amigdas.com

Rasă de pui de rasă neagră: descriere

Culoarea găinilorDintre numeroasele rase de păsări de curte, rasa neagră de pui din Moscova este considerată una dintre cele mai populare. Se remarcă prin productivitatea sa excelentă și se referă la destinații foarte eficiente pentru carnea de ouă. Astăzi, rasa este cultivată în cabane, case de locuit și case. Din cauza versatilității

, nemulțumirea în îngrijirea și adaptarea rapidă la caracteristicile climatice ale terenului, acest pui este ideal pentru fermele acasă.

Istoria găinilor negre a început relativ recent, iar patria-rasă a fost Rusia. Crescătorii fermei de păsări din Bratsk, împreună cu cercetători de la Academia de la Moscova, au muncit din greu pentru reproducerea sa. Echipa a depus mult efort și timp pentru a scoate o astfel de pasăre universală cu o productivitate ridicată și rezistență la tot felul de boli.

În procesul de reproducere s-au efectuat traversări ale diferitelor rase de pui, inclusiv găinile gălăgioase Jurlovian, leggornele, reprezentanți ai rasei New Hampshire și alții. Hibrizii care au rezultat au fost reîncărcați pentru a obține rezultatul dorit.

Studiile au fost efectuate direct la ferma de stat din Moscova, din cauza a ceea ce păsările au început să numesc Moscova negru. Oamenii de știință au trebuit să-și petreacă mult efort și aproximativ 10 ani pentru a scoate la iveală un animal universal cu performanțe și productivitate excelente pentru ouăle din carne. În 1980 a avut loc înregistrarea oficială a "Moscovei negre" ca rasă separată. Mulți oameni consideră că găinile negre sunt cele mai versatile și populare.

Este important de menționat faptul că rasa neagră de pui din Moscova este împărțită în mai multe subspecii. Astăzi există aproximativ cinci. Dar din cauza continuării activităților de reproducere productivitatea speciei este semnificativ redusă.

Potrivit declarațiilor oficiale, carnea de pui poate aduce mai mult de două sute de ouă pe an, ceea ce reprezintă un merit al traversării cu strămoșii italieni. O bună calitate a cărnii obținută de pasăre din rasa New Hampshire.

Caracteristici externe

Caracteristicile raseiȘi, deși puii nu au fost niciodată referiți la animale decorative, negru Moscova arata pur și simplu uimitor. Datorită corpului alungit, labe lungi și destul de lungi de culoare închisă, pasărea are un aspect grațios. Constituția este proporțională și are o musculatură excelentă. Capul larg iese în evidență pe fundalul trunchiului, iar pieptul masiv iese în față. Gâtul scurt este acoperit cu un coș gros.

Un pieptene în formă de frunze este considerat o virtute a găinilor negre. Cocoșii sunt puțin mai mari decât puii. Ciocul este negru și curbat în jos. Ochii portocalii sunt subliniat de un pupil negru. În cazuri rare, ochii sunt vopsite în roșu. Aripile au o lungime medie.

Din numele se poate înțelege că găinile negre pot avea doar o culoare închisă. Dar, uneori, reprezentanții de sex masculin au puncte de mustar-auriu. Tânărul, în cele mai multe cazuri, eșuează negru. Penajul dens este excelent adiacentă corpului, astfel încât în ​​sezonul rece pasărea să nu înghețe.

Cineva crede că un pui cu penaj alb este, de asemenea, un fel de pui negru din Moscova, dar acesta este un subspeciuit separat numit "Moscova alb". Acești indivizi au o nuanță albă sau cremă, deși celelalte caracteristici externe sunt aproape identice.

Rasă de pui de rasă neagră: descriere și caracteristici

Nutriția găinilor negriDupă cum sa menționat mai sus, puicuțele negre din Moscova se remarcă pentru productivitatea lor uimitoare. Ei dau până la două sute de ouă pe an și 2,5 kilograme de carne pură dintr-un pui și 4 kilograme de carne de la un cocoș. Potrivit statisticilor, un cocoș adult al rasei negre din Moscova cântărește cu 500 de grame mai puțin decât reprezentanții fermei de pui de carne. Produsele din carne sunt renumite pentru gustul lor de neegalat și viteza mare de gătit.

Unii reprezentanți ai speciei au o caracteristică unică sub formă de carne neagră în zona șoldului.

Vinetele destul de bine. O găină poate transporta 200-210 ouă pe an, iar dacă dieta ei conține vitamine și substanțe nutritive, acest număr va crește de mai multe ori. Dacă alimentele sunt dezechilibrate, nu va exista o productivitate bună în ceea ce privește ouăle. Greutatea unui ou de pui negru ajunge la 60 de grupe, iar coaja poate avea nuanțe diferite, de la bej la maro.

