amigdas.com

Clătiți gura după extracția dinților: cum să clătiți

Apă de gură după extragerea dințilorAcei oameni care au cel puțin o înțelegere minimă a regulilor de răni aseptizare convins că, dacă există o nevoie pentru dezinfectarea zgârieturi care apar pe piele, că o astfel de procedură ar trebui să fie efectuată și după ce dintele a fost extras medicul stomatolog. Prin urmare, mulți pacienți ai clinicilor dentare sunt interesați de întrebare, decât să vă clătească gura după extracția dinților.

Aici totul nu este ușor. Există un anumit set de instrumente pe care experții recomandă să le utilizeze. De asemenea, trebuie să știți cum să efectuați în mod corespunzător această manipulare. De obicei, chirurgul stomatologic vorbește despre clătirea cu pacientul după terminarea extracției dentare.

mărturie

Când o persoană îndepărtează mai întâi un dinte, atunci el învață că de la apă de gură timp de câteva zile ar trebui să se abțină. În acest sens, el ridică întrebarea dacă este posibil să se efectueze procedura de clătire după extracția dinților. Există câteva nuanțe despre care ar trebui să știți.

Dacă pacientul nu are dinți în cavitatea bucală, afectat de carii și nu există gumă cu țesut inflamat, atunci chirurgul nu atribuie nici o tăviță. Prin urmare, clătirea nu trebuie făcută. De asemenea, nu este necesar să se efectueze alte măsuri suplimentare. Tot ceea ce este necesar de la pacient - respectați toate regulile de igienă orală. Procedurile ar trebui efectuate în fiecare zi. Băile sau clătirile obișnuite pe care chirurgul-dentist le poate numi în următoarele cazuri:

 • La momentul îndepărtării dintelor bolnave în cavitatea bucală, a existat un proces inflamator;
 • În timpul operației, a fost deschis un abces purulent de către medicul dentist;
 • Formațiile carioase sunt prezente în cavitatea bucală a pacientului;
 • pacientul are boala gingiilor.

În oricare dintre cazurile enumerate mai sus, medicul numește în mod necesar pacientului tratamentul necesar. Pentru aceasta, el prescrie un anumit preparat cu proprietăți antiseptice. Unele fonduri achiziționează pacientul la farmacie. Cu toate acestea, medicul recomandă destul de des folosirea unor soluții pe care toată lumea le poate pregăti cu ușurință acasă.

Contraindicații

Nu în toate cazurile, după ce dintele a fost scos, trebuie clătite. Când pot spăla? Această întrebare este relevantă pentru fiecare persoană care are un dinte eliminat. Trebuie spus că clătirea cavității orale după o procedură chirurgicală de către un medic dentist nu trebuie efectuată în următoarele cazuri:

 • Mai degrabă decât să clătești o gură după extracția dințilorDacă au trecut mai puțin de 24 de ore din momentul intervenției chirurgicale;
 • dacă pacientul nu a primit o clătire de gură ca o întâlnire;
 • clătirea în prezența salubrității orale poate aduce mai mult rău pacientului decât bine.

Dacă neglijezi recomandările medicului dentist și clătiți în mod voluntar, atunci pentru pacient acest lucru va avea ca rezultat multe consecințe negative:

 • apariția sângerărilor repetate din priză;
 • apariția osteomielitei și alveolitei;
 • supurarea țesuturilor moi care înconjoară dintele.

Prin urmare, nu vă numiți în mod arbitrar clătirea gurii după extragerea dinților. Dacă aveți vreo îndoială cu privire la posibilitatea spălării cavității orale, atunci este recomandat să consultați un medic în această privință.

Când pot spăla?

După o zi de la momentul în care pacientul a rupt un dinte, dentistul permite se clătește pentru vindecarea rapidă a puțurilor. Cu toate acestea, ele pot fi efectuate numai în anumite situații. În majoritatea cazurilor, sunt recomandate băi orale. Nu efectuați niciodată proceduri active de spălare.

