amigdas.com

Fabricarea și montarea cilpelor și a plăcilor la ușile de intrare

Docuri, ornamente - elemente importante ale deschiderii ușii.Foarte des, atunci când instalați ușile de intrare în casă, acestea trebuie să fie echipate suplimentar cu dibluri și plăci. Acestea vor fi necesare pentru ca deschiderea să fie adusă în minte în termeni de funcționare și pentru a crea o structură completă împreună cu alte elemente ale ușii.

Cum să instalați fitingurile și ornamentele pentru ușa din față și ce sunt acestea, vom examina acest material.

Clasificarea bunurilor

Ușa din față trebuie să fie echipată cu echipament suplimentar.Pentru a înțelege cum să plasați corect docurile pe ușile de intrare, trebuie să le înțelegeți designul și tipurile acestui dispozitiv.

Ele fac parte din cadrul ușii, datorită căruia ușa este conectată la plăci, cu ajutorul cărora puteți închide peretele în deschidere. Foarte des pereții sunt mai groși decât cutia însăși, atunci trebuie să folosiți curelele, să le atașați la cutie, compensând astfel materialul lipsă.

Cel mai adesea, aceste dispozitive sunt fabricate din materiale precum:

 • MDF;
 • metal;
 • copac.

De asemenea, aceste elemente sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • Diagrama arată procesul de instalare a gardului de pe ușă.simplu fără margine - cea mai simplă versiune sub forma unei bare drepte a cărei margini nu sunt prelucrate. Secțiunile în viitor vor fi ascunse de platbande, dar cu umiditate instabilă acest lucru poate avea un efect negativ asupra vieții lor de serviciu;
 • simplu, echipat cu o margine - în acest caz, toate muchiile lamelelor sunt acoperite cu o margine de protecție, care nu permite umezelii să intre în material în sine. Elementele de construcție ar trebui să se potrivească, în mod ideal, cu dimensiunea casetei de ușă de intrare, altfel stratul de acoperire va trebui tăiat;
 • telescopic - cele mai confortabile, cu marginile prelucrate, care sunt procesate pentru conectarea "spike-groove" cu o cutie și plăci. Lățimea poate fi reglată datorită faptului că elementul poate să alunece la distanța dorită.

Cum să faci tuhki și plăci pentru ușa de la intrare

De cele mai multe ori toate materialele necesare pentru deschidere pot fi achiziționate complet cu ușa de intrare. Dar le poți face singuri, mai ales dacă este un material de finisare lemn natural folosit. Cu aceasta este foarte convenabil pentru a lucra și arata grozav cu ușa de intrare din orice material.

De exemplu, pânzele metalice sunt perfect decorate pentru un copac, iar decupajele și plăcile din lemn natural vor arăta foarte estetic în acest caz.

Pentru a face trim și dongle pe cont propriu, urmați pașii din acest manual:

 • Figura arată cum să faceți corect ușile pentru lemn.Determinați dimensiunea și tipurile de elemente;
 • Pentru a determina lățimea dorită a gardului, luați ca bază grosimea peretelui și îndepărtați de la el lățimea cutiei, adăugând dimensiunile elementelor de fixare;
 • cele mai simple plăci și fitinguri pot fi făcute pe baza unor șanțuri drepte. Cumpărați materialul și tăiați tot surplusul. Plăcile pot fi de asemenea pliate, dar trebuie să se potrivească articulațiilor sub fixare;
 • o soluție foarte bună va fi echiparea canelurii. Pentru a face acest lucru, luați bordul și de la capătul său marcați conturul pentru tăiere;
 • Pentru a îndepărta bara din material în exces, utilizați o daltă, un burghiu sau un dispozitiv de frezat de mână;
 • Suprafața este decojită de șmirghel, iar coloana vertebrală este tăiată din partea opusă. Materialul ar trebui apoi să fie îndepărtat la margini de mărcile;
 • pentru a da umbra potrivita, a lua o pata si a deschide suprafata cu doua straturi de lac. Pentru a decora ușa cu o metodă nestandardă, umbrele și ornamentele pot fi vopsite în orice culoare doriți.

Procesul de instalare a porților și carcasei: etapele de lucru

Procesul constă în trei etape:

 • lucrări pregătitoare;
 • instalarea de baterii;
 • instalarea plăcilor.

După instalarea ușilor, ușile arata mult mai estetice.Să începem cu măsurile pregătitoare. În primul rând, trebuie să vă asigurați că fiecare element al structurii ușii de intrare este egal. În acest scop suprafața pereților trebuie curățată de la resturile de construcție și nivelul de tencuială, dacă este necesar.