Cum să păstrăm un pui negru din Moscova

Pentru a maximiza productivitatea păstrării unei astfel de rase de păsări de curte, trebuie să se aibă grijă de condiții adecvate de viață, o alimentație adecvată și un echilibru normal de temperatură. În general, aceste animale se disting prin excelenta lor rezistență și caracter calm, astfel păstrarea lor într-un mediu de origine nu este la fel de dificilă cum pare la prima vedere. Puiul se înrăutățește repede pe ferma de acasă și se adaptează la orice condiții. Cu toate acestea, atunci când țineți rasa, trebuie să fiți atenți la câteva puncte importante:

  • Pui negruNu face garduri înalte, așa că, din cauza aripilor slabe, păsările practic nu zboară. Dacă există un gard mare, ei nu vor putea să zboare peste gard;
  • Pentru a asigura condiții climaterice normale pe podeaua coopului, ar trebui să se pună paie, frunze, rumeguș sau turbă. Cu o astfel de așternut, nivelul de umiditate va rămâne normal, iar temperatura va rămâne optimă în orice anotimp. Este important de observat faptul că prezența microorganismelor în așternutul păsărilor crește temperatura paie până la 30 de grade, ceea ce asigură o încălzire stabilă pe tot parcursul sezonului rece. În acest caz, nu va fi nevoie să încălziți camera;
  • Puiul negru din Moscova are nevoie de o dietă stabilă și echilibrată. Ei mănâncă mult mai mult decât găinile obișnuite de ou (cu aproximativ 20% mai mult), dar mai puțin decât găinile de carne. În fiecare zi o pasăre poate mânca până la 130 de grame de mâncare;
  • Principalele ingrediente ale dietei ar trebui să fie legumele și plantele medicinale, furajele mixte, făina de porumb și diferite grămeze;
  • Păstrați întotdeauna apă potabilă curată în casă. Verificați constant starea și volumul acestuia. Se știe că păsările beau foarte mult, mai ales în căldura verii;

Pro și contra rasei

Păsări negre din Moscova are multe avantaje. Dar, în afară de acestea, există dezavantaje. Printre avantaje se pot identifica:

  1. Descrierea rasei de pui negrucalm caracter. Pasărea devine repede împreună cu alte animale domestice, inclusiv reprezentanți ai altor rase, rămânând liniștiți. Nu vor fi lupte între păsări;
  2. rezistenta. Aceste găini de ouă au o rezistență excelentă, astfel încât acestea se adaptează rapid la orice condiții de mediu și transferă calm schimbarea de acasă. În acest din urmă caz, productivitatea nu este redusă;
  3. nemulțumire față de alegerea alimentelor. Puii negri mănâncă tot ce li se oferă. Carnea și produsele din ouă sunt delicioase.

În lista de minus este de a plasa absența unui instinct matern, dar această problemă este, de asemenea, caracteristică pentru alte rase.

Sfaturi pentru păstrarea puiului

Fermierii experimentați sunt sfătuiți să înceapă să hrănească păsările cu furaje combinate din primele zile de viață. Dar este important să înțelegeți că alimentele de calitate slabă devin adesea cauza morții animale, așadar este mai bine să vă preparați singuri hrana.

O soluție bună va fi un amestec de grâu bine măcinat de grâu, orz sau porumb. De asemenea, în compoziție se pot adăuga cartofi fierți, ceea ce va facilita hrănirea. Pentru a face friabilitatea folosiți tărâțe.

Ca hrană puteți utiliza cereale integrale și diverse aditivi folositori, inclusiv creta, cocoș, premix, tetravit și ulei de ficat de cod. Astfel de ingrediente vor permite păsărilor să aducă ouă de dimensiuni mari cu o coajă excelentă. În dieta, de asemenea, trebuie să fie ierburi și legume diferite (dovlecei, sfecla, dovleac și altele).

Cu hrănire necorespunzătoare, pasărea poate deveni obeză și nu mai poate transporta ouă. Pentru a evita astfel de consecințe, este mai bine să adăugați tărâțe în alimente, deoarece ele reduc conținutul de calorii al furajului, lăsând volumul optim.

Și, deși puiul nu prezintă cerințe ridicate pentru condițiile de viață și condițiile de temperatură, furnizarea căldurii în casa de păsări nu va fi superfluă. Cu o bună încălzire, pasărea poate supraviețui celui mai rece sezon de iarnă.

Când cumpărați primul lot de pui, ar trebui să vă referiți la fermierii dovediți, de preferință care participă la crearea rasei. După aceea, poți să crești o pasăre acasă. Dacă cumpărați pui de la cumpărători necondiționați, acest lucru poate duce la dezamăgire și costuri inutile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Creștere de rase decorative de puiCreștere de rase decorative de pui
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Pui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutuluiPui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutului
Conținutul rasei Pavlov de puiConținutul rasei Pavlov de pui
Pui de rasă Pushkin: descriere și subtilități ale reproduceriiPui de rasă Pushkin: descriere și subtilități ale reproducerii
» » Rasă de pui de rasă neagră: descriere
© 2021 amigdas.com