Astăzi, puteți găsi foarte puțini oameni care au o gură în stare perfectă. Pentru suprafața de sângerare a alveolelor nu sunt cei mai buni vecini caria, prezența dinților mobili, placa si tartrul de pe dinti, precum dinții vecini rădăcini putrezite. În acest sens, performanța băilor orale va reduce riscul de infectare în gaură și va asigura vindecarea rapidă. Atunci când efectuați o procedură de igienă, care vizează în principal combaterea inflamației, amintiți-vă următoarele:

 • Agent de clătire antibacteriandupă îndepărtarea mișcărilor de clătire active din dinți va aduce pacientului mai mult rău decât bine și nu va contribui la vindecarea rapidă a soclului;
 • dacă în timpul procedurii pacientul are senzații neplăcute în gură, atunci de la clătirea ulterioară ar trebui să fie aruncat;
 • dacă după sângerare sângerarea din soclu a fost reluată, atunci în acest caz este necesar să se consulte imediat un dentist.

În plus, amintiți-vă recomandările generale ale dentistului:

 • nu mâncați în stare fierbinte;
 • să se abțină de la ridicarea obiectelor grele.

Ce să vă spălați gura după extragerea dinților: un remediu popular

Cum să vă clătiți gura după extracția dințilorFiecare persoană după extragerea dinților este interesată de ceea ce vă poate clăti gura după operația de vindecare rapidă a prizei. În acest caz, este permisă utilizarea nu numai a soluțiilor speciale oferite în farmacii, ci și a decocturilor pe bază de plante. Le puteți găti acasă.

Dacă vorbim despre cele mai populare mijloace, atunci este soluție salină. Dacă există o fistula pe gingii sau în timpul extracției dintelui în gură, abcesul este deschis, apoi soluția salină se prepară cu adăugarea unei mici cantități de bicarbonat de sodiu.

Procesul de pregătire a acestui instrument este destul de simplu. Pentru a obține o soluție de sare, este suficient să adăugați 1 lingură de sare într-un pahar de apă. Lichidul trebuie să fie fiert. Pentru a pregăti produsul, este necesar să folosiți apă într-o formă caldă. Dacă inflamația care apar în cavitatea orală este de natură purulent, agentul trebuie preparat după cum urmează: într-un pahar de apă caldă trebuie să se dizolve la jumătate linguriță de sare și sodă. Această soluție poate fi utilizată pentru băi și utilizată pentru clătire.

Rețineți că domeniul de aplicare al cererii sale este destul de larg. Soluții de sare și sodă poate fi utilizat pentru a trata boala gingiilor sau poate fi folosit ca remediu pentru ameliorarea durerii. Ingredientele pentru prepararea unui astfel de produs se găsesc ușor la domiciliu pentru toată lumea. Prin urmare, nu vor exista dificultăți în pregătirea produsului.

Plante medicinale

Oamenii care nu știu ce să vă clătească gura după îndepărtarea dintelui, pot folosi decoctul de ierburi. Trebuie remarcat faptul că ierburile au proprietăți antiseptice slabe. Prin urmare, ele pot fi utilizate numai în cazuri clinice pentru prepararea decocturilor și infuziilor.

Pentru a pregăti un remediu de vindecare pentru ameliorarea durerii, puteți utiliza următoarele plante medicinale:

 • salvie;
 • flori de musetel;
 • eucalipt;
 • Calendula.

Proceduri de spălare a guriiPentru a pregăti un decoct, Este necesar să luați o lingură de ierburi și turnați amestecul pe bază de plante cu un pahar de apă clocotită. Dacă doriți să pregătiți un remediu mai eficient, atunci în acest caz este necesar să luați un amestec de ierburi în proporții egale. După aceasta, puteți folosi amestecul de plante rezultat. Se ia în cantitate de 1 lingură și se toarnă un pahar de apă fiartă. La prepararea preparatului, bulionul trebuie lăsat în baia de apă timp de 10 minute. După asta, ar trebui să-i dați puțin timp să beți.

Când se răcește până la o temperatură confortabilă, rămâne să-l filtreze și apoi să poată fi utilizat în scopul propus. Pacienții care, atunci când utilizează decoct de plante, doresc să obțină un efect maxim, este necesar să se aplice planta. Ele sunt oferite în fiecare farmacie. Nu puneți experimente asupra sănătății, mai ales dacă după îndepărtarea dintelui aveți o inflamație purulente.

