amigdas.com

Caracterul câinelui de rasă Husky din Siberia

Siberian HuskyȘtim cu toții că un câine este prietenul unei persoane. Ea este aproape, când plângem cu bucurie și urlăm când suntem bolnavi, încercând în orice mod să exprimăm "cuvintele" de sprijin în limba noastră canină. Această limbă este înțeleasă fără cuvinte inutile.

Câinele se duce cu fidelitate la ușă când ajungem acasă după o lungă absență. Plăcut plin de bucurie cu o latră și zgâlțâind coada, fără să se îndepărteze de la noi un singur pas. Acesta este cel mai credincios animal din lume. Nu va părăsi niciodată maestrul în mod voluntar și va fi cu el până la sfârșitul zilelor ei.

Ea este un membru cu drepturi depline al familiei noastre, iar pentru unii acești animale înlocuiesc toate rudele și prietenii, petrecându-și zilele într-un apartament numai cu un vechi prieten bun - un câine. Când câinii mor, ei iau o bucată de inimă cu ei. Suntem lipsiți de ceva cu adevărat atât de drag și drag, că cuvintele sunt lipsite de sens aici - trebuie doar să simțim acest lucru.

Și deși strămoșul acestui animal este un lup, un câine nu va jigni niciodată o persoană fără un motiv valid.

Există multe rase de câini în lumea albă. Aproximativ 500 de rase, dar crescătorii nu se opresc și continuă să aducă din ce în ce mai mult. Există clasificarea raselor de către Federația Cynologică Internațională în zece grupe principale:

 1. Gărzi și câini de pază. De exemplu: câine ciobănesc caucazian, Moscova Watchdog, Saint Bernard cu părul brun, etc.
 2. Hounds (vânătoare). De exemplu: Pinscher austriac shorthair, Akita Inu, Malamute Alaskan și altele.
 3. Malamute rasaDachshund.
 4. Așa-numitul câini de companie (câinii exclusiv decorativi care trăiesc împreună cu proprietarii lor în apartamente, case, nu se adaptează la viața de pe stradă).
 5. terrierii.
 6. Pietre primitive cum ar fi Laika, Spitz și altele.
 7. Câini de câine. Acestea includ următoarele rase: Pointer Englez, Drathaar, Burgos Pig, etc.
 8. Retrieverii și spaniolii.
 9. Câini de câini. Cum ar fi rusii Borzois, Servigi, Taigan, Whippet și alții.
 10. Ciobănești. De exemplu: Kelpie australian, Border Collie, Briard și altele.

Astăzi vă vom spune despre rasa Husky siberiană. Acesti caini castiga o imensa popularitate in randul oamenilor, castigand din ce in ce mai multi admiratori. Descrierea acestei rase și despre particularitățile îngrijirii pe care o veți învăța prin citirea acestui articol.

 1. Istoria lui Husky.
 2. Descrierea și caracteristicile caracteristicilor externe ale acestei rase.
 3. Tipuri de culori de Husky siberian.
 4. Caracterul intenționat al reprezentanților acestei rase.
 5. Cum să educați și să instruiți în mod corespunzător.
 6. Caracteristici de îngrijire pentru husky siberian.
 7. Cum și ce să se hrănească pentru dezvoltarea armonioasă.
 8. Unde să cumpărați și cât costă.

Istoria apariției

Siberian Husky este o rasa specializata de caini de sanie, inregistrata oficial de Asociatia Cynologilor in 1934. Se referă la rasă primitivă de Spitz. Patronul ei este Orientul Îndepărtat, iar cele mai apropiate rude sunt câini nativi din latitudinile nordice ale regiunii noastre. Acesta este unul dintre cei mai vechi caini de sanie. În lumea modernă este folosit ca câine de companie și participă la tot felul de evenimente expoziționale.

