amigdas.com

Inflamația periostului dintelui: tratament, simptome de periostită

Inflamația periostuluiInflamația periostului dintelui este o boală comună, care este însoțită de durere și umflături în zona dinților. Hipertensiunea arterială poate apărea în cavitatea bucală. În plus, simptomele acute, neplăcute trebuie să includă prezența unor consecințe specifice. În cazul în care boala nu este tratată, pacientul nu poate evita infecția, inclusiv infecția purulentă. În plus, poate exista o pierdere a dinților sau o amenințare complexă pentru sănătatea umană.

Inflamația periostului dintelui: descriere, simptome, tratament

Inflamația periostului dintelui este numită din punct de vedere medical o periostită. Acest fenomen este adesea folosit în domeniul dentar. Astfel, este de remarcat faptul că periostul este țesut vascular, moale. Conține multe celule nervoase, fibre. Principala legătură în legarea mușchilor dinți este osul.

Din cauza inflamației periostuluiOdată ce infecția intră în gură, aceasta poate pătrunde în zona dintre gingii sau dinți. Astfel se formează inflamația cu microbi, și anume Pseudomonas aeruginosa. Poate fi și stafilococ sau streptococ.

În acest caz, boala se manifestă sub forma unui focalizator inflamator. Prima simptomatologie se observă în câteva ore. În unele cazuri, după două zile. În cazul tratamentului în timp util, este posibil să se evite dezvoltarea inflamației în viitor.

Inflamația periostului dintelui: simptome

Pasta de dinți din dinți este procesul inflamator în gură. Luați în considerare principalele simptome ale debutului bolii. Pustule este locul țesutului conjunctiv care acoperă maxilarul. Țesătura este permeabilă cu terminații nervoase și capilare.

Procesul inflamator în acest caz se datorează infecției sau deteriorării gingiei. După aceasta, există edem și crește volumul acestuia. Ca urmare, senzațiile dureroase apar în timpul mâncării sau periajului dinților. După aceasta, procesul inflamator se răspândește în țesuturile moi din apropiere, ceea ce determină umflarea fălcilor, bărbie, obraji și buze. În această localizare există un sindrom de durere. În plus, poate exista o asimetrie între cele două jumătăți ale corpului. În această perioadă este necesar să se numească un tratament eficient. În caz contrar, abces.

Simptomele inflamațieiAfecțiunile externe pot fi văzute sub forma unei mucoase roșii sau umflate. Se poate forma o acoperire albă și noroioasă. După aceasta, dintele își schimbă poziția și se observă mobilitatea. Gingiile din jurul dintelui devin roșii și se umflă. Ca urmare, pacientul se simte dureros când este atins de peretele obrazului.

În cazul în care ambele fălci sunt inflamate, acest lucru poate fi însoțit de supurație. Astfel, lichidul se poate acumula în interiorul abcesului. În acest moment, puroul poate duce la o curățare independentă a cavității bucale. Fără efectuarea tratamentului normal, este posibilă o recidivă a bolii. Procesul inflamator poate tortura pacientul în mod constant, recidivând. Acest lucru se va produce până la intervenția chirurgicală.

Complicațiile includ inflamația completă a oaselor, ceea ce duce la apariția osteomielitei acute sau a inflamației altor țesuturi faciale. Boala poate lua o formă cronică și poate provoca multe inconveniente, doom o persoană care să viziteze medicul dentist. Boala cronică poate fi asimptomatică. În acest caz, pacientul poate simți durerea dureroasă și poate avea toate semnele evidente ale procesului inflamator. Complicațiile bolii sunt:

 • dezvoltarea chistului rădăcinii periotate;
 • dezvoltarea fistulei;
 • dezvoltarea răspunsului local;
 • o stare prelungită de febră;
 • maladii generale.

În cazuri speciale, complicațiile includ septicemia, care se termină practic într-un rezultat fatal.

Periostitisul dintelui: forme

În medicină, se disting mai multe forme și manifestări ale periostului. Principalele tipuri de patologie sunt simptomele inflamației sau diferite complicații. Principalele forme de afecțiune includ:

 1. Periostita la copilserous forma - caracterizat printr-un edem pronunțat al țesuturilor adiacente afectate. În același timp, boala se dezvoltă destul de repede și, de regulă, formează o umflare a obrazului într-o zi;
 2. forma purulentă - are un prag de durere gravă. Se observă, de asemenea, o creștere a indicelui de temperatură. În plus, poate exista gingivită a gingiilor;
 3. forma difuza - caracterizat printr-o puternică durere pulsantă și o temperatură ridicată pronunțată a corpului;
 4. forma cronica - practic nu se observă. Deoarece indicația principală pentru dezvoltarea sa este lipsa tratamentului. Dar cu durere puternică, pronunțată sau umflături nu se poate manifesta atât de des.

