amigdas.com

Tratamentul la domiciliu a unui abces pe gingie

Un abces pe gingieDacă există o durere de dinți, acest lucru nu indică întotdeauna că a apărut cariile dentare. În unele cazuri, durerea poate provoca un abces pe gingia, care în medicină se numește un abces sau un flux. O astfel de afecțiune se dezvoltă atât la adult, cât și la copil. De obicei, abcesul este localizat la nivelul rădăcinii sau pe suprafața gumei. Abces în cavitatea bucală

, care afectează rădăcina dintelui și osului, se califică deja ca o periostită.

Pentru a nu fi necesar să vizitați urgent medicul dentist, trebuie să cunoașteți simptomele bolii și căile de tratament la domiciliu. În caz contrar, pacientul poate pierde un dinte, iar țesutul osos se va înmuia atât de mult încât este imposibil să se instaleze un implant acolo. Dacă gingiile se sparg, ce să faci acasă? Să încercăm să înțelegem asta.

Cauzele fluxului

Purpuriu abces pe gingieExistă un abces pe gingia din diferite motive. Printre acestea se numără:

 • amvon;
 • înfrângerea gingiei cu alimente, sigiliu, marginea ascuțită a dinților;
 • au efectuat incorect manipularea dentară;
 • inflamarea buzelor gingiilor, unde se acumulează alimente;
 • au început cariile;
 • stomatita, amigdalita.

În plus, poate să apară un abces la un copil rezultatul dentiției, când se dezvoltă o neoplasmă dureroasă în locul aspectului potențial al unui dinte permanent. În acest caz, copilul nu vrea să mănânce și începe să fie capricios.

Simptomele bolii

Roșeață pe gingieUn abces pe gingie se dezvoltă după cum urmează: în primul rând microorganisme patogene afectează guma și apoi pulpa și apoi pătrund în canalul rădăcină, contribuind la dezvoltarea abcesului parodontal. Dacă infecția sa "stabilit" numai pe gingie și nu a mai pătruns înăuntru, țesuturile moi încep să se umfle și să formeze o cavitate, cu puroi. El nu iese afară, ci apare după "maturarea" abcesului. Pacientul simte imediat când există un flux în gură, deoarece dintele începe să dureze foarte mult, gingiile se umflă și devin hyperemice. Dacă ar fi existat un abces pe gingiile copilului, atunci simptomele bolii se manifestă mult mai repede.

Când pacientul începe să se miște de fălci și ceva își muște dinții, atunci în cavitatea bucală există o durere de desen și când apăsați pe obraz, apare disconfort. În cazul în care supurația dintelui progresează, pliurile nazolabiale și obraz pot să se umfle, crește temperatura, apare o durere de cap și capacitatea de lucru scade. Ganglionii limfatici cresc în dimensiune, iar dacă faceți clic pe ele, apare durerea.

Tratamentul unui abces pe gingie

Tratamentul unui abcesDacă nu există posibilitatea de a vizita rapid un medic, este posibilă atenuarea stării pacientului la domiciliu. Pentru a face acest lucru aveți nevoie de:

 • răciți zona afectată;
 • scapa de bacterii patogene în gură prin clătirea plantelor medicinale și a medicamentelor (furacilin, permanganat de potasiu);
 • bea mult;
 • folosirea alimentelor adaptate (mâncăruri pastă și lichide);
 • ia anestezice: Ibupen, Ketanov.

Dacă a existat un abces pe gingie, tratament la domiciliu petreceți cu ajutorul soluției de soluții de clătire, a mamei de mușețel, a tincturilor de salvie sau sunătoare. Dar puteți trata aceste fonduri numai după ce ați consultat un medic.

Metode tradiționale de tratament

Clătiți guraDacă pacientul vizitează o clinică stomatologică, prima examinare a gingiilor sale, pentru a evalua gradul de maturizare a maturării. Dacă este coaptă, tratamentul începe cu deschiderea cavității abcesului. Doctorul îndepărtează dintele patologic. După aceea, abcesul este spălat cu soluții antiseptice și continuă tratamentul cu metode deja conservatoare, folosind antibiotice, medicamente restaurante, antihistaminice pentru eliminarea edemelor.

Dacă a apărut un abces pe gumă ca rezultat al parodontitei, tratamentul se efectuează în conformitate cu următoarea schemă:

 • scoateți coroana;
 • extindeți canalele radiculare;
 • îndepărtați conținutul purulent;
 • să stabilească un sigiliu temporar.

Înainte de astfel de manipulări, medicul trebuie să prescrie un examen cu raze X, în care se va vedea dimensiunea și localizarea leziunii.

Dacă abcesul pe gingie este declanșat de gingivită, atunci tratamentul începe cu îndepărtarea plăcii și se termină cu numirea de clătiri și aplicații care ar trebui făcute acasă.

Uneori, cu parodontită, puroiul începe să se scurgă. În acest caz tratamentul este mod:

 • cavitatea orală este curățată și spălată;
 • dentiții morți sunt îndepărtați;
 • tratează și sigilează viabil;
 • consolida, stabiliza dentiția cu ajutorul dresaj sau replantare sintetică;
 • prescrie antibiotice, iar în cazurile neglijate - proteze.

Dacă abcesul pe gingie a apărut din cauza canalelor radiculare neadecvate, atunci tratamentul se efectuează prin astfel de metode:

 • exudatul este îndepărtat;
 • prescrie antibiotice și clătiri;
 • Din canalul radicular, părțile din umplutură sunt îndepărtate;
 • să stabilească un tampon terapeutic în zona dezinfectată;
 • suprapuneți cusăturile.

