vorbi despre un mic, un animal inconspicuos

, capabilă să creeze o problemă foarte mare pentru tine și recolta ta.

Un șobolan de apă sau ceea ce se numește un volei de apă

La prima vedere, este o fiară puțin inofensivă - greutatea ei este de aproximativ două sute de grame, iar dimensiunea ajunge la numai 25 de centimetri. Șobolanul de apă are o botuză mică și un corp masiv. Voley are, de obicei, o culoare gri, cu o nuanță brună, dar există și specimene mai rare de culoare neagră. Blana acestor rozătoare este atât de densă și densă încât este destul de greu să vezi corpurile și urechile din spatele ei. Aceste creaturi trăiesc pe baza numelui din apropierea iazurilor - râuri, mlaștini fluviale - aici sunt locurile principale ale habitatului lor. Water Voles sunt excelenți înotători și scafandri minunați.

În timpul inundațiilor vole preferă să se mute în câmpurile din apropiere, livezi, grădini de legume, și mobilate nostru acolo, săpat propria gaura, cauzând astfel prejudicii enorme pentru aceste zone. Voletele sunt întotdeauna foarte lungi, superficiale, au un design complex.

Apa de șobolan mănâncă în principal, care se dezvoltă corpurile lângă apă în care trăiește: muguri de trestie, papura, rogozul, papură - toate aceste rozătoare este folosit în cantități foarte mari, deoarece are o valoare nutritivă foarte scăzută. În cazul în care habitatul de gradina ales șobolan de apă, atunci ea mănâncă aproape tot ce crește pe el - legume, plante aromatice, pomi fructiferi, scoarță de copac, fructe de padure, flori, rădăcini. Toate acestea sunt consumate și în cantități mari. Dacă o grămadă de vole selectează în grădină, ei pot distruge întreaga recoltă.

Pentru un sezon, un șobolan de apă este capabil să producă 3-4 pui, în fiecare puț poate fi de la 5 la 7 pui! Cubs Vole deja din luna merge la "dieta adult" și să se alăture distrugerii culturii. Și unii puii devin capabili de reproducere după 7-8 luni. Toți acești factori duc la o rapiditate inundând grădina cu voile de apă.

Șobolanul de apă este o roză foarte bogată - pentru iarnă se face rezerve destul de bune - de multe ori poți să te poticni în "depozitul" de volei de apă. Aceste depozite merită o atenție deosebită: toți tuberculii din ele sunt îndoiți și toți au aceeași dimensiune și formă ideală.

Deci, cum puteți să vă protejați? site-ul dvs. de la atacul de volei de apă?

Metode de combatere a vaporilor de apă

Cum să se ocupe de șobolaniMousetraps-urile pentru lupta cu șobolanii de apă sunt foarte slabe și nu sunt capabile să distrugă turmele mari. Același lucru se poate spune despre capcane. Desigur, dacă nu aveți deja o mare "detașare" de vole pe site, puteți încerca să instalați o capcană sau o capcană de șoareci - nu va fi mai rău de la asta. De fapt, aveți o pisică de șobolan, o puteți folosi pentru a prinde un șobolan de apă.

O metodă eficientă este așa-numita capcană de arc, care a fost creată special pentru a prinde animalele de blană. Va trebui să găsiți o cale de ieșire din gaura unui volei de apă și lângă el, la o adâncime de aproximativ 25 de centimetri pentru a stabili o capcană.

Există, de asemenea, o serie de momeli, din care moare voleul de apă:

 • 20 gr. colofoniu + 20 gr. zahăr pudră + 15 gr. Buri. Momeala trebuie să fie așezată seara în apropierea găurilor de apă.
 • 25 gr. amestec de gips cu 40 gr. făină și câteva picături de ulei vegetal. În stomacul vopselei de apă, gipsul începe să se întărească și rozănul moare. Nenorocitul este așezat noaptea, iar dimineața următoare este ars. A doua zi procedura se repetă până când toți voelele sunt distruse.
 • Cereale otrăvite.
 • Zaharul, malțul și praful de nuanțare se amestecă în proporții egale. Alături de momeală, așezați o farfurie cu apă. După ce vopseaua va mânca momeala, ea vrea imediat să bea. Un amestec de var și apă în stomac de către vale va duce la moartea sa.
 • Ghipsul și tărâțele prăjite sunt amestecate cu șuncă (o parte din gips și tărâțe în două părți de grăsime). Din amestecul rezultat, este necesar să se rostogolească bile mici și să se aranjeze în locurile de acumulare de vopsea de apă.
 • Legume prăjite: morcovi, dovlecei, dovleac, cartofi. Acestea ar trebui, de asemenea, să fie descompuse în concentrații de dăunători. Această momeală este eficientă numai în primăvară.
 • Momeală chimică specializată. Ele pot fi găsite în orice priză care se specializează într-o varietate de otrăvuri.

Câteva condiții importante

 • Momeala pentru șobolani de apăPuneți momeli în locuri unde nu vor fi accesate de alte animale și copii.
 • Este de dorit să se ascundă momeli, de exemplu, în sticle de plastic tăiate sau în bucăți de țevi.
 • În nici un caz momeala nu trebuie să conțină apă.
 • La prepararea momelilor, nu le puteți contacta cu mâinile goale - dacă șobolanul simte un miros uman, acesta nu va atinge momeala. Este recomandabil să folosiți ustensile din plastic sau din lemn în timpul gătitului.
 • În lupta împotriva dăunătorilor, este important ca toți vecinii din apropiere să se alăture. În caz contrar, lupta va deveni inutilă - în câteva zile, de la grădinile de grădină vecine, oaspeții neinvitați se vor întoarce la tine din nou.
 • Când curățați un șobolan mort, trebuie să fiți mai atent și să o faceți cu mănuși. Un șobolan de apă este purtătorul unei infecții periculoase - tularemia.

Ce rău de la un voles?În cele din urmă, vă vom spune cum să aflați dacă toți rozătoarele din zona dvs. au fost mutate.

Este necesar să se detecteze găuri, conducând de la năluci la suprafață, și călcând-i cu picioarele. Dacă gaura rămâne neatinsă pentru mai multe zile calde și senine - atunci gaura este goală și șobolanul a murit. Și în cazul în care gaura este redeschisă - aici este necesar să puneți momeala.

Vă dorim recolte abundente și lipsa de atenție din partea dăunătorilor!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Cum să plantați cartofii cu un motor-blocCum să plantați cartofii cu un motor-bloc
Cum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de puiCum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de pui
Ce este visul șobolanului: ce, conform cărții de vis, prezice un astfel de visCe este visul șobolanului: ce, conform cărții de vis, prezice un astfel de vis
Castraveți în sol deschis: instrucțiuni și recomandări privind legareaCastraveți în sol deschis: instrucțiuni și recomandări privind legarea
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?
Caracteristicile și descrierea varietății de cartofi impalaCaracteristicile și descrierea varietății de cartofi impala
Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companieBald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
» » Apă șobolan sau vole - metode de combatere a dăunătorilor
© 2021 amigdas.com