Forma cronică poate să apară numai în absența unui tratament adecvat. Odată cu dezvoltarea cronicilor se observă:

 • ganglioni limfatici extinse;
 • compactarea țesutului osos.

Trebuie remarcat că orice modificări patologice durează câțiva ani. În același timp, din când în când se manifestă sub forma exacerbarilor. Procesul inflamator este tratat într-un mod complex. Terapia poate consta în tratamente medicale și remedieri populare. În cursul cronic al periostului, poate fi prescrisă o intervenție chirurgicală. Fizioterapia este folosită pentru activitățile de reabilitare.

Tratamentul periostului operativ

Tratamentul periostuluiProcedura de îndepărtare a abcesului poate fi efectuată numai în cazul unui flux de puroi. Și, de asemenea, pentru a elimina concentrarea de infecție. Inițial, pacientul este anesteziat și apoi cavitatea orală este tratată cu un antiseptic. După aceea, inflamația este îndepărtată prin metoda excizării focarelor de inflamație cu ajutorul unui bisturiu medical. Scopul principal al preparatului este o curățare temeinică a cavității țesutului din puroi. Într-o situație neglijată, se presupune o extracție completă a dinților.

Tratamentul cu periostită medicamentoasă a dintelui

Terapia are rolul de a controla efectiv diferiții agenți patogeni ai procesului inflamator. Și, de asemenea, pentru a menține un efect pozitiv de durată. Următoarele tipuri de medicamente pot fi adăugate la tratament: se referă la antibiotice cu spectru larg:

 • „Lincomicină“;
 • „Doxiciclina“;
 • "Amositsiklin";
 • "Macropen".

Destul de des medicii prescriu diverse antimicrobiene. Acestea includ "Tsiprolet" sau "Metronidazol". Este de remarcat faptul că aceste medicamente ar trebui să fie prescrise doar de un specialist. Doar un medic poate determina doza necesară unui medicament dat după o examinare completă a pacientului.

Cum să tratați inflamația fotografiei periostuluiTratamentul cu diferite medicamente poate dura până la cinci zile. În unele cazuri, cursul poate fi extins. Terminarea tratamentului nu este recomandată. Pentru a elimina toate procesele inflamatorii, mulți dentiști prescriu geluri sau unguente cu scop special. Acestea includ "Levimiokol", "Metrogil-denta" sau "Kholisal". Anestezicele ar trebui să includă "Nimesil" sau "Diclofenac".

În plus, terapeutul beneficiază de o terapie suplimentară specială pentru restaurarea imunității. Pentru aceasta, se utilizează tratamentul cu complexe de vitamine sau imunomodulatoare. Utilizarea acestei sau acelei măsuri trebuie efectuată numai sub supravegherea unui profesionist. În caz contrar, este posibil să întâlniți diverse manifestări, inclusiv reacții adverse. În unele cazuri, este posibil trecerea de la cea acută la cea cronică.

Fizioterapie în tratamentul periostitelor

Pentru a reabilita după aplicarea antibioticelor cu spectru larg, precum și pentru a accelera vindecarea procesului inflamator, mulți dentiști numesc o varietate de proceduri de fizioterapie. Acestea includ:

 1. darsonvalizare;
 2. tratamentul electromagnetic;
 3. UHF;
 4. terapia cu laser și terapia cu infraroșu.

Pentru procesul inflamator și rănile care rezultă din acesta, regenerate rapid și eficient, trebuie să utilizați diferite metode de tratament. Inclusiv fizioterapie. Rezultatul va fi vizibil în câteva zile.

Metode tradiționale de tratament

În prima zi de dezvoltare a procesului inflamator, este posibilă deschiderea abcesului la dentist, se recomandă clătirea cavității bucale. Ca soluție de apă de gură, este mai bine să utilizați 2% bicarbonat de sodiu. Această procedură este cel mai bine combinată cu o clătire cu soluție de sodă (diluată 1: 1 cu apă). Destul de des, mulți oameni folosesc rețete populare care au un efect antiinflamator. Mai multe opțiuni ajută la eliminarea procesului inflamator.

