amigdas.com

Avantaje și caracteristici ale rasei de oi Edelbaev

Oi acasăOile din rasa Edilbaev au fost mult apreciate de crescători de mult timp. Orice fermier cu experienta stie cat de profitabil oile Edilbaev difera de rudele lor de alte rase. La urma urmei, gestionarea cu succes a reproducerii oilor necesită prezența unor animale sănătoase, din care puteți obține nu numai carne și grăsimi, ci și lapte și lână bună. Oile Edilbaevsky

să îndeplinească în mod ideal toate aceste criterii și, în același timp, să fie extrem de neprotennici.

Indivizii din aceasta rasa se poate adapta cu ușurință la astfel de condiții incomode de mediu, cum ar fi vânt și seceta - o situație obișnuită pentru domenii cum ar fi Kazahstan - locul de nastere rasa edilbaevskoy de oi. Desigur, într-un astfel de climat, să găsească o iarbă suculent este extrem de problematică, dar nu contează cât de slabă și nici nu a fost puterea edilbaevskih oi grăsimea de coada ei încă mai reușesc să mănânce, care, fără îndoială, este un mare avantaj al rasei.

Deci, cum au apărut aceste creaturi uimitoare?

Apariția rasei

Rasă de oi Edilbaevskaya a apărut datorită crescătorilor folk din Kazahstanul de Vest cu aproape două secole în urmă. Animale de blană selectate special, ci mai degrabă cei mai buni reprezentanți ai lor, au fost traversați de rude mari de Astrakhan care aveau lână grosieră.

Până în secolul al XIX-lea, locuitorii stepei kazahului au condus, în cea mai mare parte, la o viață nomadă. Desigur, animalele au fost forțate să se plimbe împreună cu stăpânii lor. Acest stil de viață rătăcitor a adaptat curând strămoșii oilor și oilor actuale Edilbaev pentru a depăși tranzițiile lungi pe distanțe lungi.

Chiar înainte de începerea creșterii pe scară largă reprezentanții rasei Edilbaev a predecesorilor lor Kurdyuk au trebuit să caute mâncare în stepi, pe pășunile sălbatice arse, cu vegetație rară. Condițiile nu s-au diferențiat foarte puțin de deșert - pământ fierbinte, căldură constantă, dietă extrem de proastă și absența aproape completă a apei. Toate acestea nu au ucis animalele, ci, dimpotrivă, s-au întărit, făcându-le incredibil de rezistente.

Oile și oile Edilbaevskie au moștenit de la strămoșii lor blânzi tot ceea ce îi face atât de atrăgătoare pentru agricultori. Și anume:

  • rezistența la vicisitudinile naturii (schimbări ale diferențelor climatice și meteorologice);
  • abilitatea de a crește normal și de a se dezvolta sub dieta cea mai slabă, oferind producătorilor de animale cu produse valoroase precum carnea și untura.

Caracteristici externe

Aspectul oilor rasei EdilbaevOile și oile Edilbaevskie sunt reprezentanți puternici ai raselor de îngrășare. Apropo, în funcție de gradul de dezvoltare a foliculului sebaceu, puteți distinge cu ușurință mielul de vechi, deoarece dimensiunea sa depinde de vârsta animalului - cu fiecare an care trece un sac de edilbaevskih untură de oaie și oi sunt în creștere.

Baranul rasei Edilbaev prin dimensiunile sale este un animal destul de mare. Creșterea berbecului Edilbaev la greabăn poate ajunge uneori la nu mai puțin de nouăzeci de centimetri. Lungimea corpului berbecului este de aproximativ optzeci de centimetri. Circumferința pieptului poate ajunge foarte des la un metru. În funcție de tipul de construcție, oile Edilbaev sunt foarte puternice. Conturul rotunjit al unui berbec indică grăsimea lui. În această perioadă, când se examinează trunchiul și mușchii, mielul coastei lui nu este cercetat de fermier.

Greutatea în viu oile Edilbaevskie semnificativ superioare oilor din aceeași rasă - greutatea femelelor este aproape jumătate din greutatea masculilor. Și aceasta, în ciuda faptului că oile sunt mult inferioare oilor în ceea ce privește rata de creștere. Greutatea medie a berbeculuidar depășește o sută de kilograme și este de obicei de aproximativ o sută și zece kilograme și mai mult. Rahii excepționali ai rasei Edilbaev pot mânca o sută cincizeci sau chiar o sută șaizeci de kilograme de greutate. În timp ce masa celor mai bune oi nu depășește sute de kilograme. În medie, greutatea unei oi obișnuite din rasa Edilbaev ajunge la șaizeci până la șaptezeci de kilograme.