Soluție dezinfectantă

Rolul unui astfel de instrument în efectuarea procedurilor dentare este foarte mare. Și toate pentru că utilizarea unui instrument special exclude chiar și cea mai mică șansă de supraviețuire microbiană. De obicei, medicii stomatologi utilizează proceduri chirurgicale Soluție de clorhexidină. Acest instrument este remarcabil pentru versatilitatea sa și este folosit de dentiști în multe cazuri:

 • Mijloace de spalare dintitratarea mănușilor;
 • tratamentul bolii gingivale;
 • crearea condițiilor sterile în cavitatea bucală înainte de efectuarea intervenției chirurgicale.

Când utilizați clorhexidina, este important să vă clătiți bine gura. Acest produs este produs în două forme: soluții apoase și alcoolice.

Pentru a efectua clătirea cavității orale, se utilizează de obicei un agent pe bază de apă. În acest caz, este disponibil în diferite concentrații. O soluție de clorhexidină 0,05% este de obicei utilizată. Prin urmare, cumpărarea acestui medicament într-o farmacie, aveți nevoie pentru a clarifica farmacistul este nu numai forma, dar, de asemenea, concentrația de droguri. În majoritatea cazurilor Clorhexidina pentru numirea experților de clătire în următoarele cazuri:

 • stomatită;
 • deschiderea unui abces.

Cât de corect să aplicați clorhexidina?

Clătiți cu clorhexidină ar trebui să înceapă nu mai devreme de o oră după periajul dinților. Trebuie acordată atenție prealabilă eliminării resturilor alimentare din cavitatea bucală. Pentru a face acest lucru, este suficient să vă clătiți pur și simplu gura cu apă caldă fiartă. După folosirea clorhexidinei pentru a mânca și a bea apă obișnuită poate fi doar o oră după procedură. Nu înghițiți soluția atunci când clătiți. Dacă o cantitate mică devine înăuntru, atunci trebuie să luați un medicament absorbant pentru a reduce simptomele neplăcute.

Înainte de a utiliza clorhexidina, trebuie să verificați cu dentistul dumneavoastră cât de mult vă puteți clăti gura. De obicei, se recomandă ca procedurile să nu dureze mai mult de 12 zile.

concluzie

Cum să vă clătiți gura după extracția dințilorDacă dintele nu poate fi salvat, apoi medicul dentist recurge la procedura de îndepărtare a acestuia. După intervenția chirurgicală, fiecare pacient al clinicii dentare are întrebarea dacă este posibilă spălarea gurii după intervenția operativă și ce înseamnă utilizarea acesteia pentru efectuarea acestei proceduri. Majoritatea experților spun că această procedură este necesară, dar nu în toate cazurile.

Spălarea corespunzătoare cu mijloace adecvate permite vindecarea rapidă a puțului și accelerarea ameliorării durerii la un pacient care are o intervenție chirurgicală în cavitatea bucală.

De obicei, medicul dentist după eliminare numește agent de clătire soluție salină, care este ușor de pregătit acasă. Clorhexidina, care este un dezinfectant bun, poate fi de asemenea prescrisă. Acesta ucide toți germenii, excluzând astfel apariția unui proces inflamator după extracția dinților. De asemenea, pot fi utilizate ierburi, dar trebuie să știți că decoctul pe bază de plante nu are un puternic efect antiseptic, deci acest remediu trebuie folosit ca măsură suplimentară pentru a elimina rapid disconfortul.

Pentru vindecarea rapidă, nu trebuie doar să utilizați medicul dentist recomandat, dar nu uitați de alte sfaturi: Nu mâncați fierbinte și nu ridicați greutăți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Durerea după extragerea dinților, ce trebuie să facețiDurerea după extragerea dinților, ce trebuie să faceți
Ce trebuie făcut dacă obrazul este umflat după extracția dințilorCe trebuie făcut dacă obrazul este umflat după extracția dinților
Dintele este rănit sub coroană: ce să faci?Dintele este rănit sub coroană: ce să faci?
» » Clătiți gura după extracția dinților: cum să clătiți
© 2021 amigdas.com