Halte vechi de la HuskyAmericanii au devenit interesați de această rasă la mijlocul secolului al XIX-lea. Apoi au o popularitate deosebită în rândul populației din Alaska pentru a participa la curse de câini. Rușii și Chukchi au folosit această rasă pentru sania lor (sanie cu o echipă de conducere pe câini). Cu toate acestea, locuitorii din Siberia nu au putut aprecia avantajele acestei rase și le-au neglijat, eliminându-le din lista de rase. SUA a fost prima care a recunoscut husky-ul siberian si a aprobat standardizarea acestei rase.

Husky desemnează eschimosii. Rasa sibirana a fost numita in America de Nord. Numele a fost fixat și a coborât în ​​zilele noastre.

Utilizarea lui Husky ca câine domestic a început activ începând cu anul 1970 și continuă până în prezent. Este imposibil să rezistă acestei frumusețe și ochilor ei credincioși.

Caracteristicile rasei Husky

Acești câini, prin natura lor, au o mare rezistență, un corset puternic muscular și un fizic proporțional în general. Acestea sunt caracterizate de astfel de caracteristici externe standard:

 • Ochii unui Huskycap. Mărimea medie, care curge armonios în trunchi, se împușcă din spatele capului în ochi. Lățimea botului este medie, urechi ar trebui să fie erect, puternic, mediu, asemănătoare cu forma unui triunghi cu un cap rotund.
 • ochi. Formă de formă migdală, cu o fixare largă, înclinată ușor. Culoarea ochilor: de la albastru deschis la maro. Și, de asemenea, diferența în culorile iriselor ochilor este caracteristică, adică, un ochi poate fi carim și celălalt ochi poate fi albastru. Acest fenomen este numit heterocromie.
 • gât. Are o îndoire regulată și o lungime medie ridicată deasupra portbagajului.
 • sân. Scurt, dar destul de puternic și muscular.
 • picioare. Drepte, paralele unul cu altul, sunt fixate larg, tampoanele sunt adaptate condițiilor meteorologice nefavorabile (îngheț, zăpadă, gheață).
 • Picioarele lui Huskycoadă. Are o fringă groasă, ca o coadă de vulpe, de dimensiuni medii. Când câinele este calm - coada este coborâtă și îndreptată, alertă - ridicată peste spate și rotunjită.
 • culoare. Poate varia de la alb la negru. Cea mai populară este culoarea alb-negru a husky-ului. O mască în jurul ochilor cu o bandă dublă pe frunte este caracteristică.
 • Îmbrăcăminte de lână. Moderat dens, lungime medie, cu un substrat moale, dar destul de dens.

de circulație Huskies sunt ușoare, rapide și foarte netede. Când te uiți la mersul acestui reprezentant, se pare că husky se pliază deasupra solului, mișcările sale sunt atât de libere.

Maximul greutate masculin - 28 kg, femele - 23 kg. Greutatea animalului trebuie combinată armonios cu creștere. Acesta, la rândul său, nu trebuie să depășească 60 cm la greabăn pentru bărbat și 56 cm pentru cățea.

miros Ca atare, nu există o rasă Husky, așa că nu o abuzați de spălare.

Din aceste animale nu veți auzi lătratul de la alți câini, ci mai degrabă o mormăială grosolană, mai mult ca o pisică purtată.

Atunci când alegeți un Husky siberian, acordați atenție tuturor calităților de mai sus.

Clasificarea speciilor de culoare

Variante de culoare pentru reprezentanții acestei rase pot fi multe. Condițional, ele pot fi împărțite în următoarele categorii:

 • Negru.
 • Alb. Culoarea cea mai neobișnuită și foarte rară. Husky cu o astfel de culoare arata grozav în diferite evenimente expoziționale.
 • Black HuskyAlb-negru. Culoare, care este cea mai populară.
 • Alb-brun sau ciocolată. Astfel de husky în poporul numit "ciocolată"
 • Gri și alb.
 • Alb argintiu.
 • Brown și alb.
 • Lumină roșie (De culoare galben pal).
 • culoare după tipul de lup.
 • Negru-rosu-alb (agouti, găsiți în principal în câini de câini).
 • Culoarea Pinto (pată albă). Este alb cu pete care diferă în funcție de culoarea de pe cea principală.
 • Sable sau cupru.
 • Marmura. Similar culorii dalmateilor.
 • culoare strasuri. Caracteristica așa-numitului inel solid pe zona gulerului - gât.
 • Isabella White. Aproape alb, cu un roșu deschis.

