amigdas.com

Realizarea de marmură artificială la domiciliu

Domenii de aplicare a materialului artificialMarmura ca material de constructie a fost folosita din timpuri stravechi pentru a construi cladiri si placarea lor. Din sculpturile de marmură au fost create, au fost decorate cu palate și temple și cu un motiv ulterior - la urma urmei este cel mai frumos material cu o structură unică. El a reușit foarte ieftin pentru proprietarii acestor clădiri, în timp ce prețul a scăzut într-o oarecare măsură, dar chiar și în prezent, puțini oameni își pot permite acest material. Apoi, o marmură artificială a venit să înlocuiască piatra naturală.

Domenii de aplicare a materialului artificial

Comparație cu piatra naturalaMarmura artificiala este o imitație de piatră naturală, este realizată din rășini poliesterice, beton sau gips cu adăugarea de coloranți și materiale de umplutură diferite. O gamă largă de aditivi face posibilă obținerea în fabricarea materialului de finisare, care posedă toate proprietățile necesare pentru un anumit consumator. Acest material a fost utilizat în lucrări de construcție și finisare. Se utilizează atât pentru placarea exterioară a clădirilor, cât și pentru finisarea interioară, care se potrivește perfect practic cu orice interior. De asemenea, din aceasta se fac blaturi, chiuvete, bai, bordură, plinte și multe altele.

Comparând prelucrarea pietrei naturale cu orice lucrare cu marmură artificială, devine clar că costurile forței de muncă sunt pur și simplu incomensurabile. De exemplu, pentru a face o baie din marmură naturală, mai întâi trebuie să tăiați baia dintr-un bloc solid de piatră, apoi să-l ștergeți. În plus față de laboriositatea procesului, este necesar să se ia în considerare riscul ca piatra în proces să se spargă, incapabilă să reziste încărcărilor mecanice, deoarece marmura nu este cel mai durabil material. Și pentru a face o baie din piatră artificială, trebuie să faceți un amestec de plastic, turnați-l în matriță, așteptați ca produsul să se usuce și să lucrați cu o mașină de rectificat.

Principalele soiuri

Costurile forței de muncă, împreună cu costul materialului, creează valoarea de bază a bunurilor. De aceea, atunci când cumpărați o baie de marmură naturală, va trebui să plătiți 5-7 ori mai scump decât cumpărarea unei băi artificiale.

Aproximativ același raport va fi dacă veți compara orice alte elemente din aceste materiale, iar acest lucru este de înțeles, deoarece marmura naturală nu este un material pentru toată lumea. Și puteți reduce în continuare costurile, făcând marmură artificială cu propriile mâini.

Comparație cu piatra naturala

De milenii de folosire a marmurei naturale, bineînțeles, și-a arătat calitățile sale bune și rele. Pietrele artificiale sunt folosite mult mai puțin, însă această perioadă este suficientă pentru a-și dezvălui avantajele și dezavantajele. Puteți compara aceste materiale cu principalele proprietăți și caracteristici:

 • Folosind cimentCompatibilitate ecologică. Fără îndoială, piatra naturală câștigă această caracteristică a materialelor artificiale. Cu toate acestea, producătorii susțin că toate componentele de orice tip de marmură artificială sunt sigure pentru sănătate, în plus, adesea se aplică acoperiri speciale pe aceste materiale pentru a preveni eliberarea oricărei substanțe.
 • putere. Marmura naturală este ușor de zgâriat cu un cuțit simplu. Analogii artificiali pot fi făcuți atât de rezistenți încât cuțitul să fie înclinat, mai degrabă decât zgâriat pe suprafață. În plus, deteriorarea acestor suprafețe este ușor eliminată.
 • Marmură de Oselkovy din gipsCapacitatea de transfer de căldură (rezistență la îngheț și rezistență la căldură). Potrivit acestor parametri, ambele tipuri de piatră prezintă caracteristici excelente, ele pot fi utilizate atât pentru clădiri din faianță, cât și pentru a fi folosite, de exemplu, la decorarea șemineelor. Distrugerea materialelor nu va fi nici îngheț, nici flacără.
 • costul. Potrivit acestui indicator, o piatră artificială câștigă necondiționat marmura naturală.
 • Rezistența la apă. marmura naturala pot fi diferite granularitatea și densitate, marmură în vrac nu este potrivit pentru a fi utilizat pentru decorarea, în cazul în care acesta este expus la apa (bai, toalete, piscine, și așa mai departe. D.). Atunci când se realizează o piatră artificială, este suficient să se aibă grijă de prezența aditivilor adecvați în compoziție sau să se acopere cu hidrofobizatori.
 • Rezistența la acid. Marmura naturala este supusa influentei diferitelor acizi, inclusiv cele incluse in unele substante chimice de uz casnic, mai artificiale. Și în caz de lovire a acidului clorhidric în general, există o reacție violentă.

