amigdas.com

Cum și unde puteți prinde un crap pentru pescuit

Capturarea crapuluiCapturarea crapului nu este o ocupație simplă. Din timpuri străvechi, pescarii vânează în mod activ acest pește special. Cu alte cuvinte, se numește "crap sălbatic", dar există multe dezacorduri în acest sens. Cineva crede că crapul este o specie separată, altele sunt invers. Persoanele din acest pește pot ajunge la dimensiuni gigantice (până la 30 kg), ceea ce face pescuitul chiar mai interesant și mai interesant.

habitat

Cel mai adesea acest specimen se găsește în bazinele din Marea Aral, Marea Mediterană și Marea Caspică. Cele mai preferate locuri pentru crap sunt zonele de coastă cu vegetație variată, pajiști și copaci rămași peste bănci.

Dimineața, crapul se poate apropia de țărm, de unde, de obicei, alunecă insecte și alte creaturi, care hrănește crapul. În ciuda acestui fapt, habitatele de șobolani, somn sau șopârlă, acest pește încearcă să evite. De asemenea, găsiți locul unde crapul a fost încântat, puteți după obiceiurile sale. Anume, pentru o stropire puternică și puternică de apă, cu particularitățile acestui cerc pe apă.

După cum se știe, sazanul se hrănește cu viața animalelor și a plantelor, care se găsește cel mai adesea lângă plante și păduri. Acest specimen ar trebui să fie găsit lângă crini, elodie, trestie de zahăr etc. De aceea este mai bine să prindeți crap împreună cu plantele acvatice, lângă care sunt locuri mai adânci unde trăiesc peștii.

Atunci când capturați crap pe râu trebuie să acordați atenție insulelor mici (dacă sunt), deoarece peștele vine adesea acolo, să sărbătoresc pe pradă. Dacă nu există insule, canalele, golurile și alte zone cu un curent slab sunt ideale ca loc de prindere.

Probele mari preferă să rămână pe fundul rezervorului în cariere. Doar ocazional ies din cariere pentru a se hrăni pe ei înșiși. Adâncimea ideală pentru pescuit este adâncimea de la 4 la 6 metri.

Cel mai bun moment pentru prindere

Ce să prindeți crapulPentru a răspunde la întrebarea cum să prindeți crapul astfel încât captura să fie maximă, trebuie mai întâi să studiați cele mai potrivite perioade de capturare. Crapul activ peck începe aproape imediat după gheață. Când apa se încălzește, cleiul crește. În ciuda acestui fapt, adevăratul zhor al acestui pește începe imediat după apariția hranei. În acest moment, peștele izvorăște aproape orice momeală de legume.

Capturarea unui crap poate dura mai mult decât un lac. Aici durează până la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie. După această perioadă timp de o lună, lutul dispare complet. Cele mai bune momente ale zilei pentru prinderea este dimineața devreme (6: 00-9: 00) și târziu seara (19: 00-22: 00).

Reproducerea apare atunci când temperatura apei atinge 20 de grade. Această temperatură durează, de obicei, de la mijlocul lunii mai până la începutul lunii iunie. De regulă, peștele reproducător intră în locuri acoperite de vegetație sau în pajiști, adâncimea cărora nu depășește de obicei un metru.

Selectarea uneltelor pentru pescuit

Pentru a învăța cum să prindă crapul este corectă, primul lucru este să faceți alegerea potrivită a uneltelor care va fi necesară pentru aceasta. Pentru echiparea corectă a tijei, trebuie să respectați anumite criterii. Și anume:

  • Atunci când capturați un astfel de pește, cum ar fi crapul, se recomandă utilizarea unui dispozitiv de bobinare. De asemenea, după ce peștele a fost tăiat, acesta va face niște jignițe destul de puternice (mai ales primele), așadar este rezonabil să punem o linie mai puternică care să salveze ruptura de rupere. Nu uitați că acest individ este foarte precaut, deci linia trebuie să fie nu numai puternică, ci și subțire;
  • Este necesar să încercați să aruncați tija astfel încât aproximativ un metru și jumătate din linia să fie în partea de jos. Toate acestea se datorează aceleiași grijă de pește. Linia situată pe verticală o poate sperieri pur și simplu;
  • În prezența unei atmosfere liniștite, se recomandă instalarea plăcilor ușoare. De regulă, se folosesc 3 încărcări ale celui de-al treilea număr. Unii dintre pescarii adaugă încă un platou mai mic, la o distanță de 1,5 m de cârlig. Datorită plăcuțelor ușoare, peștele nu va simți rezistență puternică atunci când este mușcat;
  • Atunci când capturați specimene mari, se recomandă utilizarea unui dispozitiv de rulare rapidă. Oferă prezența unei bobine de frână și a unor inele de acces, ceea ce va facilita supraviețuirea.