Reprezentanții rasei de oi Edilbaev diferă uneori unele de altele în culoarea lânii. Cele mai frecvente sunt florile de culoare neagră și roșie. Dar, de asemenea, oaia brună vine peste. O caracteristică interesantă a rasei Edilbaev este legătura evidentă dintre costumul de oaie și productivitatea sa. De exemplu, rosii de oaie Edilbaevsky pierd de la rudele lor de culoare negru și maro nu numai în numărul de lână, dar și în greutate. Dacă comparăm indicatorii, din oile Edilbaevsky de costume negre și maro este posibil să obțineți lână cu opt la doisprezece la sută mai mult decât de la roșcate. Și diferența de greutate variază de la trei la șapte la sută în favoarea celor dintâi.

O mare parte din lână de oaie și berbeci - aproape șaizeci la sută - este puf. Un individ din rasa Edilbaev poate da aproximativ douăzeci la sută din părul de înaltă calitate și douăzeci și cinci la sută din awn. Și aceasta este aproape trei kilograme de lână pură. Miezul nu este caracteristica sa distinctivă - era legată de oaia Astrakhan subțire. Prin urmare, lâna obținută din oile rasei Edilbaev este folosită în principal pentru fabricarea covoarelor.

De asemenea, printre caracteristicile aspectului exterior reprezentanți ai rasei edilbaevskoy trebuie remarcat absența completă a coarne ca niște berbeci, și oile rasei.

Productivitatea oilor Edelbaev

Cum să cresc oile AdylbaevAgricultorii de ovine și oile din rasa Edilbaev sunt crescuți în principal pentru obținerea de produse din carne și, bineînțeles, îngrășarea grăsimilor. Deși, dacă numărul de capete dintr-un efectiv este mai mare de douăzeci de ani, în plus față de carne și grăsimi, animalele pot obține un venit ridicat din vânzarea de produse lactate și de lână de calitate. Dar pentru a obține cel mai târziu fermier va trebui să facă o mulțime de efort și de muncă.

Oile rasei Edilbaev ele nu sunt foarte prolifice și pot aduce un miel pe an (rareori - două mieii și foarte rar - trei). Dar laptele de la mielul Edilbaev poate fi obținut de la 125 litri la 185 de litri. După ce au fost miei, este necesar să se mănânce oile timp de cel puțin patru luni. Laptele rezultat este utilizat pentru prepararea produselor, cum ar fi ayran, brânzeturi și unt. Conform conținutului de grăsime, laptele de la oile Edilbaev poate fi de până la trei procente și poate ajunge până la nouă procente.

Și totuși, reprezentanții rasei Edilbaev sunt apreciați în principal pentru indicatorii lor de somon și de carne.

Greutatea mielului nou-născut este de aproximativ șase kilograme, semnele de naștere cântăresc puțin mai puțin - în jur de cinci kilograme. Deoarece edilbaevskaya rasa de oi este o coada de grăsime, nu este nimic surprinzător în faptul că iau până la vârsta de patru luni aproape patruzeci de kilograme, reprezentanții acestei rase se afla în partea din spate a sacului gras al trunchiului chetyrehkilogrammovy. În același timp, creșterea de tineri edilbaevsky tineri depinde în mare măsură de calitatea pășunilor - pe o pășune bună creșterea oilor și oilor în medie atinge 200 de grame.

Randamentul carcasei mielului Edilbaev de patru luni este de douăzeci și cinci de kilograme. De la un berbec îngrășat după sacrificare, puteți obține până la patruzeci și cinci de kilograme de carne și cincisprezece kilograme de grăsime. În general, randamentul la sacrificare este egal cu cincizeci și cinci la sută.

Cea mai valoroasă și, în plus, cea mai hrănitoare este carnea mieilor Edilbaev, care tocmai au fost luate de la mamă sau chiar hrănite cu lapte. Este demn de remarcat faptul că carnea de miel are foarte multe calorii, dar grăsimea din ea este incomparabil mai mică decât în ​​carnea adulților. Din acest motiv, mielul este considerat un produs dietetic și este recomandat celor care doresc să piardă în greutate.

Producătorii de bovine cu experiență vastă știu, că pentru sacrificarea mieilor (pentru realizarea cărnii) există două termeni care trebuie respectați:

  • Primul - se aplică oilor, numai excepțional de mari și bine hrănite (greutatea trebuie să fie de cel puțin șaisprezece kilograme);
  • cel de-al doilea se referă la miei care nu se potrivesc parametrilor în primul termen. Ei trebuie să fie îngrășați până la șapte sau opt luni.

Semnul principal al pregătirii animalelor pentru sacrificare este, desigur, grăsimea. De asemenea, un rol important îl joacă Kurdyuk - sacul gras ar trebui să se miște liber. Decizia privind sacrificarea este necesară rapid, deoarece meditațiile de lungă durată pot conduce la faptul că, atunci când animalele în vârstă înfometată scad semnificativ.

Mâncarea reprezentanților rasei

De-a lungul vieții, oile și oile Edilbaev trăiesc în principal pe furaje. El le dă toate elementele nutriționale, necesare dezvoltării corespunzătoare.

