amigdas.com

Cum îmi fac dinții albi acasă?

Cum să vă albiți dinții acasăPoate că nu există oameni care să nege că culoarea albă a dinților este unul dintre principalele criterii pentru evaluarea unui zâmbet frumos. Cu toate acestea, culoarea naturală albă este o raritate. Majoritatea populației de smalț dentar are o varietate de nuanțe.

Cum sa faci dintii mai albi? Astăzi, acest lucru se poate face într-o varietate de moduri. Unele metode de albire sunt potrivite doar pentru clinici stomatologice, altele pot fi recrutate la domiciliu. Acest mod de albire ar trebui să fie ales din motivele întunecării smalțului, precum și intensitatea schimbării culorii.

De ce se întunecă smalțul dintelui?

Dentiștii disting două tipuri modificări ale culorii smalțului: extern și intern.

Tipul extern de email schimbă culoarea implică influențe externe asupra acestuia. De regulă, diferite pete din dinți pot fi îndepărtate cu ușurință, deoarece nu fac parte din compoziția lor minerală.

Tipul intern de schimbări înseamnă o modificare a structurii smalțului sub influența factorilor interni. Este foarte dificil să scapi de o astfel de întunecare. Prin urmare, metodele de albire a dinților în astfel de cazuri sunt ineficiente.

Culoarea smalțului dinților poate varia sub influența următorilor factori:

 • Ce metode de albire a dintilorComponente cromogenice. Este vorba despre coloranți în băuturi și alimente. Deci, la persoanele care beau o mulțime de cafea, ceai, vin sau o mulțime de fumat, dinții treptat devin mai întunecați. Cel mai adesea smalțul dintelui devine gălbui. În unele cazuri, umbra este atât de întunecată încât dinții par să fie vopsite în portocaliu. Acest efect este creat deoarece pigmentul coloranților poate reacționa cu stratul superior al emailului și îl poate asigura în siguranță acolo. Gradul de colorare depinde de frecvența coliziunii smalțului cu componentele cromogenice.
 • Medicamente. Nu este un secret faptul că unele medicamente pot afecta negativ smalțul dintelui. Sunt deosebit de active în această privință antibioticele seriei de tetracicline și preparatele care conțin fluorură. O importanță deosebită pentru culoarea smalțului este numirea acestor medicamente în timpul formării dinților. De fapt, din acest motiv, de la o vârstă fragedă, medicii încearcă să nu prescrie antibiotice la copii ca tetraciclina. În plus, astfel de medicamente nu sunt prescrise de femeile însărcinate. În ceea ce privește fluorura, supraabundanța în organism cauzează fluoroză. Și schimbarea culorii cu această boală este foarte pronunțată.
 • Vârsta. Cu cât persoana devine mai în vârstă, cu atât este mai întunecată smaltul dintelui. De regulă, acest lucru se datorează faptului că smaltul dinților este subțire cu timpul și dentina începe să strălucească prin el.
 • Genetica. Culoarea smalțului este determinată de natură pentru fiecare persoană în parte. Studiile au arătat că pe planetă nu există o singură persoană cu culoarea perfectă a smalțului dinților. Diferențele minime sunt întotdeauna acolo. În plus, grosimea smalțului dinților în fiecare persoană este diferită. La care este mai groasă, are dinți albi. Dacă smalțul este mai subțire, atunci culoarea dinților este mai întunecată. De asemenea, trebuie să luați în considerare diverse patologii congenitale cum ar fi hipoplazia sau hiperbilirubinemia, care afectează în mod semnificativ culoarea smalțului dinților.
 • Cum să vă albiți dințiiIgiena orală inadecvată și diverse boli dentare. În cazul în care o persoană nu își perie dinții în mod regulat, atunci vor exista întotdeauna pete de pigment pe ele. De asemenea, este necesar să se țină seama de faptul că dinții, lipsiți de pulpă în timpul tratamentului, vor dobândi o culoare gri în timp.
 • Producție dăunătoare. Dacă o persoană lucrează în condiții când trebuie adesea să contacteze manganul, fierul sau nichelul, atunci smalțul dintelui este inevitabil mai întunecat.
 • Leziuni la dinți. Unitățile deteriorate ale dentiției schimbă adesea culoarea. Pentru a elimina o astfel de întrerupere este posibilă numai în cabinetul stomatologic.

