amigdas.com

Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?

Cum să hrănești puii ciobăneștiExistă astfel de rase de câini, cererea pentru care va exista întotdeauna. Unul dintre ei este Ciobanescul german. Această rasă este unică în felul ei și necesită pregătire specială de la viitorul proprietar.

În plus față de alocarea unei dane pentru un catelus, va trebui să achiziționați un număr de accesorii de îngrijire a câinelui - perii, șampon pentru baie, jucării și un castron special pentru hrănire. O atenție deosebită ar trebui acordată problema hrănirii ciobanului german. Dacă doriți ca un animal sănătos și puternic să crească dintr-un catelus, atunci trebuie să știți ce puteți să-l hrăniți în diferite perioade de viață.

Pregătirea pentru apariția copilului în casă

Înainte de a trece la luarea în considerare a hranei pentru animale care poate fi oferită catelului ciobanesc german, ar trebui să decideți întrebarea cu feluri de mâncare pentru prăjituri. Cel mai bun, dacă este vorba de metal sau boluri cu email. Cea mai bună opțiune - produse duble în care puteți da simultan câinelui, apei și alimentelor. Atunci când alegeți un castron pentru un catelus, asigurați-vă că acesta are înălțimea optimă pentru suport. Ar trebui să fie localizat nu mai jos de pieptul animalului.

Rețineți că dacă de la cea mai mică vârstă copilul va mânca din mâncăruri necorespunzătoare, atunci când crește, el sau ea poate dezvolta malformații care amenință sănătatea. Cele mai frecvente dintre ele sunt humpbacked înapoi și vysokodadost. Nu putem exclude o astfel de patologie ca slăbiciunea labei din față, care este o problemă gravă pentru ciobanul german. Pentru a nu cheltui banii în mod constant pe boluri noi, este mai bine să cumpărați imediat unul pe un suport cu un regulator de înălțime.

Acum știi care sunt cele mai bune boluri pentru un catelus de ciobanesc german și poți continua să iei în considerare principala întrebare - ce fel de mâncare se poate da catelului.

Alegerea furajelor

Pui de farmec german - caracteristicile de îngrijireFiecare copil în primele două luni din viață ar trebui să mănânce laptele matern. Având în vedere acest lucru, specialiști recomanda cumpararea unui catelus Ciobanesc german atunci când poate mânca deja hrană obișnuită pentru câini. Cel mai adesea, câinii din această rasă primesc două tipuri de hrană:

 • Tradițional. Aceasta include hrana pe care proprietarul o poate pregăti pentru propriul animal de companie.
 • Alimente uscate. În acest caz, vorbim despre toate produsele conservate care sunt oferite proprietarilor de câini în magazinele specializate.

Frecvența de alimentare

Gândindu-te la ce fel de mâncare să cumperi pentru un catelus de ciobanesc german, trebuie să înveți mai întâi că, în funcție de vârsta câinelui, trebuie să i se ofere o hrană specială de o anumită compoziție, valoare energetică și într-o anumită cantitate.

Până când câinele are vârsta de 1,5 luni, trebuie să se hrănească de 6 ori pe zi. Și mesele ar trebui să fie la intervale regulate. După atingerea vârstei specificate, diferența dintre Hrănirea unui câine ciobănesc crește. Astfel, la vârsta de 3 luni, catelul trebuie hrănit la fiecare 4 ore. La vârsta de 6 luni, va trebui să vă hrăniți animalul de companie de 3 ori pe zi. Începând cu 7 luni, câinelui i se poate da mâncare de două ori pe zi. Organismul prietenului dvs. cu patru picioare va funcționa corect dacă îi dați mâncare în același timp, respectând dieta conform vârstei sale.

Pui de hrănire - alegeți o dietăDe regulă, puii de ciobanesc german sunt transferați din laptele matern la hrană regulată la vârsta de 6 săptămâni, nu mai devreme. Dar nu toți crescătorii de câini novici știu că este posibil să dea un câine la această vârstă. Acordați o atenție deosebită alegerii hranei pentru animale în perioada de 1,5 luni, ceea ce animalul dvs. va mânca, depinde de modul în care va crește. Pentru a trece un câine tânăr pentru alimente pentru adulți nu conduce la complicații de sănătate, ar trebui să găsiți în prealabil ce substanțe nutritive și vitamine ar trebui sa primeasca prietenul tau cu patru picioare cu alimentele pe care le va alege pentru el.

proteine

Conform reglementărilor actuale, în dieta catelului, cota lor ar trebui să fie de cel puțin 30%. Deficitul de proteine ​​poate provoca o varietate de boli la câine. Faptul este că, dacă există lipsă de proteine ​​la câine, sistemul imunitar va înceta să funcționeze în mod normal. În plus, va încetini creșterea articulațiilor și a mușchilor.

