amigdas.com

Tipuri de furnici: structura și descrierea

Tipuri de furniciAntnia aparține tipului de artropode, clasei de insecte, familiei furnicilor, ordinii Hymenoptera (în latină Formicidae). Prin organizarea lor, ele pot fi atribuite unui grup de insecte sociale cu o anumită împărțire în trei caste diferite: bărbați, femei și persoane fizice.

Totul despre furnici: structura unei furnici, descriere, descriere

În structura corpului acestei insecte sunt definite trei componente principale: abdomenul și pieptul și capul conectate împreună cu o talie subțire. Ochii, care constau dintr-un număr mare de lentile, fac posibilă distincția între mișcări, dar nu oferă o imagine clară. Pe cap sunt trei ochi simpli. Anturii se mișcă cu 6 picioare, care sunt înarmați cu gheare, care le permit să urce insectele în sus. Semănăturile segmentale care se află pe cap sunt organele de atingere și vă permit să surprindeți vibrațiile solului, fluxurile de aer și mirosurile.

În viața de furnici mirosul joacă un rol important: cu ajutorul mirosului pe care îl disting membrii comunității lor de alte insecte, dau un semnal de apel sau alarma pentru a ajuta, aflați despre locația alimentelor. Din dușmani, aceștia sunt protejați, folosind otrăvuri sau acid formic, produse de glande speciale.

Caracteristicile structurii și mărimii furnicilor vor depinde de specie, precum și de starea pe care o ocupă în colonie și pot varia în intervalul 1-30 mm. La anumite specii, femelele sunt cele mai mari persoane, unele au femele nu mai mari decât lucrătorii. Femelele au aripi care cad după sezonul de împerechere. De asemenea, despre furnici se poate spune că culoarea lor este complet diferită, variind de la galben, roșu, maro, negru și se termină în culori albăstrui și verzi.

Nume și tipuri

Pana in prezent, au fost studiate peste 15.000 de specii de furnici, din care aproximativ 400 locuiesc pe teritoriul nostru. Aceste insecte sunt greu de clasificat. Acest lucru se datorează faptului că există numeroși hibrizi și specii gemene care sunt greu de distins în ceea ce privește aspectul.

Cele mai interesante sunt următoarele tipuri:

