amigdas.com

Emaila deteriorată în baie: recomandări pentru restaurare

Cum de a restabili o baieDin păcate, orice baie nu poate servi pentru totdeauna. Mai devreme sau mai târziu, smaltul alb de zăpadă are fisuri, pete de rugină sau chiar crăpături. Enamelul nu devine la fel de lucios și neted ca în timpul achiziționării unui nou produs sanitar. Utilizarea unei astfel de băi nu devine deosebit de plăcută. Prin urmare, puteți încerca să restaurați emailul și să utilizați instalația de apă curentă actualizată pentru încă cinci ani.

  Ce este mai profitabil: restaurarea emailului de baie sau înlocuirea obiectelor sanitare?

  Secvența restaurării smalțului în baieNu este dificil să cumpărați un nou produs sanitar, totuși, înainte de a începe să îl folosiți, ar trebui demontați și scoateți o baie veche, și este nevoie de mult efort fizic.

  Posibile dificultăți la înlocuirea băii:

 • dezmembrarea vechilor instalații sanitare poate deteriora finisajul decorativ al încăperii;
 • în unele cazuri, poate fi necesară o extindere a ușii;
 • Pentru a lucra la înlocuirea băii, este posibil să aveți nevoie de o echipă de mutare și finisare. Și aceasta este costuri suplimentare.

Când baia este restabilită, nu va fi necesar să demontați vechiul produs și să terminați lucrarea. În plus, puteți salvați o mulțime de bani, ca de restaurare a smalțului la un cost mai mic decât achiziționarea de noi instalații sanitare.

Pentru lucrările de restaurare, puteți invita specialiști sau le puteți conduce singuri.

Cum de a restabili email smântână - mai multe moduri de a restabili

Există trei tipuri de restaurare a produselor sanitare:

 • smalțare - acoperirea suprafeței cu un nou strat de email;
 • inset inserat din acril;
 • "Baie de umplere" - acoperirea băii cu acrilic lichid.

Pentru a alege opțiunea potrivită pentru restaurarea băii, ar trebui să studiați mai detaliat aceste metode de restaurare.

Recuperarea băii cu smalț

Metode de restaurare a emailului în baieAceasta este o modalitate destul de ieftină de a restabili suprafața obiectelor sanitare. ea nu necesită deconectarea băii de la canalizare și dezmembrarea acesteia.

Enamelarea produsului în instalație se realizează prin acoperirea cu o pulbere specială sub influența temperaturii înalte.

La domiciliu, restaurarea băii cu smalț este de a aplica compoziția pe suprafața produsului cu o perie din păr natural. Înainte de a începe acoperirea vasului cu smalt, trebuie să-i pregătiți cu atenție suprafața. Pentru a face acest lucru:

 • Vechea smalț este curățată folosind pulbere abrazivă și șmirghel.
 • în special rugina.
 • După aceasta, miezul abraziv este spălat și baia este degresată.
 • produsul este umplut cu apă fierbinte.
 • După cinci până la zece minute, apa se toarnă și suprafața se șterge.

Aplicarea unui nou smalt are propriile caracteristici.

 1. Compoziția trebuie aplicată cu grijă, astfel încât să nu se formeze bule și dungi în timpul uscării.
 2. Aplicați cel puțin două straturi de email. Fiecare strat ar trebui să se usuce timp de douăzeci de minute. Această etapă a lucrării este destul de laborioasă și poate dura aproximativ trei ore.
 3. Cu fezabilitate financiară, restaurarea suprafeței se face cel mai bine cu aplicarea a patru straturi.
 4. Pentru o polimerizare completă, durează aproximativ șapte zile. Prin urmare, în acest timp, baia nu poate fi folosită.

Agenții de uscare rapidă nu recomandă cumpărarea.

Refacerea băii de email cu acril

Restaurarea băii cu ajutorul unei inserții din acrilO căptușeală din acril este fabricată folosind echipamente speciale, astfel încât această restaurare nu poate fi efectuată independent.

 1. Produsul este turnat în funcție de dimensiunile individuale și introdus în baie.
 2. Linerul poate fi realizat în orice formă și în orice culoare.
 3. Produsul introdus este tăiat la nivelul finisajului de suprafață și este etanșat cu linii de silicon.
 4. Orificiul de scurgere al căptușelii este fixat cu deschiderea băii, ambele produsele sunt fixate cu un clei special, depozitate anterior pe suprafața lor.

Refacerea băii de smalț în acest mod se face numai de către profesioniști. Cea mai mică încălcare a tehnologiei duce la depresurizarea decalajului dintre băi și, ca o consecință, la apariția ciupercilor.

Întregul proces de instalare a căptușelii durează aproximativ trei ore. După aceasta, produsul restaurat este umplut cu apă rece pentru o zi. După scurgerea apei, baia este gata de utilizare.

Restaurat smalțul nu poate fi curățat cu agenți abrazivi și ar trebui să fie protejate de impacturile obiectelor grele.

"Baie de umplere"

Cu această metodă, puteți restabili nu numai smalțul, ci transformați și baia din fontă în acrilic.

Caracteristicile procesului tehnologic.