Grăsimi și carbohidrați

În dieta oricărui câine, aceste substanțe trebuie să fie în mod necesar prezente. Pentru dezvoltarea normală grăsime ar trebui să fie de 2,5 grame pe kg de greutate animală. În ceea ce privește carbohidrații, cantitatea pe care catelul o va primi în fiecare zi cu alimente ar trebui să fie de 16 g pe kg de greutate corporală.

vitamine

Un rol important în dezvoltarea câinelui îl joacă vitaminele și este necesar să le selectați cu atenție. Dacă faceți o greșeală cu alegerea potrivită sau dozare, corpul cățelușului va fi grav rănit. De exemplu, la o excesiv de mare cantitatea de calciu, vitaminele A și D, sistemul osos poate suferi, ceea ce, având în vedere vârsta câinelui, poate duce la consecințe grave.

Acum este momentul să aflați mai multe despre faptul că puteți oferi un cățeluș de păstor german la vârste diferite.

O lună

În timp ce puii nu au împlinit 2 luni, sunt hrăniți cu același lapte maternal. Prin aceasta, animalele primesc nu numai toate substanțele necesare dezvoltării normale, ci și anticorpii. Prin urmare, este important să alegeți momentul transferului pe alimentele adulte. Se recomandă crescătorilor să înceapă să introducă alimente adulte în rația de pui la vârsta de 2 săptămâni. Pentru alimente complementare, luați lapte și amestecați cu ou, păstrând proporția de 1 ou: 1 litru de lapte. De asemenea, la această vârstă pot fi începu să dea carne de vită cu tun subțire.

Ciobanescul german - caracteristicile raseiDupă un timp, pot fi introduse noi produse în dieta - terci din mană, hrișcă și crustă de pâine fiartă în lapte. Se permite, de asemenea, să se dea animalelor într-o cantitate mică de pâine de grâu înmuiată în lapte. La vârsta de 3 săptămâni, dieta poate fi se diluează cu bulion de carne și supă scurtă. Adulții adulți ar trebui să li se administreze bebelușilor de 4 ori pe zi, dar numai după ce primesc porția din laptele mamei pe care o pun. Începând cu vârsta de 1 lună, o varietate de produse pot fi introduse în alimentația catelului.

Dacă vă decideți să aveți un catel ciobanesc german la vârsta de 2 săptămâni, vă sfătuim să vă abțineți de la introducerea unor noi produse în dieta dumneavoastră. Așteptați 2 luni și, până atunci, hrăniți-o în același mod ca și crescătorul.

Cât de mult ar trebui să fie alimente?

Într-o zi, catelul ar trebui să primească 100 g de carne, 200 g de produse lactate. Rezolvarea problemei cu alimentele pentru catelus la vârsta de 2 luni, voi ar trebui să fie cântărite în mod regulat - dacă nutriția este selectată corect, în fiecare zi creșterea în greutate la câine va fi de aproximativ 150-170 g.

La vârsta de o lună, catelusii germani de ciobanesc pot primi nu numai alimente gătite, ci și alimente uscate. Aceasta este o opțiune foarte convenabilă pentru proprietari, deoarece economisește mult timp și efort. Deși toți proprietarii și crescătorii în același timp încearcă să ofere cărnii la această vârstă o hrană naturală.

Dar dacă decideți să diluați dieta cu alimente uscate, vă recomandăm să o introduceți în porții mici, nu mai devreme de catelul va fi de 2 luni, diluându-l cu produse naturale.

1,5 luni

Acum cățelușul este puțin mai în vârstă și poate să i se dea oasele moi o dată pe săptămână. Ele conțin multe minerale utile pe care corpul unui câine tinar are nevoie. Cu toate acestea, respectați măsura.

Pui de hrănire - caracteristici ale dezvoltării ciobanului germanDă-i animalului tău această delicatețe nu este necesară înainte de a mânca mâncarea principală.

La vârsta de 1,5 luni, dieta poate introduce ulei de pește pentru a preveni rahitismul. Adăugați-o nevoie în cantități mici. Va fi suficient să începeți cu 2-3 picături la început și apoi puteți crește. Există și alte reguli de hrană care trebuie respectate:

 • Încearcă să dai alimentele pentru câini la temperatura camerei;
 • În mod ideal, partea pregătită pentru pui trebuie să fie complet consumată. Dacă catelul nu este plin, nu lăsați în nici un caz un castron.
 • Aveți grijă ca animalul dvs. de companie să aibă acces permanent la apă proaspătă.
 • Din momentul apariției în casa unui câine alegeți pentru el un loc în care îl veți hrăni în mod constant.

2 luni

Când catelul se transformă în 2 luni, se introduc unele modificări în dieta sa. Puteți decide singur, ce produse să adăugați în meniu, dar încercați să rămâneți la linia principală. Pentru ca un catel să crească în mod normal și nu are probleme de sănătate, asigurați-vă că următoarele meniuri sunt în meniul său.