Principalele soiuri

Marmura artificială este realizată conform unei scheme simple: se prepară un amestec de materiale plastice cu diverse substanțe de umplere și vopsele, se dă forma necesară, după care amestecul se solidifică până la o stare solidă. Într-o stare solidă, produsul este măcinat pentru a conferi o finisare și luciu. În funcție de compoziția, există trei tipuri principale de piatră artificială:

 • pe baza unui amestec de ciment-nisip;
 • pe bază de rășini poliesterice;
 • oselkovy (gips) marmură.

Bazat pe rășini poliestericeToate acestea pot fi utilizate pentru a face marmură artificială acasă, acest lucru nu necesită echipamente scumpe, iar toate componentele pot fi achiziționate în magazinele de construcții. Desigur, este de dorit să aveți o masă vibratoare, dar pentru volume mici de fabricație puteți face fără ea, trebuie doar să vă asigurați că soluția completează complet mucegaiul, lăsând goluri.

Când lucrați la orice tehnologie, veți avea nevoie de matrițe din plastic, gips, poliuretan sau alt material adecvat. Matrița poate fi făcută independent de materialele existente, de exemplu, pentru plăci sau pentru o masă mică, este posibilă realizarea de granule din grinzi de lemn și utilizarea geamului pentru fund. Cu cât este mai bine suprafața interioară a matriței, cu atât va fi mai ușor să scoateți produsul din el și cu atât mai puțin va fi necesar să îl ștergeți. Cel mai bine este dacă forma poate fi dezasamblată.

Folosind ciment

Pentru început, trebuie aplicat un strat de strat de gel pe suprafața interioară a matriței. Acest strat va fi carcasa exterioară a produsului finit, cel mai bine este să folosiți un strat de gel rezistent la umiditate. Culoarea este aleasă la discreția sa. Geluri de amestecare de diferite culori, puteți obține propriul dvs. desen unic de textură a suprafeței exterioare a produsului.

De asemenea, puteți utiliza un gelcoat incolor, caz în care coloranții vor trebui adăugați la amestecul de ciment-nisip. Adăugați colorantul în mod inegal, în porțiuni diferite, chiar la capătul agitării soluției, astfel încât atunci când se amestecă, se obțin diferite grosimi și direcții ale venelor care imită structura pietrei naturale. Soluția este turnată în matriță numai după ce stratul gelcoat sa uscat complet. Pentru a pregăti soluția, trebuie să luați două bucăți de nisip fin, bine cernute și o parte a cimentului M-400.

Amestecul de umplutură va servi drept piatră fină zdrobită, plastifiant poate fi folosit var cald, dizolvat în detergent de apă sau săpun lichid. Soluția terminată cu atenție, în porții mici, umplute cu un formular.

Excedentul de soluție este îndepărtat cu o spatulă, după care matrița este acoperită cu un film de polietilenă, ceea ce va încetini evaporarea umezelii din produsul de uscare. Timpul de uscare depinde de mărimea produsului, după uscarea completă este îndepărtată cu atenție din suprafața matriței, lustruită și lustruită.