Paletele minore nu sunt importante, deoarece lumenul poate fi acoperit cu o spumă de montaj. În plus față de spumă ca încălzitor pentru ușa de intrare, puteți utilizați polistiren expandat sau vată minerală. Ele sunt puse sub cutie și dodo pentru a evita pierderile de căldură.

Sub plăci trebuie să pregătiți o suprafață plană și să le fixați după finisarea pereților. În plus, inegalitatea pe perete poate ascunde docul telescopic, conectat cu cutia și plăcile.

Cum să puneți docurile

Pentru a instala instrumentele de care aveți nevoie:

 • ciocan de lemn;
 • nivelul clădirii;
 • bomfaier;
 • creion.

Mai întâi trebuie să eliminați excesul de înălțime, măsurați în avans distanța necesară. Cele mai simple doze sunt instalate cu ajutorul spumei și a unghiilor de asamblare:

 • elementul este fixat în deschidere;
 • apoi cuie, astfel încât unghiile au intrat în bază sub forma unui cadru sau a unei bare suplimentare;
 • Spațiul dintre gard și perete este înghețat;
 • În deschidere, distanțierele sunt plasate astfel încât ornamentele să nu se miște sub presiunea spumei.

Dacă instalați donglele pe ușile metalice de intrare, atunci se utilizează metoda "spike-groove" sau înfășurarea, iar șuruburile sunt folosite în loc de unghii. Este necesar un burghiu pentru găuri.

Și pentru a instala și fixa docuri telescopice în deschiderea ușii, trebuie să aduceți elementul pe cadrul ușii și pune vârful în canelura pregătită. Apoi elementul se extinde până la lățimea dorită, iar pe partea inversă, plăcile sunt plasate în același mod.

Spuma de montaj aici nu va fi deosebit de necesara, deoarece elementele structurale si atat de bine atașate unele de altele, dar pot fi aplicate suplimentar pentru astfel de scopuri:

 • asigurarea unei conexiuni mai puternice;
 • eliminarea decalajelor dintre perete și placare;
 • asigurarea izolației fonice și termice a ușii de intrare.

Cum de a pune platbandele

Plăcile sunt necesare pentru decorarea cadrelor și îmbunătățesc estetica.Trecem la etapa finală a lucrării - instalarea plăcilor. În special, acest lucru este necesar pentru a vă asigura că suporturile de perete sunt fixate cât mai sigur posibil.

Pentru a fixa platanele aveți nevoie de lipici și unghii. Și pentru a nu încălca integritatea stratului de acoperire, puteți utiliza unelte telescopice și spumă de montaj.

Din interiorul camerei puteți instala orice ornament. Pentru a instala o structură de lemn sau MDF Vor fi necesare unghii, iar punctele de fixare pot fi mascate cu autocolante de mobilier.

Cel mai bine este să folosiți unghiile lichide și să le aplicați punctual, astfel încât excesele să nu iasă din ele. Modelele telescopice ale plăcilor trebuie să fie atașate mai întâi la dolly și apoi la perete.

Ușile și plăcile sunt necesare nu numai pentru instalarea ușilor de intrare, ci și pentru instalarea structurilor interurbane. Este foarte important să alegeți aceste accesorii în avans, astfel încât umbra lor să nu fie discordantă cu frunza ușii și cutia.

Și pentru a stabili aceste elemente pe cont propriu, după cum vedeți, nu există nici o dificultate. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile cât mai clar posibil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a izola în mod corespunzător ușile de intrare din lemnCum de a izola în mod corespunzător ușile de intrare din lemn
Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?
Cum se instalează ușile într-o casă din lemnCum se instalează ușile într-o casă din lemn
Stânga sau dreapta: cum să definiți corect pânzaStânga sau dreapta: cum să definiți corect pânza
Cum de a alege dimensiunea unei uși de intrare metal cu o cutieCum de a alege dimensiunea unei uși de intrare metal cu o cutie
Ușă de intrare într-o casă privată: fotografie, preț, sfaturi privind alegereaUșă de intrare într-o casă privată: fotografie, preț, sfaturi privind alegerea
Ușă de intrare la o casă privată - design, fotografieUșă de intrare la o casă privată - design, fotografie
Instalarea ușilor metalice cu mâinile tale: fotografie și videoInstalarea ușilor metalice cu mâinile tale: fotografie și video
Selecția ușilor de intrare la o casă privată: caracteristici, fotografieSelecția ușilor de intrare la o casă privată: caracteristici, fotografie
Caracteristici ale instalării ușii ușii de închidere cu tineCaracteristici ale instalării ușii ușii de închidere cu tine
» » Fabricarea și montarea cilpelor și a plăcilor la ușile de intrare
© 2021 amigdas.com