Cum sa faci dintii mai albi?

Există 3 direcții principale de albire a smalțului dinților:

 1. Tratamentul profesional al smalțului în clinicile stomatologice.
 2. Clarificarea dinților cu ajutorul tehnicilor speciale dezvoltate de medicii stomatologi pentru utilizare mixtă. Aceasta înseamnă că o parte din procedură este efectuată în clinică, iar cealaltă la domiciliu.
 3. Clarificarea acasă a dinților cu mijloace care nu necesită control de către medicul dentist.

Albirea profesională

Acesta include cele mai rapide și mai sigure căi obțineți dinți albi. Întrebați orice dentist cum să vă facă dinții mai albi? Și el, fără ezitare, va oferi trei metode de bază:

 1. Motive pentru întunecarea smalțuluiWhitening Zoom. Această procedură se referă la un tip mixt de clarificare a smalțului dinților. Aceasta înseamnă că o parte din lucrare este efectuată de un medic, iar celălalt pacient poate să-și facă acasă. Principalul agent de albire este un gel. După aplicarea pe dinți, substanțele conținute în gel, sub influența luminii penetrează adânc în smalț și distrug pigmentul. Prima procedură se desfășoară în clinică. Aplicarea repetată a gelului este posibilă la domiciliu. Principalul avantaj al acestui sistem este posibilitatea de a folosi chiar și pacienții cu dinți sensibili.
 2. Laser de iluminat. Această tehnologie este similară cu cea de albire zoom, dar numai gelul este folosit mai agresiv și este afectat nu numai de ultraviolete, ci de un fascicul laser. Avantajul acestei tehnologii constă în înaltă precizie a procesării dinților și selectivitatea procesului. În plus, lumina laser a smalțului trece foarte repede.
 3. Debit de aer. Din punct de vedere tehnic, această tehnologie nu este o albire directă a dinților. Este mai degrabă o curățare foarte bună a dinților fără folosirea substanțelor chimice. Pacientul este apreciat pentru disponibilitatea acestei tehnologii. Principalul său dezavantaj este că, spre deosebire de tehnicile care utilizează chimia, nu este capabil să facă smaltul mai ușor decât umbra dată de natură. În plus, pentru a menține rezultatul va trebui să adere la o anumită dietă.

Din punctul de vedere al filistinei, toate metodele profesionale de albire a smalțului din dinți au un mare dezavantaj - costuri ridicate. Nu este surprinzător că mulți oameni caută mai ieftin, dar nu mai putin moduri eficiente de a face dintii albi.

Acasă clarificarea smalțului

Există multe modalități de albire a dinților acasă. Pentru a descrie totul nu are sens, deoarece majoritatea sunt ineficiente. Să ne referim doar la aceia care într-adevăr permit să strălucească smalțul cu mai multe tonuri.