 1. Ce materiale sunt folosite pentru a restabili suprafața de baie smalțatăPregătirea pentru acoperirea produsului cu un strat de acrilic lichid este similară pregătirii pentru smalirea suprafeței băii.
 2. Înainte de încărcare Vasul trebuie încălzit cu apă fierbinte și ștergeți uscat.
 3. Se toarnă baia ar trebui să fie de la marginea de sus. Zonele adiacente plăcilor sunt așezate cu o spatulă.
 4. După aceea, compoziția lichidă acrilică din partea superioară este turnată uniform în jurul perimetrului produsului. Acrilul trebuie să curgă liber pe pereți.
 5. Al doilea cerc ar trebui să fie turnat din mijlocul bolului. Lichidul trebuie acoperit cu toată suprafața.
 6. În partea de jos a compoziției este netezit cu o spatulă.
 7. Ar trebui să aibă un strat uniform de la cinci până la zece milimetri grosime.

Uscarea băii, restaurată în acest fel, va fi de aproximativ patru zile.

Cum sa reparati defectiunile minore ale smaltului?

Jetoane mici

Suprafața smalțului cu astfel de deteriorări poate fi restaurată cu un amestec de clei BF-2 și alb uscat. În zonele afectate, amestecul este aplicat cu o perie. Aplicați mai multe straturi, permițând fiecăruia să se usuce bine. Ultimul strat trebuie să se înalțe cu stratul principal al vasului.

Nu jetoane foarte adânci

Metoda de recuperare a băiiPentru astfel de deteriorări, se prepară un amestec de părți egale de baie de culori nitro-enamel și adeziv "Supercement". Aplicați amestecul la zgârieturi nu foarte adânci, iar jetoanele ar trebui să fie de mai multe ori. Fiecare strat trebuie să se usuce timp de cel puțin 24 de ore.

Pentru restaurarea unei băi cu astfel de deteriorări, se poate prepara o altă soluție care constă din alb de titan și rășină epoxidică. Raportul dintre componente ar trebui să fie 1: 2. La început rășina epoxidică este amestecată cu întăritor, și apoi se adaugă alb la această masă. Se recomandă umplerea amestecului cu o lamă de ras. Suprafața reînnoită se va usca timp de cinci zile. Baia nu poate fi folosită în acest moment.

Emaila poroasă

Cu ajutorul vopselei nitro, este posibil să se restabilească smalțul care a devenit poros.

În partea de jos a produsului este turnat un pic de vopsea, care este frecat în suprafață cu o forță. Vopseaua trebuie să completeze toate zgârieturile și chipsurile. Această procedură se repetă de mai multe ori. Fiecare strat trebuie lăsat să se usuce bine. Vopseaua rămasă după frecare este îndepărtată folosind un tampon înmuiat într-un solvent. Ultimul strat se recomandă aplicarea unei vopsele în aerosoli, care va face acoperirea mai buna.

Cum să utilizați o baie restabilită - câteva sfaturi utile

Pentru a restabili un produs de lungă durată și pentru a străluci ca nou, trebuie să vă amintiți câteva reguli simple. Dacă acestea sunt observate, aspectul actualizat al băii va fi păstrat pentru o lungă perioadă de timp.

 1. Nu lăsați obiecte grele, în special cele metalice, în castron.
 2. Suprafața reconstruită nu are rezistență mecanică ridicată, astfel încât să fie evitate încărcările punctuale și zgârieturile.
 3. Pentru a preveni crăpăturile în smalț, nu puteți turna apă fiartă în baie. De asemenea, trebuie evitate schimbările extreme ale temperaturii.
 4. Nu înmuiați rufele cu înălbitor într-o baie restabilită. Peroxidul de hidrogen și clorul, care fac parte din solvenți, pot distruge suprafața smalțului.
 5. Nu se recomandă utilizarea substanțelor abrazive și a altor agenți agresivi care conțin clor, alcalii și acizi pentru curățarea suprafeței. restaurat baia nu are nevoie de curățare profundă, deoarece nu acumulează contaminanți. Prin urmare, va fi suficient să o ștergeți cu un burete moale înmuiat în detergent lichid.

Toate metodele de restaurare considerate s-au dovedit a fi bune. Dacă doriți să actualizați instalațiile sanitare, rămâne doar să alegeți modalitatea de restaurare a smalțului în baie, pe baza condiției sale și a capacităților sale financiare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și albirea băii la domiciliuCum și albirea băii la domiciliu
Băi acrilice: ce și cum să curățați acasăBăi acrilice: ce și cum să curățați acasă
Cum de a face o baie alb murdarCum de a face o baie alb murdar
Cum să acoperiți băile cu acril: metode de restaurare și prețCum să acoperiți băile cu acril: metode de restaurare și preț
Baie acrilică: ce și cum să curățați acasăBaie acrilică: ce și cum să curățați acasă
Pictați băile de email cu propriile mâini, prețul întrebăriiPictați băile de email cu propriile mâini, prețul întrebării
Cum se face acrilic lichid pentru a acoperi băile cu propriile mâiniCum se face acrilic lichid pentru a acoperi băile cu propriile mâini
Inserții acrilice în baie: prețul și caracteristicile produsuluiInserții acrilice în baie: prețul și caracteristicile produsului
Cum sa faci o baie proprie de restaurareCum sa faci o baie proprie de restaurare
Prețurile pentru restaurarea băii, inclusiv pictura cu smalțPrețurile pentru restaurarea băii, inclusiv pictura cu smalț
» » Emaila deteriorată în baie: recomandări pentru restaurare
© 2021 amigdas.com