amigdas.com

Alegerea soluțiilor pentru capturarea crapului de cruci pe o tijă de pescuit plutitoare

Pescuitul peștilorPrinderea unui crucian pe o tijă de pescuit plutitor este o ocupație interesantă și fascinantă. O tijă plutitoare relativ mică și ușoară este ideală pentru capturarea iazurilor mici sau a râurilor cu curenți lenți. Dacă pescuitul are loc în lacuri mari sau în râuri, unde este necesar să se efectueze deplasări lungi, atunci este mai bine să utilizați unelte de fund.

Alegeți un loc pentru pescuit

Capturarea cruciului pe plutitor poate fi efectuată atât de pe țărm cât și de la barcă. Barca este folosită în cazul în care pescarul nu poate avea acces la habitatul crucian. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă pe iazuri înverzite, unde există multe pești și practic nu există locuri deschise pentru prindere.

De asemenea, merită remarcat locurile în care probabilitatea de a întâlni crapul crucian este cea mai mare. Acestea sunt:

 1. Cum de a alege un câmp de pescuit pentru pescuitTricoturi și bastoane;
 2. Locuri sub copacii care se întind;
 3. În apropierea hidrocentralelor;
 4. Lângă bolovani și pietre uriașe care se scot din apă;
 5. Edge.

Unii anglers experimentați plasează în mod special pietre mari și alte obiecte sub apă pentru a crește cantitatea de crap în locul pescuitului.

rod tachelaj

Există multe varietăți de tije plutitoare. Tija de pescuit este aleasă pe baza caracteristicilor rezervorului și a obiceiurilor peștilor. Alegerea echipamentului potrivit pentru capturarea crapului de cruci pe o tijă de pescuit plutitor este cel mai important element al pescuitului. Din ce au fost alese uneltele, precum și modul în care au fost instalate pe tija de pescuit, iar viitoarea captură depinde.

Fly Fishing Rod

Principalul avantaj al acestei bare de pescuit este ușurința în dotarea și ușurința turnării, precum și ritmul rapid al pescuitului. Datorită faptului că lungimea tijei de zbor, de regulă, nu este mai mare de șase metri, nu va fi posibilă realizarea turnării pe distanțe lungi. Prin urmare, capturate pește numai în locuri de vegetație costieră, pe râuri sau de pe o barcă.

Volantul este echipat după cum urmează:

 1. Pescuitul pentru momeliRod. Fiind un produs telescopic ieftin, fără inele și bobine de acces. Principalul lucru este că lupta ar trebui să fie ușoară, deoarece cea mai mare parte a pescuitului trebuie să fie ținută în mână. Lungimea unei astfel de tijă, de regulă, este de 4-6 metri.
 2. Linia. Cel mai potrivit este o linie de pescuit monofilament cu un diametru de 0,2-0,25 mm. Există multe opțiuni pentru montarea liniei de pescuit pe tija, cea mai obișnuită dintre care este montarea folosind un conector special.
 3. Floatul. Din cauza faptului că adâncimea pescuitului crapului crucian este mai mică decât lungimea tijei, se folosește un tip de tachete de șoc.
 4. Georgia. Pentru a încărca plutitorul, de regulă se folosesc cinci greutăți de plumb, dintre care cel mai mic este atașat la leșie pentru a menține momeala într-un singur loc. Toate deoarece crapul este speriat de mișcarea în mișcare.
 5. Leash. La capătul liber al liniei, este necesară atașarea unei leduri. Grosimea sa este de obicei de 0,14-0,19 mm. O lesa este atasata de lesa, numarul acestora depinzand de marimea petelor recoltate. Este mai bine să aveți în arsenal, în același timp, mai multe leduri de lungime de la 20 la 80 cm, deoarece lungimea lor depinde de caracteristicile peștilor.

Tijă de potrivire

Nu este întotdeauna necesar să prindeți crapul crucian în zonele de coastă. Uneori este necesar să se facă deplasări lungi la o adâncime mai mare. Este în această situație și tija de potrivire utilă, care permite pescarului să arunce la o distanță de 30-40 de metri. Cu toate acestea, pentru a face o astfel de turnare, tija trebuie mai întâi echipată corespunzător. Snap-in arată astfel:

 1. Cum sa alegi o barca de pescuit pentru pescuitul crapuluiRod. Ca tijă de pescuit, este mai bine să alegeți un echipament combinat de 4 metri. În tijele de joc există deja inele de acces și un scaun de bobină.
 2. Linia. Lesku este mai bine să alegeți un monofilament scufundat cu un diametru de 0,18-0,22 mm. Datorită faptului că se încadrează în apă, nu va fi afectată de valuri și de vânt.
 3. Floatul. Pentru acest tip de tija va fi nevoie de un flotor special, conceput pentru turnare lungă. Acesta este numit "wagler". Un astfel de flotor este echipat cu o antenă lungă și un inel de transmisie în partea de jos. De asemenea, datorită faptului că pescuitul are loc la o adâncime care depășește lungimea tijei, se folosește un tipar de "glisare".
 4. Leash. Pentru o tijă de pescuit, este realizată dintr-o linie de pescuit monofilament cu grosimea de 0,14-018 mm. Un cârlig potrivit îi este atașat, numărul cărora, de regulă, nu depășește locul 12.