Husky personaj

Acest câine se distinge prin caracterul plin de viață, o prietenie extraordinară și, în același timp, un calm deosebit. Sunt câini de familie, dar numai un singur proprietar este recunoscut. Foarte îndrăgostiți de copii și ei se rostesc cu ei.

Husky înoată în lacO distracție excelentă va fi jocuri active în aer liber. În timpul iernii, animalul dvs. de companie va fi fericit să tragă sanie cu copiii pe străzi acoperite cu zăpadă, oferind o plăcere de nedescris pentru copii și adulți.

complet lipsa de agresiune față de o persoană și face imposibilă utilizarea unei locuințe ca gardă. Nu latră și nu aruncă pe străini. Acest câine este foarte afectuos și prietenos, dar în același timp este iubitor și activ. Ei se simt bine cu alti caini si chiar cu pisici, daca cresc din copilarie in compania lor.

Folosirea ca vânătoare este inacceptabilă! De asemenea, de la un catelus al acestei rase va creste un paznic sau un paznic. Prin urmare, trebuie să decideți ce vreți de la câine, în primul rând, și apoi să începeți un animal de companie.

Educația unui câine ar trebui făcută, totuși, ca orice alt animal. Fără o abordare adecvată, un animal încăpățânat și necontrolat va crește din ea.

Cum să educați și să instruiți în mod corespunzător

Dacă vă decideți să obțineți un Husky siberian, fiți pregătit să vă schimbați complet modul de viață și să vă îndrăgostiți de călătoriile pe jos pe distanțe lungi. Doar culcat toată ziua în fața televizorului într-o îmbrățișare cu preferatul dvs. nu va funcționa. Acești câini necesită un timp impresionant de mers pe jos și activă jogging regulat, astfel încât maestrul va trebui să se potrivească și să se aducă în formă sportivă corespunzătoare.

Formarea și educarea HuskyAstfel, reprezentanții acestei rase au nevoie:

 • Activitate fizică regulată și jogging.
 • Comunicarea cu reprezentanții acestei rase, tk haski - un câine școlar și are nevoie de o interconectare cu propriul ei tip.
 • Paddock doar pe o lesa, deoarece multe cazuri de fuga de câine sunt cunoscute. Plimbările gratuite sunt posibile numai în cazul unei supuneri necontestate față de comenzile gazdei.
Sunt recomandate lecții de grup cu privire la cursurile generale de formare pentru Husky siberiană, deoarece câinele este înclinat să copieze comportamentul altor reprezentanți. Aceasta este forma cea mai eficientă și mai rapidă de formare.

Rasa câinilor are o specială Husky specială spirit, o minte și o sensibilitate ascuțită și ascuțită, de aceea este necesar să direcționăm aceste calități în direcția corectă, astfel încât de la elevul tău să crească câinele ascultător și bun-fiu.

Este necesar să se aplice strictețea și disciplina. Trebuie să arătați în mod clar și clar cine este stăpânul casei. Atacarea nu este permisă! Asigurați-vă că ați încurajat, după comenzile executate, să remediați efectul.

Cum să ai grijă de un câine Husky

Această rasă este complet potrivită pentru păstrarea în apartamentul dvs. cu paddock obișnuit. Este minunat dacă dețineți o casă privată cu o curte mare. Câinii sunt foarte place să înoate în iazuri, mai ales când este fierbinte. Oferiți animalului dvs. o astfel de oportunitate, conduceți-l la mize și lacuri, lăsați-l să înoate și să se miște din inimă.