Bazat pe rășini poliesterice

O piatră artificială realizată prin această metodă se numește și marmură lichidă. Costul componentelor utilizate în acest mod va fi mult mai mare, dar produsul va fi mai ușor și mai puternic, ceea ce este important în fabricarea multor articole. Pentru prepararea betonului polimer, sunt necesare componente în următoarele proporții:

 • rășini poliesterice - 1 parte;
 • umplutura (nisip de cuart sau pietris zdrobit) - 3-4 piese.

Polimer poate fi utilizat în locul unui amestec de ACT-T și butakrila (este din material plastic de durificare la rece) adăugat ca umplutură gresie, nisip sau marmură chips-uri. La umplutură se adaugă nu mai mult de 50% din volumul de beton polimeric.

Mai întâi, aplicați gelcoat în formă. Amestecul este amestecat bine într-o stare uscată, se adaugă treptat apă și, la sfârșit, coloranți. Amestecul începe să se congeleze 15-20 minute după adăugarea apei. Ca și în tehnologia anterioară, agenții de colorare trebuie amestecați, astfel încât să se obțină diferite linii și benzi care simulează vene într-o piatră reală. Betonul polimer este turnat în matriță, după 10 ore puteți scoate produsul finit. Dacă este necesar, suprafața produsului este măcinată și lustruită.

Marmură de Oselkovy din gips

Cum sa faci o marmura artificiala cu mainile taleAcest tip de piatră artificială este un amestec de gips, adeziv și coloranți. Apa este adăugată cu adeziv și amestecată bine, această apă este închisă cu gips și amestecată bine. Proporțiile componentelor sunt selectate individual, principalul lucru fiind că soluția este destul de lichidă pentru a umple complet matrița. Lipirea în apă trebuie adăugată la 2-3% din volumul total. Adezivul, în primul rând, va servi ca agent de întărire a soluției și, în al doilea rând, va crește timpul de congelare a soluției, ceea ce este foarte important pentru amestecurile de gips.

O mică parte a soluției este pusă sub formă pregătită, se adaugă coloranți, se agită până când se obțin linii și benzi asemănătoare cu structura pietrei naturale. Imediat peste acest strat se răspândește restul soluției. După ce amestecul se usucă, produsul este bine măcinat, suprafața lustruită seamănă cu astfel de tipuri de piatră ca lapis lazuli și malachit.

Fără îndoială, turnarea marmurei posedă cele mai bune calități operaționale, în același timp va fi cea mai scumpă. Acest material are o gamă largă de aplicații. Produsele pe bază de amestec de ciment și nisip vor fi puternice, dar grele, în principal, în acest fel, sunt fabricate plăci de pardoseli sau borduri și alte structuri masive.

Marmura pe baza de gips va fi mai usoara si mai fragila, se recomanda folosirea unui astfel de material pentru a face faianta si alte obiecte folosite in interior.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Selecția de blaturi în bucătărie cu o fotografieSelecția de blaturi în bucătărie cu o fotografie
Tencuiala decorativă cu așchii de marmurăTencuiala decorativă cu așchii de marmură
Soiuri de materiale pentru decorarea șemineelor ​​fotoSoiuri de materiale pentru decorarea șemineelor ​​foto
Piatra artificiala pentru decoratiuni decorative ale fatadeiPiatra artificiala pentru decoratiuni decorative ale fatadei
Piatra decorativă fațadă cu fațadăPiatra decorativă fațadă cu fațadă
Suprafețele de masă din piatră artificială: fotografie în interiorSuprafețele de masă din piatră artificială: fotografie în interior
Decorarea halei cu piatră decorativăDecorarea halei cu piatră decorativă
Decât să terminăm soclul caseiDecât să terminăm soclul casei
Blaturi sub chiuveta pentru baie, opțiuni fotoBlaturi sub chiuveta pentru baie, opțiuni foto
Chiuvete și chiuvete din piatră artificială. Testimoniale pentru cliențiChiuvete și chiuvete din piatră artificială. Testimoniale pentru clienți
» » Realizarea de marmură artificială la domiciliu
© 2021 amigdas.com