Trebuie remarcat faptul că plutitorii folosiți pentru a prinde bastonul sunt mult mai puțin sensibili decât pentru prinderea volantului. Din acest motiv, pescarul ar trebui să urmărească plutitorul mai atent.

Dispozitiv de conectare

Cel mai nou dintre tijele de pescuit plutitor este un dop. Datorită lungimii sale enorme permite pescarului să aplice cu precizie momeala la o distanta de pana la 15 m. Aceasta este, de asemenea, un plus tackles fara zgomot sunt exprimate și posibilitatea de pescuit pe momeală sensibile. Echipamentul acestei tije de pescuit arata astfel:

 1. Tije de pescuit pentru pescuitRod. Lungimea tijei ar trebui să fie de 12-14 metri. Împreună cu aceasta este necesară achiziționarea unor adaptări speciale ale unei mese cu role. Pe ele va aluneca forma în timpul turnării și vyvazhivaniya.
 2. Aromă și linie de pescuit. Datorită prezenței unei bare de aromatizare în tija, este posibil să se prindă pe linii subțiri de pescuit cu un diametru de 0,1 mm. Principalul lucru este să alegeți o linie de pescuit de calitate cu același diametru de-a lungul întregii sale lungimi.
 3. Floatul. Datorită tachetului ușor, un pescar poate folosi un flotor mai sensibil cu o capacitate de încărcare de 1 gram. Nici o altă soluție nu va permite acest lucru.
 4. Leash. Ca leșă pentru fișă este o linie de pescuit monofilament de 0,1 mm grosime. La capătul său este atașat un cârlig pe numărul 14 sau 15. În ciuda faptului că această dimensiune este considerată destul de mare, puteți purta în siguranță 4-5 portofele pe ea.
 5. Georgia. Pentru a momeală a căzut ușor în apă, este mai bine să utilizați snap multipunct. Pentru a face acest lucru, mai multe greutăți sunt plasate la câțiva centimetri unul de celălalt. Dacă în straturile superioare există o mulțime de paraziți agresivi, puteți mișca chiuveta mai aproape una de cealaltă. Această mișcare va crește viteza picăturilor de momeală.

Pentru a dota tija de pescuit plutitor cu crapul crucian, trebuie acordată o atenție deosebită joncțiunilor diferitelor elemente (linia de pescuit și lesa, lesa și cârlig, etc.). Cea mai importantă abordare a crucii este tijă plutitoare. Din acest motiv, ar trebui să o abordați cu atenție.

Selectarea momelii

Nivelele de origine vegetală și animală sunt la fel de potrivite pentru capturarea crapului crucian. Acum merită să subliniem cele mai eficiente dintre ele. Acestea sunt:

 • Cum să pescuiască momealaPaine de paine;
 • Ploi și viermi de vrac;
 • Paste fierte;
 • porumb;
 • Insecte diferite (gadfly, lăcuste, muște);
 • Mazăre etc.

Alegerea momelei poate depinde și de rezervorul pe care se efectuează pescuitul. Din acest motiv:

 1. Pe lacuri și mici iazuri, cruciul preferă momeli de origine vegetală, în special mazăre, pâine albă și grâu.
 2. Pe râurile cu curent puternic, este mai bine să folosiți momeli de origine animală. Opțiunea ideală va servi ca vierme de gunoi.
 3. Pe râurile cu un curent slab, cel mai bun rezultat este arătat de pastele fierte și buretele.

Pregătirea momeală

Alegerea abordării peștilorPescarii experimentați au observat de mult că crapul de cruciană este mai bine atras de momeala naturală, decât de un amestec cu arome artificiale. Momeală de pescuit pentru crap mult ca o momeală pentru plătică, babușcă, crap, etc Cu toate acestea, există o diferență semnificativă - .. suprahranire plătică, babușcă și crap destul de greu, și crap cu ușurință. Din acest motiv, este mai bine să adăugați ingrediente zdrobite amestecului de momeală pentru crap. Cu toate acestea, într-un iaz, crucianul poate activa activ pe grâul zdrobit, iar pe de altă parte - în ansamblu.

De remarcat, de asemenea, este cea mai comună și, prin urmare, momeală eficientă pentru crapul crucian. Pentru ao pregăti, veți avea nevoie de:

 • 1 kg de mei gătit;
 • 0,5 kg de maki fin;
 • 0,5 kg de pesmet;
 • 10 mg de ulei de anason;
 • 0,5 kg de lut.

Pentru a pregăti acest amestec de momeală, primul lucru de făcut este să fierbeți meiul. Pentru aceasta, aveți nevoie de aproximativ 2-2,5 cesti de cereale. După ce porumbul este sudat, se adaugă ulei de macuha și anason. Apoi, întregul amestec este trimis la frigider.

Înainte de pescuit, se adaugă amestecuri de lut și pâine la amestecul gata. O astfel de momeală este ideală pentru a prinde pe iazuri cu apă în picioare sau râuri mici cu un curent slab.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Locuri de pescuit populare în KazanLocuri de pescuit populare în Kazan
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Organizarea pescuitului în regiunea OrenburgOrganizarea pescuitului în regiunea Orenburg
Prăjirea crucii în primăvara și vara: secretele pescuitului bunPrăjirea crucii în primăvara și vara: secretele pescuitului bun
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popularPescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popular
» » Alegerea soluțiilor pentru capturarea crapului de cruci pe o tijă de pescuit plutitoare
© 2021 amigdas.com