Perie pentru câiniRegulile de bază ale îngrijirii pentru husky:

 1. câine șoproane, astfel încât să-l spălați în mod regulat, folosind o perie specială pentru părul câinelui.
 2. tunde ambreiaje, astfel încât gheara doar atingea podeaua ușor.
 3. Curăță-ți urechile de mai multe ori pe lună.
 4. elimina odontolith de la un medic veterinar.

După cum puteți vedea, câinele este nemaipomenit și nu necesită îngrijiri speciale. Mirosul specific este absent, astfel încât cojile nu au nevoie de baie suplimentară. Să ai grijă de un câine nu va face munca specială, principalul lucru, să respecte regulile elementare.

Caracteristicile nutriției

Dieta huskylui siberian nu difera mult de dieta celorlalti caini. Ar trebui să includă:

 • Carne.
 • Pește, de preferință mare.
 • Produse lactate și lapte acru.
 • Legume și fructe.

Și, de asemenea, ar trebui să fie incluse în dieta complexe minerale și vitamine specializate. Veterinarul le poate selecta.

Dacă nu doriți să vă deplasați cu hrana Husky, alegeți cea mai bună opțiune pentru aceasta hrana uscata pentru cainii activi și urmați dozele recomandate de producător.

Nu amestecați alimente uscate și produse naturale! Inițial, decideți cu privire la tipul de hrănire și respectați-o pe toată viața animalului.

Este necesar să se mențină sănătatea și dezvoltarea armonioasă a animalului. Câinii din această rasă trăiesc în medie între 10 și 14 ani. Ei diferă în stare bună de sănătate și rareori se îmbolnăvesc.

În cazul în care să cumpere și cât de mult este

Există două opțiuni pentru achiziție:

 • Cu mâinile. Acestea pot fi prieteni, rude sau străini. Dar garanțiile de rasă pură în acest caz nimeni nu vă poate da.
 • pepiniere în marile orașe ale Rusiei. Aici puteți cumpăra cățeluși cu rasă pură, cu toate acestea, va trebui să plătiți o sumă ordonată.

Costul cateluselor în creșe variază de la 700 la 1500 Americani. Este posibil să cumpărați din mâini pentru 100 de dolari.

Deci, dacă sunteți activi, cu o finalitate și dispuși să plătească o primă pentru achiziționarea de patru picioare prieten, Husky Siberian va deveni un membru indispensabil al familiei și un prieten devotat.

Ciuperca siberiana
Echipa cu câini huziciHusky culoare neagrăCatelus negru HuskyAlb-negru HuskyCatelus Husky alb-negruCuloarea ciocolatei HuskyHusky de ciocolatăPuppy ciocolata colorata huskyNou-născut HuskyHusky alb-griCâine Husky alb-griWhite HuskyDiferite cățeluși HuskyPinto HuskyCopper huskyPuppy Copper-colorat HuskyHusky din culoarea marmureiPuppy Husky din culoarea marmureiHusky Splash CoateJocuri HuskyUrechile lui HuskyCapul lui HuskyOchii multicolori ai lui HuskyHusky picioarele posterioareLamele din față ale lui HuskyGhearele ascuțiteHusky gheare tăiereHusa coadaHusky LânăSelectarea hamurilor pentru HuskyCum să hrăniți huskyAlimente pentru Husky
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Vârsta câinelui după standardele umaneVârsta câinelui după standardele umane
Câți ani sunt păstorii germaniCâți ani sunt păstorii germani
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
Educația și instruirea husky la domiciliuEducația și instruirea husky la domiciliu
Evaluarea câinilor recunoscută ca fiind cea mai gravăEvaluarea câinilor recunoscută ca fiind cea mai gravă
» » Caracterul câinelui de rasă Husky din Siberia
© 2021 amigdas.com