 • Cum să vă îngrijiți corespunzător dințiiSoda și pasta de dinți. O periuță de dinți cu pastă aplicată trebuie pulverizată cu sifon obișnuit de copt și cu dinți curățați temeinic. Deoarece soda este o substanță abrazivă bună, după câteva curățiri, stratul superior al smaltului care conține pigment va fi șters și dinții vor deveni mai ușori în câteva tonuri. Utilizați acest instrument ar trebui să fie foarte atent.
 • Un amestec de oțet de cidru de mere și sifon. Ambele componente ale agentului de albire pot fi ușor achiziționate la magazin. Acestea sunt ieftine, astfel încât această metodă de clarificare a smalțului este potrivită pentru toată lumea fără excepție. Înainte de a utiliza această soluție, asigurați-vă că membranele mucoase ale cavității bucale nu sunt deteriorate. În caz contrar, puteți obține impresii neplăcute. Pentru a crea un produs, trebuie să amestecați sifon și oțet într-o proporție care să permită obținerea unui măgar. Amestecul rezultat trebuie aplicat pe dinți și lăsat timp de 5 minute. Apoi clătiți bine cu o periuță de dinți. Nu puteți recurge la această metodă mai mult de o dată pe săptămână.
 • Clarificarea dinților cu fructe. Unele boabe și fructe conțin acizi activi care pot reacționa cu smaltul unităților de dentiție. Pe clarificări semnificative nu este necesar să numărați, dar fructele și fructele se descurcă efectiv cu pete unice.
 • Cum să vă păstrați dinții albi pentru o lungă perioadă de timpFrunze de frunze și fructe citrice. Fiecare casă are o frunză de dafin. Citricele pot fi cumpărate astăzi în orice magazin. Pentru a pregăti produsul, trebuie să luați câteva foi de laur și piele de citrice. În primul rând, dinții sunt frecate pe piele, și apoi acestea ar trebui să fie aplicate la lavrushka zdrobit anterior cu ajutorul unei periuțe de dinți. Așteptați câteva minute înainte de clătire. Puteți repeta procedura după o săptămână.
 • · Aplicarea bananelor. Pulpa de fructe poate fi consumată. Este gustos și sănătos. Pentru a ușura dentiția, este nevoie doar de piele. Trebuie să o luați cu o bucată mică și să vă grăbiți dinții în zona zâmbetului. După aceea, așteptați câteva minute și clătiți-vă gura. Această clarificare nu trebuie să fie mai mare de 2 ori pe săptămână.
 • Carbon activat. Acest absorbant ajută nu numai la otrăvire, ci și în smalțul de albire. Pentru a le folosi este foarte simplu: trebuie să întindeți comprimatul medicamentului, amestecați cărbunele cu pulbere de dinți și obțineți amestecul pentru a vă peria dinții. Potrivit medicilor stomatologi, în colțul activat există componente care contribuie la restaurarea smalțului.
 • Un amestec de suc de lămâie și sifon. Acest remediu acționează la fel ca oțetul de cidru de mere cu sifon. Prin urmare, trebuie folosit foarte atent. Este cel mai probabil nu este potrivit pentru persoanele cu dinți sensibili.
 • Un amestec de pastă de morcov și de măr. Nu este nimic de amestecat. Trebuie doar să mănânci aceste alimente. În compoziția lor, există substanțe care curăță bine suprafața dinților și clarifică emailul pentru câteva tonuri. În plus, la mere și morcovi sunt multe substanțe utile.

Clarificarea acasă a dinților cu ajutorul unui capac

Metode tradiționale de albire a dințilorAcestea sunt dispozitive speciale, Dezvoltat de dentiști pentru albirea smalțului la domiciliu. Capacele sunt vândute ca produse gata făcute și sunt comandate. Iar cea de-a doua opțiune este cea mai preferată. Faptul este că capia universală poate freca gingiile și provoacă o salivare excesivă.

În ei înșiși capesii sunt inutili. Pentru ei trebuie să cumpărați suplimentar un gel de clarificare.

Compoziția de albire se toarnă în capac, după care acesta se pune pe dinți. Doar spuneți, pentru o albire eficientă, plasturele trebuie să fie ținut pe dinți timp de mai multe ore. Prin urmare, se recomandă utilizarea acestei remedii pentru noapte.

Durata totală de albire este determinată de dentist. În medie, nu depășește 30 de zile. Efectul va fi vizibil numai după acest timp.

În ciuda faptului că această metodă este luată în considerare în mod absolut sigur, producătorii de agenți de înălbire recomandă, înainte de folosire, să se consulte cu dentiștii.

Cum să păstrați dinții albi?

Dupa iluminare, dintii vor incepe treptat sa se inchida. Acest proces este inevitabil. Cu toate acestea, acesta poate fi considerabil întins în timp. Pentru că trebuie să urmați următoarele reguli:

 • Limitați consumul de băuturi cu componente cromogenice.
 • Refuzați consumul de alcool și fumatul.
 • Nu luați medicamente fără a consulta mai întâi un medic.

În plus, poți din când în când să menții albul smalțați și utilizați agenți de albire acasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a albi dintii: nuantele metodelor de albire a dintilor, costulCum de a albi dintii: nuantele metodelor de albire a dintilor, costul
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Rating-ul bunurilor de albire dintiRating-ul bunurilor de albire dinti
Albirea fâșiilor creastă 3d whitestrips albAlbirea fâșiilor creastă 3d whitestrips alb
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Este albirea dintilor sigura?Este albirea dintilor sigura?
Plăci pentru albirea dinților: indicații și contraindicațiiPlăci pentru albirea dinților: indicații și contraindicații
» » Cum îmi fac dinții albi acasă?
© 2021 amigdas.com