 • Antrumul RoșcoveiRed Myrmics - genul de furnici care este comun în Ural, Europa, Orientul Îndepărtat și Siberia. Reddish femelele pot crește la o lungime de 6 mm, masculii sunt negri, până la 5 mm în dimensiune. Locuințele lor se instalează în copaci, pietre și în pământ căzuți.
 • Gradina neagra - cea mai comună specie, reprezentanții ei se găsesc în abundență în Marea Britanie, Portugalia, în zona de mijloc a țării noastre. Lucrătorii pot avea o dimensiune a corpului de până la 4,6 mm, femelele cresc de la 8 la 10 mm, masculii - până la 5,6 mm. Portbagajul maro închis sau negru este acoperit cu fire de păr mici. Aceste cuiburi de insecte sunt aranjate în lemn putred, sub pietre și în sol. Principala hrană este o picătură dulce, care este afidă, astfel încât insectele provoacă daune considerabile pe terenurile agricole, protejând și reproducând principala sursă de alimente, afide. Specia caracterizează viața record a uterului, care atinge aproape 35 de ani.
 • Antara faraonilorFaraonul furnică provine din Egipt, care sa răspândit în cele din urmă pe toate continentele. Persoanele care lucrează în lungime nu cresc mai mult de 2,5 mm, nu au aripi, galben. Masculi 3,2-3,6 mm lungi, aproape negri, cu aripi. Femele cu dimensiunea de până la 4,6 mm, de culoare galben-maronie, cu furnici inițial înaripate, dar care furnizează furnici după împerechere cu aripile lor. Această specie trăiește în locuri umede, umede, făcând mlaștini în fundație, pivnițe, ornamente interioare, plinte și chiar și în aparate de uz casnic și dulapuri.
 • cherestea un mic furnică trăiește în păduri climatice temperate în toată Eurasia de Nord - din Germania, Belgia și Spania până în Suedia, Finlanda și Rusia. Această specie are o dimensiune corporală de 8-15 mm, o abdomenă neagră, obrajii roșii și o culoare maro-roșcat. Muntele lor este de 2,5 metri înălțime și este format din ace și ramuri. Această specie de furnici este listată în cărțile roșii ale majorității țărilor europene, iar în anumite regiuni este clasificată ca un grup de animale rare.
 • Ant asiaticMireasa asiatică-croitorii pot fi găsiți în zonele subtropicale și tropicale din teritoriile din Vietnam, Australia, India de Sud, Bangladesh și Thailanda. Reprezentanții acestei specii de furnici au un abdomen roșu-portocaliu cu membrele bej, pictat într-o culoare verde strălucitor. Dimensiunea persoanelor fizice care lucrează nu depășește 9 mm, uterul crește până la 14 mm, bărbații la - 11 mm. Ei își construiesc locuințele pe copaci, fixându-le frunzele larvei pe frunziș, pentru că se numesc "croitori". Colonia, care deține până la jumătate de milion de indivizi, este situată simultan pe o duzină de copaci. Pupele și larvele de furnici sunt folosite ca hrană pentru păsări de curte, în medicina populară și tradițională, precum și în bucătăria din Thailanda și India.
 • Dinozaurul gigant - aceasta este cea mai mare furnică din lume, care poate crește până la o lungime de 36 mm și are o culoare neagră a trunchiului. Ant gigantic trăiește numai în savanele din America de Sud și în pădurile umede. O caracteristică distinctivă a speciei este absența totală a reginelor și a masculilor înaripați. Rolul reginelor este jucat de indivizii de lucru - femei care sunt capabile de fertilizare. Locuințele sunt subterane, la o adâncime de până la o jumătate de metru, și pot găzdui întreaga familie mică, formată din 25-40 de persoane.
 • Antul Bloody-RedSânge roșu de sânge larg răspândită în zona de mijloc a Rusiei, în Europa, se găsește în Mongolia și China. Persoanele care lucrează ating o dimensiune de până la 9 mm și au un cap portocaliu cu un corp negru. Uterul poate ajunge până la 11 mm și diferă în portocaliu cu piept și cap roșu. Cuibul de vară se află sub pietre, în pământ și pe jumătăți putrezite, iar iarna familia se mută într-un alt cuib care se află aproape de baza copacilor.
 • Originea lignometului - este un rezident al regiunilor din Orientul Îndepărtat din Rusia, este în Cartea Roșie ca o specie de dispariție. Persoanele care lucrează în lungime 4-6 mm, de culoare maro închis. Femelele și masculii sunt complet negri și au o dimensiune de 10-12 mm. Cuiburile se gasesc in lemn de brad, pin corean, mesteacan, tei si stejar mongol.
 • Legiunea Ants - Un subgrup de furnici nomazi care trăiesc numai în zona subtropicală și în tropice. Această specie este deosebit de răspândită în America de Sud și Centrală, poate fi găsită pe teritoriul Africii. Ei locuiesc în colonii mari, partea principală fiind formată din indivizi care muncesc. În ciuda dimensiunilor aproximative de 2,5-4,5 mm, această specie de furnici "ia" numărul său mare, cu invazia distrugând culturile de plante cultivate.
 • PolyergusGalben Ant-Amazon - o specie destul de mare: femelele pot ajunge la aproape un centimetru în lungime, masculii sunt puțin mai modeste - 6.5-8 mm, "soldații" sunt chiar mai mici și rareori cresc mai mult de 4-6 mm. "Soldierii" și femelele au nuanțe roșii galbene, corpul, de regulă, este acoperit cu fire de păr de culoare neagră. Bărbații sunt negri, antenele și membrele sunt de culoare maronie. Speciile trăiesc în vestul Siberiei, în regiunile de vest ale Asiei, în țările Europei. Insectul preferă să trăiască în păduri umede, să construiască un mușcătură care să-și aleagă marginile și curățenia.

Unde trăiesc?

Datele insectelor pot fi văzute pe toate continentele, în orice zonă și regiune climatică. Ele nu sunt prezente doar în deșerturile calde, pe insulele reci ale Islandei și Groenlandei și, de asemenea, în climatul aspru al Antarcticii și al Arcticii. În regiunile cu un climat rece și temperat, insectele hibernează iarna.

De regulă, aceste insecte se construiesc într-o locuință aborigenă în lemn rotunjit sau învechit, sub pietre mici sau în pământ. Anumite specii locuiesc lângă o persoană sau apucă cuiburile altor persoane.

Ce mănâncă?

Alimentele sunt diverse și vor depinde de specii. Meniul zilnic al mai multor specii este alcătuit din alimente de origine animală și vegetală, fiecare cu o mâncare de câteva ori pe zi.

 • Baza dietei carbohidrati este formata din secretii de miere si rosii de miere - dulci de insecte, in special de afide. Anturii - pentru ei înșiși cresc afidele, păstrează-o, protejează de alte furnici.
 • Sursa proteinei sunt rămășițele animalelor, insectelor moarte, ouălor trofice care plasează uterul în timpul unei suprapuneri de alimente, alimentelor digestate de furnici adulți și ouăle de insecte dăunătoare. Larvele de insecte domestice sunt mulțumite de resturile de feluri de mâncare de ouă, de gelatină și de produse lactate. Nutriția uterului este, de asemenea, compusă din produse proteice, care sunt mestecate în mod special prin grija de furnici în spatele ei.
 • În timpul iernii, insectele cad într-o stare de dormit, la care suferă de foame. Multe specii, în același timp, în timpul iernii, duc un mod activ de viață într-un mușcătură etanșă, alimentând pe diferite stocuri.
 • Obiceiurile de recoltare folosesc boabe, fructe uscate și semințe uscate de plante. Ei pot stoca un kilogram de materii prime, acest lucru vă permite să hrăniți o colonie întreagă în timpul iernii. Ansamblurile de frunze de anthurie într-un momeală aduc particulele de frunze, le mestecați și le lăsați pentru depozitare în camerele de seră. După un timp, aceste ciuperci cresc în ciuperci în boltă, care sunt principalele produse alimentare. Ants-centromirexele consumă doar termite. Ant-Dracula consumă sucul pe care larvele îl secretă și insectele se hrănesc cu larvele. Malurile de casă sunt absolut omnivore.
 • Componente suplimentare ale alimentelor pot fi sucuri de lemn, nuci, rădăcini și semințe de plante.