 1. Cum să tratați inflamația periostului la domiciliuPentru a reduce pragul durerii, puteți aplica untură. Pentru a face acest lucru, luați o bucată mică de grăsime și puneți-o între periosteu și obraz. Trebuie să țineți timp de cincisprezece minute. După ce durerea dispare, de mult timp nu este recomandat să vă faceți griji.
 2. În cazul în care obrazul este un proces inflamator puternic, este cel mai bine atașați la frunzele proaspete frunze proaspete sau rădăcini de plante. Planta se potrivește pe partea în care există un proces inflamator al periostului. Se recomandă menținerea până când durerea dispare complet.
 3. Pentru a elimina inflamația, puteți aplica un decoct liniștitor de melissa. Pentru prepararea sa, se recomandă dizolvarea a 4 g de materie primă în 0,5 l apă clocotită. după va dura patru ore de perfuzie și percolare, acest decoct este recomandat pentru clătirea cavității bucale.
 4. Pentru a obține un rezultat excelent și chiar recuperare completă, împreună cu medicamentele principale, se recomandă clătirea cavității bucale cu bulion de mușețel. Pentru a pregăti un medicament, se recomandă lingurarea a 3 linguri de materie primă cu un pahar de apă clocotită. Aceasta are ca rezultat o compoziție concentrată, care poate clăti cavitatea bucală.

Reabilitare după tratamentul periostitei

După tratamentul periostului, este recomandabil să se efectueze măsuri de reabilitare. În timpul fazei de recuperare, se recomandă clătirea gurii cu soluții antiseptice. În unele cazuri se permite clătirea cu plante medicinale. Utilizarea analgezicelor în acest caz poate fi doar dacă este necesar. În plus, este necesar să se sanitizeze în mod regulat cavitatea bucală. Zilnic este necesar să examinăm un rând dentar, de fapt, o periostită se poate întoarce în unele cazuri.

Cum este reabilitarea după tratamentDurata cursului de vindecare a periostul dintelui este de la șapte până la zece zile. În această perioadă, pacientul poate mânca alimente la temperatura camerei. Nu includeți în meniul de feluri de mâncare fierbinte sau gheață. Consistența vasului trebuie să fie piure și lichid. Vasele din carne sunt recomandate pentru măcinare. În plus, legumele și fructele ar trebui, de asemenea, să fie aduse la o stare optimă, mucoasă. În meniu trebuie să includă în mod necesar vitamine, minerale, boabe și multe alte ingrediente.

După fiecare masă, aveți nevoie trebuie să clătească gura cu un antiseptic. Poate fi achiziționat de la orice farmacie. Merită să ne amintim că periostita este o boală inflamatorie gravă.

Inflamația poate reapărea destul de des. Prin urmare, pentru a împovăra corpul, a fi constant în situații stresante și, de asemenea, pentru a ridica greutățile, să fie strict interzisă înghețarea. Astfel, procesul inflamator se poate întoarce și merge în orice alte zone ale corpului.

Cu inflamația periostului maxilarului, poate fi inferioară sau superioară, este important să se cunoască regulile de bază:

 1. Este interzisă instalarea unei plăcuțe de încălzire sau a oricărui alt mijloc fierbinte în zona inflamată. Ele pot agrava procesul. Ca o consecință, se va dezvolta festering. În unele cazuri, este posibil să se accelereze răspândirea infecției în alte zone;
 2. Nu luați medicamentul singur. Nu vă grăbiți să luați antibiotice cu spectru larg. Un specialist calificat poate prescrie o rețetă, ținând cont de caracteristicile individuale ale pacientului;
 3. metodele de medicină tradițională ar trebui utilizate numai după ce au fost stipulate cu medicul curant;
 4. După operație, nu trebuie să luați aspirină. Acest remediu poate agrava procesul, până când sângele răni;
 5. Abcesul este interzis să se deschidă independent. Mai ales că nu este necesar să se stoarce puroiul: există riscul de fluid patologic prin vasele. Acest lucru poate duce la infectarea altor organe;
 6. tratamentul este efectuat numai de către medicul curant prompt. Boala progresează rapid și afectează negativ restul țesuturilor moi și oase din jur.

Măsuri preventive ale periostului dintelui

Prima regulă și cea mai importantă - pentru a evita inflamația, aveți nevoie în timp pentru a vindeca toate localizările existente ale infecției. Acestea pot fi carii obișnuite și parodontitele. Este adesea dificil să se determine prezența unei boli. Prin urmare, cel mai bine este să faceți o imagine suplimentară a cavității bucale la examenul medicului dentist. În timp, o examinare neefectuată sau un tratament neglijat amenință pacientul cu extracție dentară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este fluxul: simptome, cum să-l tratațiCare este fluxul: simptome, cum să-l tratați
Cum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face răuCum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face rău
Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?
Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Structura parodonțiului și funcțiile saleStructura parodonțiului și funcțiile sale
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
» » Inflamația periostului dintelui: tratament, simptome de periostită
© 2021 amigdas.com