Principala regulă pe care trebuie să o urmați - animalul dvs. de companie la această vârstă trebuie să fie de cel puțin 5 ori pe zi. Dietul său ar trebui să arate astfel:

 • o mică porție de brânză de vaci (200 g) și chefir;
 • Puppy lunar de cioban - dieta potrivitaPorumb de mei, orez sau hrișcă, fiert cu lapte (200 g);
 • Porridge, preparat pe apă (200 g), puțin carne de vită tocată (50 g) și legume fierte;
 • Carne fiartă (carne de vită, curcan), o mică porție de terci de ovăz (100 g);
 • Masa finală reproduce oricare dintre hrănirile de mai sus. În plus, un complex de vitamine este introdus în hrană, care poate fi achiziționat la farmacie pentru animale.

4 luni

La această vârstă, catelul a devenit mai puternic, mai puternic și mai durabil. Acum petrece mai mult timp în jocuri, și tu trebuie să înțeleagă, care ar trebui să fie alimentele sale în 4 luni. Există parametri specifici pe care un cățeluș trebuie să le îndeplinească la această vârstă - o greutate de aproximativ 20 kg, o creștere de aproximativ 55 cm, un volum în piept de 65 cm.

Nu contează dacă catelul tău nu îndeplinește acești parametri. Totuși, fiecare animal în felul său propriu este individual și are propriile caracteristici, inclusiv în dezvoltare. Este posibil ca după un timp să atingă standardele specificate și, poate, chiar să le depășească.

La catelusii ciobanului german la aceasta varsta exista o schimbare de dinti si molotare, in care in loc de un tunel de catelus creste lana adevarata. De asemenea, la patru luni, câinii tineri cresc în mod activ. prin urmare trebuie să vă asigurați Animalul dvs. de companie are tot ce aveți nevoie - vitamine, proteine ​​și minerale. În cazul deficienței anumitor substanțe nutritive la câine, pot să apară anomalii de dezvoltare.

La această vârstă, miezul trebuie să primească carne tocată în formă brută sau fiartă. De asemenea, ar trebui să primească o cantitate suficientă de brânză de vaci și produse lactate. Asigurați-vă că în meniul copilului tău au existat și legume - adăugați-le la fiecare porție a hranei, de preferință într-o formă fiartă. Pentru o dezvoltare normală, încercați în mod regulat să hrăniți un ou de pui pe zi.

5 luni

Copilul are deja 5 luni. La această vârstă, este de asemenea necesar să abordăm cu atenție chestiunea alegerii alimentelor pentru un catelus german de ciobanesc. Acum poate fi hrănit de 3 ori pe zi. Cu fiecare recepție copilul dumneavoastră nu trebuie să primească mai mult de 500 de grame de alimente. Numărul de ouă poate fi redus la 2 pe săptămână. Iată meniul detaliat pentru cățeluș la vârsta de 5 luni:

 • Brânză brută, amestecată cu chefir (350 g), un supliment mineral, calculat ținând cont de greutatea câinelui;
 • Terci de mei, orez sau hrișcă (200 g), carne de orice fel (250 g), un ou;
 • O mică porție de 200 g de carne de porc, 250 g de carne și câteva legume;
 • În fiecare porție a furajului trebuie să introduceți nu numai pansamente minerale, ci și vitamine.

6 luni

Catelusii ciobanului german - educație și dezvoltareCând bebelușul împlineste vârsta de 6 luni, numărul de mese este redus la 3 zile. Meniul câinelui dvs. va arăta astfel la această vârstă:

 • 500 g de carne;
 • 1 ou de pui;
 • 250 g de cereale;
 • 300 g brânză de vaci;
 • 250 g de legume;
 • 500 ml de lapte;
 • 1 lingura. l. orice ulei vegetal.

În viitor, dieta câinelui ar trebui să includă o hrană de două ori. În același timp, trebuie să măriți dimensiunea porțiunilor.

concluzie

Îngrijirea adecvată a unui cățeluș ciobanesc german necesită cunoașterea specificului acestei rase. Dar, în același timp, există reguli generale ar trebui respectate fiecare proprietar care vrea ca catelusul sa creasca sanatos si puternic.

Un rol special este acordat nutriției, ale cărui numeroși crescători de câini încep să aibă multe probleme. Nu toată lumea știe ce să hrănească câini la o vârstă fragedă, deoarece meniul la 1 și 6 luni va fi semnificativ diferit. Prin urmare, dacă vă interesează prietenul tău cu patru picioare, află în prealabil ce anume și în ce cantități poți să-i dai un cățel de ciobanesc german și să respecte exact acest program de masă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Boxerul german: o rasă uimitoare de câiniBoxerul german: o rasă uimitoare de câini
Ciobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruseCiobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruse
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Ce să hrănești un ciobănesc german. Ce fel de mâncare să alegeți?Ce să hrănești un ciobănesc german. Ce fel de mâncare să alegeți?
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Cum să hrăniți în mod adecvat un Labrador acasă?Cum să hrăniți în mod adecvat un Labrador acasă?
Ce să hrănești catelul jucăriei - toate regulile unei alimentații echilibrateCe să hrănești catelul jucăriei - toate regulile unei alimentații echilibrate
» » Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?
© 2021 amigdas.com