Diversificarea dietei indivizilor Rasa Edilbaev poate fi culturi radacini. De asemenea, pentru această potrivire minunată:

  • tărâțe,
  • tort,
  • fân,
  • cereale.

Caracteristicile rasei de oaieCu un astfel de pansament de vârf, este foarte important să dați animalelor sare. În plus, reprezentanții rasei Aedilbaev au nevoie de minerale și alimente complementare suplimentare, dacă se află într-un spațiu închis pentru mult timp înainte de a ajunge la pășune.

În câmpurile berbecului Edilbaevm trebuie să petreacă mai mult de șase luni în total - cel puțin două sute de zile pe an. Cu iarnă prelungită, numărul de zile de ovine pe pășune poate fi redus la o sută. Pășunarea berbecilor și a oilor se face chiar și atunci când solul este acoperit de un strat al primei zăpadă. Dar, desigur, numai dacă restul nu interferează cu vremea.

Odată cu eliberarea turmelor pe pășune Este necesar să vă fie frică de ploi și să evitați pământul umed sau pur și simplu umed. Copitele animalelor sunt extrem de sensibile la umezeală, de aceea oile suferă adesea de răceli. În plus, mâncarea apoasă practic nu este digerată de organismul animal și o astfel de pășunat poate duce oile la probleme grave la organe precum stomacul, ficatul sau intestinele.

Înmulțirea oilor de dildilov

Edilbaevskaya oaie rasaO perioadă de iarnă calmă pentru oi - timp pentru pregătirea pentru apariția puilor. În oile Edilbaevsky, spre deosebire de alte rase, se pare că rar - de două ori pe an. Sarcina în rasa Edilbaev este în majoritatea cazurilor un singur fruct. Durata - douăzeci și una săptămâni.

Mamele viitoare își transferă cu ușurință poziția, dar la sfârșitul perioadei oile devin o față neliniștită. Mai presus de toate, anxietatea ei se manifestă în ziua de miel. Un crescător de animale atent va observa aceste semne și va pregăti oile în avans pentru apariția copilului. O astfel de pregătire constă nu numai în îngrijirea oilor, ci și în curățarea temeinică a încăperii în care va avea loc livrarea. Nu este nevoie doar de curățare, ci și de așezarea unui nou așternut acolo.

Simplul proces de naștere durează aproximativ o jumătate de oră și, de obicei, trece fără complicații. Dar, oricum, absența unei persoane atunci când este mișcarea este extrem de nedorită. Se întâmplă că mielul apare pe lumina din interiorul vezicii amniotice. În astfel de circumstanțe, este important să aveți timp să spargeți bulele, altfel puiul se va sufoca. În plus, uneori există situații în care trebuie să solicitați ajutor de la un medic veterinar. De aceea este important ca o persoană să urmeze cursul de livrare. Mielul nou-născut trebuie să curețe gura și nasul, apoi este pus de mama și ea va avea grijă de ea.

Avantajele rasei

Cum arată oile rasei Edilbaev?Creșterea rasei de oi Edilbaev, a cărui caracteristică conține numai valori pozitive nu necesită eforturi excesive și nu creează dificultăți suplimentare pentru agricultor.

Persoanele din această rasă Sunt nerăbdători și nu cer de la proprietar îngrijiri excesive. Sunt tari, tolerează perfect astfel de vagare de vreme, cum ar fi căldură anormală și îngheț, vânt puternic și așa mai departe. În sezonul cald, oile dildilovie pot trăi chiar și în aer liber. În timpul iernii, pentru a nu îngheța, se adună în grupuri și, din acest motiv, ocupă o zonă mică, astfel încât nu este nevoie să se construiască o cameră mare pentru întreținerea lor.

Sunt, de asemenea, nepretențioase în a mânca. Ambele oi și oi mănâncă sute de specii de plante. Ei înșiși își găsesc mâncarea chiar și în câmpuri cu vegetație săracă.

Și astfel putem spune cu siguranță că oile cu adevărat unice ale rasei Edilbaev sunt benefice pentru fermierul de oi în toate aspectele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Shearing shearing: de câte ori ar trebui să fie forfecat un anShearing shearing: de câte ori ar trebui să fie forfecat un an
Construirea unui câine de oaie cu mâinile sale, un stilou și oi pentru oiConstruirea unui câine de oaie cu mâinile sale, un stilou și oi pentru oi
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Rasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantajeRasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantaje
Sheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținutSheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținut
Descrierea raselor de carne de oi din RusiaDescrierea raselor de carne de oi din Rusia
Creșterea oilor la domiciliu pentru începătoriCreșterea oilor la domiciliu pentru începători
Rasă simplă de vaci: o caracteristicăRasă simplă de vaci: o caracteristică
» » Avantaje și caracteristici ale rasei de oi Edelbaev
© 2021 amigdas.com