Pregătirea momeală

Există două opțiuni principale pentru pregătirea momeală pentru pescuitul crapului.

  • Pregătirea momealăOpțiunea 1. Pentru a pregăti această momeală, trebuie să luați mei, mango, prăjitură, mazare și făină de porumb. Toate ingredientele trebuie amestecate și adăugați puțină apă. Amestecul rezultat trebuie plasat într-un foc lent. Pentru a înțelege că amestecul este pregătit, puteți prin consistența sa, care ar trebui să semene cu terci groase. După ce momeala este sudată, este așezată pe cârpa de ulei și se răcește.
  • Opțiunea 2. În acest caz, primul lucru de care aveți nevoie pentru a cumpăra două tipuri de cookie-uri (puteți oricare), dintre care unul trebuie să fie fulgi de ovăz. Ei ar trebui să fie zdrobiți pentru a face fâșii. După aceasta, se adaugă fulgi de ovăz, făină de porumb, arahide prăjite și biscuiți. Pentru a da amestecului consistența potrivită, se adaugă apă.

Pentru a face momeala cauza peștelui mai mult apetit, puteți adăuga aroma la ea. Cum se potrivește perfect miere, vanilină, semințe zdrobite și usturoi. Vara, sazanul răspunde bine la adăugarea aromelor cu mirosul de anason și vanilie. În timpul iernii, peștii preferă impuritățile de origine animală.

Momeală de pește

După cum se știe, crapul este un pește omnivor, în ciuda acestui lucru este necesar să alegeți momeala în mod corect, ceea ce va asigura o captură mai mare. Prima alegere este momeala depinde de următorii factori:

  1. Pregătirea pentru pescuitCapturarea sezonului. Alegeți momeala se bazează pe ce se alimentează pe crap. În primăvară și în iarnă, el mănâncă momeli de origine animală, deoarece în aceste perioade în apă pur și simplu nu pot fi "dainties" de origine vegetală. Viermele, gândacul, malul etc. vor funcționa cel mai bine. În vara și toamna, dimpotrivă, momeala plantei va aduce mai multă captura. Cel mai bine este să luați porumb, cartofi fierți, prăjituri etc. în aceste perioade.
  2. Locul de pescuit. În rezervoarele în care locuiesc un număr mare de pești carnivori, este mai bine să alegi o momeală de origine vegetală, deoarece momeala de animale va întâmpina cel mai probabil un prădător.

Capturarea crapului pentru fierbere

Boil este o momeală foarte specială și unică. Acesta este, de preferință, prins de indivizi din familia Cyprinidae. Există multe specii și soiuri de această momeală. De regulă, toate boilele sunt împărțite în:

  1. Scufundarea. Un astfel de fierbere se va scufunda în fund (ca momeală obișnuită);
  2. Plutitoare. Boilă plutitoare va crește, deoarece densitatea sa este mult mai mică decât apa. Controlarea poziției sale în apă se poate face cu ajutorul plăcuțelor.

Ce să prindeți crapulDe asemenea, această momeală poate avea diferite dimensiuni, culori și mirosuri, ceea ce, fără îndoială, este plusul. Dintre calitățile pozitive, se poate observa și faptul că fierberea nu atrage peștele mic, care pur și simplu nu-l poate mânca.

Doar cu alegerea corectă a unui loc de capturare, momeală și momeală, pescuitul pentru crap va fi interesant și, cel mai important, va fi productiv.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Carp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoaneCarp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoane
Locuri de pescuit populare în KazanLocuri de pescuit populare în Kazan
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
În cazul în care pentru a merge de pescuit în regiunea SaratovÎn cazul în care pentru a merge de pescuit în regiunea Saratov
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Crap de crap: habitate și căi de capturareCrap de crap: habitate și căi de capturare
» » Cum și unde puteți prinde un crap pentru pescuit
© 2021 amigdas.com