reproducere

Toată reproducerea se face în mai multe moduri și are loc de două ori pe an.

 • În timpul primei metode, uterul cu un anumit număr de persoane care lucrează din societate este separat și creează un nou mușcătură.
 • O altă opțiune - un zbor de căsătorie, în care o femeie din mlaștina altcuiva este fertilizată de mai mulți bărbați. Apoi pune ouă, de la care se nasc furnici. Bărbații mor după un anumit timp. În timp ce indivizii de lucru nu apar, femelele se hrănesc cu resturile musculaturii aripilor. Femelele și furnicile de lucru se naște din ouă fertilizate, iar masculii din ouă nefertilizate.

Aceste insecte sunt complet inofensive, firește, atunci când nu se uită la locuința umană pentru locul lor de reședință. Pentru că pur și simplu nu trebuie să fie exterminate: totuși, furnica este o legătură importantă în lanțul ecologic.

Anthill

Modul de viață al acestor insecte seamănă foarte mult cu societatea umană: la fel ca oamenii, furnicile au propriile profesii:

 • Soldații sau soldații confiscă teritoriul și protejează mândria de dușmani.
 • Antreprenorii și constructorii construiesc comunicații și tuneluri, construiesc o locuință.
 • mușuroiAsistentele se ocupă de larve.
 • Medicii izolează persoanele bolnave, sunt angajate în tratament și, dacă este necesar, fac intervenții chirurgicale - mușcă membrele deteriorate.
 • Producătorii de animale de crescătorie sau fermierii au crescut rădăcini, afide, viermi și medici.
 • Minerii adună mâncare și o pun în camere speciale de mâncare.
 • Reese colectează semințe de plante.
 • Se recoltează tăietori de frunze, iar frunzele sunt de asemenea răsucite, după care se cultivă coloniile de ciuperci care servesc ca hrană pentru furnici. De asemenea, există furnici care folosesc bucăți de fecale sau insecte pentru a crește ciupercile.
 • Gravedigerii fraților decedați sunt duși la cimitir.
 • Dulgherii colectează guma, care iese din plante.

Fapte interesante

Există, de asemenea, fapte surprinzătoare despre furnici:

 • uter, care este fondatorul coloniei, trăiește de obicei 6-7 ani. Dar există cazuri în care ea a supraviețuit la 15 ani - aceasta este o înregistrare printre insecte.
 • Ouă de ouă în meniul său include cu plăcere locuitorii din țările asiatice și Africa. Se crede că această delicatețe crește potența și este bogată în proteine. Mexicanii folosesc acest fel de mâncare în sărbători, răspândind ouăle de tortilla de porumb.
 • Bullet ant, care trăiește la tropice, are o otravă puternică, care, atunci când musca victima se simte, semnificativ mai mare decât durerea de la muscatura de viespe sau albina. Anumite triburi indiene au folosit otrava furnica în timpul ritualului de inițiere a băieților, a pus mâna pe sac umplut cu acest tip de mușcături de furnici din cauza sa se umfle de mână și foarte inflamat. Probabil, în acest fel, liderii încearcă să insufle stăruința în băieți.

Cele de mai sus sunt doar câteva fapte uimitoare despre furnici. În biologia oricărui tip de date despre insecte, puteți găsi ceva original și unic. Se datorează acestei unicități și abundenței diferitelor caracteristici adaptive care au putut să devină unul dintre cele mai avansate și mai numeroase grupuri de artropode în general.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de furnici într-o casă privatăCum să scapi de furnici într-o casă privată
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Cum să faci o fermă de furnici acasăCum să faci o fermă de furnici acasă
Cum să obțineți furnici acasă în apartamentul dvs.Cum să obțineți furnici acasă în apartamentul dvs.
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Cum să scapi de oaspeții neinvitați: furnici roșii domesticeCum să scapi de oaspeții neinvitați: furnici roșii domestice
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Cum să scapi de furnici roșii în apartamentCum să scapi de furnici roșii în apartament
Mijloace de la furnici din apartamentMijloace de la furnici din apartament
Produse pentru protejarea pomilor fructiferi de furniciProduse pentru protejarea pomilor fructiferi de furnici
» » Tipuri de furnici: structura și descrierea
© 2021 amigdas.com