Nu trebuie să amânați tratamentul unui abces, mai ales la un copil, deoarece infecția din gură este capabilă să pătrundă mai adânc în țesuturile moi, iar o mare rețea de capilare începe să o transporte mai departe. Pentru a scăpa cu succes de boală, trebuie să utilizați nu numai metodele tradiționale de tratament, ci și metodele de medicină tradițională.

Tratamentul cu metode populare

Vate de ierburi pentru clătireMedicina tradițională oferă multe modalități prin care abcesul pe gingie este vindecat cu succes. Cele mai multe dintre ele sunt aplicate local, rezultând un efect rapid asupra abcesului. În plus, ele sunt ușor de pregătit acasă.

Clătiți cu remedii pe bază de plante

Inflamație foarte bună:

 • rădăcina calamusului;
 • salvie frunze;
 • urzici;
 • coaja de stejar.

Pentru prepararea preparatului, luați 10 grame din fiecare componentă și turnați un litru de apă clocotită. Insistați-vă că ar trebui să fie până când se răcește. Apoi, ierburile sunt filtrate, iar perfuzia rezultată ar trebui să clătească abcesul parodontal cât mai des posibil, acordând o atenție deosebită părții afectate.

Vindecarea compresei

Tampon pe gumă cu unguentPentru a pregăti un astfel de remediu, luați 300 grame de vodcă și adăugați la el șase linguri de salvie, o corn și un cap albastru. Plantele medicinale trebuie infuzate în vodcă timp de aproximativ două ore, după care lichidul trebuie să fie drenat și înmuiat în tifon. Compresa de tifon trebuie aplicată pe gingia și abcesul umflat. Dacă durerea de dinți nu se îndepărtează, atunci această tinctură poate fi utilizată pentru a clăti gura. De obicei, umflarea începe Degradarea și abcesul se rezolvă în a treia zi de aplicare a compresei. Un copil nu poate folosi un astfel de instrument.

Utilizarea balsamului de lamaie

Melissa este o plantă foarte populară, folosită în rețetele de medicină tradițională. De asemenea, le folosesc pentru a trata un abces pe gingie. Pentru a pregăti perfuzia, patru linguri de iarbă sunt tocate mărunt, turnate în două pahare de apă fiartă și puse într-un loc întunecat pentru a insista timp de 5 ore. Infuzia este utilizată pentru clătirea abcesului până când durerea se retrage. Un astfel de instrument ar trebui să fie făcut în fiecare zi și folosit în stare proaspătă.

Tratament cu ardei gras

Un alt instrument eficient este utilizarea piperului, a zahărului și a oțetului. Pentru a face medicamentul corect, toate componentele sunt luate în următoarele proporții:

 • zahăr și sare - o linguriță;
 • oțet - 5 picături;
 • piper negru - pe vârful cuțitului.

Se adaugă o cantitate mică de apă la acest amestec și se amestecă. Containerul cu produsul trebuie plasat într-un incendiu mic și se aduce la fierbere pentru a obține o masă groasă și uniformă. Un astfel de medicament trebuie aplicat pe abces și poate fi frecat puțin în gâtul umflat.

Acasă unguent

Dacă gingia râde puternic și sângerează, atunci puteți pregăti un unguent special. Într-un vas de email, turnați un pahar de ulei de floarea-soarelui și încălziți-l într-o baie de apă. După aceasta, se adaugă 50 de grame de ceară și se amestecă până se dizolvă. Apoi fierbeți oul fiert, curățați-l și tăiați bine în unt. Capacitatea este pusă pe foc timp de 10 minute, după care este îndepărtată din foc și lichidul este filtrat prin tifon. Unguentul rezultat se aplică pe suprafața gumei inflamate de două ori pe zi. Ar trebui să fie depozitate în frigider și, înainte de utilizare, este recomandat să încălzi puțin în mână.

Tratamentul cu un cui

Preparatul medicamentos se prepară după cum urmează: fundul recipientului este umplut cu miere de var și încălzit peste un foc mic până când atinge o temperatură ridicată. După aceasta, trebuie să scufundați complet unghia, care este preîncălzită pe aragaz. După o vreme, în jurul unghiei se formează o masă groasă întunecată. Cuiul trebuie scos din miere și îndepărtat de pe acesta printr-un strat de acoperire neagră, care este aplicat pe abces. Cel mai bine este să o lubrifiați noaptea.

Astfel, pentru a vindeca un abces pe gingii la un adult și la un copil la domiciliu este destul de fezabil, dar ar trebui să se facă într-o etapă timpurie, până când abcesul purulent infectează țesutul osos. Dacă se întâmplă acest lucru și patologia a devenit mai gravă, va trebui să recurgeți la ajutorul unui chirurg care va elimina abcesul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chittajul buzunarului parodontal: ce este?Chittajul buzunarului parodontal: ce este?
Absces în gât - ceea ce este, tipurile, simptomele și tratamentulAbsces în gât - ceea ce este, tipurile, simptomele și tratamentul
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Flux pe obraz: ce trebuie făcut și cum să tratezi patologiaFlux pe obraz: ce trebuie făcut și cum să tratezi patologia
» » Tratamentul la domiciliu a unui abces pe gingie
© 2021 amigdas.com